ailem yanlışmı yaptım..

Sizinde evinizin olduğunu düşünerek babanız size destek olmuyordur. . Şuanda her iki evladınında başını sokacak bir evi var ne diye size ayrıca yatırımlık ev alsınki . . Zaten Allah gecinden versin birşey olsa ailenize mirasları her ikinize kalacaktır. .

Arabanızı kardeşinize verirken bu kez benzin senden diye espri ile söyleyin . .Annenizi bu konuda kırmaya hiç gerek yokmuş bence

benmi yanlis okudum ama siz zaten babam ogluna ev aldi araba aldi demissiniz eee arabasi varsa sizden daha niye istiyorki????

Bencede yanlis degil, sen dogrusunu yapmissin hem ayrimcilik yapiyorlar hemde uste cikiyorlar. tamam ailendir ama bi yere kadar. Esin gercekten iyi insanmis masallah, baskasi olsa neler derdi simdiye kadar.

Ben anlayamadım zaten araba aldı babam kardeşime dediniz, şimdi de bana alınan arabayı kullanıyor diyorsunuz babanız ona da araba aldıysa neden size alınanı kullanıyor hem babanız size de araba almış. Şöyle bir inanış var ailelerde erkek çocuğunun daha çok arkasında olmalıyız çünkü ev kurdu, eşine bakacak vs. diye. Sana ise eşin bakmak zorunda onun sorumluluğundasın diye. Arabanızı vermeyin bence kullanmıyorsunuz diye alıyor kullanın arabanızı. Bir şey getirmiyorlar demeniz yersiz olmuş neden evinizde yemiyorsunuz sürekli aile de yeniyor yemekler herkesin evi var. Borç konusunda da bir daha vermeyin. Bizim de borcumuz var deyin siz de. Ama annenizin bunda suçu ne ona patlamışsınız. Su yakmıyor filan diye kırıcı olmuş. Yok illa akacaksa benzinini kendi koysun özellikle az bırakın ama bence işim var benim deyip vermeyin.

Ben bu durumu kötü diye daha fazla yardım yapılması olayını bile anlayamıyorum zaten. Uğraşanın daha iyi durumu diye uğraşmayana daha çok mu yardım yapılsın. Ki durumu kötü de değilmiş. Az bile söylemişsiniz bana göre. Mal mülk değil sorun, neden haksızlık yapılsın ki? Daha mı az evlatsınız neden yani?

Doğru konuşmuşsun bence.. Boşverr almasın öyle bedavaya kardeşin de olsa..
Çok havalara sokmuş babanız onu...

geç bir tepki olmuş bu yüzden de fazla olmuş. Yani biz şimdi olayları biliyoruz ve haklısın ama sorunlarını hiç açmadıysan sadece arabada patladıysan onlar da farkında değilse -ki değil gibiler- kırılmış bile olabilirler. Konuş açık açık ki dolu olduğun için sesini yükselttiğini anlasınlar

Dayım evlendiğinden beri anaannemlerle yaşıyor. Lise çağında 2 tane çocuğu var ve ev sadece dedemin emekli maaşıyla dönüyor, ha bir de 2 tane bekar teyzem var eder 7 boğaz. Yengem de çalışıyor bir kaç senedir tabii kocası vermezken ondan eve katkı da bulunmasını kimse bekleyemez, beklemiyor da.

Teyzemin eşi de çalışmayı sevmeyen bir adam, bir evleri var babadan kalma çocukları da yok kaynanası 3 salatalık 5 domates verdi, peynir varsa zeytin yok öyle böyle geçindiler bugüne kadar, çamaşır makinesi bile evlendikten 10 sene sonra falan aldı, elinde yıkıyordu derken bir tarla satıldı, herkese iyi sayılacak bir miras hakkı düştü.

Dayım damızlık, dedemin cebinde 5 kuruş para yok adamın umrunda değil, ondan isteyemedikleri parayı kızından istiyorlar :)

Ama kime bakıyorlar? Oğullarına yıllardır..

Sizin durumunuza benzer bir durum, bana kalırsa iyi yapmışsınız.

Son düzenleme:
benmi yanlis okudum ama siz zaten babam ogluna ev aldi araba aldi demissiniz eee arabasi varsa sizden daha niye istiyorki????

Kardeşi arabayı satmış, konunun sonlarında belirtmiş arkadaş..

arkadaş yazmış ama bir de ben yazayım kardeşim arabasını sattı onun arabasını babam almıştı benim arabamıda eşim aldı yani babam almadı arabamı babanız sizede araba almış diye yazan arkadaşlara açıklamam..bir de evin varya senin neden alsın yazılmış benim evim yok Allah nasip ederse bu sene alacağım ben..bi şey daha tekrarlıyorum bunu sürekli ama anlamayan arkadaşlar için yazıyorum ben bana bir şey alınsın diye istemiyorum ayrım yapıldığı gözüme sokulmasın istiyorum sorun bu..

ne diyeyim ben aslında iyi kalpliyim herşey onun olsun ama ayrım yapmayın mı zaten bu zihniyete olan bir aileyi nasıl ikna edebilirim ki onlar benim ailem bu konuşmayı yapmam her şey kardeşimin olsun sadece şu ev alma arefesinde maddi olarak beni zorlamasınlar yeter .

arkadaşım çok iyi anlamışsın beni işin özeti bu aslında sağol.

Butun mesajlari okumadim, ama sana tavsiyem ailenle birazcik mesafe koy. Yeni gelinlere de tavsiye tek kv ile mesafe koyunmaz aile ile de koyulur. Belli ki baban sana belli etmese de oglan duskunuymus yada sen evlendikten sonra fikri degismis.

Dogru yapmissin bizimkilerde oyle ben cozumu az gitmekte buldum. Az gorus bence.

Butun mesajlari okumadim, ama sana tavsiyem ailenle birazcik mesafe koy. Yeni gelinlere de tavsiye tek kv ile mesafe koyunmaz aile ile de koyulur. Belli ki baban sana belli etmese de oglan duskunuymus yada sen evlendikten sonra fikri degismis.
oğlan düşkünü olmayan kimseyi tanımadım ben babamla annem bile yaptıysa daha da inanmam..zaten taşınacağım Allahın izniyle.Allah kimseyi kimseye muhtaç etmesin

oğlan düşkünü olmayan kimseyi tanımadım ben babamla annem bile yaptıysa daha da inanmam..zaten taşınacağım Allahın izniyle.Allah kimseyi kimseye muhtaç etmesin
Canim baska ulkede yasiyorum. sozde yabancilar ayirmaz filan diyorlar da hepsi yalan. bu erkek ayrimciligi her millette var. allah kimseyi muhtac etmesin ins. allah seni de mutlu etsin :)

Dogru yapmissin bizimkilerde oyle ben cozumu az gitmekte buldum. Az gorus bence.
ben zaten anlamıyorum kocam ayrı dert(başka sorunlarımız var)kocamın ailesi ayrı dert benim ailem ayrı dert..ben bence kendim dahil(keşke oyle bir imkanım olsa)kimseyle goruşmesem bir sure..

ben zaten anlamıyorum kocam ayrı dert(başka sorunlarımız var)kocamın ailesi ayrı dert benim ailem ayrı dert..ben bence kendim dahil(keşke oyle bir imkanım olsa)kimseyle goruşmesem bir sure..
Beni esimin aileside cok uzdu sonra dusundum ben neden uzuleyim hepsini sildim esimin ailesiyle gorusmuyorum boyle cok daha rahatim

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…