benmi yanlis okudum ama siz zaten babam ogluna ev aldi araba aldi demissiniz eee arabasi varsa sizden daha niye istiyorki????Kızlar benim sorunum ailemle babam bekarken hiç erkek kız ayrımı yapmazdı ama evlenince herşey değişti..babam erkek kardeşimi evlendirdi biraz lükse kaçtılar ve çok borca girdiler yani ben öyle düşünüyordum sonra ben maddı olarak zor bir döneme girdim eşimin paraya ihtiyacı vardı babamdan istemedim ama söylene söylene verdi yok onun şıkışık zamanında iş açmışızda felan filan derken arası bir hafta gecmedi erkek kardeşime ev aldı benimde evim yok aslında kızmadım ama gelin evin tek varisi vs diye konuşunca takıldım.. Neyse biz durum düzeltik babam verdiği borç parayı ben vermeyi düşünmüyordum çünkü ogluna ev aldı araba aldı herşeyi dört dörtlük yaptı 2.500 bin babam için para değildi ama eşim verelim diyordu dememize kalmadı babam borç para istedi verdik sonra tekrar sonra tekrar aldığı para 1000 bini buldu ama geri ödemiyor sanki vermeye mecburmşum gibi ona sorsanız hala biz borçluyuz.. Anneme gelince ben genelde oraya giderim evimiz yakın orda yeriz bende oraya birşeyler götürürm gecenlerde annem dediki (başka bir konudan ötürü bu konu açıldı)sen sorululuklarını biliyorsun işte maddi olarak yardım ediyorsun demeye getirdi ama ben onu sorumluluk olarak görmüyordum içimden geldiği için yapıyordum erkek kardeşimle karısıda hep orda ama onlar bişey getirmiyor getirmek zorunda değiler babalarının evi peki ben kimim benim babamın evi değilmi(( demedim içimde kaldı zaten herşey içimde kalıyor... eşim bana bir araba aldı evimiz merkeze uzak bişey lazım olursa çocuklar var diye ama araba elime hiç gecmiyor erkek kardeşim arabayı sattı sürekli onda üstelik asla benzinde koymuyor bende ev almaya çalışıyorum dolasıyla sürekli biryerlere para yatıramam eşimde kızıyor bu neya ayda insanların gecinme parasını ben arabaya veriyormuşum..öyle deyince bende kardeşim alıyor dedim bilseydim ona alırdım arabayı dedi . ve dün anneme patladım anne dedim bu su yakmıyor bu konudan çok sıkıldım, annemde bidaha istemeyiz dedi şimdi çok pişmanın kendimi kötü hiisediyorum sizce yanlışmı yaptım? [/INDENT
benmi yanlis okudum ama siz zaten babam ogluna ev aldi araba aldi demissiniz eee arabasi varsa sizden daha niye istiyorki????
Ben anlayamadım zaten araba aldı babam kardeşime dediniz, şimdi de bana alınan arabayı kullanıyor diyorsunuz babanız ona da araba aldıysa neden size alınanı kullanıyor hem babanız size de araba almış. Şöyle bir inanış var ailelerde erkek çocuğunun daha çok arkasında olmalıyız çünkü ev kurdu, eşine bakacak vs. diye. Sana ise eşin bakmak zorunda onun sorumluluğundasın diye. Arabanızı vermeyin bence kullanmıyorsunuz diye alıyor kullanın arabanızı. Bir şey getirmiyorlar demeniz yersiz olmuş neden evinizde yemiyorsunuz sürekli aile de yeniyor yemekler herkesin evi var. Borç konusunda da bir daha vermeyin. Bizim de borcumuz var deyin siz de. Ama annenizin bunda suçu ne ona patlamışsınız. Su yakmıyor filan diye kırıcı olmuş. Yok illa akacaksa benzinini kendi koysun özellikle az bırakın ama bence işim var benim deyip vermeyin.
geç bir tepki olmuş bu yüzden de fazla olmuş. Yani biz şimdi olayları biliyoruz ve haklısın ama sorunlarını hiç açmadıysan sadece arabada patladıysan onlar da farkında değilse -ki değil gibiler- kırılmış bile olabilirler. Konuş açık açık ki dolu olduğun için sesini yükselttiğini anlasınlar
ne diyeyim ben aslında iyi kalpliyim herşey onun olsun ama ayrım yapmayın mı zaten bu zihniyete olan bir aileyi nasıl ikna edebilirim ki onlar benim ailem bu konuşmayı yapmam her şey kardeşimin olsun sadece şu ev alma arefesinde maddi olarak beni zorlamasınlar yeter .geç bir tepki olmuş bu yüzden de fazla olmuş. Yani biz şimdi olayları biliyoruz ve haklısın ama sorunlarını hiç açmadıysan sadece arabada patladıysan onlar da farkında değilse -ki değil gibiler- kırılmış bile olabilirler. Konuş açık açık ki dolu olduğun için sesini yükselttiğini anlasınlar
arkadaşım çok iyi anlamışsın beni işin özeti bu aslında sağol.Ben bu durumu kötü diye daha fazla yardım yapılması olayını bile anlayamıyorum zaten. Uğraşanın daha iyi durumu diye uğraşmayana daha çok mu yardım yapılsın. Ki durumu kötü de değilmiş. Az bile söylemişsiniz bana göre. Mal mülk değil sorun, neden haksızlık yapılsın ki? Daha mı az evlatsınız neden yani?
oğlan düşkünü olmayan kimseyi tanımadım ben babamla annem bile yaptıysa daha da inanmam..zaten taşınacağım Allahın izniyle.Allah kimseyi kimseye muhtaç etmesinButun mesajlari okumadim, ama sana tavsiyem ailenle birazcik mesafe koy. Yeni gelinlere de tavsiye tek kv ile mesafe koyunmaz aile ile de koyulur. Belli ki baban sana belli etmese de oglan duskunuymus yada sen evlendikten sonra fikri degismis.
Canim baska ulkede yasiyorum. sozde yabancilar ayirmaz filan diyorlar da hepsi yalan. bu erkek ayrimciligi her millette var. allah kimseyi muhtac etmesin ins. allah seni de mutlu etsin :)oğlan düşkünü olmayan kimseyi tanımadım ben babamla annem bile yaptıysa daha da inanmam..zaten taşınacağım Allahın izniyle.Allah kimseyi kimseye muhtaç etmesin
ben zaten anlamıyorum kocam ayrı dert(başka sorunlarımız var)kocamın ailesi ayrı dert benim ailem ayrı dert..ben bence kendim dahil(keşke oyle bir imkanım olsa)kimseyle goruşmesem bir sure..Dogru yapmissin bizimkilerde oyle ben cozumu az gitmekte buldum. Az gorus bence.
Canim baska ulkede yasiyorum. sozde yabancilar ayirmaz filan diyorlar da hepsi yalan. bu erkek ayrimciligi her millette var. allah kimseyi muhtac etmesin ins. allah seni de mutlu etsin :)[Allah razı olsun cümlemizi..farkındayım hatta bir şeyanlatayım o zamanbekardım kız arkadaşımevli bir oğlu oldu kocası doktor neysedoktor arkadaşları geçmiş olsuna gelmişler ve demişlerki hadi ası buldun bunda sonra ne olursa..kız çok şaşırmıştı düşünsenediyordu doktor bunlar o zaman garibsemiştim meğerdoğalmış anladım
Beni esimin aileside cok uzdu sonra dusundum ben neden uzuleyim hepsini sildim esimin ailesiyle gorusmuyorum boyle cok daha rahatimben zaten anlamıyorum kocam ayrı dert(başka sorunlarımız var)kocamın ailesi ayrı dert benim ailem ayrı dert..ben bence kendim dahil(keşke oyle bir imkanım olsa)kimseyle goruşmesem bir sure..
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?