- Konu Sahibi herseyimdin_sen
-
Yaşını başını almış insanlar için yaş farkının önemli olduğunu düşünmüyorum ve haklısın erkekler bayanlara göre geç olgunlaşıyor aile yapını bilmiyorum ama ailenin senin mutluluğunu istemesi gerektiğini düşünüyorum . Çevremde yaşıtıyla evlenenlerde çok yaşta büyüklerle evlenenler de ve onları gördükçe emin oldum ki erkek ne kadar olgunsa o ilişki o kadar güzel ilerliyor. Biz kadınlar genel itibariyle çocuk ruhluyuzdur ( her zaman belli etmesek teHerkese iyi akşamlar, yaşım 25 üniversiteyi bu sene bitirdim staj yaptığım yerde işe başladım staj dönemlerinde biriyle tanışmıştım kendisi yakışıklı,karizmatik birisi. Her şeyden önce çok kibar ve anlayışlı yaşı 37. Aramızda 12 yaş var.Fakat hiç yaşını göstermiyor inanmamıştım yaşını duyunca... Ben yaş farkını umursamıyorum kafa yapılarımız da gayet uyumlu. Zaten kendi yaşıtlarımdan etkilenmem çünkü hepinizin bildiği üzere erkekler daha geç olgunlaşır ve zamanında da baya bir üzüldüm karşımdakinin çocuksu davranışları yüzünden neyse,yanımda hep olgun birisinin olmasını istemişimdir hep ve karşıma o çıktı...
Daha önce hiç evlenmemiş ve kariyerine önem verdiği için hep evliliği ertelemiş 4 sene önce sözlü olduğu biri olmuş onunla da ayrılmışlar ondan sonra da hayatına istediği gibi biri girmemiş... Ciddi bir birliktelik düşünüyor ,bende öyle..
Fakat ona evet diyemiyorum. Nedeni de ailemin karşı çıkacağını düşünüyorum. Özellikle annem karşı çıkar. Babamın pek tepki göstereceğini zannetmiyorum. Bir akrabamız var kendinden 10 yaş büyük biriyle evlendi ondan konu açıldı geçen annem kart adam gencecik kızı aldı dedi, ben aralarında kaç yaş var diye sorunca 10 yaş dedi bende çok değil ki dedim annem de bana sen 25 yaşındasın 35 yaşındaki bir adamla mı evleneceksin düşünsene dedi sustum kaldım bir şey diyemedim. Kaldı ki sevdiğim adam 37 yaşında. Ama bende 25 yaşındayım aklı havada bir genç kız değilim.İlerde cinsellik konusunda sıkıntı olur diyorlar, sen genç kalacaksın o yaşlanacak diyorlar fakat ben her şeyi düşünüyorum bugünü yarını 5 yıl 10 yıl sonrasını. Benim için problem değil...
Sizlerin de düşüncelerini almak isterim.
Eğer adamdan eminsen, seviyorsan ve daha da önemlisi onun seni sevdiğinden eminsen bence 12 yaş çok büyütülecek bir fark değil. Sonuçta zaten 5-6 yaş fark için uzmanlar ideal diyor.
Canim benimde esim ile aramda 12 yastan fazla yas var ve cokta iyi anlasiyoruz.gerektiginde o beni alttan aliyor bende onu birbirimizi cokta iyi tamamliyoruz.benimde ailemden bazi kisiler oyle derdi ama nasil anlastigimizi gorunce kimse bisey diyemedi.bnce no problem :)
Allah mutluluğunuzu daim etsin inşallah önemli olan anlaşabilmek gerisi boş, annem ve babam bariz bir örnek aralarında 4 yaş var ama ayrılar zaten yaş farkı yüzünden sorun çıkarsa ilk bunu söyleyeceğim yorum için teşekkürler. Umarım ailede sıkıntı olmaz atlatırız:)
Yaşını başını almış insanlar için yaş farkının önemli olduğunu düşünmüyorum ve haklısın erkekler bayanlara göre geç olgunlaşıyor aile yapını bilmiyorum ama ailenin senin mutluluğunu istemesi gerektiğini düşünüyorum . Çevremde yaşıtıyla evlenenlerde çok yaşta büyüklerle evlenenler de ve onları gördükçe emin oldum ki erkek ne kadar olgunsa o ilişki o kadar güzel ilerliyor. Biz kadınlar genel itibariyle çocuk ruhluyuzdur ( her zaman belli etmesek te) anlaşabileceğimiz eşin bizi dengeleyecek düzeyde olması gerekir yaşı kaç olursa olsun yeter ki makul düşünebilsin. Ailenle konuşmanda yarar vardır ama tepkilerine de hazır olman gerekir :) cinsellik olayını bilmiyorum ama müstakbel kayınpederim 2. Evliliğini yapmış şu an 60 yaşında ama 4 yaşında çocuğu var demekki sıkıntı yok :) uzun oldu kusura bakma
Çok teşekkür ederim güzel yorumunuz için uzun olsun ne demek içim açıldı okudukça :) Babamın pek ilgileneceğini zannetmiyorum çünkü annem babam ayrı ve babam da yeterince benle ilgilenmedi zamanında, karşı çıksa bile ne hakla konuşacak,annem huysuzluk çıkartabilir kendisi okumuş,kültürlü biri emekli şuan işinde kariyer sahibiydi çevresi geniş biri ama konu ben olunca bazen abartabiliyor cahilleşebiliyorumarım zorlanmadan atlatırız. :)
Tek sorun annen o zaman :) ben senin yerinde olsam önce biraz bahsederim yaş mevzusuna girmeden sonra tanıştırırım hem yaşını göstermiyor dedin annen görüp tanıdıktan sonra beğenirse zaten yaşı sorun etmez ama ilk önce yaşını öğrenirse hep önyargılı yaklaşır ve önyargıyı kırmak dünyadaki en zor işgerisi sevginizin gücüne kalmış inşallah ikna edersiniz ve güzel günlere yelken açarsınız
Evet tek sorun annem gibi görünüyor :) O evet dedi mi başkaları olumsuz konuşsa bile onları önemsemeye gerek yok :)
Annemin ilk soracağı şeylerin başında yaş gelecek ama ben onu geçiştiririmbir tanışsınlar seveceğinden eminim , inşallah çok teşekkürler güzel dilekleriniz için...
Herşey istediğiniz gibi olur inşallah ama sonucunu merak ederim yazmayı unutmayın :)
canım benim yazdıklarını sesli olarak okudum eşimde vardı ,eşim...aklı havada olmayan bir genç kızım diyorsun hemen ardından ilerde cinsellikle ilgili sıkıntılar olur diyorlar diyorsun bu senin toy olduğunu gösteriyor bu konularda fikir almaya gerek yok iki gönül bir oldumu samanlık seyran olur kaldı ki ülkemizde bunun örnekleri var(pınar-yağmur atacan)(ben28-eşim27 yaşında)amma velakin eşim ailelerin rızasınının almanında önemli olduğunu belirtti...bu eşimin görüşü
benim görüşüm ise katiyen olmaz annen halklı benimde kızım var 37 yaşındaki adam gelse kızımı istese adamla aramda az yaş farkı olur bana annemi diyecek o adamAllah göstermesin davul dengi dengine ilerde pişman olacağın şeyler yapma hem tanı karşındakini zaman ver adam tabi i,ster senin gibi 25 yaşında kızı o amaaa 48 yaşındaki kadınla evlenirmi birde burdan bak...
Ben evlenmeden eski işyerimdeki müdürüm bana aşıktı ben ozmanlar 19-20 yaşlarındaydım oda 42 yaşındaydı hiç beklemezdim ondan ama asıkmis bana evlenme teklif etti ben şok oldum tabi çünkü evlenmis ayrılmış on yaşlarında bir cocugu var ve gayet mesafeliydik .itiraf ettikten sonra bana yaptıgi şeyleri şimdiye kdr Kmse yapmamstr ama anlatsam bitmez hergün çiçekler hediyeler ki kabul etmiorm zorla kargoyla yolluyor falan vardiyamiz farklı dye fazla denktE gelmyrdk neyse birgün denk geldik bana dedi neden istemiosun sana ev arabada alicam dedim hc o gözle bakmadim yapamam çok yaş var oglunuz var falan adam ne dese beğenirsin biliyorum asil mesele beni gücü kuvveti yrinde deildr dye düşünüosundr ama merak etme cinsellik sorun olmaz ben şok tabi dmeekki herkesin aklına aynı şey geliyor bizim toplumda ama benim içiNsbSebep yasiydi oğluydu ...ve hxbseyde hssetmiidum senn durumun daha olumlu benim anlattm hikayeye göre yaşı büyük kymetini bilir çıtır olacaksın yanında ama yıllar geçtikçe senn için çok zorda olablr annemle babamın arasında tam oniki yaş var :) annem çok enerjik ona göre 54 yaşında yürüyuse falan gider ama bBam bakkala bile gidemez astım olmasininnds etkisi var tabi ama yaşli yani anneme göre ki katarakt ameliytau oldu yeni ...bana kalırsa annem açısından biraz kötü olmus babam aksidir annemle ben hc bilmrmki gemzye gtsinler bi etkinlikleri olsun yillrdr babam çok tembel :)) ama nolursa olsun ikisinede sordugmda aynı cevabı aldım dünyaya geldiklerinde yine brbrleryle evlenmek isterlermis yeniden dogsalar bununnadi aşk sevgi ve Cokta mutlularbi bbakarsın brbrlerini yerler bibbakarsın yine kolkola sarilmislar :))allah bozmasin başımdan eksik etmesin bitanelerim benim.ben cesaret edemezdim diyorum ama dediğim.gbi biri çıktı karşıma busekidle ama o imkansızdı onun dışında hep kendi yaşıtlarım.bende 25 yaşındayım buarada :)esim 26 yasinda keşke diorm bi 5-6 yaş büyük olsaydi bukadar playstationa duskun olmazdı ama kısmet..ben sana birkaç örnek verdim cnm kendimden ama en iyi sen tanirsin karşındakini herkesin hayatı farklıdir kararı en iyi sen verirsin annenle önce tanistir sonra yaisni şöyle on yargılı olmasın :)
Çok teşekkür ederim güzel yorumunuz için uzun olsun ne demek içim açıldı okudukça :) Babamın pek ilgileneceğini zannetmiyorum çünkü annem babam ayrı ve babam da yeterince benle ilgilenmedi zamanında, karşı çıksa bile ne hakla konuşacak,annem huysuzluk çıkartabilir kendisi okumuş,kültürlü biri emekli şuan işinde kariyer sahibiydi çevresi geniş biri ama konu ben olunca bazen abartabiliyor cahilleşebiliyorumarım zorlanmadan atlatırız. :)
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?