ailem yüzünden evliliğimde başlayan sorunlar

Mesela bi keresinde şöyle bişey olmuştu bu okullardaki birer haftalık tatillerin yeni çıktığı zamanlardı benim de annemlerin evinde bi odam vardı ablamla ikimizindi ablam gidince onun bazasını benimkiyle birleştirdim bi çalışma masası bi dolap vs var bide üniversiteden bir arkadaşım kızıma anne yani bi yatak hediye etmişti bu elelenin elektrikli beşiklerindendi ninni falan çalıyordu . Onu kurup yatakla birleştirmiştim ama bebeğimi kaybettikten sonra sökmedim öyle duruyordu o odada ders falan çalışıyordum yemeklere bile çıkmazdım babam yemekten sonra arkadaşlarıyla dışarı giderdi o zaman çıkardım denk gelmemek için onunla . Neyse bu tatillerin birinde abim yengem ve yeğenim geldi yeğenim küçüktü o zaman. Normalde de gelirlerdi abimin odasında kalırlardı . O zaman geldiklerinde yengem süedanın yatağı büyük biz orda kalalım bebek aramızda yatacak falan dedi ben de tamam ben abimin odasında yatarım dedim bu sefer yengem canım biz eşyaları oraya koyduk da bebek uyandıkça eksiklerini alırız falan seni de uyandırırız gerek yok dedi ben salonda yattım . Onlar gelmeden önce de beşiği kurulu bi şekilde gömme dolabın içine yanlamasına soktum. Sabah abimle babam dışarı çıktılar o gün işte o denizlideki tarlaları sattıkları gündü resmi işleri falan vardı yengem de ablamla görüntülü konuşuyordu bebek ağlayınca odaya bi gittim nasıl çıkardılar o dolapta onu nasıl buldular en ufak fikrim yok ama çocuğu benim bebeğimin beşiğine bir güzel yatırmışlar sonra da utanmadan bu otomatikmiş gece boyu sallandı durdu çok rahat ettik falan dediler söktüler götürdüler abimle beşiği . Annem ne dedi biliyor musunuz? Kime yarayacak orda duran beşik abartma herşeyi dedi

Konuyu başından beri takip ediyorum bu yazdığın o kadar canımı yaktı ki, insan kendisine yapılanı yutar ama evladına hem de hayatta olmayan evladın hakkında annenin bu tavrı sırt dönmek için yeter de artar bile, bundan sonra ister evliliğin devam etsin ister etmesin başına ne gelirse gelsin sakın arkanı dönme ailen yok senin, normal bir anne evladına bunu nasıl yapar. Üzmemek için fazlasını yazmak istemiyorum, mutlaka terapi almaya devam et ve kök aileni arkanda bırak.

o bunu benim iyiliğim için yaptığını savunurdu . Çok gençsin bir hata yaptın evlendin ama bu acı sırtına yapışmasın hayatına dön derdi . Bunu yaparken acıma saygısızlık yaptı ama farkında değildi

Doğduğun ev kaderindir olmuş hep senin hayatın . Umarım bundan sonrası güzel olur

aile ya bütün kötülüklerin iyiniyetle yapıldığı yer o arabayı sana çok görüyor tabiki sen kız evlat olduğun için Allahım seni onlara muhtaç etmesin abin de adam değil baban da adam değil sünpnin teki kadın malına göz dikmek ne ya tü kalıbınıza sizin kendi kızınızı milletin kızının huzuruna değişiyorsunuz demek kız evlendik de kurtulamadık şu ailelerden ya lanet olsun

eşim bana demek baban bu yüzden bu kadar meraklıydı bizi evlendirmeye dedi . seni bana kapattı kullanıyor bizi demeye getirdi. siz olsanız kırılmaz mısınız
ohaaa nasıl ölmedin bu lafın üstüne resmen baban seni benim üzerime attı demiş ayy

İyilik böyle bir şey değil ne dedikleri önemli değil içten içe sizde farkındasınız durumun, mizaç çok önemli belki kıyamıyorsunuz ailemdir belki annem öyle değildir diyorsunuz ama bir anne bunları yapamaz, abinizle babanızla iş tutup sen de fazla uzatma, abartma minvalinde size manipülasyon yapmış anneniz. İnş tüm bağları sonsuza kadar kopartacak gücü bulabilirsiniz.

Boşanıp aile evine döndüğün için seni hor görmüşler. Yengen odana da beşiğine de çökmüş ama hiç bunları düşünüp üzülme bu gidişle yengenin yeri de kendi babasının evi olacak. Kumarcı abin de kendi belasını kendi buluyor zaten.

Gitmiş zaten ablam öyle söyledi. Ablamla konuşmuş yengem . Ağlanıyormuş ablama evim düzenim dağıldı falan diye

ohaaa nasıl ölmedin bu lafın üstüne resmen baban seni benim üzerime attı demiş ayy
neden öleyim ? biri sizi her kırdığında intihara mı kalkışıyorsunuz ? zaten insanları hep bu hemcins zorbalığı öldürüyor inanın . Kadın kadının kurdu

neden öleyim ? biri sizi her kırdığında intihara mı kalkışıyorsunuz ? zaten insanları hep bu hemcins zorbalığı öldürüyor inanın . Kadın kadının kurdu
Boşver burada her türlü iyi ya da kötü laflar duyacaksın hepimiz duyduk . Bu hayat da sorunları olan tek kişi de değilsin . O babayı da sen seçmedin .ara ara konunda ben de şüpheye düştüm hatta sana yazdım da şüphemi sen de cevabını verdin . Filmlerde izlediğimiz toksik babalar , sabah programlarına vs çıkan babalar gerçek işte, gerçek hayatta da varlar. Senin seçimin olabilseydi eminim bu ailenin yüzüne bakmazdın .

mesela sadece ailem beni sevmiyor diye bu benim fazlalık olduğum anlamına gelmiyor. aynı çatı altındayken ve çocukluktan beri bana aşılanmış psikolojiyle ben o evde yiyebildiğim bir akşam yemeğini ya da okul başlarken bana aldıkları çantayı defterleri ya da bayramda aldıkları kıyafetleri hepsini birer sevgi göstergesi saydım . Böyle gördüm çünkü. Bana yemek veriyorsa ya da bana kıyafet alıyorsa seviyordur , buydu mesele
Biri bana burda üniversiteye gidip ilk senende birinin koynuna girmişsin yazmıştı baya ağlamıştım o yorumdan sonra. Kendi değerini bilmeyen biri başkası tarafından sevilince sapıtıyor maalesef bunu ben de yaşadım. Sevilmeyi hissettiğim an başladı hatalar silsilesi
Velhası hepiniz haklısınız. Bazen insana dışardan bir göz lazım.

ya yürü git şurdan sen önce kendini ailene ispatla sonra burda kem küm edersin ölmek derken gerçek anlamda ölmek demiyorum cahil misin nesin

ya yürü git şurdan sen önce kendini ailene ispatla sonra burda kem küm edersin ölmek derken gerçek anlamda ölmek demiyorum cahil misin nesin
Bu nasıl bir üsluptur. İnsanlara akıl veren olmanız için önce size verilen aklı da kabul etmeniz lazım. Kimsenin çaresizliği size böyle bir konuşma hakkı vermez.
İnsanlar kendi problemlerini çözebilse sizin gibi insanlarla muhatap olup şurada yazmaz herhalde. Danışıyorlar, fikir almaya çalışıyorlar. Ama yine sizin gibi üsluplardan kurtulamıyorlar

Ailesinden vuracaksan konusunda ne işin var ? Kadın zaten açık açık yazdı ailesini .

ben neden aileme kendimi ispatlayacakmışım ? ayrıca yürü git ne demek ya sen konuşmayı daha öğrenememişsin ki cahil diyesin bana .

Uf çok kekosun ya burda da seviye yıl yıl düştü yazık

Ceza yemiş. Burası çok ilginç bir yer kötü bişey yazdığın zaman anında pasifleşiyorsun

Gitmiş zaten ablam öyle söyledi. Ablamla konuşmuş yengem . Ağlanıyormuş ablama evim düzenim dağıldı falan diye
Sanki düzenini kendi dağıtmamış gibi konuşup ağlanıyor mu birde? Çok değişikler ya, ablanıza söyleyin size laf taşımasın bence

Kumar oynayan kocası affetmeyen kendisi. Affedebilirdi dağılmazdı yuvası. Siz de bırakıp geldiniz bir gün kimseyi suçlayamadınız. Geliyosa gelsin yoksa otursun oturduğu yere. Ablanız da maşallah ailenin dert babası herkesi dinliyor. En tehlikeli tip, kendi uzakta durur kocadan korkusuna elini suya sabuna atmaz, aman iyi olsunlar diye herkesi dinler akıl dağıtır. Eşiniz bile anlamış iki günde.

`