Ailem....

• Konu Sahibi Konu Sahibi Bs34
  • Başlangıç Tarihi Başlangıç Tarihi
Valla yatmıyosun ya sevmesen de olur demiş orda ben gülerdim mesela ayıplamazdım ama büyükler ne der bilmiyorum:)
İşte arada zamanın verdiği samimiyet olsa sorun değilde. 2. Görüşmede bu kadar samimi cümleler fazla değil mi :KK53:

Yazdiklarini okurken keşke benim babamin da kirdigi potlar bundan ibaret olsa dedim içimden. Senin mahcubiyetinin cok daha fazlasini yaşiyorum. 6 aylik nişanliyim, nişanlim anlayişli söyler gibi gülerek babana bir şey demeye gelmiyor aklinda ne varsa düsünmeden söylüyor iyi niyetli biliyorum ama bazen ölçüyü kaçiyor dedi. Ben de onun davranisi böyle degistiremem ama benim icin çok degerli o benim babam dedim bir daha hiç bahsi açilmadi. Baban anlayacak biri ise konusabilirsin benim babam gibi anlayissiz ise oluruna birak ,sonucta senin ailen saygı duymalari gerekiyor .

[
Herkese iyi geceler.hemen konuya giriyorum. Erkek arkadaşım var 2 hafta önce bizim evimize geldiler tanışmak için gayet guzeldi iki taraf birbirini sevdi vs. Bu aksamda biz iadeyi ziyarete gittik ailem halam vs geldiler. Ama hiç güzel geçmedi ben öyle tahmin ediyorum erkek arkadaşımla konuştum iyi insanlar demişler ama bence öyle degil tamam iyi olabilirde insanlik olarak erkek tarafının evinde çok boş muhabbetler gecti kendimi o kadar mahcup hissettimki ağlamamak için kendimi zor tutuyorum. Örn: halam parti olarak ben o adamı pek sevmiyorum ona vermicem diyo babamda adamla yatmiyosunya sevsen ne olur sevmesen ne olur diyor. Börek yapmışlar mesela babam eliyle kopara kopara yiyo kendimi orda o kadar kötü hissettimki her şeyin bı yeri var orda öyle kelime denir mi
1) babanızın 'yatmıyorsun ya' kelimesini söylerken ortamdakilerin yüz ifadesi aklıma geldikçe gülmekten kendimi alamıyorum, şunları yazarken elim titriyor hala:KK70:
2) böreği eliyle yemesi Bence çok şirin durmuş, Yani beni istemeye geldiklerinde eşimin babası böyle bir şey yapmış olsaydı tabağı biter bitmez doldururdum yesin adam diye :KK50:

3) farklı siyasi görüşlere sahip olabilecek insanlar varken bu ortamda konunun buraya nasıl geldiğine mi güleyim. O ortamda babanın öyle bir laf edebilmesine mi güleyim. Kimseye aldırmadan miğdeyi doldurmasına mı güleyim. Halanızın o lafı işittikten sonra geceye devam edebilme mecburiyetine mi güleyim. Sizin için zaten çok önemli bir günde böyle bir durum yaşadıktan sonraki halinize mi güleyim.

Çok çok çok özür diliyorum Bu yollardan geçtiğim için o anın psikolojisini çok iyi bildiğim için söyledikleriniz bayağı güldürdü gece gece Allah da sizi güldürsün:)))

Ama bence kafaya takılacak bir şey yok sizin için çok güzel bir anı olmuş mutluluklar:))

Babanız benim dünürüm olsaydı aa ne kadar sevimli doğal demezdim. Nerde ne konuşcağını bilmeyen, kız kardeşiyle yatmalı konuşacak kadar geniş insanlar derdim, umarım onlar benim kadar olumsuz düşünmemiştir. Böreği elle yemesi önemli değil. Kız babasının her zaman bi ağırlığı olmalı damat ve ailesi bi çekinmeli, saygı duymalı. Siz yine de açıklama falan yapmayın arkasında durun, siz eleştirip millete meydan vermeyin.

Bide hanimlar birşey danisicam size bisdeyken ve onların evinde söz tarihi vs konusulmadi bizim tekrar onları davet etmemizmi gerekiyor nasıl oluyor bu işler biz pek bilmiyoruz
Usulünü soruyorsan onlar arar. Annesi anneni ya da babası babanı.

:KK33:Seçim arefesinde bu tarz misafirlikler sıkıntılı oluyor..
Babanın sözleri hoş olmamış ancak tek bu söz ise unutulur gider bir ömür konuşulmaz. Rahatlamak için şöyle düşün kimse mükemmel değil onlarda insan ve bundan dolayı en azından seni yadırgamaz kimse

böreği eliyle yemesinde bi sıkıntı yok ama diğer muhabbet olmamış. aile içinde bile yapılmaması gereken bi rmuhabbet. üstelik böyle durumlarda neden parti muhabbeti yapılır hiç anlamam.

Benim eşim ve muhteşem akrabaları istemeye geldiklerinde, eşimin gudubet bir akrabası babamın kulağına eğilip "bedavaya vermeyin kızı. Ne isteyeceksin karşılığında?" demiş. Babam da öfkeyle "dolar kuruna göre hesaplıyoruz efendim. Daha fiyat belirlemedik. Saçma sapan konuşmayın satılık mı benim kızım mal mı eşya mı?" diye çıkışmış. Ben o arada içerideydim şahit olmadım. Olsam "benim memintolar tombikto hacım. En az beş bin eder tanesi" diyebilirdim, neyse ki orada değildim. Velhasılı geçti gitti. Gülerek Hatırlıyoruz şimdi. Eşinin ailesi olgun kişiler ise, densizlik etti deyip geçerler. Bunu size mal etmezler.

Babanin sözü güzel olmamis. Ama erkekler siyasete bazen kendini cok kaptira biliyor :)
Börek konusunda nasil yicekti ki böregi? :)

Herkese iyi geceler.hemen konuya giriyorum. Erkek arkadaşım var 2 hafta önce bizim evimize geldiler tanışmak için gayet guzeldi iki taraf birbirini sevdi vs. Bu aksamda biz iadeyi ziyarete gittik ailem halam vs geldiler. Ama hiç güzel geçmedi ben öyle tahmin ediyorum erkek arkadaşımla konuştum iyi insanlar demişler ama bence öyle degil tamam iyi olabilirde insanlik olarak erkek tarafının evinde çok boş muhabbetler gecti kendimi o kadar mahcup hissettimki ağlamamak için kendimi zor tutuyorum. Örn: halam parti olarak ben o adamı pek sevmiyorum ona vermicem diyo babamda adamla yatmiyosunya sevsen ne olur sevmesen ne olur diyor. Börek yapmışlar mesela babam eliyle kopara kopara yiyo kendimi orda o kadar kötü hissettimki her şeyin bı yeri var orda öyle kelime denir mi
ilk izlenimler çok önemli oluyor tanışmalarda, ama olsun yapcak bişi yok olan olmuş artık...önemli olan senin kibar olman, zaten düğünden sonra aileller görüşmüyor pek...

Babanız biraz doğal olayım derken abartmış. Boşverin tanıdıkça anlarlar.

İşte arada zamanın verdiği samimiyet olsa sorun değilde. 2. Görüşmede bu kadar samimi cümleler fazla değil mi :KK53:
Evet biraz fazla ama niyet kotu degilse cok da takilmayabilirler babasi dusunememis belli bence bir sonraki gorusme daha saygin gecerse anlayacaklardir:)

Ben şunu biliyorum yaş baş almanın görgü ile alakası yok, nerede nasıl davranılır nasıl konuşulur insan bilmeli, belli bir yaşa gelene kadar öğrenmeli, öğrenemedi ise ya eğitimsiz kaldı ya işine gelmedi bilemiyorum artık.

Back
X