• Merhaba, Kadınlar Kulübü'ne ÜCRETSİZ üye olarak yorumlar ile katkıda bulunabilir veya aklınıza takılan soruları sorabilirsiniz.

Ailem

pelinn09

Yeni Üye
Kayıtlı Üye
24 Haziran 2015
40
5
1
30
Merhaba arkadaslar sizinle paylasmak istedigim bir sey var.Kimseyle konusamıyorum.Ben tam olarak 1 yıldır calısıyorum ve nisanlıyım ilk zamanlar aileme elimden geldigi kadar yardım etmeye calıstım suanda bile anneme her ay birazda yardım ederim kardeslerimin ihtiyaclarını da karsılarım.
Calıstıgım gunden beri ailemden tek kurus bile almadım kendi ihtiyaclarımı kendim karsıladım. Allah izin verirse haziran gibi düğünüm olacak ve hic ceyizlik esyam yok smdiye kdarda biriktirebildigim 7 8 bin TL
Gecen aksam annemle oturup konusurken ceyizime baslayacagımı soyledim bana peki evlenmeden once ne kdar para bırakacksın bize dedi bnde anne dedim ceyizimi bitiriyim ne kdar kalırsa sana veririm dedim 2 3 bin mi dedi kucumseyerek onceden de araba alıp onlara birakmamı istiyorlardı dugune az kaldıgı icin yapamayacgmı soylemistim sonrada bu zamana kadar sana biz baktık bize hicbi yardım yapmadan evleneckmisin dedi ne ben nede baban hakkımızı helal etmiyoruz sana düğünün olacagı icin bi anne sevinmez mi ben hic sevinmiyorum ve dugunune bile gelmek istemiyorum dedi aileminde durumu oyle kotu degil ben evlendikten sonra her sey düzene oturunca yardım etmeye devam edecegmı hep soyledim ama beni dinlemiyor ve cok uzuluyorum gercekten annemden bunları duymak beni cok uzuyor bana ceyizimi yapmaları karsısnda araba alacgmı söyledim onada hayır dediler hem araba hem ceyizim bana cok agır gelir ne yapacgmı bilmiyorum fikirlerinizi ogrenmek istiyorum bi hatam varsada lutfen kırıcı olmadan söylerseniz cok sevinirim smdiden teşekkürler :KK42:

Ailenizin yaklaşımı bana pek hoş gelmedi.
Elinizden geldiğince zaten yapmışsınız.

Sizin böyle bir sorumluluğunuz bence yok.
Annenizin düğününüz için söyledikleri de pek anneye yakışan sözler değil.
Bu tür beklentiler de olan kişileri ne yapsanız memnun edemezsiniz, üzülmeyin. Evlat olarak içinizden geleni yapın sadece.
Anne baba çocuklarının sahibi değildir.
Düşmanca davranın demiyorum birey olarak,kırmadan çok ta kafaya takmadan olduğu kadarıyla...

Beni üzen tek şey beni hayırsız bir evlat gibi görüyor olmaları. Sözlerine cok kırılıyorum ne bir düğün heyecanı ne de o tatlı çeyiz telaşını yaşıyamıyorum ben anneme begendiğim gelinlik modellerini göstersem bile hiç umursamaz yorum bile yapmaz. Kızının düğününe bile sevinmeyecek bir annem var Insallah hayırlısı olur evlendikten sonra ben bir sıkıntımı nasıl gelipte annemle paylaşacam cok üzülüyorum cok :KK42:

Merhaba arkadaslar sizinle paylasmak istedigim bir sey var.Kimseyle konusamıyorum.Ben tam olarak 1 yıldır calısıyorum ve nisanlıyım ilk zamanlar aileme elimden geldigi kadar yardım etmeye calıstım suanda bile anneme her ay birazda yardım ederim kardeslerimin ihtiyaclarını da karsılarım.
Calıstıgım gunden beri ailemden tek kurus bile almadım kendi ihtiyaclarımı kendim karsıladım. Allah izin verirse haziran gibi düğünüm olacak ve hic ceyizlik esyam yok smdiye kdarda biriktirebildigim 7 8 bin TL
Gecen aksam annemle oturup konusurken ceyizime baslayacagımı soyledim bana peki evlenmeden once ne kdar para bırakacksın bize dedi bnde anne dedim ceyizimi bitiriyim ne kdar kalırsa sana veririm dedim 2 3 bin mi dedi kucumseyerek onceden de araba alıp onlara birakmamı istiyorlardı dugune az kaldıgı icin yapamayacgmı soylemistim sonrada bu zamana kadar sana biz baktık bize hicbi yardım yapmadan evleneckmisin dedi ne ben nede baban hakkımızı helal etmiyoruz sana düğünün olacagı icin bi anne sevinmez mi ben hic sevinmiyorum ve dugunune bile gelmek istemiyorum dedi aileminde durumu oyle kotu degil ben evlendikten sonra her sey düzene oturunca yardım etmeye devam edecegmı hep soyledim ama beni dinlemiyor ve cok uzuluyorum gercekten annemden bunları duymak beni cok uzuyor bana ceyizimi yapmaları karsısnda araba alacgmı söyledim onada hayır dediler hem araba hem ceyizim bana cok agır gelir ne yapacgmı bilmiyorum fikirlerinizi ogrenmek istiyorum bi hatam varsada lutfen kırıcı olmadan söylerseniz cok sevinirim smdiden teşekkürler :KK42:
Benzer şeyler yaşadım diyebilirim evliliğime engel olmaya calıştılar secim yapmak zorunda kaldım eşimi seçtim kimseyle görüşmüyorum o evden tek çöp almadım eşimin ailesi çok anlayışlı tek lafını etmediler şükür çok mutluyum zaten işim gücüm var maddi durumumuz da cok iyi... Ama kimseye kendime bile söyleyemiyorum bazen ama bazen içim cok buruluyor affedemiyorum cok basit geliyor herşey nasıl böyle oluyorlar diyorum içimden nerdeyse para için sildiler ( baska seyleri bahane ettiler ama) şimdi yanımda olsalar onları da mutlu ederdim diyorum neler neler hiç ceyizim olmadı içim acıyor aklıma gelince... Şimdi bebek bekliyorum kendi kendime... Şunu söylüyorum hep destekçi eşim ve ailesi var ama biliyorum ki ben hep tekim... İnsanın ailesi bile istediğini yapmayınca siliyor demekki eşim ve ailesi gün döner hayat bu bişey olur dünden siler kendi anam babam kardeşim sildikten sonra.. Hayatta teksin unutma... Kimseye acığını verme kendinin dolayısıyla ailenin eşine bile teksin bu hayatta ve istediğini yap.. Ben eşimi seçtim şükür hiç pişman olmadım allah ettirmesin... Mutluyum sükür... Ama içimde nefret kin burukluk hep kaldı... Kader işte günlerini kimse zehretmesin bir defa evleniyorsun herkese politik ol.. Hakkında hayırlısı olsun... Hayat acımasız

Evlatlarini sigorta gibi goren ailelerden nefret ediyorum.Bir anne baba gerekirse ac durur evlatlarini yetistirir.Iki evladim var inanin her daim oncelik onlarindir.Once onlar giyer,once onlar doyar...Ileride de tek istedigim ardimdan dua etsinler yeter.Ayiptir,gunahtir...

Hayat cok acımasız haklısınız ilerde isimi brakmayı dusunmuyorum ve ilerde kazanıp esimle harcayacagım ya da esime yardım edecegim para hakkında bile konusuyorlar dugunume bile gelmemelerinden korkuyorum ben ailemi her zaman yanımda gormek isterim ama onlar kızlarnın yanında olmak istemiyorlar surekli kardeslerimin benim gibi hayırsız olmayacgnı soyluyorlar ben kendime bakıp bütün masraflarmı kendim karsılıyorum elimden geldigince de yardim ediyorum ama gozlerinde görünmuyor saglık olsun ne diyecegimi ne yapacagmı inanın bilmiyorum zamana bırakmak en iyisi

yaziklar olsun annene,
verdigi emege karsilik mi belirliyor, para icin hakkimi helal etmiyorum nasil diyebilir bir anne aklim almiyor.
anne hakki bedeli bir araba midir.
bir anne cocugunun saadece mutlu, saglikli, vatana millete kendi ailesine hayirli bir evlat olmasini diler, umit eder..
Annelik ve annecikligi birbirine karistirmis, gercekten cok uzucu.

Düğününüze gelmeyecek kadar nasıl bir gerekçeleri olur ki?
Ayrıca gelmezlerse bu onların ayıbı olur.
O kadar büyütme kafanda.

Canları sağolsun demekki bunca zaman büyütüp okuturken bile ilerde karşılığını düşünüyorlarmış.

Canları sağolsun demekki bunca zaman büyütüp okuturken bile ilerde karşılığını düşünüyorlarmış.
Seni o kadar iyi anlıyorum ki kendi yasadıklarım gözüme geldi... Herşey geçip unutuluyor herkes geride kalıyor silip gidiyorsun ama hep kalbinde bir acı da oluyor :(

kaç yaşındasınız ? ne işle meşgulsünüz ? başka kardeşiniz var mı özellikle erkek ?
bazı insanları anlamak gerçekten zor sizinde aileniiz anlamak zor gerçekten . anne baba çocuga bakmak zorunda sonuçta cocugun fıkrını almıyorlar dogururken . şukur ki siizn gibi evlatları var vicdanlısınız bu zamaana kadar para vermişssiniz , çeyizinizi kendiniz yapıyorsunuz daha ne olsun .. ben annenizin siiznle aynı heycanı paylaşmamış olmasına üzüldüm kız evladı gelin etmek bi anne için mutlulk verici gurur verici olmalı .. inş. düzelir aranız.. para herzaman kazanılır çeyiz bi eksik bi fazla olabilir ama kötü de olsa eksikleride olsa anne bulunmaz . biraz daha verin para arabayı alamayacagınızı anlatın .. düğünde yapılacak masrafları düşünüyo olabilirler ..

Seni o kadar iyi anlıyorum ki kendi yasadıklarım gözüme geldi... Herşey geçip unutuluyor herkes geride kalıyor silip gidiyorsun ama hep kalbinde bir acı da oluyor :KK43:
Haklısın ama ne güzel eşin ve eşinin ailesi hep yanındaymış ben daha nasıl bir evlilik yaşacagımı bile bilmiyorum suan nisanlımla her sey yolunda insallah hep boyle devam eder benimde tek tesellim yeni kurdugum ailem yuvam olur.

kaç yaşındasınız ? ne işle meşgulsünüz ? başka kardeşiniz var mı özellikle erkek ?
bazı insanları anlamak gerçekten zor sizinde aileniiz anlamak zor gerçekten . anne baba çocuga bakmak zorunda sonuçta cocugun fıkrını almıyorlar dogururken . şukur ki siizn gibi evlatları var vicdanlısınız bu zamaana kadar para vermişssiniz , çeyizinizi kendiniz yapıyorsunuz daha ne olsun .. ben annenizin siiznle aynı heycanı paylaşmamış olmasına üzüldüm kız evladı gelin etmek bi anne için mutlulk verici gurur verici olmalı .. inş. düzelir aranız.. para herzaman kazanılır çeyiz bi eksik bi fazla olabilir ama kötü de olsa eksikleride olsa anne bulunmaz . biraz daha verin para arabayı alamayacagınızı anlatın .. düğünde yapılacak masrafları düşünüyo olabilirler ..
Ben 19 yaşındayım.Saglık lisesi mezunu hemşireyim. Bir kız bir erke kardeşim var kız 6.sınıf erkek 4.sınıf en büyüğü benim ama kına yapılacak olan yer dahil butun masrafları zorda olsa ben yapmaya hazırım benim tek istedigim ailemin yanimda olması herhangi bir maddi yardım istemiyorum bunu ailemede soyluyorum zaten ama onlar bu masraflarım yanında onlara toplu para yada araba almamı istiyorlar

Ben 19 yaşındayım.Saglık lisesi mezunu hemşireyim. Bir kız bir erke kardeşim var kız 6.sınıf erkek 4.sınıf en büyüğü benim ama kına yapılacak olan yer dahil butun masrafları zorda olsa ben yapmaya hazırım benim tek istedigim ailemin yanimda olması herhangi bir maddi yardım istemiyorum bunu ailemede soyluyorum zaten ama onlar bu masraflarım yanında onlara toplu para yada araba almamı istiyorlar

evet canım tahmin etiiğim gibi .ailen cocuk okuttugunu bahane edip ellerinde toplu paara olmasını ıstıyor . cünkü sen cok erken evleniyorsun bırkac sene evde kalıp mesela 25 yasında evlensen senden bu talepde bulunmazlardı .. işini eline aldın para kazanıysun hemen elin oglu yıycek diye düsünüyorlar..

tatlım çok erken evlendiğinden böyle oluyor
yani en azından 23-24 olmuş olsaydın bu lafları edemezlerdi

şimdi etmeleri normal değil tabi annen çok ayıp etmiş ama sen de evlenmekte çok acele etmişsin. evlenip yine ailene size yardım etmeye devam edecem demen de biraz tuhaf olmuş. evlenince yardım etmek zor oluyor, eşin razı olacak mı, doğum yapsan ücretsiz izin alsan, ev alacak olsanız ne olacak? 3-5-10 sene sen hep yardım mı edeceksin ailene? benim fikrimce insan evlenince herkes evini yolunu bilmeli, kimse kimseye fazla karışmamalı. tabi ki ailene yine imkanın varsa yardım edersin ama öyle her ay taksit öder gibi değil söz vererek taahhüd ederek değil.
yapacak bişey yok, bu konuyu pek açma, yapabildiğin kadar düğünün yap
Allah mesut etsin.

Haklısın ama ne güzel eşin ve eşinin ailesi hep yanındaymış ben daha nasıl bir evlilik yaşacagımı bile bilmiyorum suan nisanlımla her sey yolunda insallah hep boyle devam eder benimde tek tesellim yeni kurdugum ailem yuvam olur.
İnsallah öyle olur bu dönemde sakın tarafları birbiriyle yuzden göz etme nişanlın bir cok seyi bilmesin hele ailesi hiç bişe ileri için yersen yatırım çünkü iyi ve kötü... Hiç birşey unutulmuyor dikkatli ol

Back
X