• Merhaba, Kadınlar Kulübü'ne ÜCRETSİZ üye olarak yorumlar ile katkıda bulunabilir veya aklınıza takılan soruları sorabilirsiniz.

Ailem

Bu ne aç gözlü anne baba ya resmen çocuklarını kullanıyorlar. Sırf paraciklar gitcek diye ne hallere giriyolar. Pardon da elinden geleni yapmissin evlenirken neden araba alıp para bırakıyomussun

Kaç dakikadır 19 yaşında kız 78 bin lirayı nasıl biriktirmiş diye düşünüyordum, bir daha baktım ki 7-8 bin liraymış.

Hayat cok acımasız haklısınız ilerde isimi brakmayı dusunmuyorum ve ilerde kazanıp esimle harcayacagım ya da esime yardım edecegim para hakkında bile konusuyorlar dugunume bile gelmemelerinden korkuyorum ben ailemi her zaman yanımda gormek isterim ama onlar kızlarnın yanında olmak istemiyorlar surekli kardeslerimin benim gibi hayırsız olmayacgnı soyluyorlar ben kendime bakıp bütün masraflarmı kendim karsılıyorum elimden geldigince de yardim ediyorum ama gozlerinde görünmuyor saglık olsun ne diyecegimi ne yapacagmı inanın bilmiyorum zamana bırakmak en iyisi
Kusura bakma ama nasıl anne baba bunlar. Madem dünyaya getirmişler tabiki sana bakmak zorundalar. Nedemek bu zamana kadar sana biz baktık, bundan sonra sen bize yardım edeceksin. Onlar senin ölene kadar arkanda maddive manevi olarak durmak zorundalar. Senden beklenti içine girmeleri çok yanlış. Aksine onların sana evleneceksin diye destek olması lazım. Evlenmeden önce ne koparırsak kar derdine düşmüşler. Çok yazık böyle aileleri kınıyorum. Sende aklını kullan evleneceğim ben diye zırnık koklatma.

Benzer seyleri bende yasadim annem hala der keske hemen evlenmeseydin bize biraz daha yardim etseydin diye. Ah ahh Seytan diyo ana baba tanima sil onune bak..

Öncelikle aileniz sizi şehir dışında üniversitede okutmamış ya da yurt dışına master yapmaya falan göndermemiş.Zaten onların yanında lise okumuşsunuz staj parası almışsınız vs. O yüzden vicdanınız rahat olsun.Biz kızımızın parasını yiyemedik elin oğlu yiyecek gibi bi zihniyete sahip anneniz o yüzden üzülüyor sevinemiyor.

Düğününüz yakınmış çok uzak değil.O yüzden çeyizlerinizi şimdiden alın bence.Bu süreçte de bence mümkün olduğunca annenizle para muhabbeti yapmayın çok üstünüze gelen olursa da kimseye bi zararım yok kendim kazanıp kimseye yük olmuyorum yeterince hayırlı bi evladım zaten diye net konuşun.Çokta alttan almayın bu kez daha fazla üstünüze gelirler.

Bir de evlendikten sonra yardım ederim gibi sözler vermeyin.Çünkü ailenizin maddi durumu kötü değilmiş zaten böyle bi zorunluluğunuz yok.Onun dışında artık sizde bi aile olacaksınız ev alacaksınız vs. eşiniz ilerde istemeyebilir falan.Asla ama asla hayırsız evlat olduğunuzu düşünmeyin.Böyle olduğunuzu ima edenlere ise kime ne zararım varmış diyebilirsiniz.

Bir de söylemeden edemicem umarım bu kadar erken yaşta evlenip pişman olmazsınız.Mutluluklar.

Inan bana benim ailem daha doğrusu babam seninkilerden beter. Bence de seninkiler erken evlendiğin için böyle yapıyorlar. Gerçi bilemedim şimdi sanki geç evlensende onların gözü doymayacak gibi sanki. Araba alsan ev isteyecekleri gibi duruyorlar. Bir de kızlar okuyup erken evlenince etraftanda çok söyleniyor parasını yemedi ailesine yardım etmeden evlendi diye. Akrabalar filan böyle konuştuysa etkilenmişlerdir.

Inan bana benim ailem daha doğrusu babam seninkilerden beter. Bence de seninkiler erken evlendiğin için böyle yapıyorlar. Gerçi bilemedim şimdi sanki geç evlensende onların gözü doymayacak gibi sanki. Araba alsan ev isteyecekleri gibi duruyorlar. Bir de kızlar okuyup erken evlenince etraftanda çok söyleniyor parasını yemedi ailesine yardım etmeden evlendi diye. Akrabalar filan böyle konuştuysa etkilenmişlerdir.
Evet akrabalar hatta komsular bile anneme size hic yardım etmiyor mu bir yardım etmeden mi evlendireceksinz falan diyormus.

Şimdi ki anne babalar da bir tuhaf. İnsan evladını banka olarak görür mü hiç.
Bence Çeyiz alıp eve getirmeyin. Nişanlınıza para biriktirdiğinizi ev tutulduktan sonra mağaza dan direk oturacağınız eve gelmesini istediğinizi söyleyin. Çünkü ailenizde bu zihniyet varsa ceyizinize el koyabilir yada aldıklarınıza sorun çıkartabilirler.
Ayrıca anne babanın çocuğu üzerinde hakkı olduğu kadar çocuğun da anne baba üzerinde hakkı var. Onlar da ellerinden geleni yapmak zorunda.

Merhaba arkadaslar sizinle paylasmak istedigim bir sey var.Kimseyle konusamıyorum.Ben tam olarak 1 yıldır calısıyorum ve nisanlıyım ilk zamanlar aileme elimden geldigi kadar yardım etmeye calıstım suanda bile anneme her ay birazda yardım ederim kardeslerimin ihtiyaclarını da karsılarım.
Calıstıgım gunden beri ailemden tek kurus bile almadım kendi ihtiyaclarımı kendim karsıladım. Allah izin verirse haziran gibi düğünüm olacak ve hic ceyizlik esyam yok smdiye kdarda biriktirebildigim 7 8 bin TL
Gecen aksam annemle oturup konusurken ceyizime baslayacagımı soyledim bana peki evlenmeden once ne kdar para bırakacksın bize dedi bnde anne dedim ceyizimi bitiriyim ne kdar kalırsa sana veririm dedim 2 3 bin mi dedi kucumseyerek onceden de araba alıp onlara birakmamı istiyorlardı dugune az kaldıgı icin yapamayacgmı soylemistim sonrada bu zamana kadar sana biz baktık bize hicbi yardım yapmadan evleneckmisin dedi ne ben nede baban hakkımızı helal etmiyoruz sana düğünün olacagı icin bi anne sevinmez mi ben hic sevinmiyorum ve dugunune bile gelmek istemiyorum dedi aileminde durumu oyle kotu degil ben evlendikten sonra her sey düzene oturunca yardım etmeye devam edecegmı hep soyledim ama beni dinlemiyor ve cok uzuluyorum gercekten annemden bunları duymak beni cok uzuyor bana ceyizimi yapmaları karsısnda araba alacgmı söyledim onada hayır dediler hem araba hem ceyizim bana cok agır gelir ne yapacgmı bilmiyorum fikirlerinizi ogrenmek istiyorum bi hatam varsada lutfen kırıcı olmadan söylerseniz cok sevinirim smdiden teşekkürler :KK42:
Götür 8 bin i eline koy annenin alsın parayı çeyizfalan da isteme ben olsam öyle yapardım bi şey diyecen ama ağır olacak Nasıl bi anne ya ne kadar bencil

Hayat cok acımasız haklısınız ilerde isimi brakmayı dusunmuyorum ve ilerde kazanıp esimle harcayacagım ya da esime yardım edecegim para hakkında bile konusuyorlar dugunume bile gelmemelerinden korkuyorum ben ailemi her zaman yanımda gormek isterim ama onlar kızlarnın yanında olmak istemiyorlar surekli kardeslerimin benim gibi hayırsız olmayacgnı soyluyorlar ben kendime bakıp bütün masraflarmı kendim karsılıyorum elimden geldigince de yardim ediyorum ama gozlerinde görünmuyor saglık olsun ne diyecegimi ne yapacagmı inanın bilmiyorum zamana bırakmak en iyisi
Ne is yapiyorsun ki bu kadar paraya duskunler

Çok üzüldüm, anneler mürüvvet görmek için yaşarlar, her bir çeyiz parçasını özenerek seçer ve yardımcı olurlar.. Ama sizin anneniz çok farklı. Sevincinize ortak olmayı bırak yaşatmıyor bile. Ne demek bize yardım et. Yazık çok yazık.
Siz annenizin duygu sömürüsüne bakmayın, ihtiyaçlarınızı alın. Onlar Allah bilir düğünde de size birşey takmazlar yada onu bile size aldırırlar. Zihniyetleri çok yanlış
Kendini hiç üzme en güzel zamanların, çeyizlerini git güzelce zevkine göre seç
Allah hidayet versin annene

Bizimkiler de böyleydi.
Nişanlıyken 70 tl gelen elektrik faturası yüzünden dayak yedim.
Hem de babamdan.
Çok harcıyormuşum elektrik,her gece saç kurutuyormuşum vs.
Biz bu evde hayvan besleyemeyiz otel değil burası banyosunu yatağını mutfağını kullanıyorsun eşşek gibi vereceksin para derlerdi.
6 yıl çalıştım bekarken toplasan 3-5 ay maaşımı gönlümce sadece ben harcamışımdır.
Evlenirken de bir yardımları olmadı.
Para ile eşya alınmasını geçtim el emeği bir yazma, bir dantelli havlu bir lif bile görmedim.
Evlendim 2 ay sonra 20,000 tl'lik araba çektiler altlarına.
Demek paraları yastık altı yapmışlar.
Benden sonra gönüllerince döke saça harcadılar.
Size tavsiyem asla kendi eviniz için biriktirdiğiniz parayı vermeyin. Asla.
Gerçek annelik babalık bu değil.
Normal anne baba evladını büyüsünde para getirsin bize para versin diye bakmaz, bakmamalı.
Vermeyin paranızı miktarını da söylemeyin.
Kendi evinize gönlünüzce eşyalar alın.
İçinizde heves kalmasın.

ya bir de şu kısmı anlatabilir misiniz? maaşınızı sormucam ama, bir yıldır çalışıyorsunuz ve 7-8 bin birikmişiniz var. eğer maaşınız çok yüksek değilse, aileye çok yardım edebilmiş değilsiniz anladığım kadarıyla. beklenti içinde olmaları normal.
tabi böyle dile getirilince kötü görünüyor.
ama herkes aynı değil, bazı aileler böyle işte, illa kötü niyetli olacaklar diye düşünmüyorum ben. İnsanlar hayatlarında neler yaşıyorlar ve bir bakmışsın, para çok önemli bir yer edinmiş. Aileniz haklı olmayabilir ama siz de sanki çok yardımcı olmamışsınız.

bu arada üniversite mezunu değilseniz iş değişir.
bu durumda maaşınız çok yüksek değildir ve aileniz de sizin için çok masraf yapmamıştır.
siz de elbette kendi geleceğinizi planlamalısınız.

Resmen gitmeden sizden para koparmaya çalışıyorlar ne biçim aile anlam veremedim. Ayrıca para bırakmak zorunda değilsiniz siz onun çocugusunuz tabi ki bakıcaklar karşılık beklemekte ne :KK43: Şuan mutlulugunuzu gölgeliyorlar buna izin vermeyin :KK43:

kırılma ailene
aileni de dolduruşa getiriyorlardır, emin ol
ben üniversiteyi bitirip geldiğimde komşu geldi oturuyoruz, sen zorluklarla okuttun ama kız tam işi eline alacak hop kocaya evini almadan evlendirme demişti :KK57: diğer 3 komşuda (ve 1 tanesinin 4 tane dairesi var)
işi 1 yıl sonra buldum, işde aldığım ilk terfide ben daha yeni ev alacağım hemen koca falan bulma evlendirmem demişti şimdi 3 yıl oldu geçen yine bir komşuyla oturuyoruz kızların çalışıyor evini aldın yazlığında yaptır sonra evlendirirsin diye annem de kısmetleri varsa bana bakmasınlar bile dedi kadın uzatıyor boşuna mı taaa il dışlarına gönderdin bu yaşa kadar yedrdin içirdin dedi... annem de evimi aldık borcu bitti Allah biran önce kısmetini versinler dedi
demek istediğim komşular da bir fenaa

bazen burayi okuyunca hele boyle konulari okuyunca cok sinir oluyorum seni kullanmak icinmi dunyaya getirdiler oooooooofff of tamam yeri geldiginde evlat anne babasi zor durumda kaldiginda yardim edecek tabi ama bu kadari ayip be

kırılma ailene
aileni de dolduruşa getiriyorlardır, emin ol
ben üniversiteyi bitirip geldiğimde komşu geldi oturuyoruz, sen zorluklarla okuttun ama kız tam işi eline alacak hop kocaya evini almadan evlendirme demişti :KK57: diğer 3 komşuda (ve 1 tanesinin 4 tane dairesi var)
işi 1 yıl sonra buldum, işde aldığım ilk terfide ben daha yeni ev alacağım hemen koca falan bulma evlendirmem demişti şimdi 3 yıl oldu geçen yine bir komşuyla oturuyoruz kızların çalışıyor evini aldın yazlığında yaptır sonra evlendirirsin diye annem de kısmetleri varsa bana bakmasınlar bile dedi kadın uzatıyor boşuna mı taaa il dışlarına gönderdin bu yaşa kadar yedrdin içirdin dedi... annem de evimi aldık borcu bitti Allah biran önce kısmetini versinler dedi
demek istediğim komşular da bir fenaa
annende deseydi kizimin parasinda gozummu var valla benim anam olsaydi oyle agir laflari siralardi ki kadini kovmaktan beter yapardi

Böyle aileleri gördükçe anamın babamın hakkını nasıl öderim diyorum
İnşaAllah bizde evlatlarımıza hakkını vererek ebeveynlik yaparız.
Siz ğzülmeyin ve umursamayın utanmasalar başlığa bağlayacaklar mevzuyu

Merhaba arkadaslar sizinle paylasmak istedigim bir sey var.Kimseyle konusamıyorum.Ben tam olarak 1 yıldır calısıyorum ve nisanlıyım ilk zamanlar aileme elimden geldigi kadar yardım etmeye calıstım suanda bile anneme her ay birazda yardım ederim kardeslerimin ihtiyaclarını da karsılarım.
Calıstıgım gunden beri ailemden tek kurus bile almadım kendi ihtiyaclarımı kendim karsıladım. Allah izin verirse haziran gibi düğünüm olacak ve hic ceyizlik esyam yok smdiye kdarda biriktirebildigim 7 8 bin TL
Gecen aksam annemle oturup konusurken ceyizime baslayacagımı soyledim bana peki evlenmeden once ne kdar para bırakacksın bize dedi bnde anne dedim ceyizimi bitiriyim ne kdar kalırsa sana veririm dedim 2 3 bin mi dedi kucumseyerek onceden de araba alıp onlara birakmamı istiyorlardı dugune az kaldıgı icin yapamayacgmı soylemistim sonrada bu zamana kadar sana biz baktık bize hicbi yardım yapmadan evleneckmisin dedi ne ben nede baban hakkımızı helal etmiyoruz sana düğünün olacagı icin bi anne sevinmez mi ben hic sevinmiyorum ve dugunune bile gelmek istemiyorum dedi aileminde durumu oyle kotu degil ben evlendikten sonra her sey düzene oturunca yardım etmeye devam edecegmı hep soyledim ama beni dinlemiyor ve cok uzuluyorum gercekten annemden bunları duymak beni cok uzuyor bana ceyizimi yapmaları karsısnda araba alacgmı söyledim onada hayır dediler hem araba hem ceyizim bana cok agır gelir ne yapacgmı bilmiyorum fikirlerinizi ogrenmek istiyorum bi hatam varsada lutfen kırıcı olmadan söylerseniz cok sevinirim smdiden teşekkürler :KK42:
Ayyyyy aynı benim annem :( Çok can sıkıcı bir durum bliyorum ben senin kadar ilerleyemedim iş konusunda daha yeni okulum bitti yeni para kazanmya başladım çok şükür ama ciddi düşündüğüm bi sevgilim var onun konusu her açıldığında baban daha hazır değil bizde değiliz o kadar okuttuk senden bişeyler bekliyoruz gibi seyler diyor tamam anne yaparım elimden geldiğince hemen evlenecek değilim ya diyorum 4-5 yıl bize yardım etsen iyiydi gibisinden konuşuyor ederim anne tabi diyorum ama tek takıldığı nokta para para para ! Çok can sıkıcı bi türlü yaranamıyor insan

Back
X