Ailem

Wuornos

Geçici Olarak Hesap Pasiftir !
tek ayak cezası
Kayıtlı Üye
4 Ağustos 2016
37
4
1
20 yaşıma gireceğim üniversite için üçüncü yılım hazırlanıyorum. Ailem nasıl söylesem çok muhafazakâr insanlar. Dar pantolon giymeye tırnak uzatmaya bile karışırlar. Tek düşündükleri namus namus namus. Kocama vereceğim bir avuç kan. Bunu dile getiriyorlar da. Namussuz insan ölsün insan namus için yaşar vs. Okumamı istiyorlar, kendilerince ellerinden geleni de yaptılar. Ama benim hâl ve hareketlerim (özellikle giyimim, geniş düşünen bir insan olmam, özgürlüğe önem vermem) okul için onları düşündürüyormuş. Bir kavga esnasında babam bana sana bu şekilde okul yok dedi ben de sen bana nasıl bunu söyleyebiliyorsun diye çıkıştım. Ben o okula gideceğim istersen evlat yerine koyma vs sert şeyler söyledim. Tabi o da sert tepki verdi. Ve şöyle ki benden biraz güç bulsa şu yaşımda açıp telefonumu karıştıracak iki seneye kadar bunu yapıyordu da. Bir kere ılımlı yaklaşmadılar bana, hep sıktılar hiç bireysel karar veremedim. Inanabiliyor musunuz henuz çok gencim buna rağmen nadir dışarı çıkarım ve çıktığımda eve dönünce suratlar asık hatta arayıp telefonda bağırırlar falan. Ve onlar için hayat evlenmekten cocuk dogurmaktan ibaret ben böyle bir hayatı benimseyemiyorum. Benim giydiklerime karışmaları çok çağ dışı geliyor. Zaten çokta değil hiç açık giymem ben... Bu yüzden sıkça çatışıyoruz, babam ile zaten aram yok annem de çok farklı bir dünya.. Annesi çok genç yaşta ölmüş 4 tane kardeşine o annelik yapmış ve kardeşlerini her şeyin üzerinde tutar. Bizden bile onemliler...Bana sürekli beddualar yağdırır sürekli bağırır sürekli hoşnutsuz. Geçenler de bir arkadaş konu açmıştı mercedes vs geciyordu onun annesi gibi benim annem de herkesin yaşadığı şeyleri sanki sadece o yaşamış sadece onun başına gelmiş gibi dramatize ediyor... Geçmişte yani ben çocukken babamla araları pek iyi değildi her kavgada annesi kanserden öldüğü için bende kanserden ölicem yakında ölürüm gibi seyler söylerdi bu travmayla büyüdüm annem her an ölecek gibi. Elimde olsa ailemle yaşamam, onları çok seviyorum ama bu kadar müdahele bu kadar silik yetistirilmek bu kadar boyunduruk altına alınmaya çalışılmaya tahammülüm kalmadı... Sizce ben nasıl bir yol izlemeliyim?

Okulunu okuyup bir meslek edinir, paranı kazanır kendi ayakların üstünde durursan ancak o zaman hayatını istediğin gibi yaşarsın. Onun dışında ailenin kurallarına uymak zorundasın. Asilik yapmak bir işine yaramaz.

Ayrıca üç sene üniversiteye hazırlanmaya harcamak için çok uzun bir süre. Yeterince çalışmıyor olabilir misin?

Istedigim okul olması için çabalıyorum, ideallerim var

Okurken daraldım yahu.

Yani ailenin materyali belli çok baskıcılar ama onları değiştiremeyeceğinin sen de farkındasın. Mümkün olduğunca hayatından az bahsedersin, bu konulardan az konuşursun. Kendi mesleğin, kendi paran olunca da söyledikleri gibi üreme üstüne bir evlilik yapmak zorunda kalmazsın zaten:) üniversite kazanıncaya kadar he de geç, boşuna sinirlerini yorma.

Babanın kanser hakkında söyledikleri de duygusal sömürü, kulak asma derim.

Bu sene kesin üniversiteyi kazanmalisin. gerekirse boyun egmemek için part time çalışırsın. zaten mesleğini eline aldıktan sonra sana bir şey diyemezler.

Nasıl bir kalemden çıkmış bunu size sormayacağım ilginiz için teşekkürler :)

Okulunu oku öncelikle ardından onların bulduğu biriyle evlenme bence kafan uymayacaktır çünkü. Fazla muhafazakar aile, fazla muhafazakar eş neticede yaşantı aynı..

Evleneceğin zaman kendi düşünce tarzına göre birine yönel en azından seni sıkmayacak kararlarına saygı gösterecek biri. Yoksa aynı şeyleri bir ömür yaşarsın.

O ne dmek simdi

şu an ne olursa olsun ailene karşı gelmemeye çalış, derslerine odaklan. karşı gelirsen okutmama riskleri var. eline mesleğini aldıktan sonra zaten çok karışacaklarını sanmıyorum ama baktın ki hala karışıyorlar o zaman bile birey olarak herhangi bir şekilde saygı göstermiyorlar o zaman alır ceketini çıkar gidersin evden, kendi düzenini kurarsın.

Haklısınız, teşekkürler..

Al benden de o kadar.ne yani burda akıcı bi sekilde yazamamak metinlere dikkat etmemek kara cahil olunduğu anlamına mı geliyor.bende boyle zihniyette insanları anlam.veremiyorum
Genelde ben noktalama vs dikkat ederim ama bilemedim hanımefendi neyi kastetti

Genelde ben noktalama vs dikkat ederim ama bilemedim hanımefendi neyi kastetti
sen bunlara takılma onu yazan arkadaşın kötü niyetli olduğunu düşünmüyorum. bu konuya yazanlar sana yardım etmeye çalışıyorlar onu düşün.

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…