Ailemde kimse beni sevmiyor, kimseyle anlaşamıyorum

gamzengineer38

Yeni Üye
Kayıtlı Üye
12 Eylül 2016
6
0
1
30
Konu başlığına bakınca ergen biriymişim de dert yanıyormuşum gibi görünmek istemiyorum. Sadece şu an o kadar çaresiz hissediyorum ki yazdıklarımı ciddiye alıp bir şeyler yazmanıza, tavsiye almaya çok ihtiyacım var.
Ben 23 yaşındayım. Daha önce ailemin sağlık bölümü takıntısından dolayı hemşirelik okuyordum. Ancak bölümün benim gibi duygusal birisine uygun olmadığını farkettim ve ailemin istemediği bir bölüme, bilgisayar mühendisliğine geçtim. Benim hayalimdeki bölüm buydu. Ancak şu anda sırf bu bölümde okuyorum diye ailemin bana yapmadığı kalmadı. Üstelik bölüm birincisiyim. Hayal bile edemeyeceğim kadar başarılı ve güzel bir durumdayım çok şükür. Ama ailem bunları hiç önemsemiyor. Artık ailem tüm maddi desteklerini kesti. Aynı evde yaşamamıza rağmen devamli olarak bana karşı nefretlerini dile getirip benden uzak davranıyorlar. Öyle ki gece hastalanıp hastaneye gitmek istediğimde ne halin varsa gör deyip geri yatan bir babam, üzülüp ağladığımı gördüğü halde neyin var diye bir kere bile sormayan bir annem var. Eskiden kız kardeşimi daha çok sevdiklerini belli ederlerdi ama artık bunu sözel olarak sürekli söylüyorlar. Bir durum oldugunda hiçbir şey yapmamış olsam da ben suçlu oluyorum. Kardeşim istediği her şeyi yapmakta özgürken ben hiçbir şey yapamıyorum. Sürekli bir kısıtlama icerisindeyim. Düşünce olarak da ailemden çok farklıyım. Ailemden kimse kapalı değilken ben kapaliyim. Bunu onları ayiplamak için demiyorum sakın yanlış anlaşılmasın. Ancak ailemdekiler kapaliyim diye bunu da örtüyorsun ne gerek var gencecik yaşında, giydiklerin hep kapalı evli kadın gibi, yaşlı gibi görünüyorsun, bu sıcakta niye kapalı duruyorsun gibi yorumlar yaptıklarında çok üzülüyorum. Bunları okuyanlar belki de kıskançlık vs.yorum yapacaksınız, ama etrafımda yaşadıklarıma şahit olanlar böyle olmadığını her seferinde söylüyor.
Defalarca kez ailemi karşıma alıp konuşmayı denedim. Her seferinde ya bencil, kıskanç, hayırsız olarak suçlandım ya da hiç dinleyenim olmadı. Ailemin arkamda olmaması o kadar kötü hissettiriyor ki anlatamam. Onlar istiyor diye beni psikolojik tedavi görme noktasına getiren bir mesleğe devam edemedim, hayallerimin peşinden koştum ve daha iyi bir noktadayim diye bana evlatliktan reddetmis gibi davranmalari çok zoruma gidiyor.
Bundan sonrası için ne yapabilirim? Onların bu şekilde davranması artık beni çok kötü etkiliyor. Ağlamadan, uzulmeden bir günüm geçmez oldu. Kendimi evde bir yük, istenmeyen evlat gibi hissediyorum. Tavsiyelerinize, rahatlamaya çok ihtiyacım var...

Nasıl ki Allah'a her gün evladımın sağlıklı,hayırlı,uzun ömürlü olması için dua ediyorsam kendim için de dua ediyorum hayırlı bir anne baba olabilelim diye.
Evladın ailesine olan sorumluluğundan daha büyük ailenin evlada olan sorumluluğu.
İnşallah bir an önce kendi düzeninizi kurar ve mutlu olursunuz.

Kardesinin baskın yapısı vardır buyuk ihtimalle sende sakın mizaçlısın o sebeple de yuklendıkçe yuklenmişler sana. Okulunu bitir işe basla o zaman susacaklardır.

üzüldüm adına
biraz sabret ama az kalmış bak okul bitince özgürsün.. önünde en fazla 4 yıldır herhalde kaçıncı sınıftasın bilmiyorum ama sabredebilirsin yani

Boyle konular okuyunca sok oluyorum gercekten.nasil bir aile kendi oz cocuguna boyle davranabilir aklim almiyor ve senin psikolojini dusunemiyorum.ne yapabilirsinki ne desek bos. Onlar ailen gorusme mi diyelim.gorusmesen caba mutlu olabilir misin? Keske onlari karsina alip konussan neden bana bunu yapiyorsunuz beni hic mi sevmiyorsunuz ben sizin evladiniz degil miyim diye

Ya ben inanamadım şu yapılan yorumlara biran önce kurtul falan wala kusura bakmayında tırnagına taş degse önce ana baba yanar.Benimde babam saglıkta saglık diye diktirdi ama ben resim ögretmenligi istiyodum elimde çok yatkındı ama istemeye istemeye seçtim saglıgı ebelik bölümünü bitirdim şuanda devlet memuruyum şükürler olsun ve şuanda diyorumki ben ebe olmasaymışım başka hiçbir meslek yapamazmışım işte okadar seviyorum meslegimi babamm canımıniçi iyiki zorlamışta okumuşum saglıkcı açıkta kalmaz dedi ozamanlar dedigi gbide oldu konusahibinin aileside bu düşüncededir eminim okusun boşta kalmasın istiyolardır

Bu sene 2. Sınıfım. Yurt başvurularının şimdiye kadar yapılanları hep reddedildi ailemin istikamet adresi ile aynı şehirde okuduğum için. Burs başvurularının da sonucunu bekliyorum ama su anda en büyük sıkıntım aynı evde yaşamak. Ailemin yanında daha ne kadar kalabilirim bilmiyorum.
Not: yazdıklarınız için ayrı ayrı teşekkür ederim Allah razı olsun. Alıntı yapıp da nasıl yazacağımı bilemedim denedim de yapamadım o yüzden bu şekilde ayrı mesaj olarak cevaplamaya çalışacağım :)

Mevzu sadece onların isteklerini reddetmeniz.Onlar sizin için farklı meslek hayal etmişler.Siz de uygun bulmayıp istediğinizi seçmişsiniz.Onlara göre saçmalıyorsunuz.İnsanlar çocuklarını birey olarak değil kendi isteklerini gerçekleştirecek varlıklar olarak görüyor.Para falan vermemeleri cezalandırma işte.Nefret kusmaları hep cezalandırma.Sizi çok seviyorlar ama kendi seçiminizi yaptığınız için cezalandırıyorlar.Asla vazgeçmeyin.Devam edin hayallerinizi gerçekleştirin.hemşire olsanız bir ömür onun mutsuzluğunu siz yaşayacaktınız.Aileniz anlamayacaktı başını yastığa koyup uyuyacaktı.Siz mutsuz olup kendinize kırgın kızgın yaşayacaktınız.Hiç umursamayın konuşmayın açıklamaya çalışmayın.anlamazlar.Onlara göre hatalısınız çünkü.Takmayın.İnsanların isteklerini gerçekleştirmedğiniz için böyle yapıyorlarsa devam etsinler.Sizi alkışlıyorum doğru yoldasın devam et

Aynen öyle bi düşünceleri de vardı. Lakin sağlık alanında stajlar, çalışma ortamı vs.gördükten sonra hastane ortamını kaldiramadim. O yüzden devam edemedim

Yorumunuz için teşekkür ederim. Ama inanin takmamak elimde değil. Istedigim mesleğe devam edeceğim lakin ailemin yanımda olmaması çok zoruma gidiyor. Ailem sonuçta, günah olacak bir şey yapmadım ki yapamadığım bir mesleği bırakıp istediğim mesleği seçtim. Bunun üzerinden 1 sene geçti. Başardığımı görünce eskiye dönerler diye düşündüm ama daha da kötü oldu.

Inanın bu dediğiniz cümlelerin benzerlerini çok kurdum dayanamayıp ağladım bazen ama timsah gözyaşları bunlar kes sesini cümlesini duydum ya da hiç dinlemedikleri oldu. Artık pes ettim karşılarına geçip konuşmak istediğimde daha kötü olur diye korkuyorum hiç konuşmak istemiyorum.

Dönmezler asla dönmezler. Reddettin seçimlerini onların.İnsanlar istekleri olmazsa hırçınlaşır.Ancak okulun biter iyi bir işin olur kendi paranı kazanırsın o zaman düzelir.Şuan düzelmez.Çünkü yaptığın şeyi gereksiz görüyorlar.Ne demek hemşireliği bırakmak ataması kolay maaşı iyi düşüncesi.Ama işte bir de ruhumuz var onu gözden kaçırıyorlar.Kendin için yaşa

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…