Kizkardeşiniz erkekemi
Paylaştım bir sey değişmiyor malesefHislerinizi paylaşmanızı öneririm ben. Belki aileniz farkında değildir yaptıklarından ya da sizin ne kadar kırıldığınızdan. Sanırım kardeşiniz size göre baskın birisi. Aileye karşı da öyle olunca istediğini yaptırıyor
Bence konuşmayın .Insanlara tavrınızı gostermezsenız asla ve asla duzelmıolar .Iyi akşamlar arkadaşlar, bilerek cok detay vermek istemiyorum ki kim olduğum belli olmasın. Dünya küçük derler ya. Neyse kendimi bildim bileli ailemde bi ayrimcalik vardi. Bir kardesime maddi durumları kötü diye yağdırırken bana hiç bir şey yok. Diger kardesime bi mal varlığı alacaklar. Ihtiyac degil sırf otel gibi kırk yılda bi gelsin kalsın diye basks bi tatil beldesinde yer İstedi diye. Yoksa asla ve asla gerekli bi sey degil. Dedim ya acik yazamıyorum ama yazsam bu kadar ayrımcılık olamaz ya pes dersiniz.
Az once bana daha önce söz verdikleri bir şeyi istemek zorunda kaldım. Daha önce söz verdikleri halde gerek kalmadı diye istememiştim. Ama belliydi aletin yine ariza çıkaracağı yani kendi kendime bak şimdi al sonra vermek istemezler desemde vicdanen isteyemedim çünkü ariza gitmişti gittiği yere kadar kullanırım dedim. Bayada dayandı alet ama şimdi bozuldu. Oturduk konuşuyoruz dedimki babama, makinem bozulmuş takılmış yine çalışmıyor. Ve bunca saattir calismadiysa bu sefer tamamen bozuldu galiba. Babam alamayız diyor. Cunki kardesime bi mal varlığı alacaklar ya. Benim makinenin en az 150 katı o mülk. Mülk alicaz sana makine alamayız dedi babam. Birde bizde yok para dedi. Olduğunu biliyorum ustelik. Evime geldim ağlaya ağlaya. Derdim para degil. Bilmeden mecburlarmi demeyin. Değiller ama insan utanır ya. Kardeşine mulk alicaz senin makinene verecek param yok demez. 20 senedir süren ayrimcalik. Birde tutup o kardeşlerimin nankörlüğunden bana dert yaniyorlar. Uzuluyordum ama şimdi demekki İlahi adalet diyorum içimden.
Herseyi Acikca yazsam ayrimcaligi dahada anlarsınız. Akrabalar bile bana bu ne ayrimcalik nasıl hakkını aramiyorsun diyorlar. Benim elimde degilki kaldiki ben oyle bi insan değilim ama alamayacağım sözde vermiştiniz şimdi alirmisiniz deyince babamın verdiği cevap bu. Bu aileye daha ne denebilir. Ben çocuğum ile yalnız bi anneyim ustelik. Kimseyle konuşamıyorum zaten kimsem yok. Bu yüzden sizlere geldim((
Farkında olmamaları için deli olmaları gerekir. Bir torununu özellerde okutup diğerine katkı yapmazsan bunun adaletsiz olduğunu bilirsin. İşlerine oyle geliyor. Ben çok şükür kendi yagimda kavruluyorum ama kirada oturuyorum. Bana değil kırk yılda gidip yılda taş çatlasın 10 gün kardeşimin kalmayacağı bi mülk satın almak için arayıştalar. Bu durumda bir sey demeye gerek varmu, hersey ortada degilmi. Ki dedimde tmm sana da yapalım deyip yine vazgeçtiler. Önce basks satın alacakları kendi istedikleri varmış. Durumları iyi cok şükür yani ben kendinize almayın demem zaten. Ama atıyorum suan zaten mevcut olan 5 daireden birinide ölüm kalim var diğerlerine yaptığımız yerine senin üstünde şunu geçirelim diyebilirler. Bunu söyledim ol deyip vazgeçiyorlar. Para mülk mal tatlı geliyor ne yapsınlar adaletli olmayı. Ki bugün üstüme bir daire geçse bile ben benim diye davranmam ama içim rahat eder. Haksizlik olmadı en azından gibi.Hislerinizi paylaşmanızı öneririm ben. Belki aileniz farkında değildir yaptıklarından ya da sizin ne kadar kırıldığınızdan. Sanırım kardeşiniz size göre baskın birisi. Aileye karşı da öyle olunca istediğini yaptırıyor
Çelişkili yazmışsınız anlayamadım malesed konusunmu demek istediniz?Bence konuşmayın .Insanlara tavrınızı gostermezsenız asla ve asla duzelmıolar .
Bi önceki kişiye yazdığım cvp ta anlattim sizede kopyalayıp cvplayayim arkadaşım..Ben olsam isterim ona ne kadar yapiyorlarsa bana da alin bir yazlik derim, siz de evlatsiniz. Yok derlerse de silerim defterden
Maddi yardım edecek durumum yok zaten.. diger yazdıklarınıza da diğer bi arkadaşa yazdığım aynı cevabı verebilirim aslında:Ben sizi çok iyi anladım bu kadarlık anlattığınız kısmından da. Ailenize de buraya yazdığınız gibi anlatmanızı tavsiye ederim. Hayatım boyunca hep susup kenarda bana yapılan haksızlığın fark edilmesini bekledim. Ama insanlar haksızlık kendilerine yapılmadığı sürece pek oralı olmuyor malesef. Benim size tavsiyem ailenizle konuşun. Eger o mülk için yardim edicekseniz de maddi olarak benim makinem bozuldu ona ayiracagim bütçemi deyin. Madem makine o mülk parası ile esdeger ki babanız size yardım edemiyor bu durumu anlayacaktır.
Kendi ustlerine aliyorlarsa yani kiz kardesiniz adina degil, bir sikinti yok mirasbakimindan. Ama bu haksizliklara Ben olsam dur der ve bir daha gorusmezdim bi dugunde bi bayramda. Bunlar olurken kiz kardesiniz ne yapiyor, onun da bu haksizliga durun yapmayin demesi gerekirdiBi önceki kişiye yazdığım cvp ta anlattim sizede kopyalayıp cvplayayim arkadaşım..
Farkında olmamaları için deli olmaları gerekir. Bir torununu özellerde okutup diğerine katkı yapmazsan bunun adaletsiz olduğunu bilirsin. İşlerine oyle geliyor. Ben çok şükür kendi yagimda kavruluyorum ama kirada oturuyorum. Bana değil kırk yılda gidip yılda taş çatlasın 10 gün kardeşimin kalmayacağı bi mülk satın almak için arayıştalar. Bu durumda bir sey demeye gerek varmu, hersey ortada degilmi. Ki dedimde tmm sana da yapalım deyip yine vazgeçtiler. Önce basks satın alacakları kendi istedikleri varmış. Durumları iyi cok şükür yani ben kendinize almayın demem zaten. Ama atıyorum suan zaten mevcut olan 5 daireden birinide ölüm kalim var diğerlerine yaptığımız yerine senin üstünde şunu geçirelim diyebilirler. Bunu söyledim ol deyip vazgeçiyorlar. Para mülk mal tatlı geliyor ne yapsınlar adaletli olmayı. Ki bugün üstüme bir daire geçse bile ben benim diye davranmam ama içim rahat eder. Haksizlik olmadı en azından gibi.
Kizkardesim in üstüne yapacaklarmış. Annem alalen söyledi. Kizkardesim in böyle bi beklentisi olduğunu sanmıyorum. Ailem ona kiyamadiklari için direk evi onun üstüne yapmak istiyorlar yoksa bunu gerektiren hiç bi durum yok.Kendi ustlerine aliyorlarsa yani kiz kardesiniz adina degil, bir sikinti yok mirasbakimindan. Ama bu haksizliklara Ben olsam dur der ve bir daha gorusmezdim bi dugunde bi bayramda. Bunlar olurken kiz kardesiniz ne yapiyor, onun da bu haksizliga durun yapmayin demesi gerekirdi
MalesefAllah sabir versin ne Anneniz anne, ne babaniz Baba, ne de kardesiniz kardes
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?