- 15 Mayıs 2021
- 7.455
- 24.755
- 263
Allah başka sıkıntı vermesinBişey diyeyim mi
Öyle sinirim bozuldu ki ayrımcalık yazmanıza
Hani bir kez olsa bu kadar delirmeyecegim ama sürekli de ayrimcalik yazmışsınız kafayı yiyecek gibi oldum
Ayrımcalık değil ayrımcılık
Kac kere söyledim. Tmm deyip vaz geçtiler. Bende buna inanamıyorum. Bu sefer ipleri koparacagim zaten.Böyle ağlaya zırlaya ve kenara çekilerek hiç bir şey hallolmaz.
Ben açıkça konuşur ve bir daha da yüzlerine bakmazdım.
Ben çok çaçaron bir kadınım. Dünyaları sayar bir daha da beni sakın aramayın derdim.
Sonuna kadar haklısın.
Teşekkür ederim ama inanın kac kere söyledim. Tmm deyip vaz geçtiler. Bende buna inanamıyorum. Bu sefer ipleri koparacagim zaten.Ben olsam açık açık hakkımı ararım ayrımcılık yaptıklarını net bir şekilde söyleyin ona yazlık aliyosunuz bana bı makinayı alamadiniz artık alsanizda bu haksızlığa gelemiyorum derim. Sizi çok yumuşak yüzlü bulmuşlar. Kimse kırılmasın diye diye bı bakmışsınız kendinizin sağlam yeri kalmamış.
Sen yumuşak konuşan birisin belli ki. Yumuşak falan olma. Direkt söyle söyleyeceğini.Kac kere söyledim. Tmm deyip vaz geçtiler. Bende buna inanamıyorum. Bu sefer ipleri koparacagim zaten.
Hayir kizBu kardesler erkek mi
Kac kere söyledim insan gibi. Tmm deyip vaz geçtiler. Bende buna inanamıyorum. Cirkeflesirsem onlardan farkım kalmaz ama bu sefer ipleri koparacagim zaten.Belki de artik biraz cirkeflesmeniz gerekiyordur. Acik acik ve devamli soyleyin beklentilerinizi. Anladiklari tarz o demek ki.
Benimkiler kimseden utanmaz. Şuan diğer kardeşlerimden dertliler. Değer görmüyorlar. Gramda acımıyorum artik. Belkide ilahi adalet. Mesafemi koyacağım. Allah a havale ettim. Gerisini onlar düşünsünKusura bakmayın ama biraz kırıcı yazıcam nasılsa yapsalarda yapmasalar elinin altında evladı var, tepki yok, cvp yok, susuyor daha ne, neden onun için birşey yapsınlar? Bir diğer evlatlar istiyor, yüzde doksan eminim tepki surat vardır, onları karşılarına alamıyorlar nedeni çok basit kaybetme, değersizlik duygusu ya vazgeçerlerse. Aynı versiyonu annem yaşadı ben evladı olarak mahkemeyle uğraşarak bütün haklarını talep edip, alıcam hala devam ediyor ama bütün aile karıştı ve annem ilk kez ben neden senin gb güçlü olmadım dedi çünkü Annesi aynen şunu dedi sesin çıkmıyordu onlar susmadı sende konuşsaydın. Diyeceklerim
İnanın bana mesafe koydukça birde etraf konuştukça inanılmaz derece rahatsız olacaklar bu sefer kendileri sizinle iletişim kurmaya çabalayacaklar anneme tek laf söyledim kendi hakkını geçtimde neden benim hakkımı savunmadın, sakın yanlış anlamayın varlıklı bir babanın çoçuğuyum ama adalet ve annemin sessiz kalıp susması bir çoçuk için derin yara oluyor, çoçuklarınız büyüyünce herşey konuşmaya başlanınca size nasıl davranıyorlarsa evladınızada öyle davranmak isteyecekler bizde ip burada koptu. Kardeşlerine çok düşkündür, onlar istemedi ailem yaptı dedi şimdi hepsi anneme düşman neden çünkü rahatları bozuldu, sizinde aynısı olacak rahatları ne zaman bozulacak o zaman gerçek yüzleri çıkacak adaletli olan kardeş ben istemem kardeşlerimle beraber ya hepsine ya hiçbirimiz der. Annem şuan görüşmüyor hiçbiriyle sadece avukat aracılığıyla bilği alıyor ama ailesi günde on kere arıyorlar kıymete bindi bence sizde mesafe koyun zaten göreceksiniz hepsi nasıl tutuşacak. Babam hep söyler mal sahibi biziz, mülk sahibi Allahtır. Bundan ötesi yok gerisi ilahi adalet... Yaşayıp göreceksiniz kimsenin yanına kalmıcak
Tesekkur ederim ama inanın kac kere söyledim. Rest çektim, tmm sanada yapalım deyip vaz geçtiler. Bende buna inanamıyorum. Bu sefer ipleri koparacagim zaten.Sen yumuşak konuşan birisin belli ki. Yumuşak falan olma. Direkt söyle söyleyeceğini.
Kimse babanın malı karışamazsın falan da demesin. Bal gibi de karışırım vallahi.
Aynen siz kendi değerinizi, evladınızın değerini bilin yeterBenimkiler kimseden utanmaz. Şuan diğer kardeşlerimden dertliler. Değer görmüyorlar. Gramda acımıyorum artik. Belkide ilahi adalet. Mesafemi koyacağım. Allah a havale ettim. Gerisini onlar düşünsün
Sizede çok geçmiş olsun, üzüldüm. Allah büyük. Kimsenin hakkı kimsede kalmıyor
"Babacım ya da annecim yarın müsaitseniz şu söz verdiğiniz çamaşır makinesini almaya gidelim." deseniz ayıp mı kaçar. Hani erteliyorlar ya ertelemek yerine bana gün ve saat söyleyin ona göre konu askıda kalmasın deseniz. İlla çirkefleşmeye gerek kalmadan tatlı dille de halledebilirsiniz. Bazı insanlar istemeyi biliyor ya. Benim kardeşim gak dese annem alırdı, ben 50 kere desem sonra derdi.Maddi yardım edecek durumum yok zaten.. diger yazdıklarınıza da diğer bi arkadaşa yazdığım aynı cevabı verebilirim aslında:
Farkında olmamaları için deli olmaları gerekir. Bir torununu özellerde okutup diğerine katkı yapmazsan bunun adaletsiz olduğunu bilirsin. İşlerine oyle geliyor. Ben çok şükür kendi yagimda kavruluyorum ama kirada oturuyorum. Bana değil kırk yılda gidip yılda taş çatlasın 10 gün kardeşimin kalmayacağı bi mülk satın almak için arayıştalar. Bu durumda bir sey demeye gerek varmu, hersey ortada degilmi. Ki dedimde tmm sana da yapalım deyip yine vazgeçtiler. Önce basks satın alacakları kendi istedikleri varmış. Durumları iyi cok şükür yani ben kendinize almayın demem zaten. Ama atıyorum suan zaten mevcut olan 5 daireden birinide ölüm kalim var diğerlerine yaptığımız yerine senin üstünde şunu geçirelim diyebilirler. Bunu söyledim ol deyip vazgeçiyorlar. Para mülk mal tatlı geliyor ne yapsınlar adaletli olmayı. Ki bugün üstüme bir daire geçse bile ben benim diye davranmam ama içim rahat eder. Haksizlik olmadı en azından gibi.
Farklı şehirlerde yaşıyoruz ama o sorun değil zaten. Babam açık açık para yok dedi ki ev almak için nakilleri var biliyorum. Ev alalım oylr dedi. Allah a havale ediyorum. Birde kardeşim öyle cirkefki 10 azarlayip arada bir tane normal söz söyledimi ondan değerlisi olmuyor"Babacım ya da annecim yarın müsaitseniz şu söz verdiğiniz çamaşır makinesini almaya gidelim." deseniz ayıp mı kaçar. Hani erteliyorlar ya ertelemek yerine bana gün ve saat söyleyin ona göre konu askıda kalmasın deseniz. İlla çirkefleşmeye gerek kalmadan tatlı dille de halledebilirsiniz. Bazı insanlar istemeyi biliyor ya. Benim kardeşim gak dese annem alırdı, ben 50 kere desem sonra derdi.
Nakitleri var demek istedimFarklı şehirlerde yaşıyoruz ama o sorun değil zaten. Babam açık açık para yok dedi ki ev almak için nakilleri var biliyorum. Ev alalım oylr dedi. Allah a havale ediyorum. Birde kardeşim öyle cirkefki 10 azarlayip arada bir tane normal söz söyledimi ondan değerlisi olmuyor
Cok teşekkür ederim, inşallah. Güzellikler mutluluklar dilerim.Aynen siz kendi değerinizi, evladınızın değerini bilin yeterMesafe Candır. Teşekkür ederim annem kendi hakkını aranmaya başlandığı an özğürleştim artık dedi benim için zafer odur. Herşeyin hayırlısı. Sizin içinde herşey güzel olacak,yaşadığınız bu olay güzel başlangıçlara vesile olacak diye düşünüyorum
Ne bileyim söz vermişlerdi ama bi türlü yapmamışlardi. En son hazırda olan bi daireyi üzerime geçirmekten vazgeçtiklerini bir iki yeni daire alıp önce kardeşimin sonra kendilerine yeni ev yaptırıp eski daire tadilatı yaptırıp sonrada benim üzerime yapacaklarını söyledi annem ama inanmıyorum çünkü zaten öncelikli neler saydı. Ölme eşeğim ölme hesabı. Kaldiki ben 20 sene sonra anca artık ayrimcilik oluyor diye söyledim. Hala yan çiziyorlar. Bu makine olayida oldu ya. Resmen açık açık bir şeyler değişmediği sürece ben yokum dicemNiye görüşüyorsunuz halen daha
İçinizde yaşayarak halledemezsiniz, saygısızlık yapmayın ama sesimizi yükseltin. Diretin biraz. Aileler sessiz olana karşı hep böyle.Yukarda yazdım bana da yaparlardı, babam hala yapıyor. Bi küp var evde küçük de değil ağzına kadar dolmuş torunu (erkek kardeşimin oğlu için) para biriktiriyor, ben de hamileyim. Şakasına bebeğin yorganını alırsın artık dedesi dedim." Ben hiç kimseye bi şey yapmam, doğsun bakarız" dedi.Şükür benimde ihtiyacım yok ama insan kırılıyor. Annem vefat etti, haftanın en az 2 -3 günü evime alırım. Sevdiği yemekleri yaparım kendini yalnız hissetmesin diye sık sık tatlımı alır giderim ama bir yorgan için "olur kızım"demedi. Ben sesimi yükseltip bi şey dedim mi "hayır, der miyim sanmam." Sizinki tabi bu kadar basit değil ama küçükte olsa büyükte olsa aileler genelde sessiz olanı pek umursamıyor.Farklı şehirlerde yaşıyoruz ama o sorun değil zaten. Babam açık açık para yok dedi ki ev almak için nakilleri var biliyorum. Ev alalım oylr dedi. Allah a havale ediyorum. Birde kardeşim öyle cirkefki 10 azarlayip arada bir tane normal söz söyledimi ondan değerlisi olmuyor
Cok üzüldüm sizede kırılmakta haklısınız. Ben çok konuştum artık çok kırgınım. Zaten kavga etmem oylr bir insan değilim. Hatta onlar üste çıkar kavga ederler onlarda öyle karakterde insanlar işte. Ne diyeyim Rabbim e havale ettim. Artık yoruldumİçinizde yaşayarak halledemezsiniz, saygısızlık yapmayın ama sesimizi yükseltin. Diretin biraz. Aileler sessiz olana karşı hep böyle.Yukarda yazdım bana da yaparlardı, babam hala yapıyor. Bi küp var evde küçük de değil ağzına kadar dolmuş torunu (erkek kardeşimin oğlu için) para biriktiriyor, ben de hamileyim. Şakasına bebeğin yorganını alırsın artık dedesi dedim." Ben hiç kimseye bi şey yapmam, doğsun bakarız" dedi.Şükür benimde ihtiyacım yok ama insan kırılıyor. Annem vefat etti, haftanın en az 2 -3 günü evime alırım. Sevdiği yemekleri yaparım kendini yalnız hissetmesin diye sık sık tatlımı alır giderim ama bir yorgan için "olur kızım"demedi. Ben sesimi yükseltip bi şey dedim mi "hayır, der miyim sanmam." Sizinki tabi bu kadar basit değil ama küçükte olsa büyükte olsa aileler genelde sessiz olanı pek umursamıyor.
Bir zamanlar patronum bana babamın eşime bırakacağı iş mevzusunda mevzu eşin işi almayı bilmeli, kimse kimseye havadan hak vermez hak hak etmek isteyen cevval olup almalı demişti.Iyi akşamlar arkadaşlar, bilerek cok detay vermek istemiyorum ki kim olduğum belli olmasın. Dünya küçük derler ya. Neyse kendimi bildim bileli ailemde bi ayrimcalik vardi. Bir kardesime maddi durumları kötü diye yağdırırken bana hiç bir şey yok. Diger kardesime bi mal varlığı alacaklar. Ihtiyac degil sırf otel gibi kırk yılda bi gelsin kalsın diye basks bi tatil beldesinde yer İstedi diye. Yoksa asla ve asla gerekli bi sey degil. Dedim ya acik yazamıyorum ama yazsam bu kadar ayrımcılık olamaz ya pes dersiniz.
Az once bana daha önce söz verdikleri bir şeyi istemek zorunda kaldım. Daha önce söz verdikleri halde gerek kalmadı diye istememiştim. Ama belliydi aletin yine ariza çıkaracağı yani kendi kendime bak şimdi al sonra vermek istemezler desemde vicdanen isteyemedim çünkü ariza gitmişti gittiği yere kadar kullanırım dedim. Bayada dayandı alet ama şimdi bozuldu. Oturduk konuşuyoruz dedimki babama, makinem bozulmuş takılmış yine çalışmıyor. Ve bunca saattir calismadiysa bu sefer tamamen bozuldu galiba. Babam alamayız diyor. Cunki kardesime bi mal varlığı alacaklar ya. Benim makinenin en az 150 katı o mülk. Mülk alicaz sana makine alamayız dedi babam. Birde bizde yok para dedi. Olduğunu biliyorum ustelik. Evime geldim ağlaya ağlaya. Derdim para degil. Bilmeden mecburlarmi demeyin. Değiller ama insan utanır ya. Kardeşine mulk alicaz senin makinene verecek param yok demez. 20 senedir süren ayrimcalik. Birde tutup o kardeşlerimin nankörlüğunden bana dert yaniyorlar. Uzuluyordum ama şimdi demekki İlahi adalet diyorum içimden.
Herseyi Acikca yazsam ayrimcaligi dahada anlarsınız. Akrabalar bile bana bu ne ayrimcalik nasıl hakkını aramiyorsun diyorlar. Benim elimde degilki kaldiki ben oyle bi insan değilim ama alamayacağım sözde vermiştiniz şimdi alirmisiniz deyince babamın verdiği cevap bu. Bu aileye daha ne denebilir. Ben çocuğum ile yalnız bi anneyim ustelik. Kimseyle konuşamıyorum zaten kimsem yok. Bu yüzden sizlere geldim((
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?