Ailemden ayrı yaşamak istiyorum ama nasıl?😔

Durum
Mesaj gönderimine kapalı.
Eger evin tum sorumlulugunu uzerine alirsan bu bir sure sonra senin gorevin olur. Yapmadiginda da hesap bile sorarlar bir de. Bazi seyleri yapmayi birakmalisin. Ben olsam baska sehire giderdim. Bir bahane bulabilirsin. Yukselme firsatinin orada daha fazla olmasi gibi bir bahane ile git. En kolay ayrilma oyle olur. Ama bu seferde oraya yanina gelirler mi? Muhtemelen bir sure sonra gelirler. Sanirim en sogrusu isyan bayraklarini cekmek.
Tabi ki de gelirler hatta benle gelirler 😣

Annenizin yaşı gayet genç bir yaş .Bel fıtığı çalışmaya engel değil .Ne bileyim bir iş yerine çay kahve servisi yapabilir .Ancak sanırım bel fıtığını bahane ediyor .Çalışmaya alışmamış ,tembellik ediyor gibi geldi bana .Sizin çok yakınlarınız bunlar biri anne biri abla .Bu yükün üstünüze ağır geldiğini söyleyin .Hatta biraz isyan edin ,içinize atmayın .Yarın öbür gün bende evlencem,benimde bir hayatım var deyin .Üzerinizdeki yükü biraz atın .Baktınız anlamıyorlar .Evinizi ayırın ,ayda belli miktar yardım edin .
Bu yükün ağır geldiğini söyleyemem çünkü gerçekten üzülürler.
Bırakıp Ayrı eve çıkabilsem zaten planımı yaparım, maddiyat düzenini kurarım hadi eyvallah. Ama yapılmıyor öyle mümkün gözükmüyor, hep dua da ediyorum nasip olacak günü bekliyorum

Artik bir yetiskinsin. Senin uzerinde baski kuramazlar.
Bir ogrenci universitede somestr tatilinde evine gitmedigi icin ailesi bolumunu aramisti. Ailesine 18 yasinin uzerindeki bir birey icin birsey yapilamayacagi soylenmisti.
İşte bu ailelerin zihniyetinden çocukları kendileri soğutuyorlar sonra niye çocuğum soğuk diye zırvalıyorlar.

Aslinda ne guzel bir hayatiniz var imrendim valla.Neden derseniz; benim icin kiz kiza yasamak cok iyi bisey.Anne ve kizkardes aslinda gayette guzel anlasilir.Ayri eve neden cikmak istiyorsunuz??Ozgurlugunuz mu kısıtlanıyor? Evde erkek olmamasi büyük avantaj aslinda.Evde bi baba bi abi vs olunca, gece ikide eve gelemezsiniz ya da ben tatile gidiyorum deyip gidemezsiniz.Her erkek karisiyor yani bu islere.Ama anne ve kizkardes karismaz bana gore..Ne guzel kaynatirsiniz ya..Evde kendinizin oturun birlikte yeyip icip gezin iste..Genc bir anne ve kizkardesle ben her gece alemlere bile akardim birlikte 🤗🤩
😄İşte bu dediklerinizi yapamadığımız için ayrılıp bari tek başıma bunları yapıym diyorum ve bana kendimi kullanılıyor hissettiriyorlar, tabi evde erkek olmaması çok güzel bir şey acayip iyi o da artısı işte

İşte bu ailelerin zihniyetinden çocukları kendileri soğutuyorlar sonra niye çocuğum soğuk diye zırvalıyorlar.
18 yasin uzerinde oldugunuz icin uzerinizde hak iddia edemezler. Polise falan haber verseler ya da ne biliyim iste. Diyecegim o ki kendi yasaminizi kurabilirsiniz. Onlara da arada destek olursunuz.
Hani desem ki ellleri ayaklari tutmuyor o zaman tabi ki yardim edilirdi. Ama anladigim kadariyla hicbirsey yapmiyorlarmis ev isi de dahil. O zaman bunun vicdanini yapmaya da gerek yok bence. Parazit gibi yasamaktan kurtarmak icin bazen gitmek gerekir.

Aynen kolayı var, gidemiyorum da, evlenme konusunu Bi çıtlatmayı düşünüyorum bakalım nolacak kesin ona da Bi sevimsizlik bulurlar
Onlarsan izin almak zorunda degilsin. Ben evlwniyorum ben gidiyorum diyebilmelisin. Cok pıstırılmıssin sen. Onlardan izin almana gerej yok. Hem evi gecindirip hem de izin mi aliyorsun? Elbetteki yok derler. Cunku o zaman bizi k8m besleyecek korkusu baslar. E calismak da istemiyorlar. Neden izin versinler ki o zaman.

18 yasin uzerinde oldugunuz icin uzerinizde hak iddia edemezler. Polise falan haber verseler ya da ne biliyim iste. Diyecegim o ki kendi yasaminizi kurabilirsiniz. Onlara da arada destek olursunuz.
Hani desem ki ellleri ayaklari tutmuyor o zaman tabi ki yardim edilirdi. Ama anladigim kadariyla hicbirsey yapmiyorlarmis ev isi de dahil. O zaman bunun vicdanini yapmaya da gerek yok bence. Parazit gibi yasamaktan kurtarmak icin bazen gitmek gerekir.
Hukuki yollar kolay tabi ben de 25 yaşımdayım, işte vefa, vicdan vb olunca insan çaresiz kalıyor çünkü babam üçümüzü terkedince birbirimizle acı sınavlardan geçerek şimdiye geldik bende bırakamam zalim gibi 😏

Onlarsan izin almak zorunda degilsin. Ben evlwniyorum ben gidiyorum diyebilmelisin. Cok pıstırılmıssin sen. Onlardan izin almana gerej yok. Hem evi gecindirip hem de izin mi aliyorsun? Elbetteki yok derler. Cunku o zaman bizi k8m besleyecek korkusu baslar. E calismak da istemiyorlar. Neden izin versinler ki o zaman.
Hiç izin almam zaten çünkü maalesef bu yaşta 60 - 70 yaşındaki insanlar gibiyim zihnen o yüzden almam, evet çok batırıldım, psikoloğa gittim 1 yıl boyunca o da bişeye yaramadı ve test yaptığında çekingen çıktım, ailem çok ezdi, güvensizlik verdi, hata yapmadım hiç yapamadım yani öyle psikolojimi bozdular yine tedavimi okuyarak, araştırarak kendim yaptım.
İşte evden Bi çıksam zaten aklım başımda iyiyi kötüyü biliyorum, kendimi bulup hayatı görmemi, gözümün açılmasını istemiyorlar, zihniyetlerinden de bıktım zaten

Nasıl olsa bilinmediğim için yazıyım, en çok temiz olmamalarından bunaldım ve çok sinirleniyorum eve gelmek istemiyorum ve şimdiye kadar hep maddi manevi sıkıntı içinde geçtiği için bunaldım, yangın var diye bağıramıyorum da. Kardeşim de virüs yüzünden işten çıktı ama çalışırken sağ olsun desteği oluyordu işte böyle işe girip çıkıarıyorlar o yüzden onun aldığına bel bağlanmaz ama o da çok bunalımda, annem de bu yaşına rağmen kendi tembelliğinden bunalımda
Bu bunalmak depresyona girmek de bi tür kaçış bence.benim bunalma lüksüm hiç olmadl valla ama etrafıma batığımda her kes bunalmış sorumluluktan kaçıyor.bana göre tenbel ve pasaklı insan hep öyledir.gerisi bahane.sizin bunalmaya hakkınız yok mu peki?

Anneniz çocuk baksın. Bel fitigiyla fabrikada çalışan insanlar var.
Bu 40 lı yaşlardaki bazı kadınların hastalık ve kutsal annelik bahanesiyle çocuklarının sırtına çıkmasını anlamıyorum bir türlü, 43 yaşımdayım,25 yıldır çalışıyorum, bel fıtığı boyun fıtığı varis kronik faranjit ...hepsi var, bizde meslek hastalığı zaten bunlar, olmayan yok, alıyorum ilacımı gidiyorum işime, işten gelince evimi de çeviriyorum, çocuğuma da bakıyorum, ömrüm olursa daha 20 yıl çalışmak zorundayım emeklilik maaşım için, gık diyemem, ben salağım herhalde...halbuki ne kadar kolay madem doğurdum bana bakacaksınız, benim belim ağrıyor diyip doğurur doğurmaz emekli olmak ama kıyamam ki evladıma

Son düzenleme:
Eminim bunları duyunca çok üzülürlerdi. Çıkmak istiyorsanız çıkın, kimse size engel olamaz. Kimse kimseye muhtaç olmadan yaşar umarım. Herkes herkese yük geliyor madem, hicbir şeyi yapmakta mecbur değilsiniz. Kardeşinizin maddi durumu sizin kadar iyi değilmiş yine de ikisi için yeterli olur ev kira değilse. Evlenmek istiyorsanız evlenirsiniz, aileniz size engel olmaz. Ev işleri konusunda haklısınız fakat iş konusunda şuan işsizlik var. Karşınıza alıp söyleseydiniz durumlar belki farklı olabilirdi.

Son düzenleme:
Konu sahibi 500 tl olsa aileme yardim yapamam diyorsun, annem calisamaz bel fitigi var diyorsyn, gitmek istiyorum diyorsun.... Sen daha yıllarca onlarla yaşarsın. Genç kadın annen yahu böyle saçmalık olmaz çalışsın kazansın.
500 TL yardım yaparım da 1 ay yetmez ve annemde çalışmıyor hatta bakıym Bi atılımı varmı diye kurslara git dedim onlara bile gitmedi, çalış diyince duygu sömürüsü yapıyor.
İşte bana da öyle geliyor daha gidemem gibi ama çözüm bulmaya çalışıyorum, düşünüyorum yollarını 🤷‍♀️

Eminim bunları duyunca çok üzülürlerdi. Çıkmak istiyorsanız çıkın, kimse size engel olamaz. Kimse kimseye muhtaç olmadan yaşar umarım. Herkes herkese yük geliyor madem, hicbir şeyi yapmakta mecbur değilsiniz. Kardeşinizin maddi durumu sizin kadar iyi değilmiş yine de ikisi için yeterli olur ev kira değilse. Evlenmek istiyorsanız evlenirsiniz, aileniz size engel olmaz. Ev işleri konusunda haklısınız fakat iş konusunda şuan işsizlik var. Karşınıza alıp söyleseydiniz durumlar belki farklı olabilirdi.
Evet üzüleceklerini bildiğim için ayrılmak istediğimin ipucunu bile vermedim, geçinmek çok çok zor olacağı için gidemiyorum, umarım diyipte bu işi şansa bırakamam garantiye almam gerekiyor bu işi yoksa amaç ayrı oturmak değil amacım hayatımı yaşamak olduğu için burda da farklı fikir sahibi insanlar olduğu için akıl almak istedim. 😇 Bu akşam evlenmeyle ilgili konu açıcam ona göre Bi daha düşünürüm.

Evlenme işi çetrefilli olacaksa işten cikarilabilirim desen? Pandemi sebepli küçülmeye gideceklermiş beni çıkarmayı düşünüyorlar işten desen? Bi plan yapiversinler hiç olmadi bi yürekleri hop etsin bakalım bu ne rahat hayat 😒

Durum
Mesaj gönderimine kapalı.
Back
X