Ailemden izin alma konusunda zorlanıyorum

cilek82

Yeni Üye
Kayıtlı Üye
1 Ağustos 2023
12
4
1
25
Herkese merhaba. 23 yasimdayim okulum bitti ve calisiyorum. Okurken sehir disinda ne yaptigima karismazlardi ve ben de taskinlik hic yapmadim ama dondugumden beri ailem her aksam disari cikmak istedigimde sorun cikariyolar. Ben gecelere sabahlara kadar kalayim demiyorum ama en azından yaz gunleri 12'ye kadar kalmak istiyorum onlar saat 9 olmadan ariyolar butun arkadaslarimi cikiyor ben hep stresle gidip erken donuyorum. Donerken ailem alabilir yine ben tek doneyim demiyorum onu da kabul etmiyolar. Oglen cok sıcak buralar durulmuyo ve ben aksam cikmayi seviyorum bu yasimda bu sorunu yasiyo olmak cok canimi sikiyor. Evlenip gitmeyi ciddi ciddi dusunmeye basladim. Nasil konusabilirim bu konuda ne olur yardim edin

Birebir aynı sorunu daha şiddetli yaşayan arkadasim vardi tek fark o suan 29 yaşında. Hiçbir zaman kaçış için evlenmeyi düşünmedi. Geçen sene uzun zamandır kendini geliştirdiği için çok güzel bir konumda iş buldu ve o şekilde evini ayırdı. 28ine kadar ailesinin şartlarında yaşadı. Önüne insanlar çıktı ama düzgün tipler degillerdi. Ama sonuç kaçış için bir ömür mutsuzluk vaat eden bir evliliktense sonunda kendi hayatını kurdu. Evimden kurtulayım kafasıyla o kişilerden biriyle evlenseydi yağmurdan kaçarken doluya tutulacakti. Kaçış için evlenilmez lütfen bu hataya düşmeyin.🙏🏻

Birebir aynı sorunu daha şiddetli yaşayan arkadasim vardi tek fark o suan 29 yaşında. Hiçbir zaman kaçış için evlenmeyi düşünmedi. Geçen sene uzun zamandır kendini geliştirdiği için çok güzel bir konumda iş buldu ve o şekilde evini ayırdı. 28ine kadar ailesinin şartlarında yaşadı. Önüne insanlar çıktı ama düzgün tipler degillerdi. Ama sonuç kaçış için bir ömür mutsuzluk vaat eden bir evliliktense sonunda kendi hayatını kurdu. Evimden kurtulayım kafasıyla o kişilerden biriyle evlenseydi yağmurdan kaçarken doluya tutulacakti. Kaçış için evlenilmez lütfen bu hataya düşmeyin.🙏🏻
Coook haklisiniz basit bir konu değil evlilik ama baska sehire tasinmam bile sorun... Buna nasil ikna edebilirim onu dusunuyorum onlari da kirmak istemiyorum

25 yaşında ekonomik özgürlüğü olan bir kadın olarak aynı sorunları yaşıyorum. Yaz günü herkes sokaktayken saat 10 da nerdesin diye aranıyorum. Ben de bu durumdan muzdaribim ama katlanıyorum ne yapayım. Çözüm olarak şunu yapıyorum. Birden saat 12 de gelmiyorum. Önce 7 de geliyorum, biraz zaman sonra 8 de böyle aşamalı arttırıyorum.
Bu sorunu çözmek için asla evlenmeyi düşünmedim. Çünkü yarın bir erkek tarafından bu durum yüzünüze vurulur. Gerek yok.

25 yaşında ekonomik özgürlüğü olan bir kadın olarak aynı sorunları yaşıyorum. Yaz günü herkes sokaktayken saat 10 da nerdesin diye aranıyorum. Ben de bu durumdan muzdarip ama katlanıyorum ne yapayım.
Bu sorunu çözmek için asla evlenmeyi düşünmedim. Çünkü yarın bir erkek tarafından bu durum yüzünüze vurulur. Gerek yok.
Peki nereye kadar gider bu halimiz nerede durur ise baslayinca biter sandim bitmedi

Herkese merhaba. 23 yasimdayim okulum bitti ve calisiyorum. Okurken sehir disinda ne yaptigima karismazlardi ve ben de taskinlik hic yapmadim ama dondugumden beri ailem her aksam disari cikmak istedigimde sorun cikariyolar. Ben gecelere sabahlara kadar kalayim demiyorum ama en azından yaz gunleri 12'ye kadar kalmak istiyorum onlar saat 9 olmadan ariyolar butun arkadaslarimi cikiyor ben hep stresle gidip erken donuyorum. Donerken ailem alabilir yine ben tek doneyim demiyorum onu da kabul etmiyolar. Oglen cok sıcak buralar durulmuyo ve ben aksam cikmayi seviyorum bu yasimda bu sorunu yasiyo olmak cok canimi sikiyor. Evlenip gitmeyi ciddi ciddi dusunmeye basladim. Nasil konusabilirim bu konuda ne olur yardim edin
Evlenmek asla çözüm değil. Evlenmeden evvel istediğim gibi gezer tozardım şehirdışı tatilleri yapardım arkadaşlarımla. Şehirleri günü birlik gezmeye giderdim. Hiç sorun olmadı. Evlendikten sonra bekar hayatı gibi olmuyor. Yine istediğim yere istediğim zaman hesap vermeden gidiyorum ama bekarken daha rahat oluyorsun.

Düzgün bir dille bundan çok sıkıldığınızı, arkadaşlarınızla ancak vakit geçirebildiğinizi, havalarında sıcak olduğunu, çok bunaldığınızı, böyle devam ederseler daha fevri hareketlerde bulunacağınızı, yalan söylemek zorunda kalmak istemediğinizi çooook açık bir dille anlatın. Yaşınız küçük değil, 16-17 olsanız farklı yorum yapardım.

Ne evlenmesi yavrum sakin. Dusunme oyle seyler. Benim de ailem oyleydi yavas yavas alistircaksin guven cok onemli bu konuda, maalesef evine bagli birbirinize bagli bir aileyseniz bu isler boyle yuruyor, asla cigirtkan ol ozgursun susun busun diyemem. Yas ilerledikce ailenin kiymetini anliyosun bu yaslarda hissettigin baski hali coook normal fakat yavas yavas konusa konusa guven temeli saglam bi imaj ciz ve ona uy gerisi gelir

Yahu insan evine 3 saat erken cagirildigi için evlenmeyi düşünür mü ?
Gidip öküzün birine denk gelirsen ; bu anayla babayı mumla ararsın.
Ayrıca evlenince kocan saat 12'ye kadar seni sokaklarda bırakır mı saniyorsun ?
O arkadaş gezmelerini rahat rahat yapabilecek misin sence ?
Giydiklerine bile karışırsa ne olacak ?
Yemektir,camasirdir,temizliktir bunları saymıyorum bile.
Aile evine benzemez.
Bu söylediğini yaşına veriyorum.
Yaş 23 olunca evliliği kurtuluş sanıyor millet 🤣

Aile evinde oldukça ne yazık ki ailelerin sözü geçiyor. En basit örnek vereyim erkek arkadaşım okulunu yurt dışında okuyor ama tatillerde memleketine döndüğü zaman ailesinin kurallarına uymak zorunda kalıyor. Bu arada evlilik bir çözüm değil :( evlenince hiç çıkamazsın. Eskiden olsa birikim yap ayrı eve çık derdim ama şu devirde ev kiralamak bile sıkıntı o yüzden Allah yardımcın olsun diyorum aynı sorunu ben de yaşıyordum ama yavaş yavaş alıştırdım mesela haftaya erkek arkadaşımla 2 haftalığına tatile gideceğiz normalde asla izin vermezlerdi ama artık erkek arkadaşıma da güvendikleri için pek sorun olmuyor o_O tabi daha tatile çıkmadık çıktığımız günler nasıl olacak sürekli aranacak mıyım bakalım :KK17:

Konuşsanda anlamazlar.
Evini ayırmak en mantıklısı

Üniversiteden döndükten sonra aynı uyum sorununu her genç yaşar, bende yaşamıştım. Baştan nasıl başlarsa öyle gider, artık olgun biri olduğunu kabul ettir taviz verme. Bir söylenir iki söylenir sonra kabullenirler herkes herşeye alışıyor. Bende ilk döndüğüm zamanlar dışarda kalma konusunda ısrarcı olmamıştım ve hala dışarda kalamıyorum çünkü alışmadılar yadırgıyorlar sen baştan alıştır. Benim evim benim kurallarım burdayken bu evin kurallarına uy diyecekler büyük ihtimal ama hiç vazgeçmeden defalarca konuş kabul ettir ortak paydada buluşun.

Siz çalışıyorsanız madem paranızı biriktirin, yarın bigun başka bi şehirden iş bulunca kendi paranızla basar gidersiniz. Ailenize de yetişkin olduğunu kabul ettirmeniz lazım. Alttan alta "çok bunaltiyosunus daha önce başka şehirden iş buldum yine bulur giderim evden" mesajını verebilirsiniz. Ayrıca başka şehirden iş buldum ailem zorla eve geri çağırdı ne demek kolunuzdan mi tutup götürdüler?

kendi paranı da kazanıyorsun, aileni dinlemek zorunda değilsin. çık, git istediğin saatte dön. zamanla alışırlar. diğer türlü onları ikna etmeye çalışmakla zaman öldürürsün. evden ayrilmak için evlenmeyi düşünmek yerine bir ev arkadaşıyla eve çıkmak bin kat mantıklı bir fikir. izin vermiyorlarsa sesinizi çıkaracaksınız.

Evlenmek asla çözüm değil. Evlenmeden evvel istediğim gibi gezer tozardım şehirdışı tatilleri yapardım arkadaşlarımla. Şehirleri günü birlik gezmeye giderdim. Hiç sorun olmadı. Evlendikten sonra bekar hayatı gibi olmuyor. Yine istediğim yere istediğim zaman hesap vermeden gidiyorum ama bekarken daha rahat oluyorsun.

Düzgün bir dille bundan çok sıkıldığınızı, arkadaşlarınızla ancak vakit geçirebildiğinizi, havalarında sıcak olduğunu, çok bunaldığınızı, böyle devam ederseler daha fevri hareketlerde bulunacağınızı, yalan söylemek zorunda kalmak istemediğinizi çooook açık bir dille anlatın. Yaşınız küçük değil, 16-17 olsanız farklı yorum yapardım.
Deneyeceğim çok teşekkür ederim evet evlilik çözüm değil ama insan gerçekten özgürlüğü bu kadar kısıtlanınca ne düşüneceğini şaşırıyor

Back
X