• Merhaba, Kadınlar Kulübü'ne ÜCRETSİZ üye olarak yorumlar ile katkıda bulunabilir veya aklınıza takılan soruları sorabilirsiniz.

Ailemden izin alma konusunda zorlanıyorum

Ne evlenmesi yavrum sakin. Dusunme oyle seyler. Benim de ailem oyleydi yavas yavas alistircaksin guven cok onemli bu konuda, maalesef evine bagli birbirinize bagli bir aileyseniz bu isler boyle yuruyor, asla cigirtkan ol ozgursun susun busun diyemem. Yas ilerledikce ailenin kiymetini anliyosun bu yaslarda hissettigin baski hali coook normal fakat yavas yavas konusa konusa guven temeli saglam bi imaj ciz ve ona uy gerisi gelir
Aslinda bana cok ama cok guvenirler basima bisey gelecek o saatte disarda isin ne modundalar

Yahu insan evine 3 saat erken cagirildigi için evlenmeyi düşünür mü ?
Gidip öküzün birine denk gelirsen ; bu anayla babayı mumla ararsın.
Ayrıca evlenince kocan saat 12'ye kadar seni sokaklarda bırakır mı saniyorsun ?
O arkadaş gezmelerini rahat rahat yapabilecek misin sence ?
Giydiklerine bile karışırsa ne olacak ?
Yemektir,camasirdir,temizliktir bunları saymıyorum bile.
Aile evine benzemez.
Bu söylediğini yaşına veriyorum.
Yaş 23 olunca evliliği kurtuluş sanıyor millet 🤣
Evet 3 saat icin cok sey dusundum ve konu 3 saat degil beni hala cocuk gibi gormeleri sinirlendiriyor haklisiniz tabi

Siz çalışıyorsanız madem paranızı biriktirin, yarın bigun başka bi şehirden iş bulunca kendi paranızla basar gidersiniz. Ailenize de yetişkin olduğunu kabul ettirmeniz lazım. Alttan alta "çok bunaltiyosunus daha önce başka şehirden iş buldum yine bulur giderim evden" mesajını verebilirsiniz. Ayrıca başka şehirden iş buldum ailem zorla eve geri çağırdı ne demek kolunuzdan mi tutup götürdüler?
Duygusal baski yapildi ve ben buna dayanmıyorum sensiz ne yapicaz burada bul gidersin ileride istersen simdi zamani degil gibi

kendi paranı da kazanıyorsun, aileni dinlemek zorunda değilsin. çık, git istediğin saatte dön. zamanla alışırlar. diğer türlü onları ikna etmeye çalışmakla zaman öldürürsün. evden ayrilmak için evlenmeyi düşünmek yerine bir ev arkadaşıyla eve çıkmak bin kat mantıklı bir fikir. izin vermiyorlarsa sesinizi çıkaracaksınız.
Bir sure arsiz olmam gerek galiba cidden Baska cozum yok gibi dediğiniz gibi bakalım deneyecegim

Aile evinde oldukça ne yazık ki ailelerin sözü geçiyor. En basit örnek vereyim erkek arkadaşım okulunu yurt dışında okuyor ama tatillerde memleketine döndüğü zaman ailesinin kurallarına uymak zorunda kalıyor. Bu arada evlilik bir çözüm değil :KK43: evlenince hiç çıkamazsın. Eskiden olsa birikim yap ayrı eve çık derdim ama şu devirde ev kiralamak bile sıkıntı o yüzden Allah yardımcın olsun diyorum aynı sorunu ben de yaşıyordum ama yavaş yavaş alıştırdım mesela haftaya erkek arkadaşımla 2 haftalığına tatile gideceğiz normalde asla izin vermezlerdi ama artık erkek arkadaşıma da güvendikleri için pek sorun olmuyor o_O tabi daha tatile çıkmadık çıktığımız günler nasıl olacak sürekli aranacak mıyım bakalım :KK17:
Ay benim erkek arkadaşımla tatile gitmem hayali bir şey bu evde. Ben istiyorum ki hem ailemle olayım hem özgür olayım... Bir süre kafamın dikine gideceğim devamı gelecek mi bakalım

Ailenizle birlikte yaşadığınız için onların kurallarına uyuyorsunuz. Hee akşam geç saatlerde dışarda olmanız onların için yanlış olabilir güven sağlamanız lazım. Bu güven sadece güvenlik ile ilgili değil. Mesela ev ayırmaktan ya da başka şehre gitmekten bahsetmişsiniz. Başka şehirde yaşadığınız iş size yaşadığınız ilde bulduğunuz işten daha iyi imkanlar mı sunuyor? yalnız geçiminizi sağlayacak iyi bir maaş ya da iyi bir yükselme imkanı olacak mı? Ben de çocuğumu göndermek istemezdim eğer bu imkanlar yoksa.

Ben olsam haftada bir gün gece yarısı eve girme saati yapmayı bir gün de geç saatte 22 gibi dönmeyi teklif ederdim. Güvenmeleri için de gittiğim yeri ve gittiğim arkadaşları söylerdim, dönüşte yaptıklarımızı anlatır onlarla sohbet ederdim. Siz izin vermeyen ailenizin her gün izin vermesini bekliyorsunuz bu imkansıza yakın.

Peki nereye kadar gider bu halimiz nerede durur ise baslayinca biter sandim bitmedi
Benzer yaşlarda benzer durumları yaşadım bende. Bu biraz aile ve sizin tavirlanirizla düzelebilir. Misal ben para getirecek bi ise girmemistim çünkü hem annemin hem babamın yardıma ihtiyacı vardı. Sabah uyanma saatime kimse karismazdi çünkü uyandıktan sonra yapılması gereken o gün ne varsa yapardım. Ev işi bag bahçe hastahane işleri kışlık yazlık hazırlığı misafirler vs vs. Bana söylenilen şeyleri ikiletmez her işin sorumluluğunu alırdım. Yapısal olarak fevri ve sinirli bi yapımda vardi. Erkeklere karşı feminen ketum biriydim ayrıca anne babam bunu görür bilirdi. Ve buna rağmen haftanın sadece bi kaç günü çıkardım. Ard arda çıkmak istedigimde biraz soylenirlerdi. İzin almazdım bide. O gunki işler bittiği anda dus alir hazırlanır ben çıkıyorum ... kişiler ile derdim. Biraz emri vaki biraz dik başlılık yapardım yani. Ona rağmen eve girene kadar ya annem ya babam ayakta olurdu. Yani biraz büyüdüğünüzu ispat etmeniz biraz dikbaslilik yapabilirsin ama dozunu ayarla. Güven yıkıcı davranışlardan kacinmaya calis. 😏

Duygusal baski yapildi ve ben buna dayanmıyorum sensiz ne yapicaz burada bul gidersin ileride istersen simdi zamani degil gibi
Siz üniversitedeyken naptilarsa aynısını yapsınlar. Zayıf noktanızı bildiklerinden ordan vuruyolar işte, zayıf davranmayın.

Üniversite hayatını çok rahat ve özgür yaşamış ama gençliğinde aynı sorunu ailesinden çekmiş biri olarak asla böyle davranmam kızıma derdim. Şimdi kızım dışarı ciksa 10 kere arıyorum eve erken gelmesini söylüyorum. Gözümün önünde olsun istiyorum çok sevgiden çok korkudan. Aileniz böyle olabilir mi? Tutucu bağnaz değillerse bu konuda konuşup bir çözüm yolu arayabilirsiniz

Back
X