- 27 Mart 2017
- 9.508
- 48.079
- 548
- Konu Sahibi sassyassyy
-
Neden ailenizden utanıyorsunuz...
Her ne olursa olsun onlar sizin anne ve babanız...
Valla büyük günah kazanıyorsunuz.
Hiç doğru davranış ve düşünce değil.
Ayrıca sizi ve ailenizi olduğunuz gibi kabul etmeyen bir insanla evlenmeyin daha iyi.
İnsan şayet kendisi bir hata yaptıysa, birini üzdüyse, incittiyse, hırsızlık yaptıysa, dedikodu yaptıysa, haksızlık yaptıysa vs. utanır. Kendi elinde olmayan bir şeyden ötürü utanmana gerek yok. Duruma böyle bakmalısın. Benim de ailem boşanmıştı, babamın eşi vardı, kardeşlerim vardı. Evlenirken hiç aklıma gelmedi "acaba ailemle ilgili bir şey düşünürler mi" diye. Zaten bunu olumsuz karşılarlarsa hayatına onlarsız devam etmen gerektiğini anlarsın. Bu boşanmayı atlatamamışsın bence, ailen bu süreci çok iyi yönetemedi sanırım. Bu düşüncelerden yalnız kurtulamıyorsan destek alabilirsin.
Üvey anne agziyla kus tutsada sevilmiyor demek ki? Ne yapti ki size agzina yapıştırmak istiyorsunuz.Hayatinizda utanilacak birsey de yok üstelik.
iyi de ne alaka? Siz bunları sevgilinizin ailesine açıklamak zorunda değilsiniz ki. Zaten onlarda nasıl ilgili bir aileniz mi var diye sormazlar diye tahmin ediyorum. Senelerce annesi veya babasıyla görüşmemiş olanlar kendini eve kapatsın o zaman. Çok ayıp ya üzüldüm sevgilinize, asıl bu saçma bahane yüzünden daveti iptal ettiğiniz için utanmalısınızannemle babamın boşanması değil boşandıktan sonra beni unutmaları canımı yakıyor. yani ben annemi aramasam,ziyaretine gitmesem uzun süre beni hatırlar mı bilmiyorum. babam ona göre daha ilgili. beni korkutan bu oluyor. yani insanlar yalnız olduğumu bilmesinler istiyorum. çünkü herkesin iyi ya da kötü bir ailesi vardır sorun yaşadığında sığınabileceği. şimdi düşününce gülüyorum ama benim bir sorunum olsa büyük ihtimalle anneme anca sesli mesaj bırakırım ertesi gün döner. sanırım utanma değil anneme olan kırgınlık benimkisi.
iyi de ne alaka? Siz bunları sevgilinizin ailesine açıklamak zorunda değilsiniz ki. Zaten onlarda nasıl ilgili bir aileniz mi var diye sormazlar diye tahmin ediyorum. Senelerce annesi veya babasıyla görüşmemiş olanlar kendini eve kapatsın o zaman. Çok ayıp ya üzüldüm sevgilinize, asıl bu saçma bahane yüzünden utanmalısınız
Buraya çok konu açılıyor onun için soruyorum canım.hiç dedin mi annem keşke bizim için babama bi şans verseydi böyle dağılmazdık belki diye hiç düşündün mü.utanmak kavramının sebepleri farklıdır. mesleklerinden,görünüşlerinden,kimliklerinden utanmıyorum. anne baba olamayışlarından utanıyorum. ben annemle aynı şehirde yaşıyorum,10 dakika mesafedeyim. en son telefonda 1 hafta önce konuştum. anlatabiliyor muyum?
Ara erkek arkadasını aılenın durumunu bılmıyorsa anlat bu sebeplerden dolayı cekındıgını söyle o da aılesıne cıtlatsın ve oraya gıttıgınde ıcın rahat olur .Böyle kendı kendını harap edıp baskalarını da uzemessın erkek arkadasın bunu haketmıyor hadı dusınmeyı bırak ara ve anlat durumu senın utanacagın bırsey yok .bundan 15 yıl önce metres olduğu için sevilmiyor olabilir. şimdi nikah kıymış olması benim hafızamı silmiyor maalesef.
Neden bu şekilde davrandığınızı erkek arkadaşınıza anlatın. O da ailesine durumu açıklasın ebeveynlerinin boşandığını tek çocuk olduğunu anne ve babanın yeni hayatlar kurduğunu söylesin. Daha sonra gitmek istersen yine gidersin. Kendini lütfen bunun için üzme bu senin hatan değil. Anlayışlı olacaklarıdır.
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?