Ailemden utaniyorum

Hare Frankie

Geçici Olarak Hesap Pasiftir !
tek ayak cezası
Kayıtlı Üye
1 Ekim 2015
274
320
33
Merhaba universite son ogrencisiyim. Annem babam ayri baskalariyla evliler ve yilda 2 kere anca goruyorum. Maddi manevi bana hicbir destekleri yok diyebilirim. Dedem okutup buyuttu beni. Ben universiteye baslayinca babam 2. Esinden bosandi ve cok borcu oldugu icin dedemin yanina yerlesti. Dedem yasli oldugu icin ekstra harcamalarimi hic hesaba katmadan (ayakkabi, kiyafet gibi) elinden geldiginin fazlasini gonderdi hep bana. Burslu oldugum icin bursum kesilir diye calismama da izin vermediler. Derslerim yogun ustelik. Boyle olunca ayda yilda bir kere annemden babamdan cok az para istemek zorunda kaldim. Cok iyi isleri olmasina ragmen hepsi borcum var ailem var gibi bahaneler uydurdu. Hala da oyle. Annem babamdan yuz lira isterken bile utaniyorum dilencilik gibi hissediyorum. Ve para gonderseler biz annelik babalik gorevimizi yaptik bizim dedigimiz gibi davranicaksin diye baski yapiyorlar. 20 liraya ihtiyacim olsa aramaya utaniyorum. Kendimi kotu hissediyorum. O parayla yiyecek bisey alsam kendimi suclu hissediyorum. Uzun oldu kusura bakmayin..

canım sık dişin mezun olup çalışmaya başlayınca maddi özgürlüğün olacak.. maalesef anne baba ruhsatı diye birşey yok ..
birbirlerinden boşanınca çocuklarını da boşayan tiplermiş annenle baban onları değiştiremezsin ..Allah dedene uzun ömürler versin..

Allah dedenden razi olsun canim. Bursun varmis Allahtan yoksa iyice zor durumda kalirmissin. Son senenmis bak idare et ve mezun olunca ins diledigin gibi bir is bulup baslarsin calismaya kendi hayatini kurarsin. Annen baban medet umacak insanlar degillermis ama Gerekirse de iste para versinler bi zahmet. Hic de kendini kotu hissetme bence. Sen kendini kurtarmaya bak.

Dedeniz nekadar gönderiyo ?
Evde mi yurtta mı kalıyosun?

Anne baba herkes olamıyo malesef.

Ben olsam asla bana " ailem var" diyen insanı aramam.

Ayda 1-2 kere standlarda çalışsan onlardan bişey istemene gerek kalmaz.
Ekstralara anca gidebiliyorum. Evde kaliyoruz iki kisi. Soyle soyliyim kira ve faturalari odeyince elime 100 lira gibi bisey kaliyor. Ve yemekten baska biseye harcama yapamiyorum boyle bir durumda. Calisma alani da fazla yok burda. Parasizliktan bunaldim artik. Ayda bir kere kafeye falan gitsem o ay bitmiyor yani.

Sorun su ki parayi herturlu idare ederim ama aradigimda bazen acmiyorlar. Oylesine arasam bile acmiyorlar. Annem benim cocugum var ne dusuncesizsin deden bakmiyor mu sana diyor.o kadar uzuluyorum ki. Sen annemsin seninle paylasmazsam kimle paylasicam biseyleri diyorum bagirip yuzume kapatiyor..

Canım Mağazaların Kısmi part yani haftada 2 gün calısma şekilleri var bursu hiç bi şekilde etkileniyor sigorta Olmasına rağmen 500 tl bi gelirleri var. Marka söylemiyim ama bayram Zaman'ları en yoğun olan capslere konu olan bir marka. Anlamışsındır :)

Basvurdum.. 1. Ogretimim ve derslerim 9-5 arasi bos gunum de yok. Sadece haftasonlari icin almiyorlar..

Canımsın, sana çok sarılmak istedim şu an

Basvurdum.. 1. Ogretimim ve derslerim 9-5 arasi bos gunum de yok. Sadece haftasonlari icin almiyorlar..
Ders versen nasıl olur. Ödevlerine falan yardimci olursun.
Ajans varsa kayıt ol hafta sonu markette calisirsin. 50 lira alsan iki günü 100 eder.

hay ben öyle annenin ya
hadi babayı geçtim
bi anne ya doğurduğu ''KIZ'' evladına bu kadar gaddar nasıl olur
ah varya sen benim arkadaşım olsan yada tanıdğım biri o anne denen akıl yoksunu vicdansıza diyeceklerimi bilirdim ben

Neyse ki son senendesin.
Bazıları dedeye, babaannelere, anneannelere güvenip çocuk yapıyorlar diye düşünüyorum ben.

Mezun olunca sadece dedeni yaşat sen de.
Böyle anne babayı düşünmene gerek yok.
Sinir oldum.

Ders versen nasıl olur. Ödevlerine falan yardimci olursun.
Ajans varsa kayıt ol hafta sonu markette calisirsin. 50 lira alsan iki günü 100 eder.
Ajans degil de gecen sene bi cocuga ozel ders verdim. Okuldan personelin kiziydi. Evleri cok uzakti. 1 bucuk saat daga cikiyordum otobus falan yoktu. Birakmak zorunda kaldim ve cok az ucretleydi

Yakınlarda bir işletme var ise bir kereye mahsus olmak üzere verebilecekleri yardım talebinde bulunun öğrenci belgelerinizle birlikte.

Canım benim ya. Okurken içim parçalandı yemin ederim ki.
Böyle anne babaların var olduğuna inanmak istemiyorum ya.
Sabret bitir okulunu her şey girecek yoluna. Senin utanman gereken hiç bi şey yok. Asıl utanması gerekenler onlar.

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…