Ailemden utaniyorum

Yakınlarda bir işletme var ise bir kereye mahsus olmak üzere verebilecekleri yardım talebinde bulunun öğrenci belgelerinizle birlikte.
Bi arkadasimla gitmistik bir kac yere. Tip hukuk ogrencilerine yardim yapiyorlar. Benim derdim cok da para degil ailemin boyle davranmasi..

Dayanmaya çalış inşallah bir kapı açılır ilerde bu sıkıntılarını gülerek hatırlarsın o günde sen onları aramazsın.

Seni dunyaya getiren insanlar onlar sana bakmakla yükümlüler zaten.Mahcup olacaklari yerde birde ailem var mi diyorlar sen gökten zembille düstün sanki valla onlar sana ailem var demeye utanmiyosa sen para isterken hic utanma en dogal hakkin sonucta

İste . İnadına iste. Gurur falan yapma sakın. Eşşek gibi verecekler. Hatta keşke annenle babana dava açsaymışsın nafaka için.Sen onlardan çok daha önemlisin!
Benimki gurur falan degil. Annem evlendiginde ben 9 yasindaydim. Hep kendi hayatlari mutlu olsunlar istedim. Cunku o yasta bile senin yuzunden o evlilige katlandik falan diyorlardi hep suclu hissediyordum. Sonra ananemde kaldim. Onlar da hep annen yeni evli evine gidilmez falan dediler bana uzak tuttular. Babamim yanina gittim. Esi dogum yapinca biz bi aileyiz diyip beni kapiya koydu. Babam cocuk nerde diye bile sormamis esine. O saatten sonra hep yuk gibi hissettim kendimi. Ondan sonra da hep oyle kaldi.

Canım fedakarlık yapması gereken sen değilsin.Dünya ne tuhaf hep bir taraf ezilen oluyor.
Aslında biraz sesini çıkarsan,gerçekleri yüzlerine çarpsan belki insafa gelirler.

Canım fedakarlık yapması gereken sen değilsin.Dünya ne tuhaf hep bir taraf ezilen oluyor.
Aslında biraz sesini çıkarsan,gerçekleri yüzlerine çarpsan belki insafa gelirler.
Telefonda konussam yuzume kapatiyorlar boyle seyler konusunca. Gidince konussam da evden kovmaktan beter ediyorlar. Anlamiyorlar..

Sana yapabilecekleri en kötü şeyi çoktan yapmışlar. Para verse ne olur vermese ne. Seni önemsiz hissettirmişler. Ama sen çok önemlisin ve değerlisin. Bunu buradan bile anlayabiliyorum tatlım.

Allahım ya nasıl anne baba bunlar. Canım bildiğim kadarıyla kocaelin'de ki bazı organizasyon firmaları garsonluk işleri veriyor üniversite öğrencilerine ben bile gittim garsonluğa 60 ile 80 tl arasında değişiyor günlük bir dene istersen.

Demiyorlarki cocuklarimiz okuyor sorumluluk sahibi olmaya calisiyolar demek yerine para icin seni dilenci yapiyorlar. Yaziklar olsun hakkin geciyor anne babana paralarinin bereketi olmaz.

iğrenç ebeveynlerin var.
anne baba sıfatına layık değiller.
sen onları ailesi değilmişsin, yarın öbür gün paran olduğunda sana yapışırlarsa tekmeyi bas.
bir daha da arama o yaratıkları
bırak 100 tl'leri yerin dibine batsın.
izmit'te iş imkanı çoktur aslında.
9-5 hangi fakültedesin ki?
tıp haricinde o kadar yoğun olan yeri ben bilmiyorum.

İçim ezildi okurken, bunlar nasıl insanlar? Sen onların ailesi değil misin?
''Benim çocuğum var nasıl benden para istersin'' ne demek, nasıl bir laf? Sen onun çocuğu değil misin?
Hem doğurduklarına bakamıyorlar hem de ısrarla doğurmaya devam ediyorlar.
Babanın eski karısı senin kapının önüne koymuş ya, böyle de çıkar acısı, yuvası dağılır.
İleride senden 5 lira isterlerse sakın vicdan yapıp verme, köpekler gibi sürünsünler bu laflarını hatırla.
Böyle bir çocuk haketmiyor bu lafları ve tavırları.
''Biz bir aile olduk'' deyip seni kapının önüne koymak, kendi annenin ''Benim çocuğum var!'' demesi...
Çok ağır laflar bunlar, kaldırılacak gibi değil. Dedene yatıp kalkıp dua et, işe girince hiç kimseye muhtaç olmazsın.
Umarım sürünmekten beter olurlar, pişmanlık içlerini yer bitirir de geri dönüşleri olmaz. Haketmiyorlar.
Daha neler yazmak geliyor içimden ama senin konundan uzun oldu canım.

Soyle bi durum bir dersim 9 da bir dersim 1 de gibi. Okulum merkeze uzak. Turizm okuyorum stajim var ve universitelere stajyer maasi cok az ekstra dedigim de o. Staj yapmazsam mezuniyetim de yanicak.

Iyi ki varsiniz..

Masukiyeye gidiyorum bazen :)

Sen neden utaniyorsun? Onlar utansin!
Icim acidi yazini okurken ...
Allah dedenden razi olsun ve basindan eksik etmesin insallah ...

Kurban oldugum allahin adaleti en güzelidir, süphesiz!
Sen üzülme lütfen

Çok şükürki okuyosun ve ilerde güzel bi mesleğin olunca kapına gelicek senden para isticek ilk kişi o insanlar.
Zaten son senenmiş sık dişini..
İlerde kimseye muhtac olmadıgında bu günleri hatırlar daha sıkı sarılırsın işine ve kendi ailene..

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…