- 27 Eylül 2012
- 915
- 148
- 123
- 32
- Konu Sahibi nuripapacium
Baskı altında büyütüldüm ve üniversite son sınıfa geçtim ben. Bitirdiğimde iyi bir işim olacak. Kpss'den de yüksek puanı aldım ve atanmam garanti oldu. Üniversitede hazırlıktan sonra bir sene daha tıp okumak istediğim için kaydımı dondurup dersaneye yazılmak istedim ama ailem destek çıkmadı. Öğrenci olduğum halde bankalardan tek tek kredi istedim. Hem çalışıp hem okumayı bile göze almıştım. Üniversite tercihleri döneminde istediğim bölümlerin %50 Burslularını da yazmıştım ama babam tercihlerin bitmesine 15 dk kala seni özelde okutacak durumum yok diyerek sildirmişti hepsini. Annemlerin yanında okuyorum hala. Aylık harçlığım dışında pek bir masrafım yok.
Kız kardeşim geçen sene hazırlandı ama yerleşemedi bir üniversiteye. Bir sene daha 10-15 bin masraf yaparak etüt merkezine gönderdiler. O gezmesinden, arkadaşlarından, televizyonundan vazgeçmedi ve bana o dersaneye yazılmak istediğim dönemde destek çıkmayan babam ona o kadar masraf yapıp gönderdi sonuç yine benden daha kötü oldu. Kardeşim evde de terbiyesizin ukalalık teki. Hepimizn sinirlerini bozuyor her gün. Şimdi bir yerde okusun diye şehir dışına göndermeyi de kabul ettiler ama ben artık bu adaletsizliğe sinirlendim. Dışarda okursa beni silersiniz dedim. Bir evladınızı kaybedersiniz dedim. Haklı mıyım sizce?
Kız kardeşim geçen sene hazırlandı ama yerleşemedi bir üniversiteye. Bir sene daha 10-15 bin masraf yaparak etüt merkezine gönderdiler. O gezmesinden, arkadaşlarından, televizyonundan vazgeçmedi ve bana o dersaneye yazılmak istediğim dönemde destek çıkmayan babam ona o kadar masraf yapıp gönderdi sonuç yine benden daha kötü oldu. Kardeşim evde de terbiyesizin ukalalık teki. Hepimizn sinirlerini bozuyor her gün. Şimdi bir yerde okusun diye şehir dışına göndermeyi de kabul ettiler ama ben artık bu adaletsizliğe sinirlendim. Dışarda okursa beni silersiniz dedim. Bir evladınızı kaybedersiniz dedim. Haklı mıyım sizce?