Aileme neler oluyor?Ne olur bana akıl verin...

Masalsularam

Sakın beni bırakma....
tek ayak cezası
Kayıtlı Üye
4 Mart 2008
5.838
5
356
Ankara
Arkadaşlar 2 hafta önce sözlendim. 2 senedir birlikteyiz, ilişkimiz çok iyi gidiyor. Karşılıklı saygı ve sevgimiz sonsuz. Ailem başka bir şehirde, ben üniversite nedeniyle 6 senedir Ankarada yalnız yaşıyorum. Sözlümün ailesi ve kendisi Ankarada. Sözlenmeden önce sözlümü ailemle tanıştırdım, herkes çok sevdi. İkimizde çok iyi üniversitelerden mezunuz sözlüm 3 dil biliyor. Bende ingilizce öğretmenliği ve çocuk psikolojisi üzerine ihtisas yaptım. Üniversitelerimiz bitti şuan ikimizde iş arıyoruz.
Sorunuma gelince, ben varlıklı bir ailede büyüdüm, yediğim önümde yemediğim arkamdaydı. Sakın yanlış anlamayın sorunun çıkış sebebi bu olduğu için söylüyorum, zira bugüne kadar bu durumumla alakalı asla hava atmak vs. gibi bi durumum olmadı. Aksine hep çok mütavazi bi insan oldum. Sözlümün ailesi ise düzgün ve görmüş geçirmiş bir aile. Onlarda rahat yaşamışlar durumlarıda gayet iyi. Sorun sözlümün babasının ona devredeceği bir işyeri şirket fabrika vs. olmaması. Aileme göre sorun bu!!!Çünkü babam babasından kalan fabrikayı yönetiyor ve damatlarının ailesinden de bunu bekliyor sanırım. Ancak herkes doğuştan şanslı(!) olmuyor malesef.
Hayata pembe gözlüklerle felan da bakmıyorum bir ekmeği bölüşürüm zihniyetindeyim ancak öyle bi durumda yokki. Sözlüm de benim gibi yetişmiş, en iyi yerlerden giyinen, beni en iyi yerlerde yemeğe götüren bir insan. Ki ben simitle bile doyabilirim.
Biz sözlendik ama ailem hep bi buruktu şu an bi işi yok diye. Gelecekle ilgili kaygıları çok fazla. Ama ben biliyorumki sözlüm taşı sıksa suyunu çıkarır. Şuan ailem bana iyi düşünmemi tavsiye ediyor. Soğuk davranıyorlar. Fazlada üstüme gelmiyorlar üzmemek için ama ben anlıyorum ve bu durumdan çok rahatsızım. Ben sözlümle çok mutluyum, onla herşeye varım. Sıfırdan başlicaz herşeye. Belki çok iyi yerlerede gelicez ama ona da diyorum çok zengin olmayalım diye, çok para insanı çıldırtıyor çünkü. Ailemin bu kararının yanlış olduğunu nasıl anlatabilirim. Nasıl kurtarabilirim onları bu saçma düşünceden?Çok üzülüyorum. Ne kadar mutlu olduğumu görmüyorlar mı :25::25::25:

Son düzenleyen: Moderatör:
O yaşa gelmiş insanları değiştirmek çok zor.
Sözlünüzle el birliği ile hayatla nasıl başa çıktığınızı göstermeniz gerek.
Ancak sözlünüz bu durumu sezerse çok içerler ve ailenizle sorunlar yaşar.
Sezdirmemeye çalışın.
Ama insanlar unutmamalı, bir tek nisan kendine güvenmeli, mal mülk o kadar boş olur ki...

Çevre öyle ben zengin bir erkeğin yanında fakir ve köylü bir kızla evleneni görmedim bu sosyete ve fabrikatör çevrede birbirlerini bulup evlenirler gazete sosyete sayfalarında okuruz aile büyükleride bunları beklemektedir sizden artık onları kabullenin evleneceğin adam kafa denk kadına değer veren kişiliğe sahipse dert etme ne zenginler gördük iflas eden bilgi sahibi iflas etmez ilerler,size mutluluklar

O yaşa gelmiş insanları değiştirmek çok zor.
Sözlünüzle el birliği ile hayatla nasıl başa çıktığınızı göstermeniz gerek.
Ancak sözlünüz bu durumu sezerse çok içerler ve ailenizle sorunlar yaşar.
Sezdirmemeye çalışın.
Ama insanlar unutmamalı, bir tek nisan kendine güvenmeli, mal mülk o kadar boş olur ki...
Haklısın arkadaşım, zaten herzaman anneme söylüyorum bizim çok iyi bir hayatımız olucak herşeyin üstesinden gelicez diye... Ama inandıramıyorum malesef.
Çevre öyle ben zengin bir erkeğin yanında fakir ve köylü bir kızla evleneni görmedim bu sosyete ve fabrikatör çevrede birbirlerini bulup evlenirler gazete sosyete sayfalarında okuruz aile büyükleride bunları beklemektedir sizden artık onları kabullenin evleneceğin adam kafa denk kadına değer veren kişiliğe sahipse dert etme ne zenginler gördük iflas eden bilgi sahibi iflas etmez ilerler,size mutluluklar

Ayyynen öyle canımmm herkes zengin avcılığı yaıyor. Ben gönlümün sevdiği, istediğini seçtim, mala mülke güven mi olur off neden aileler bunu anlamakta güçlük çekiyorlar acabaa...:31:

Şimdi nişanlınızdan ayrılsanız, zengin bir fabrikatörün oğluyla evlenseniz ama adam odunun teki çıksa, sizi mutsuz etse, aileniz ancak o zaman anlar bu düşüncelerinin saçma olduğunu. Yoksa kolay kolay değişmezler; o yaşa gelmiş insanların fikirleri demirbaşları gibi oluyor genelde. Hata yaptıklarını anlamaları için somut kanıtlar lazım. Bu da imkansız olduğuna göre, onları kafanıza fazla takmamaya çalışın, hayatınızı kurun ve çok zengin olmadan da ne kadar mutlu olunabileceğini gösterin. En azından belki o zaman sizi kendi halinize bırakırlar. Şimdiden mutluluklar dilerim ben de.

Can çıkar huy çıkmazmış..

Aileni bu düşünceden kurtaramazsın canım.

Zaten damatlarını sevmişler değil mi zamanla kabullenirler diye düşünüyorum.

Sen de aileni bu şekilde kabul et çünkü gerçekten değişmeleri çok zor.

Bu görüşteki aileden gelerek farklı görüşte olduğunu sanıyor olabilirsin, ileride ailem haklıymış diyebilirsin.

Babadan fabrika,şirket neyim kalmasına gerek yok da işi olmayan bir adamla neden sözlendiniz?
Burasını ben de anlamadım???

ayy çok saçma ailenin tavrı ya okumuş etmişsin sustur hepsini herkese babasından bişeymi kalıyomuş baban çok üzülüyosa fabrikayı nişanlına bıraksın yada onada kursun bi tane okadar kolaysa bunlar seni nişanlından soğutur bak nişanlına güveniyorsan aileni susturmalısın yoksa bu hep böyle devam eder gider bi gün gelir sen eşini beğenmemeye başlarsın

Babadan fabrika,şirket neyim kalmasına gerek yok da işi olmayan bir adamla neden sözlendiniz?
Burasını ben de anlamadım???

Tuhaf mı? Zengin avcısı olmadığım için, ona güvendiğim için ve aşık olduğum için.. Yeterli mi?? Ayrıca kendisi üniversite mezunu 3 dil bilen gayette donanımlı birisi, en iyi işleri bulabileceğine de emin olduğumdan sözlendmm.

Şimdi nişanlınızdan ayrılsanız, zengin bir fabrikatörün oğluyla evlenseniz ama adam odunun teki çıksa, sizi mutsuz etse, aileniz ancak o zaman anlar bu düşüncelerinin saçma olduğunu. Yoksa kolay kolay değişmezler; o yaşa gelmiş insanların fikirleri demirbaşları gibi oluyor genelde. Hata yaptıklarını anlamaları için somut kanıtlar lazım. Bu da imkansız olduğuna göre, onları kafanıza fazla takmamaya çalışın, hayatınızı kurun ve çok zengin olmadan da ne kadar mutlu olunabileceğini gösterin. En azından belki o zaman sizi kendi halinize bırakırlar. Şimdiden mutluluklar dilerim ben de.
bende aynen bunu söylüyorum işte, bazen herşey güzel olur, yaparız birlikte bişiler diyorlar, bazende hayatın hep planlamakla geçecek diyorlar. işin içinden çıkamıyorum benim de dengemi bozdular.
Can çıkar huy çıkmazmış..

Aileni bu düşünceden kurtaramazsın canım.

Zaten damatlarını sevmişler değil mi zamanla kabullenirler diye düşünüyorum.

Sen de aileni bu şekilde kabul et çünkü gerçekten değişmeleri çok zor.
evet canım çok seviyorlar kendisini çünkü mükemmel bi insan gerçekten ama bazen tuhaflaşıyorlar işte sevgilerinin önüne bi engel koyuyolar acıyorlar bize gibi hissediyor ve çok üzülüyorum. halbuki durum böyle değil burda çoğu zaman benim param bittiğinde hep o destek oluyor bana.
ayy çok saçma ailenin tavrı ya okumuş etmişsin sustur hepsini herkese babasından bişeymi kalıyomuş baban çok üzülüyosa fabrikayı nişanlına bıraksın yada onada kursun bi tane okadar kolaysa bunlar seni nişanlından soğutur bak nişanlına güveniyorsan aileni susturmalısın yoksa bu hep böyle devam eder gider bi gün gelir sen eşini beğenmemeye başlarsın
haklısın canım tavrımı koyuyorum ama onlarıda anlamaya çalışıyorum bi yandan ama aşkımdan asla vazgeçmem...

Back
X