- 8 Mart 2018
- 381
- 89
- 28
- Konu Sahibi yaseminbudak
-
çok tesekkür ederim tavsiyeleriniz için.Yanlış düşünüyorsunuz. Her aile başka sorunlar, zorluklar yaşıyor. Onları daha mutlu etmenin sonu yok. Mutlu edecek şeyler yapmaya devam edin de zaten, ama önce kendinize, sonra da evliliğinize zarar gelmeyecek ölçüde.
Daha bir senelik evliymişsiniz. Emin olun, eşiniz de bir yerlerde patlayacak, zamanla. Belki o zaman telafisi olmayacak bir noktaya gelmiş olacaksınız.
tesekkür ederim haklısınız.benim yapamdığım bu işte.kendimi ikiye bölmesem olmaz.yetmeye çalışmak çok zor.annemin annesi de öyle mesela düşünmez hiç çocuklarını kırar döker.onu bile ben boşver yaslı kadın anne diye teselli ediyorum
bir de şöyle bir düşünce oluyor bende çok bencilce.eşim nasıl bu sebepler için benden soğur problem çıkarır beni seviyor deger veriyosa bir sey dememeli gibi.onların evliliğini hayatını duzeltırken kendı hayatınız evliliğiniz kayıp gidebilir bence uzmandan yardım alın...
tesekkür ederim :)Annen sağlıkla uzun ömürler yaşasın inşaallah ,ama oda fani ; Ölünce hayata mı küseceksin?
Kendini düşün biraz ,takıntılarından kurtul.Hayatta hiç kimseye ölesiye bağlanma
aynen öyle hep onu kontrol etme isteği acaba şimdi napıyor evde mi yalnız mı sıkılyor mu diye belki o benim kadar takmıyor bu konuyu ama bilinçaltı işte.siz neler yapıyorsunuz?evli misiniz?inanin konuyu ben yazsam bu kadar ayni olurdu. annemle babamin mutsuz bi evlilikleri var. yillari hep kavga gurultuyle gecti. annem cok yiprandi. benimdr bilinçaltım oyle karanlikki sanki her saniye annemle iletisim halinde olmam gerekiyormuş gibi hissediyorum. gunde 2 3 kere ariyorm.
evet evliyim kizim var bi tane. kizimi cok seviyo annemaynen öyle hep onu kontrol etme isteği acaba şimdi napıyor evde mi yalnız mı sıkılyor mu diye belki o benim kadar takmıyor bu konuyu ama bilinçaltı işte.siz neler yapıyorsunuz?evli misiniz?
o kadar iyi anlıyorum ki.zaten mutsuz hayata küsmüş sürekli yasadıklarından dolayı kini var sanki bu hayata.tek tutundugu çocukları yani biz.bunun için bence yük oluyor bize.daha fazlasını yapmalıyım şeklinde..evet evliyim kizim var bi tane. kizimi cok seviyo annem
inanin onunla oynadıkça güldükce sanki icimde onun icin biseyler yaptim hissi doguyo. dediginiz gibi sanki birsey olursa neden daha fazlasi icin ugrasmadim pişmanlığı yasamaktan korkuyorum. ama bu bende ta kucuklukten var. ailemin devamli kavgali gurultulu haline bagliyorum. inanin daha 8 9 yaslarindaydm annemle ufacik tartissak ya ben okuldayken annem olurse diye dusunup butun gunumu zehir ederdim. neden boyle bilmiyorum
Sizin de soylediginiz gibi takinti olmus. Destek alin bence kisa surede halledersiniz. Yani anneme yetecegim derken kendi evliliginize yetemoyorsunuzdur belki de.günaydın kk.
uzun zamandır bu sorunu düşünüyordum.sizinle paylaşmak istedim.üniversite çalışma hayatı derken ailemden 7 sene ayrı kaldım.evlendim bu yıl ve ailemle aynı ilde yasamaya başladık.
sorunum şu ; ben her seyi ama her seyi aileme göre planlıyorum.evde bişey yapacakken ya da dısarı çıkacakken annemi bi arayım annemi aradım babam beni aramadı diye bana darılabilir onu da arayım sonrası işlerime bakayım gibi.çünkü yıllardır böyle araştık hep.yalnızdım problem olmuyordu ama şimdi eşim ben telefondayken sıkılıyor biliyorum.
sürekli ama sürekli onları mutlu etmeliyim yasayamadıklarını benimle yasasınlar.bişeyler alayım hediyeler vs.diye düşünüyorum.
duygusal olarak hiç kırmam kötü söz söylemem demiyorum.çok çelişkili bi durum ama kalplerini de kırarım.
ama bunun üstümdeki bu takıntı yüzünden oldugunu düşünüyorum.
özellikle anneme karşı içimde tarifi imkansız duygular var.babamla mutlu bir evlilikleri olmadı.ve ben buna bile yetmeye çalışıyorum.sürekli başka ailelerdeki mutsuzluklardan bahsediyorum.biraz teselli bulsun diye.
eşimle ilgili hiç bir problemi anlatmıyorum bir de bana üzülmesin diye.
her sey yolunda gibi aksettiriyorum.
kendimi ikiye böldüm ailem ve eşime.
annem hiç mutlu olmadı bari benimle mutlu olsun diye her gün yanına gitmeye çalışıyorum işten çıkıp..
onu alıp bi yerlere götürüyorum 1 2 saatliğine.
eşim evde beni bekliyor.
esimin ailesiyle sorunlarımı görmezden gelmemin tek sebebi kendi ailem.ya esim de aileme mesafe koyarsa onlar üzülür diye.
en ufak bi sorun olsun annemle babam kavga etsin ben hemen kötü senaryolar yazıyorum kafamda ya bişey olduysa ya öfkeyle birbirlerine bişey yaptılarsa gibi..hemen olaya müdahale etmek istiyorum.konusuyorum bagırıyorum olmayacaksa ayrılın diyorum yine olmuyor.
yani kısacası ben çok yoruldum arkadaşlar.aileme takınıtılıyım.özellikle anneme her seyine yetmeye çalışmak beni çok yıprattı.onun için canımı veririm ama babamın vermediklerini ona vermeye çalışmak çok çok zor.
ben bu durumdan nasıl kurtulacağım?
aynen aynen. babamin yapmadıklarını da ben yapayim diye uğraşıyorum. bazen o kadar gereksiz bi caba icine giriyorum ki sonradan ben bile neden diyorum. aslinda biliyorum. ben ne yaparsam yapiyim icinde kalicak esiyle yapamadiklari yasayamadiklari. ama mecbur hissrdiyorum kendimi. hatta onun bile bundan sıkıldığını hissediyorum. o zaman kendimi geri cekmeye calisiyorum ama ynede aklimin bi kosesi hep annemle mesgulo kadar iyi anlıyorum ki.zaten mutsuz hayata küsmüş sürekli yasadıklarından dolayı kini var sanki bu hayata.tek tutundugu çocukları yani biz.bunun için bence yük oluyor bize.daha fazlasını yapmalıyım şeklinde..
aynı durumda sız olsanız aynı şeyı duşunurmusunuz?bir de şöyle bir düşünce oluyor bende çok bencilce.eşim nasıl bu sebepler için benden soğur problem çıkarır beni seviyor deger veriyosa bir sey dememeli gibi.
tesekkür ederim yardım için araştıracagımSizin de soylediginiz gibi takinti olmus. Destek alin bence kisa surede halledersiniz. Yani anneme yetecegim derken kendi evliliginize yetemoyorsunuzdur belki de.
anladım evet eşimde benim durumumu biliyor ya pek de üstüme gelmek istemiyor.ona sükretmeliyim sanırım.o da bana sürekli söylüyor.yetmeye çalışma önceliklerini berlirle diye.Canım benim acilen bir uzmandan yardım almalısın. Bak benim bir arkadaşımda böyleydi kocası da gün gün kendi ailesine yöneldi bu kezde kadın AAA ailene gidiyorsun demelere başladı adamda yaa zamanında sen ilk evlendiğimiz zamanlar dahil benle yaşayacağına her ana her dk aileni kattın halende öyle bundan sonra bende de böyle laf etmeye hakkın yok dedi ve kadın hem adamı kıskandı anasına gidiyor şunu alıyor diye jem kendi kendi ailesine düşkünlüğü devam etti ve sonunda adam kadını boşadı ben seni bekleyemem bir ömür dedi ve şuan daha güzel bir ilişkisi varmış ve şuan diyormuş evliliğinde görmediğim ilgi ve sevgiyi yaşıyorum çok mutluyum diye yani adam kıza ailene gitme demedi ya haftada 2 kez git beni de unutma dedi
düşünmem tabi bencilce diyorum ya onun ailesiyle problemim oldugunda hep bunu düşünüp kendimi frenliyorumaynı durumda sız olsanız aynı şeyı duşunurmusunuz?
evet roller degisti kesinlikle. her zaman yanında olmak istiyorum.şehir değiştirmek sanırım herkese iyi gelecek.bi an önce değiştirip gitmem gerek.Senin gibileri biliyorum
Roller degisiyor.
Sen annesin, annen senin cocugun.
Annenin evliligindeki mutsuzlugunu sanki onum annesiymissin gibi gidermeye calisiyorsun.
Ama abartiyorsun
Esin seni evde beklerken is cikisi anneni gezmeye vs goturmen yanlis.
Senin artik esinle ayri bir hayatin var ve herkese yetemezsin
Tabii ki annendir her daim yaninda olmalisin ama abartmadan.
Ilerde bu esinle de aranda sorun yaratabilir.
Senin de psikojisini cok yorar.
inanın bu kadar benzer bi durum yasayan olmadıgını düşünüyordum.o gereksiz çabalar cidden bizi yoruyor.babam almaz anneme bunu alayım evinde eksik tek bir şey kalmasın kendime almadığım kadar kıyafet mi dersiniz neler neler.maddi anlamda çok bağladım bari bu sekilde içinde bişey kalmasın diye.yazsam sonu gelmez..sizin eşiniz bu konuda ne düşünüyor?aynen aynen. babamin yapmadıklarını da ben yapayim diye uğraşıyorum. bazen o kadar gereksiz bi caba icine giriyorum ki sonradan ben bile neden diyorum. aslinda biliyorum. ben ne yaparsam yapiyim icinde kalicak esiyle yapamadiklari yasayamadiklari. ama mecbur hissrdiyorum kendimi. hatta onun bile bundan sıkıldığını hissediyorum. o zaman kendimi geri cekmeye calisiyorum ama ynede aklimin bi kosesi hep annemle mesgul
Imkaniniz varsa yapin.evet roller degisti kesinlikle. her zaman yanında olmak istiyorum.şehir değiştirmek sanırım herkese iyi gelecek.bi an önce değiştirip gitmem gerek.
bak adam sana söylemiş önceliklerini belirle diye bu anlattığım olayda da başta oğlan tabi destek ol şu bu derken baktı önünü alamıyor devamı kötü geldi herkesin bi sabri varanladım evet eşimde benim durumumu biliyor ya pek de üstüme gelmek istemiyor.ona sükretmeliyim sanırım.o da bana sürekli söylüyor.yetmeye çalışma önceliklerini berlirle diye.
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?