Aileme söylediğim büyük yalan...

kuzenıme doktor ol baskısı vardı,olamadı,mimarlık fakultesi istanbula yerleşti,doktorluğu istemeyınce bunun baskısını gördü,2 yıl okudu,mutsuzlukdan öldü,baskıadan çıkamadııkı yıl sonra bilgisayar müh gitti,bütün lafları çekti,ama çok mutlu,bence mutlulkdan nefes alma canım benım,çok tebrıkler,ama artık söle,rahatla

Onlar eşe dosta doktor kızım var diye gururlanacaklar diye bir ömür sevmediğin mesleği yapacak değilsin ya. Söz konusu ailenin isteği bile olsa kendi hayatını kendi istediğin şekilde yaşamalısın. Biraz gönül koyar, sonra alışırlar merak etme. Rahat ol, güzellikle anlat. Büyük tepki görsen bile zamanla alışırlar

Böyle zeki ve evlilik değil de eğitim peşinde koşan kızlarımızla gurur duyuyorum, maşallah..
Sorununa gelince, keşke önceden söyleseydin çünkü bu şekilde öğrenmeleri onlar için travmaya sebep olacak.
Ayrıca bu durum hayatın boyunca kesinlikle başına kakılacak maalesef.
İnşallah anlayışlı davranırlar tabi ki bütün temennim bu yönde..

Herkes doktor olamaz zaten ama ailelerin tıp hevesi var. Benim ablamada tıp diye baskı kurmuşlardı ablam ben yapamam kan bile görmeye dayanamıyorum dediği halde alışırsın alışırsın diyolardı,ablam baş kaldırdı ve mühendis oldu :)))) demek ki Bi bizde değilmiş

Azmine hayran kaldın. Sevdiğin mesleği seçmelisin zaten ömür boyu çalışacak olan sensin başarılarrrrr :))

Böyle zeki ve evlilik değil de eğitim peşinde koşan kızlarımızla gurur duyuyorum, maşallah..
Sorununa gelince, keşke önceden söyleseydin çünkü bu şekilde öğrenmeleri onlar için travmaya sebep olacak.
Ayrıca bu durum hayatın boyunca kesinlikle başına kakılacak maalesef.
İnşallah anlayışlı davranırlar tabi ki bütün temennim bu yönde..
Çok teşekkür ederim öncelikle. Evet, önceden söylemeliydim ama cesaret edemedim. Akşam söyleyeceğim, umarım anlayış gösterirler. -ama hiç sanmıyorum :(-

Herkes doktor olamaz zaten ama ailelerin tıp hevesi var. Benim ablamada tıp diye baskı kurmuşlardı ablam ben yapamam kan bile görmeye dayanamıyorum dediği halde alışırsın alışırsın diyolardı,ablam baş kaldırdı ve mühendis oldu :)))) demek ki Bi bizde değilmiş

Azmine hayran kaldın. Sevdiğin mesleği seçmelisin zaten ömür boyu çalışacak olan sensin başarılarrrrr :))
Beni de kan tutuyor. :olamaz:

Teşekkür ederim. :)

Beni de kan tutuyor. :olamaz:

Teşekkür ederim. :)

Anlatın derdinizi tıp ın ne kadar uzak olduğunu, dersleri severek isteyerek çalışmayınca çok zor olduğunu , kan görünce bile dayanamadığınızı anlatın öncelikle tıpa devam etmeyeceğinizi söyleyin. Ardından ve ben bu yüzden sınava girdim istediğim bölümü kazandım.Mutlu olmama müsade etmenizi istiyorum deyin. Üzülseler de küsselerde kızsalar da takmayın. Onların üstünüze gelmemesini sağlayabileceğiniz bir yöntem varsa ağlamak bayılmak gibi ( hiç hoşlanmazsam da) deneyin. Artık mutlu olmanız lazım. Onlar küs diye içine burulmasın diye biraz ajitosyon yapabilirsiniz:)

Aileler başımızın tacı ama bu hayat senin. Her gün yatağından kalkıp o işe sen gideceksin. hayatının uyku dışında kalan büyüüüük bölümünü nasıl ve ne yaparak geçireceğine karar veriyorsun. Benim kızım doktor oldu cümlesinden daha önemli değil mi bir ömrün nasıl yaşandığı. Belki hakkımı helal etmiyorum cümleleriyle karşılaşacaksın ama psikolojini en sert duruma göre hazırlayıp çık akşam karşılarına. kolay gelsin sana.

Anlatın derdinizi tıp ın ne kadar uzak olduğunu, dersleri severek isteyerek çalışmayınca çok zor olduğunu , kan görünce bile dayanamadığınızı anlatın öncelikle tıpa devam etmeyeceğinizi söyleyin. Ardından ve ben bu yüzden sınava girdim istediğim bölümü kazandım.Mutlu olmama müsade etmenizi istiyorum deyin. Üzülseler de küsselerde kızsalar da takmayın. Onların üstünüze gelmemesini sağlayabileceğiniz bir yöntem varsa ağlamak bayılmak gibi ( hiç hoşlanmazsam da) deneyin. Artık mutlu olmanız lazım. Onlar küs diye içine burulmasın diye biraz ajitosyon yapabilirsiniz:)
Benim de ilk amacım güzel güzel anlatmak. Ama büyük bir tepki gösterirlerse babamın gözünün içine bakarak ağlayacağım, dayanamaz hiç. :KK52:

Dişçilik tuttu diye ailem illa kayıt yaptır dedi yaptırdım.Ama benlik değildi hiç.

Sonraki yıl Ankara Hukuk geldi hayalim dedim girdim kayıt yaptırdım. Anca birinci sınıf bitince söyledim.

Bence sen o kadar bekleme söyle direkt yalanı uzatmak doğru olmuyor.

Ailene tatli tatli soyle. Tamam okusam da istemiyorum ve istemeyerek yaptigim iste insanlara nasil bi faydam olabilir ki? Diyebilirsin...

Anne babalarin istedigi degil, insan kendini hangi meslekte goruyorsa ona yonlenmeli.. annen baban tip okuyabilir mesela :)

Basarilar. Cok guzel bi bolum secmissin :*

Ben Başak bir bölümü her ne kadar istesem de, bu devir para kariyer devri kesinlikle elimde imkan varsa kazanmışsam tıp olur doktor olurdum. Belki prof olurdun çok ilerlerdin ne malum. Hayat bu yani. Mimarlık çok kazandıran bir meslek değil çok iyi yerlere gelmezsen o da ömrünü alır diye biliyorum çevremden. Ama tabii sen bilirsin hakkında hayırlısı olsun.

Ailene tatli tatli soyle. Tamam okusam da istemiyorum ve istemeyerek yaptigim iste insanlara nasil bi faydam olabilir ki? Diyebilirsin...

Anne babalarin istedigi degil, insan kendini hangi meslekte goruyorsa ona yonlenmeli.. annen baban tip okuyabilir mesela :)

Basarilar. Cok guzel bi bolum secmissin :*
Annem babam tıp mezunu maalesef, ısrarları biraz da bu yüzden. :olamaz:

Birazdan gidip konuşacağım, çok heyecanlıyım, huuuhh.

Teşekkür ederim bu arada. :)

Back
X