Aileme söylediğim büyük yalan...

Aileniz zaten puanınız yetmediyi için tibbi seçmenizi söylemiş. Yani mimar olmanıza zaten karşı diyilmişki. Neden rahatsız oluyorsunuz ki. Bence Universiteyi kazandığınızı duyunca sevinirler. Siz yalnız zaman kayb etmişşiniz o kadar burda korkacak bir şey yok.

Söylemişsiniz, sizin için hayırlısı olsun. Hayallerinizin peşinden gitmenizi takdir ettim doğrusu. Ama ben olsam biraz erteler, 6 yıl sabreder mezun olur üzerine bir de mimarlık çakardım. Hem ailemi kırmamış hem de kendimi donatmış olurdum :))) Ama sizin yaptığınız harika bir şey mimarlık da güzel bir meslek, umarım seçiminiz size güzellikler getirir :)
Ben tıpı bitiremezdim ki bu gidişle. :) çok teşekkür ederim. ^^

Aileniz zaten puanınız yetmediyi için tibbi seçmenizi söylemiş. Yani mimar olmanıza zaten karşı diyilmişki. Neden rahatsız oluyorsunuz ki. Bence Universiteyi kazandığınızı duyunca sevinirler. Siz yalnız zaman kayb etmişşiniz o kadar burda korkacak bir şey yok.
Yanlış kanıya kapılmışsınız. Aile doktor olduğu için doktor olmasını istemişler kızlarının da. Ama konu sahibi kardeşimizin aklı hep mimarlıkta kalmış. Ayrıca da tıp puanı mimarlıktan yüksektir her zaman. Puanın yetmediğini nerden çıkardınız ki? En yüksek puanlı hangisiyse o istenecek diye bir kural yok ki konu sahibi de tıp yerine mimarlığı tercih ederek bunu kanıtlıyor

Bir çocuğum olsa onun sadece "mutlu" olmasını isterim.
İster sanatçı olsun, ister temizlik görevlisi, ister hakim.
Yeter ki mutlu olsun.

Ailen senin için "kendilerine göre" en iyi olduğunu bildikleri şeyi istemişler.
Ama hayatta sevmediğin işi yapmak kadar büyük bir zulüm yok.
Kesinlikle katılıyorum.

Mimarlık puanları tıptan daha mı yüksek yaa

Yanlış kanıya kapılmışsınız. Aile doktor olduğu için doktor olmasını istemişler kızlarının da. Ama konu sahibi kardeşimizin aklı hep mimarlıkta kalmış. Ayrıca da tıp puanı mimarlıktan yüksektir her zaman. Puanın yetmediğini nerden çıkardınız ki? En yüksek puanlı hangisiyse o istenecek diye bir kural yok ki konu sahibi de tıp yerine mimarlığı tercih ederek bunu kanıtlıyor
Konu sahibi demiş mimarlığa puanım yetmediği için tıp seçtim diye

Bu hayatta ne oldugumuz ne unvan kazandigimiz degil, sevdigimiz seylerle ugrasmamiz onemli.
mutlu insanlar olamayacaksan yukseklerin pek bir onemi yok.
Güçlü kadın değil mutlu kadın olmak onemli.

Sende aynı anda iki üniversite oku öyle bir şansın var. :) zor gelir diyorsa mimarlığı oku sadece ailene de de. Benim hayalimdi. Ben artık büyüdüm hayalimi gerçekleştirmek istiyorum. Bazen değişmek için sınırlarımızı
Tıp ve Mimarlık aynı anda okunabilecek bölümler değil maalesef, mimarlıkta her hafta jüriler olur ki bu da diğer bölümlerdeki vizelerin eşdeğeri niteliktedir ayrıca tüm derslere aralıksız her gün devam zorunluluğu vardır. Tıp eğitimi de uygulamalı bir eğitim olduğu için aynı şekilde derslere her gün katılmak gerekmektedir. Konu sahibi aynı anda iki yerde olamaz, henüz öyle bir teknoloji gelişmedi ;)

Meslektaş olacağız, kendi işimi yapıyorum. Ama tek projecilikle olamıyor, inşaat vs.. Yapılması lazım. Yapıyorum da.

Mesleğe aşık olarak doğdum fakat su anda maddi olarak herşeyim olmasına rağmen keşke Zamanında eczacı olsaydım diyorum. Keşke....
Neden?

Bildiğim kadarıyla bahsettiğiniz maaşlarla başlangıç yapabilen bir doktor yok. Çünkü mezun olup, uzmanlığını yapıp 30 yaşına geldiğinde bir de zorunlu doğu görevi ile karşı karşıya kalıyorlar. aksi halde diplomalarını ellerine alamıyorlar. yani 35' e yaklaşırken artık özel hastanede filan çalışıp maaş artışı yaşıyorlar ki bir de bundan sonra biraz isim yapıp muayenene açınca gerçekten kazanıyorlar.

Hem doktorlukta hem mimarlıkta çok iyi kazananlar olduğu gibi yerinde sayan gayet vasat olanları da var maalesef. Ve bence işin sırrı işini sevmekte. Sevmeden yapılan bir işte başarı olması çok zor. Konu sahibemiz Dahafazlailgi Dahafazlailgi hayallerinin peşinde giderek sevdiği mesleği yaparak çok iyi yerlere gelir inş.
Yegenim bir ay calisti tus icin istifa etti .Gecenyil aldiği bir aylik maaş 5bin küsurdu
27 yasinda .

Türkçemiz cok güzel bir dil, Türkçe yazmaya ne dersiniz?

Yegenim bir ay calisti tus icin istifa etti .Gecenyil aldiği bir aylik maaş 5bin küsurdu
27 yasinda .

çok şanslıymış kuzeniniz ama istisna olduğuna emin olabilirsiniz. Gece nöbetleri ve uzun mesailer de cabası tabi.

Özetle çok severek, özveriyle yapılmadıktan sonra insan hayatını konu alan böyle bir meslek para için yapılamaz. Para için yapanlar yüzünden neler yaşandığını da maalesef haberlerde izliyoruz. Kaldı ki konu sahibimiz bu mesleği yapmak istemediğini ısrarla söylerken, birileri hala para diyebiliyor. Bir Türkiye gerçeği daha işte.

Benim dayım da zamanında tıp fakültesi kazanmış dedem tabi ilahiyat okumaya gitti sanıyor.
Sonra dayım geliyor ve dedem tabi diplomayı soruyor. Dayım tıp fakültesi diplomasını gösteriyor.
Dedem de lanet olsun senin gibi evlada ben seni bunun için mi okuttum diye 3 yıl konuşmuyor.
Ama daha sonra tabi ki araları düzeliyor.
Aslında ailelerin en büyük yanlışı bu zaten çocuğum benim istediğim neyse o olsun diye düşünüyorlar.
Oysa ki her birey kendi kararlarını kendisi vermeli.
Bence hata yapmıyor hayallerinin peşinden gidiyorsun ve bunun için de çaba gösteriyorsun.
Açıkca söyle ailene kimsenin sana bu konuda baskı yapma hakkı yok.

Back
X