• Merhaba, Kadınlar Kulübü'ne ÜCRETSİZ üye olarak yorumlar ile katkıda bulunabilir veya aklınıza takılan soruları sorabilirsiniz.

Aileme yalan söyledim :(

nasilboylebirhatayaptim

Yeni Üye
Kayıtlı Üye
13 Mart 2023
5
2
1
26
Herkese merhaba. Ben bir hata yaptım. Sevgilimle bir süredir birlikteyiz. Benim için her açıdan mükemmel ama ailem için ön yargiyla karşılayacakları biri ki dis görünusunden dolayı onyargiyla karşıladılar. Sevgilim de onyargilarini yıkmak için ailemin karşısına çıkacak. Yaptığım hata burda devreye giriyor. Anneme sevgilimden bahsettiğim ilk gün beni olumsuzluklara bogmasin diye detaya girmeden bilgiler vermek istedim. Ailevi problemlerinden dolayı üniversiteyi yarım bırakmak zorunda kalmıştı. Ailevi problemlere değinmeyeyim diye okulu bırakmis diyemedim. annem ne okudu diye sorunca yarim bıraktığı bölümü bitirmis gibi söyledim. Bir anda ağzımdan öyle çıktı. Bir daha da geri döndüremedim. Annem de babam da öyle biliyor ama bu durumu çözmem lazım. Nasıl söyleyeceğim erkek arkadaşıma mi söylesem bir anda ağzımdan çıktı diye yoksa aileleme mi söylesem ben yalan söyledim diye bilmiyorum.

Korkuyla ve endişe ile bir anda böyle şeyler ağızdan çıkabiliyor üzülmeyin ailenize uygun bir zamanda söyleyebilirsiniz sonuçta adam öldürmemiş hırsızlık yapmamış büyük bir suçu günahı yok değil mi o yüzden bu kadar telaşlanmanıza gerek yok hem belki sınavlara girip okulunu bitirebilir derslerini verebilir stres yapmayın derim

Herkese merhaba. Ben bir hata yaptım. Sevgilimle bir süredir birlikteyiz. Benim için her açıdan mükemmel ama ailem için ön yargiyla karşılayacakları biri ki dis görünusunden dolayı onyargiyla karşıladılar. Sevgilim de onyargilarini yıkmak için ailemin karşısına çıkacak. Yaptığım hata burda devreye giriyor. Anneme sevgilimden bahsettiğim ilk gün beni olumsuzluklara bogmasin diye detaya girmeden bilgiler vermek istedim. Ailevi problemlerinden dolayı üniversiteyi yarım bırakmak zorunda kalmıştı. Ailevi problemlere değinmeyeyim diye okulu bırakmis diyemedim. annem ne okudu diye sorunca yarim bıraktığı bölümü bitirmis gibi söyledim. Bir anda ağzımdan öyle çıktı. Bir daha da geri döndüremedim. Annem de babam da öyle biliyor ama bu durumu çözmem lazım. Nasıl söyleyeceğim erkek arkadaşıma mi söylesem bir anda ağzımdan çıktı diye yoksa aileleme mi söylesem ben yalan söyledim diye bilmiyorum.
en başatan herseyi dogru söyle derim. yalanların ortaya çıkma gibi bir huyu var unutma. belki ilerde eşin olacak ailen onaylamazsa tek başınasın.

Tabii ki ailenize söyleyin.
Erkek arkadaşınızın hem hiçbir dahli yok, durup dururken kırılır. Onun okulu yarım bırakmasını kompleks yaptığınızı ve kendisinin yetersiz olduğunu bile düşünebilir.
Ailenize söyleyin çünkü kandırılan onlar.

Erkek arkadaşa söylemek demek, ailenize yaranmak için sizin yalanınıza ortak olmak ve kendini küçük düşürmek demektir ve hiçkimse kendini bu duruma düşürmek istemez. Kaldı ki kabul görmediği aileyle ve kadınla da hiçbir erkek bu yola çıkmaz.

Korkuyla ve endişe ile bir anda böyle şeyler ağızdan çıkabiliyor üzülmeyin ailenize uygun bir zamanda söyleyebilirsiniz sonuçta adam öldürmemiş hırsızlık yapmamış büyük bir suçu günahı yok değil mi o yüzden bu kadar telaşlanmanıza gerek yok hem belki sınavlara girip okulunu bitirebilir derslerini verebilir stres yapmayın derim
Büyük ailevi problemlerde değil. Anne babası ayrılınca annesinin yanına dönmüş. Şu an bir mağazada çalışıyor ve ailem bunu biliyor. Ailem okuduğunu söylediğim bölümden de mezun olsa iyi bir iş kolu olmadığını da biliyor. Maddi zorluklar yaşayabilirsin ama bu senin tercihin dediler. Okulu bitiremedi deseydim de çok büyük problem yaratmayacakti ama şimdi yalancı durumuna düşeceğim için uzuluyorum

O bölümü bitirmek için tekrar okusun.

diplomaya mı bakacaklar boşver
şu an işi o okumadığı bölümle mi ilgili?

Dış görünüşü ile yargılamak nedir? Bu şekilde yargılandığını biliyor mu?

Yalanı ailene söylemişsin tanışmadan önce söyle ki çocuk o gün söylerse bir de yalancı durumuna düşmesin kızımızı kandırmışsın gibisinden filan.
Evet dis gorunusunden yargılandığıni biliyor. Çok fazla dövme ve piercingi var. Erkek arkadaşım çok kibar, ince düşünceli biri. Maalesef babam böyle olduğuna inanamadı ama ayrıl da demedi. Sadece olumsuz konustu. Evet haklısınız ben söylemeliyim. Bilerek yalan söylemeyi istemedim. Ağzımdan öyle çıktı ve birkaç haftadır bu duruma üzgünüm

Derin bir nefes alın ve birden söyleyin, ucunda ölüm yok. Bu tarz küçük yalanlar ömür boyu yük olur, söyleyin ve kurtulun.
Ayrıca dış görünüşle yargılamak nedir tam olarak anlayamadım nasıl bir dış görünüşü varki? Tehlikeli mi görünüyor yani?

. Bir anda ağzımdan öyle çıktı. Bir daha da geri döndüremedim. Annem de babam da öyle biliyor ama bu durumu çözmem lazım. Nasıl söyleyeceğim erkek arkadaşıma mi söylesem bir anda ağzımdan çıktı diye yoksa aileleme mi söylesem ben yalan söyledim diye bilmiyorum.
Erkek arkadaşınıza söylemeyin.Çok gurur kırıcı bir durum.Ama ailenize açıklayın durumu.

Ailenizin istememesi için neden ne?Okulu bitirememiş olması mı?
Ailem istemiyor diyemem aslında.. sadece olumsuz yorumlarda bulundular dis görünüşüyle ilgili... anneme okulu bitirememis desem bizi yakıştırmaz olumsuz konuşurdu. Ama bu pek umrunda değil. Sanirim olumsuzluk duymamak için ağzımdan çıktı

Ailem istemiyor diyemem aslında.. sadece olumsuz yorumlarda bulundular dis görünüşüyle ilgili... anneme okulu bitirememis desem bizi yakıştırmaz olumsuz konuşurdu. Ama bu pek umrunda değil. Sanirim olumsuzluk duymamak için ağzımdan çıktı
İşte bunu anlayamıyorum ben.Diş görünüşe göre yargılamayı.Aileniz ve sevgiliniz arasındaki ortayı siz bulacaksınız.Başka yolu yok.

Sizin için her anlamda mükemmel biri için yalan söyleme gereği duymazdınız. İçten içe sizin kaygılarınız bunlar. Herkesin ailevi problemleri vardır. Ne sebepten olursa olsun lisansını bırakmışsa ve sizin için sorun değilse bunu dik bir şekilde söyleseniz kimse bir şey diyemez. Kaç yaşındasınız? Aileyle tanışmak için acele etmiyor musunuz?
Ayrıca ilerisini düşünerek aileler fevri tepki de verseler çoğu zaman haklı oluyorlar. Okul, iş durumlarını göz ardı etmeyin.

Büyük ailevi problemlerde değil. Anne babası ayrılınca annesinin yanına dönmüş. Şu an bir mağazada çalışıyor ve ailem bunu biliyor. Ailem okuduğunu söylediğim bölümden de mezun olsa iyi bir iş kolu olmadığını da biliyor. Maddi zorluklar yaşayabilirsin ama bu senin tercihin dediler. Okulu bitiremedi deseydim de çok büyük problem yaratmayacakti ama şimdi yalancı durumuna düşeceğim için uzuluyorum
Anlıyorum olsun büyük bir yalan değil bu hepimiz sıkışınca bazı gerçekleri saptırabiliyoruz ben öyle biliyordum diyebilirsin okulu bitti sanıyordum falan bilemiyorum

Back
X