- 25 Mart 2017
- 21
- 28
- 3
- 35
- Konu Sahibi ellenoraa007
-
Merhaba hanımlar.
Bu belki dert sayılmaz ama sizinle paylaşmak görüşlerinizi almak istedim.
Ailem beni çok sıkıyor. Akşam saat 8'den sonra eve gelmem yasak. Sevgilim olması yasak. Evimden uzak bi yere gezmeye gitmem yasak.. Örneğin 1 saatlik uzaklikta bir yere.. Ben 20 yaşindayim henüz ve yanliş bir şeyde yapmiyorum.
Bugün sevgilimle buluştum. Anneme ve babama yalan söyledim kız arkadaşlarimlayim diye. Bu çok kötü bir şey ama diğer türlü asla izin vermezlerdi. Trafik vardi eve 10:30'da varabildim. Babam kapiya çikmis beni bekliyor. Sokak ortasinda bagirdi yalan söyluyorsun diye. Annem bu saatte ne işin var disarda diyor. Bunaldim artik. Bende gezmek istiyorum ama bir yandan yalan da söylemek istemiyorum.. Yanlis bir sey yapmadim sevgilimle asla yapmam.. Ama neden böyle hep yalan mi soylemek zorunda kalicam.
Tesekkurler :)) demekki bir ben degilmis..Aynı durum bende de vardı. 4 abi birde baba. Herşey yasaktı. Senin durumunun mislini yaşıyordum. Haliyle yalanda giriyor devreye.
Sinemaya, tiyatroya gitmek lükstü benim için. Arkadaşlarım haftasonu bir yerlere gitmek için plan yaparlardı, bense evde pineklerdim.
Bu arada akşam ezanı okunmadan önce hep evde olurduk. Bizimkiler akşamı bırak gündüz izin vermiyorlardı.
İstanbul da büyüyüp bu şekilde yaşamak da ilginçti. Zihniyetler değişmiyordu hiç.
Şükür evlendim. Babam ve abilerimin baskıcı tavrının tam tersi eşimde var. 9 senedir özgürümsıkıntım olmadı hiç. Nereye istersem gidiyorum.
Çocukluk ve gençlik yılları yarı açık ceza evi gibiydi şükür artık özgürüm.
Size gelince ailelerin düşünce tarzları değişmiyor. Maalesef böyle gidecek. Arada küçük yalanlar hep devam edecek.
Yalan söylemek inan ki istemiyorum. Ama çok baski yapiliyor. Ki zaten kötu bir sey yapmiyorum ki. Ayda yilda bir disari cikarim. O da bugune denk geldi. Her aksam bir olay.. Sevgilimle tek yaptigimiz el ele gezmek.. Ne saniyorlar ki..Evet ya dedikleri gibi yaşayacaksın ya da yalan söyleyeceksin,
Çünkü bunu onlar yaptırıyor sana.
Anne vs değilim,sırf anne olmak birine böyle baskı yaptıracak onun için yüreğimi pır pır ettirip habire onu düşünecekse zaten olmayayım da.
Ama benim annem hiç yapmadı böyle baskı ,her şeyimi de bilirdi.Hiç de garip bir şey yapmadım zaten.Baba da yoktu bizde hem.
Yapı meselesi,endişe etmekte haklılar ama hele ki senin yaşlarında özgürlük istemekte çok haklısın.
O sevgilinin sapık olma ,sana bi yerde tecavüz edip gırtlağını kesip,bedeni de ormana gömme,gibi şeyleri düşünüyorlar.Yalan söylemek inan ki istemiyorum. Ama çok baski yapiliyor. Ki zaten kötu bir sey yapmiyorum ki. Ayda yilda bir disari cikarim. O da bugune denk geldi. Her aksam bir olay.. Sevgilimle tek yaptigimiz el ele gezmek.. Ne saniyorlar ki..
Tüm bunlar oluyor diye dışari cikmayalim ev hapsine mi girelim?Hıı hııı.. Ah gülüm ah..
Çatır çatır milletin doğrandığı
Kadnların tecavüz edilip parçalara ayrıldığı
1 aylık bebeklere tecavüz edildiği
Sahte bilrzik için adam öldürülen
Yan baktın yüzünden pompalıyla taranılan bi ülke olduğundandır o BASKICI baba.
Kendine gel bacım kendine.
Hahaha.. :))O sevgilinin sapık olma ,sana bi yerde tecavüz edip gırtlağını kesip,bedeni de ormana gömme,gibi şeyleri düşünüyorlar.
Sorsan hep böyle söyleyecekler.Hahaha.. :))
Bilmiyorum.. Paylaşmak istedim sadece.. Hem ailemin istedigi gibi biri olup hem gençligimi yaşamam çok zor sanirim.Sorsan hep böyle söyleyecekler.
Artık hiçbiri hayal ürünü değil çünkü,çok yakın geçmişte ve hala daha örnekleri her gün saatlerce ekranda.
Onlar böyle söyleyince onlara da gülme ama,zoruna gider insanların :)
Annen de mi çok katı bu konularda,bazı ailelerde anneler bilir,idare eder falan.Bilmiyorum.. Paylaşmak istedim sadece.. Hem ailemin istedigi gibi biri olup hem gençligimi yaşamam çok zor sanirim.
Evet annem daha kati. Boyle dusununce tabiki insan şukrediyor ama bunaliyorun.Annen de mi çok katı bu konularda,bazı ailelerde anneler bilir,idare eder falan.
Ben 17 yaşımda çıktım evden,üniversite için,kendi kendime okudum ,çalışmak da zorundaydım maddi destek yoktu.Çok şükür dimdik yaşayabildim.
Ölsem,gerçekten birileri tecavüz edip ormana vs atsa haberleri bile olmazdı,aramadıklarını,ben arayınca başının çaresine bak dediklerini de çok iyi hatırlıyorum.
tamam benimki de uç örnek ama düşün bakalım hangisi daha iyi.
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?