Aileme yalan söylemek istemiyorum ama..

Benim ailemde öyleydi. Üniversitede bile akşam ezanından sonra dışarıda olamadım, hiçbir aktiviteye katılamadım. Şimdi kızım var, haklilarmis diyorum. Ben de gönül rahatlığıyla birakamam. Hele son zamanlarda neler okuyoruz görüyoruz.

Anne olunca anlarsin hepsini seni korumak icn yaptiklarini sevgilinde gelir gecer adi sevgili degilmi sevgi bitince sevgili gider ama ailee hep yaninda arkanda önunde yanlarinda olmasanda kalbinde dualarinda hep sen varsin evlat vardir aileninn kiymetini bil ve yalan soylemeye

Ben 22 yaşındayım zamanında babam da beni çok kısıtladi lisede hiç arkadaşlarımla gezdiğimi okul dışında birşeyler yaptığımı hatırlamam hep okuldan kaçış kaçak goçek ne korkular geç kalma kaygıları. Üniversitede biraz daha düzeldi sevgili olayları olduğunda o tedirginlik hep oluyor tabi. Ama bugün diyorum iyi ki ailem beni öyle kısıtlamis iyi ki hep gözleri ustumdeymis. Neler var bu dünyada aklımız şaşar her gün neler duyuyoruz ben anne baba olmadan tedirginum kız kardeşim 18 yaşında bir yere çıktığında az geçiksin kalbim pir pir eder. Ben 22 yaşındayım şimdi ailem karışmaz gidemezsin edemezsin diye ama hala sınırlar vardır ben aşmam onları. Akşam geç saate kadar dışarda takilmam-ki kendim de rahatsız olurum bundan karanlık çökünce huzursuz oluyorum kötü niyetli insanlar kıyamet kadar ev bir nimet- ya da mesela babam yatıya gitme konusunda çok sabittir şimdiye kadar 2 arkadaşımın evinde kalmisimdir nadiren ı da babalarını annelerini tanıdı insanlar ailemin. Sevgilinle bulunacaksan gündüz bulus ve öyle çok güvenme yanlış bir şey yapmak değil yan yana olunca bile o yanlışın olma ihtimali her zaman var kimse kendine güvenmesin öyle çok tecrübeyle sabit. Eğer seni seviyorsa uzak da olsa kendi gelir görür seni yollara düşürmez hele ki zor durumda kalacağını bilerek bu da tecrübeyle sabit. Senin durumunu anlıyorum bir kere bana da oldu 10 da geldim eve ve ecel terleri döktüm şükür babam yoktu ama duyduğunda anladı tabi durumu ikaz etmişti o da bana yetti de arttı bile. Kısaca arkadaşım ayağını yorganına göre uzat hepimiz benzer şeyler yaşadık yaşıyoruz anne baba asla kötülüğünü istemez bazen bunalsan da kendine özgürlük alanı yaratabilirsin uygun zamanda uygun mekanda. 20 yaş için saat8 çok aşırı bir sınır değil bence ama hiçbir yere gitmenize izin yoksa bu da maraz doğurur. Biraz ailenin güvenini kazanmak uygun davran bence zamanla esnerler. Gerçi kimileri de hep.bir baskı altında yaşatma çabasında kalıyor ama bu durumda siz yavaş yavaş sabırlı şekilde kendi yetiskinliginizi onlara gösterin inşallah düzelir

Bir kaç yıl öncesine kadar fazlasıyla yaşıyordum düşünsene gündüz vakti telefon sessizde ve çantamda otobüste duymadım diye annem 8 kez aramış ve daha sonra polise haber vermiş üstüne panik atak geçirmiş. Bense otobüste tıklım tıkış eve gitmeye çalışıyorum bu küçük bir örnek. Baktım olmuyor zaman geçiyor biraz baş kaldırdım şimdi çok daha rahatım kendime güveniyorum bu biraz kötü bir örnek olmuş olabilir ama benimde böyle bir deneyimim var :)

Eşim nadiren iş seyahatine gittiğinde, yan apartmandaki annemlerde kalıyorum. Evde bağırsam sesimi duyarlar neredeyse o kadar yakın. Ve babam, vakitli gel bana emanetsin diyor. Bilmem anlatabildim mi..

Eşim nadiren iş seyahatine gittiğinde, yan apartmandaki annemlerde kalıyorum. Evde bağırsam sesimi duyarlar neredeyse o kadar yakın. Ve babam, vakitli gel bana emanetsin diyor. Bilmem anlatabildim mi..
Babaniz sizi kocanizin mali olarak gordugu icin emanetsin diyor. Muhtemelen evlenmeden once de kendi mali olarak goruyordu bilmem anlatabildim mi

Korumakla falan alakasi yok. Böyle yaparak yalana tesvik ediyorlar. Aile cocuga kendi dogrularini ogretir gorevi bu sadece siz yetiskin bir kadinsiniz. Sevgilimle elele geziyorum sadece demissiniz seks yapsaniz dahi bu sadece ikinizi ilgilendirir ailenizi degil. Aileler kizlarini degil kendi carpik ahlak anlayislarina gore kendi itibarlarini korumaya calisiyorlar .

Babaniz sizi kocanizin mali olarak gordugu icin emanetsin diyor. Muhtemelen evlenmeden once de kendi mali olarak goruyordu bilmem anlatabildim mi

Ahlak sınırı içinde size verilebilecek bir cevap yok. Malesef seviyenize inemeyeceğim.
Siz ilerde çocuğunuz olunca serbest birakirsiniz, yalandan kurtarmış ve tecavüzün kucağına bırakmış olursunuz. Bence cok modern(!) bir anne modeli.

Hanimefendi cocugunuz size erkek arkadasi oldugunu, nerelerde takildigini, arkadaslarinin kim oldugunu soyleyemezse asil o zaman tecavuzun madde bagimliliginin vb kollarina itilir. Ben anne baba tamamen biraksin demiyorum fakat yetiskin birinin kendi hayati oldugunu kabul etmeliler.

Onaylamayacaginiz, kotu niyetli oldugunu düşündüğünüz arkadaşları veya sevgilisi olursa? Ah pardon, bir ustteki mesajda, kendi kararı olduğunu yazmistiniz. Seks yapsa bile bu sadece iki kişiyi ilgilendirir. Neticede sizin kızınız yetişkin bir kadın olarak doğacak siz kac yaşındasınız merak ediyorum

Böyle bir ailem olmadı.
O sebeple bu tür korumacı adı altında kişisel hayata ket vurulmasını anlamıyorum.
Elbette dışarı çıkarken babama rahat rahat 'sevgilimle görüşüyorum hadi bayy' demiyordum ama annem ve ablam biliyordu.
Veyahut gece eğlenmeye gittiğimde babama, arkadaşlarıyla görüşecek sonra onlarda kalacak deniyordu.
Babam sevgilimle gördüğünde, okuldan arkadaşım diyordum.
Ama muhakkak ailemden biri, nerede ve kimle olduğumu, ne yaptığımı biliyordu.
Kimine göre doğru, kimine göre yanlış bir hayat yaşamış olabilirim ama 'iyi ki' diyorum.
İyi ki ailem ben daha küçücük çocukken başımın çaresine her durumda bakmayı öğretmiş, bana birey olmayı olmayı aşılamış, anne baba dahi olsa bir mal olmadığı ve kendi hayatımın olması gerektiğini öğretmiş ki; kimseye eyvallah çekmem!
Yaşımda olması gerekenden fazla çılgınlık yaptığım için, daha 30 olmadan 2 çocuklu evli bir kadın olmayı, evimde ailemle çay içerken çokça keyif alabilmeyi, hiçbir zaman bir şeylere imrenmemeyi biliyorum.

Ebeveynler yasaklar koymak yerine, evlatlarına güvenli bir çevre ve sağlam karakterli bir birey olması adına çabalasalar, daha kolay olurdu her şey.

Şimdilik yapacak bir şey yok. Aileniz ister istemez katı da olsalar iyiliğinizi düşünüyorlar. Ben de ailemle kalırken 9'u geçirmemi istemezdi babam, geç kalacaksam ailemin mutlaka haberi olurdu ve kimle olduğumu, nerede olduğumu bilirlerdi (sevgili dahil). Tabi tam olarak sevgilim demezdim de atıyorum "Ahmetle şu mekanda oturuyorum 2 saat sonra geleceğim" diye bilgilendirirdim. Hatta mekan değişikliği yapınca bile söylüyordum. Net haber verdiğim için, yerimi yurdumu bildikleri için hiç kısıtlamadılar beni. Anneniz daha yumuşaksa belki babanızı sakinleştirebilir ama siz de bari annenize doğruyu söyleyin. İzin alın demiyorum ama haber verin muhakkak.

Onaylamayacaginiz kotu niyetli oldugunu dusundugunuz insanlar cevresinde varsa cocugunuza bunlari anlatabilirsiniz asil cocuk size yalan soylerse bunlari bilemezsiniz. Ve evet sadece ikisini ilgilendirir karsilikli riza varsa banane. Yetiskin bir kadin olarak dogacak demedim yetiskin olana kadar herkes kendi dogrularini ogretir dedim lafimi carpitmayin. Cok merak ettiyseniz 19 yasindayim fakat bunun da konuyla alakasi yok

Belli yaşının 19 olduğu :) mesela yarın yanlış bi iliskiden hamile kalirsan annen baban "bu ikinizin hayatı bana ne" mi diyecek?

Terbiye sinirlarini aşan bir adet terbiyeli olmayan bir üye gördüm sanki

19 yaşında ve ergenligin zirvesinde. Babalık ve kocalık sifatlarindan, sorumluluklarından bihaber, sözde özgürlükçü klasik liseli :) kendi çocuğu olunca, birileriyle de sevisip durursa, rizasi varsa bana ne diyecekmis mesela.
ben hosgordum yaşını duyduktan sonra

Belli yaşının 19 olduğu :) mesela yarın yanlış bi iliskiden hamile kalirsan annen baban "bu ikinizin hayatı bana ne" mi diyecek?
Benim ailemden bahsetmiyorum olmasi gerekeni anlatiyorum. Keske oyle yapsalar hayat cokdaha kolay olmaz miydi herkes icin. Hala ailesinin onaylamadigi biriyle birlikte oldugu icin oldurulen insanlar var farkindasiniz degil mi

Benim ailemden bahsetmiyorum olmasi gerekeni anlatiyorum. Keske oyle yapsalar hayat cokdaha kolay olmaz miydi herkes icin. Hala ailesinin onaylamadigi biriyle birlikte oldugu icin oldurulen insanlar var farkindasiniz degil mi

Anneniz babanız ne emekler vermiştir eminim. Yazık olmuş hepsine. Daha kolay hayat diye nitelediginiz şey malesef ülkemiz standartlarinda büyük tehlikeleri peşinde getirir. Umarım bunu siz kendiniz idrak edene kadar, aileniz sizi kontrol etmeyi bırakmaz.

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…