ailemi çok özledim eşim hiç anlamıyor

pinkeyed

Aktif Üye
Kayıtlı Üye
2 Aralık 2011
36
0
46
Diğer
Kızlar ben 2 yıldır evliyim ve buradaki sorunları okuyunca kendi yalnızlığımı unutup, ne çok dert varmış diyorum.. alın bir dert de benden. Ben ve eşim ikimiz de ailelerimizden uzak bir şehirde yaşıyoruz. ikimizin de memleketlere uzaklığı en az 14 saat.. İkimiz de çalıştığımız için sık sık gidemiyoruz ancak bayram seyran 15 tatil ailelere gidiyoruz. ancak aileler de farklı farklı ve biri akdeniz biri karadenizde olunca sorun yaşamaya başladık. aileler malum tatillerde bekliyorlar. biz de gün gün saymaya başladık orda ne kadar kalırsak şurda da o kadar diye ve bir de gördüm ki bu iş resmen ticarete dönüştü aramızda, aramıza soğukluk girmeye başladı, anlayışsızlıklar arttı. kendi aileme 24 saat uzaktayım uçakla gidiyoruz, o da dediğim gibi çok sık olmuyor.. neyse uzatmayayım, en başından anlaştık evlenirken ramazan bayramlarında benim ailemde, kurbanda da onun ailesinde diye.. saçma sapan sebeplerle ramazanda gidemedik en son ailemi ağustosta gördüm, kendi ailesi ise otobüse atlayıp sık sık geliyor gidiyor bize ayrıca kurbanı orada geçirdik, eyvallah problem yok ama..şimdi geldi çattı 15 tatil ve eşim 1 haftadan fazla kalamam demez mi.. artı 1 günün bile sorunu çıkıyor ve ben aileme nasıl hasretim bir bilseniz.. eşim istese de kendi ailesine de biz 15 tatile yanınıza gelemeyeceğiz diyecek yapıda cesarette bir kişi de değil..

ne yapacağımı şaşırdım, ve bu beni mutsuzluğa itiyor, eşim, hislerimi açıkladığım halde, bu konuda anlayışsız hem de öyle çok ki.. kızıyorum kendime, neden aileme daha yakın civardan biri olmadı ki hayatımda, neden bambaşka yerlerde onlardan uzak yaşamayı tercih ettim die..

inanın eşim ağladığımı ,onları özlediğimi görünce bile tepkisiz kalıyor, beni sevdiğini bilmesem tükendik artık diyeceğim ama ilgisini, sevgisini de biliyorum..

anlayacapınız, yardımlarınıza ihtiyacım var..var mı benmle aynı kaderi paylaşan?

sana birşey söylimmi inan ailelerin aynı şehirde olması daha kötü.. ve ben bunu yaşıyorum sırf ailelerimiz aynı şehirde diye.tayinimizi çekip çekmemeyi düşünüyoruz yani daha doğrusu çekmek istemiyorum

haklısın onun da var zorluğu..senn durumunda olsam ben de çekmek istemezdim. ama şimdi paramparça halde geçiyor tatiller. yeni tayin yerimizi bile 2 yere de yakın mesafede ayarlama derdindeyim, bari o olsun da diyorum, eşim ailesi tarafına gidersem, iyice kopcgm ailemden. .. her türlü zorrr

ben senle aynı şeyleri yaşıyorum. bizimkilerinde biri marmarada biri karadenizde biz içanadoludayız:) erkekler böyle yani pek anlamıyorlar. gerçi biraz da benden kaynaklanıyor. taviz veriyorum. ama bundan sonra vermemeye karar verdim. ben gideleim demeyince o da birşey demiyor. sen de dile getir. onun aileisyse seninde ailen ikisin de de aynı gün kalın bence...bir şekilde anlasın yani. en son ramazanda onun ailesine gittik kurbanda her iki tarafda gidemedik. ama beyefendini elinde olsa gidecek masraf olmasın diye gitmiyor. bana soran yok... ya sen ailene ne zamandır gitmiyorsun bu seferde sizinkilere gidelim diyen yok...bende hamileyim diye ses çıkarmadım zaten annem gelcek bir kaç ay sonra. ve yaz tatilini ailemle geçircem inşallah şimdiden söyledim...

ben çok çok dile getirdim , evlendiğimde tanıdığım ya da zannettiğim anlayışlı erkek puf uçtu gittii.. şu da var, ailesini seviyorum, yalan yok ama ..
annesi ya da babası da , siz o kadar yollarda zaman geçiriyorsunuz,öğrtmensiniz, 15 tatilde senin ailende kalın, gelmeyin bu tarafa ne zamndır görmedin de demiyor,e bu da oğullarına söz hakkı veriyor. benim ailem de çok özlüyorlar beni ama tatsızlık olmasın die şimdilik ses de çıkarmıyorlar farkındayım.. ne olacak sonu bekliyorum. bir de bebeğim olsa kucağımda ne kadar zor tahmin edemiyorum.. bu kez de torun kavgası başlar artık, oraya mı götürelim, buraya mı diye.. Allah yardımcın olsun arkdşım, tşk edermm

anlıyorum seni cnm,bizde de var aynı sorun.Hatta bayramda 3 gün onun ailesinde 1 gün benim ailemde kaldık.Biraz itiraz edeyim dedim.Arabada direksiyona vurmaya bağırmaya başladı.Millet eşine istediğini yaptırıyormuş da,tebrik edeceğim o adamları nasıl başarıyorlar falan filan...Kayınvalide de bi hoş yazın kaç gün nerede kaldığımızı hesap ediyor resmen.Annemlere giderken diyor ki,Burda 12 gün kaldınız ,gidin orda da kalırsınız biraz falan.Laf ağzıma geliyor ama problem çıkmasın diye bişey demiyorum.

napalım arkadaşım gurbet gelini olmak zor. bir de tayin işi var nereye isteyelim bundan sonra...o kendi memeleketini istiyor. bu arada biz 3yıldır ordaydık eşimin tayini çıktığı için şehir değiştirdik. bend eartık aileme yakın olmak istiyorum. napcaz bilmiyorum. şimiden tartışmak da istemiyorum. biliyor musun bir de eşinni memlketinde olup sürekli onun ailesiyle görüşünce çok buruk oluyor insan kendini çok yalnız hissediyorsun.
zaten onun ailesinden öyle bir düşünce bekleme. biz onunkileri ne zaman arasak bu tarafa gelmiyor musunuz derler. haticenin ailesini özleyip özlemediği kimseyi ilgilendirmiyor. hatta geçen şöyle bir diyalog oldu
-görümcem:buraya ne zaman geleceksiniz, yılbaşında atlayın gelin
-eşim: olmaz abla 2 günlüğüne bir sürü masraf
-görümcem: eee ne zamandır görüşemedik bizi özlemedin mi. tatilde gelirsiniz artık
-eşim: tatili ve bayramı haticelerde geçircez. kurbana kaldı artık
_görümcem: yuhhh yani hiç gelmeyin bari
_eşim: e abla haticelere de 2 yıldır gitmedik onun ailesi napsın dedi.
bu cümleyi dedi ya çok mutlu oldum. bende ailesini seviyorum ama düşünmüyorlar işte böyle şeyleri. görümcemin ki de sırf meraktan yani...bazen bu hasretliği ömür boyu çekeceğimi düşünmek. çocuğumun dayı teyze ananeden uzak büyümesi. hep halalarına yakın olacağını düşünmek beni üzüyor. ama eşimi de çok seviyorum herşeyim o benim. inşallah onun memelektine tayinimiz çıkmaz. sadece dua ediyorum.

madem sizinle 1 günün bile hesabını yapacak kadar sizi anlamıyor o halde herkes tatili kendi ailesiyle geçirsin
öyle ya madem zor geliyor sizin ailenizde kalmak o halde gitsin doya doya kalsın ailesiyle
bunu misilleme yapar gibi değil de bu defa böyle olsun diye söyleyin
belki aklı başına gelir
başka konuları bilmem ama bence ailenizle ilgili asla taviz vermeyin
taviz tavizi doğurur

onun ailesi zırt pırt geliyosa sende aileni ikna et gelsinler,kalsınlar, bide her tatilde bir yere gitme planını biraz ailelerden cekerek başbaşa gecirebileceginiz yerlere cekmeye calısın. bide eşin 1 günün hesabını yapabiliyor ama sende biraz zamana bırak annenlere gittiginde bi şekilde bi kaç gün daha fazla kalmak için ikna etmeye calışırsın

siz gidin beklemeyin onu o ailesi için sizi çiğniyorsa sizde çiğneyin ama güzel sözlerle benimde ailem var özledim sen git ben aileme gideceğim deyin siz taviz verdiyseniz baştan hep herzaman dahafazlasını bekleyecektir

Bence en büyük hata biz bayanlarda daha tatil gelmeden plan yapıyoruzz diretiyoruz böyle olacak diye hele bi tatil gelsin iki tarafa da gidilsin esit kalınsın eger eşitlige itiraz ediyosa senin ki de aile sonucta sen kendi ailene gelirsn o da kendi tarafına gider.

birbirinizi de özleme açısından, ara sıra da olsa o ailesinde, siz kendi ailenizde kalsanız nasıl olur? ne bileyim ben aileme eşimle gittiğimde hiç rahat edemiyorum. acaba sıkıldı mı, acaba rahat mı diye gözüne bakmaktan tadını çıkaramıyorum. allah için ses etmez ama kendim rahatsız oluyorum

zor bir durum keşke erkekler böyle konularda daha anlayışlı olabilseler biraz ince düşünseleryinede zıtlaşmadan iyilikle eşinle konuş canım mutlaka zamanla seni anlayacaktırayrıca eşinin ailesi yanınıza geliyormuş senin ailende arada yanına gelebilir böylelikle fazla özlem çekmemiş olursun

neden hep kadınlar tawiz wermek zorunda ki???bu defa da beyfendi tawiz wersin...nolmuş yani 10 gün kalsa...ya bu erkek milleti ne kadar anlayışsız ne kadar egoist ya

evet ya sınır oluyorum evlenınce bırden aılecı oluverıyorlar oysa bekarken evın yolunu bılmezlerdı emınım bırden ana kuzusu oluolarrr allahtan benım aılem yanımda esımınkı sehır dısındaa bayramları orda gecırmek zorunda kalıorum her seferınde ama aılemle hep bırlıkteyımm orta yolu bulmuo erkekler bence tavız verme arkdasımm 15 tatılı aılenle gecırrr yada o gıtsın kendı aılesyle gecırsın bencıl erkekler yaaa

kızlar çok teşekkür ederim hepinize yorumlar için.. eve gelip yorumları okumak için sabırsızlandım..:)

öyle bir aileye gelin olmuşum ki- zaten bölgeler farklı, kültürler gerçekten farklı, bayramlar bile farklı kutlanıyor karadenizde.. bense akdenizliyim, ailem onun ailesi kadar katı deil, ne bilim farklı olan çok şey var, eşimde bu farkı görmesem de, hatta ailesiyle ilk tanışmalarımda bu farkı görmesem de içlerine girip zaman geçirdikçe bu farkı daha iyi gözlemledim, kabul ettim ancak, onlarda bir aile birliği var, yani hadi sen oraya git ben bizimkilerle geçireyim tatili desem, kayınvalidemler direk binbir türlü şey doğrurur akıllarında.. Yok işte sorun var aralarında, kesin bir şiey oldu, yoksa beraber gelirlerdi buraya falan filan..

ve çok haklısınız ki çok taviz vermişim ben eşime ve ailesine, alıştırmışım... insan der mi ya "15 tatilde buraya geldiğinizde şöyle yapalım, şuraya gidelim, 15 güne yayacak planlar çıkarıyor, bırakın benim ailemlerle vakit geç,irme ihtimalimi, belki ben tatile gideceğim eşimle di mi, belki arkadaşlarım ve eşleyle plan yaptık.. hiç düşünce yok..çünkü dediğim gibi, alışkanlıkları, anlayışları, kültürleri, oğlum tatilde benimledir düşüncesine bağlı ve ne yazık ki karşılarında durabiecek bir eşiniz olmayınca, tek başına çırpınıp durursunuz..

şimdi bizdeler ve yılbaşında beraberiz, ve yine soran eden yok, var mıydı bir planınız diye. Allahtan yok planımız da içime çok batmıyor şu an..

neyse uzatmayayım ben, teşekr ederim hepinize çok.. gerçekten çok

yazdıklarını okuyunca bana da cok tanıdık geldi yasadıkların.. ben de aynı senin gibi 2 yıla yakın evliyim. eşimle farklı memleketlerdeniz. memleketlerimiz arası 4 saat. biz de işimizden dolayı memleketlerin dısında bir sehirde yasıyoruz. ikisine esit uzaklıkta (5-6saat gibi) bir sehir. ben de esimi cok cok sewiyorum onun da bana olan sewgisi ve ilgisi cok fazla. ama bazen insan bu sorunlardan o kadar bunalıyor ki..fakat ben senin kadar tawiz wermedim diyebilirim. bu konuda hep eşit olduk. 4 günlük bi tatilde bile 2-2 gün seklinde ikimizin memleketine de gittik kaldık. ama bu durum gercekten insanı cok yıpratıyor. hele bir de cocuk olunca ne kadar yorucu olacagını tahmin edebiliyirom...

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…