Ablalarım sizi bir kez daha rahatsız edeceğim. Bu sene ygs sınavına girdim. Fizyoterapi ve rehabilitasyon okumak istiyordum. Fakat başıma gelen çok kötü bi olay sonucu istediğim yer şu an imkansız ötesi. Lys'den hemşire olmayı düşündüm. Ailem de sen istersen olur, ama fizyoterapi okursan daha mutlu olurduk diyorlar. Onlar öyle dedikten sonra vicdanım el vermiyor hemşire olmaya. Ama 1 sene daha onlara dershane masrafı falan çektirmek de gücüme gidiyor. Bu hayatta tek emelim artık ailemi mutlu etmek. Sizce bir an önce hemşirelik okuyup aileme daha fazla yük olmamalı mıyım, yoksa 1 sene daha hazırlanıp herşeye rağmen ailemi mutlu mu etmeliyim bilemedim. Öğretmenlerime kalsa hemşirelik yaz seneye ne olur ne olmaz diyorlar. Kafam çok çok karışık yaa.
Ablalarım sizi bir kez daha rahatsız edeceğim. Bu sene ygs sınavına girdim. Fizyoterapi ve rehabilitasyon okumak istiyordum. Fakat başıma gelen çok kötü bi olay sonucu istediğim yer şu an imkansız ötesi. Lys'den hemşire olmayı düşündüm. Ailem de sen istersen olur, ama fizyoterapi okursan daha mutlu olurduk diyorlar. Onlar öyle dedikten sonra vicdanım el vermiyor hemşire olmaya. Ama 1 sene daha onlara dershane masrafı falan çektirmek de gücüme gidiyor. Bu hayatta tek emelim artık ailemi mutlu etmek. Sizce bir an önce hemşirelik okuyup aileme daha fazla yük olmamalı mıyım, yoksa 1 sene daha hazırlanıp herşeye rağmen ailemi mutlu mu etmeliyim bilemedim. Öğretmenlerime kalsa hemşirelik yaz seneye ne olur ne olmaz diyorlar. Kafam çok çok karışık yaa.
önemli olan senin ne istediğin
ama bana sanki sen de fizyoterapiyi daha cok istiyorsn gibi geldi
1 senelik kayıp bütün bir ömür boyu yapacagın meslek söz konusunda oldugundahic bir sey degil
bence tekrar calıs
fizyoterapi ve rehabilitasyon ortalama ömrün uzadıgı bir dünyada cok gecerli bir meslek olacak
Evet daha ilk girişim lise sondayım.Sınava ilk girişin mi?
tabi ki de isterim kim istemez güzel bir mesleğe sahip olmayı. bi yanım hemşirelik de istiyor işte off çok maymun iştahlıyım sanırım :) evet araştırdım baya iyi bi meslek.
Evet daha ilk girişim lise sondayım.
Gece yatmadan önce gözlerini kapat ve kendine 10 yıl sonra nerede, ne yapıyor olmayı istediğini sor ve hayal et, En doğru kararı vereceğine eminim :)
Sınava ilk girişin,hiçbirşey kaybetmezsin birdaha hazırlanmakla
Benim 2.girişim istediğim yer benimde olmayacak,cesaretim olsa birdaha denerdim
Temelin az çok varsa evde sıkı çalışmayla başarabilirsin
Ailen de fizyoterapistliği destekliyorsa bir sene daha hazırlan derim.illa ki dersaneye gitmen şart mı,bu sene gittiysen zaten temelin vardır evde de hazırlanabilirsin.
Gönülden istemediğin bir mesleği seçme bence
evet halam da hemşire çok özeniyorum çoğu zaman ona. :) Sanki hastane ortamı için yaratılmış gibi hissediyorum kendimi. nöbetler falan çok ilgimi çekiyor. Bi tarafın parası güzel, bi tarafın yaptıkları :)bir hemşire olarak kesinlikle cok cok güzel bir meslek diyebilirim iş imkanı falanda oldukca fazla ..sonucta 2 bölümde sağlık sektöründe değişen bir şey yok esasen ama bu önemli bir karar ve sevdiğin işi yapmalısın
iç sesime kalınca da her ikisini istiyorum iştebu konuda hiç kimseyi dinleme aileni bile
sonuçta sen mesleğinle yıllarını geçireceksin ailenle beraberliğinden çok mesleğinde vakit harcayacaksın
hangisini istiyorsan hangisinde başarılı olacağını düşünüyorsan onu seç
iç sesini dinle..........
evet bunu bende düşündüm herşeyimle çok rahat olurum seneye. okul derdi kalkar özellikle senin de dediğin gibi. ama bi yandan da 1 yıl bekleme git diyor etraftakiler.Şahsi fikrim aileni bir kenara koy kendin karar ver,açıkçası bana da sen fizyoterapistliği istiyormuşsun ama tekrar hazırlanmaya cesaret edemiyormuşsun gibi geldi.eğer öyleyse hiç korkma derim ben de 2. girişimde kazandım.Hem de 2.hazırlanma sürecinde çok güzel arkadaşlar edindim hala görüşüyoruz.Hem okul da olmadığı için çok daha rahat hazırlandım,hem de kafa olarak daha hazır hissettim kendimi.Sen bilirsin yine de...
meslek secımın de kesınlıkle kımseyı dınleme ,bu aılen olsa bıle ..
sen ömur boyunca hangı meslegı yapmak ıstıyorsan eger ,
hıc tereddut etmeden o tercıhını yonel derım .
benım agzım yandı bu konu da .ben de hep cocuk gelısımı okumak
ısterdım ama ,aılem cocuklarla ugrasmaktan kafayı yersın .
cızımın cok guzel tasarım gucun var tekstıle yonel dedıler .
hem aılem hem ogretmenlerım basımın etını yedı .
tekstıle yoneldım .evet cızım yapmayı tasarım yapmayı cok sevıyorum ama
gel gor kı sektorden nefret edıyorum .tekstıl alanın da calısmak hıc ıstemıyorum .
hala ıcımde cocuk gelısımı uktedır .o yuzden canım sen ne yapmak ıstıyorsan
onu sec .sonra pısman olma benım gıbı
canım benim kıyamam ben .bir öğretmen olarak öğrencilerimin çoğunda gözlemlediğim bir durumdur bu. eğer kendi isteklerini bi şekilde gölgeleyip ailenin isteklerine göre hareket edersen kendi kimliğini zedelersin. biz buna ipotekli kimlik diyoruz. lise sondasın yani yaşın gereği dünyaya bakış açın,ahlaki değerler,vicdan siztemin bu dönemlerde son şeklini alıyor. yani sen şimdi ailenin isteklerine göre hareket edersen bu senin bir karakteristik özelliğin olabilecek ve ilerde sorun yaşamana sebep olabilecek.sana tavsiyem ki bu sorunla karşılaşan öğrencilerime hep bunu öneriyorum. konsültasyon hizmetlerinden yararlanmandır. yani okulda rehber öğretmenine git,durumu anlat,beraber rehber öğretmen-aile-öğrenci bu iş beraber çözülmeli.
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?