Ailemi düşününce kafam çok karışıyor meslek seçimi konusunda :(

Canım niye vicdan yapıyorsun ki sonuçta onlar senin ailen senin mutluluğunla mutlu olucaklar, sırf onlar istedi diye birşeyler yapsan sonra daha mutsuz olsan onlarda emin ol çok daha fazla üzülürler. Madem vicdan yapıyorsun sana şunu söylüyeyim sorumluluk bir insanın alabileceği en büyük yüktür. Artık kendi sorumluluğunu kendin almaya başla, aileni o yükten kurtar. Böylelikle istemediğin birşeyler olduğunda bunu ben seçtim kendi kararımı yaşıyorum diyebil.

şimdi daha iyi anladım yani ailen karışmıyor meslek seçimine sen onları mutlu etmek istiyorsun önceliğin bu. rehber öğretmen biraz üzerinde durup seni aydınlatmamış ayrıca. mesleki ilgi envanteri,yetenek testi yapman sana sağlıklı sonuçlar verir canım,hem ilgin hem de yeteneğin hangisinde daha çok çıkarsa onu seçmen sana mesleki doyumu kazandırır çünkü.

Canım ya... Çoğumuz yaşadık bu durumları ve senin için ne zor olduğunu tahmin ediyorum.
Benim de ilk yıl başıma bir talihsizlik geldi ve istediğim puanı alamadım. Ailemin umutlarını
boşa çıkarmamak için bir yıl daha hazırlandım ama aynı senin gibi tamamen ne istediğimi
bilmiyordum, kararsızdım. Bu çok kötü işte. Hedefin olmadan yürüme. Şaşıyorsun o zaman.
Bir arkadaşımız çok güzel bir öneride bulunmuş, kapat gözlerini ve on yıl sonra kendini
nerede görmek istediğine odaklan tamamen. Benim sonum gibi olma sonra. Tüm kararsızlıklar,
stres, psikolojik bunalım, beklentileri karşılayamama korkusu sınav günü hastalık olarak
yapıştı hep yakama. Grup terapilerine bile gittim sınav endişesini yenmek için ama yok
olmadı. Dershanenin ilk üçü oldum hep ama ösym sınavları hala daha kasıyor, geriyor
beni. Tüm bunların nedeni hedefimi o dönem belirlememiş olmak. O belirsizliğin rüzgarı
nereye savurduysa oraya gittim ve maalesef işimi yapamıyorum.

Bir de şu var, zaten mühim ve öğrenciyi derinden etkileyen bir sınav bu. Maalesef
deneme tahtası haline getirildi iyice. Sürekli sistem değişiyor. Puanlar değişiyor.
İçerik değişiyor. Ben takip etmeyi bıraktım. kimseye puan sormuyorum. Anlamıyorum
ki çünkü ne neye yetecek.

Ayrıca kararsız kaldığın iki meslek de KPSS ile yerleşme açısından çok avantajlı.
Ben annemin mesleği ve annem pek istemiyor diye hemşirelik yazmadım. Ama benden
daha düşük puan alan bir yakınım yazdı. Mezun olduğu yıl birlikte KPSS ye yine
birlkte girdik ve yine benden düşük aldığı halde atandı. Ben hala sürünmekteyim
O emekli olacak, ben hala KPSS ye hazırlanıyorum sürmenaj oldum zaten
Artık tüm dualarım sizler için. Bizim nesli maahvettiler el birliği ile ama umarım sizler
istihdam sorunu olmayan yarınlarda mutlu olursunuz...

(Of ya hep çok yazıyorum ben de, kocamanlar gibi dolu doluyum )

canım benim hepimizin başına geldi bu zamanla
acele etmeden iyi düşünerek karar ver mutlaka
aileler evlatları için en iyi olanı ister her zaman
ancak senin isteğinde çok önemli
benim kız kardeşim hemşire çok güzel bi meslek ama aklın fizyoterapide kalacaksa
bir seneni feda edeceksin mecburen
hakkında hayırlısı olsun

Evet bunu biliyorum ama ne bileyim onlar arada bi bizim kızımız da fizyoterapist olsa ne güzel olurdu diyorlar. İçim parçalanıyor işte anlaşılmaz bi duygu :) yoksa onlar kesinlikle bana şunu ol bunu ol demez. hele ki babam böyle masum masum karşıma gelip ' Kızım ne olacaksın bakayım şimdi sen, her kararında yanındayım. ama fizyoterapist olsan da kendini kurtarsan gibisinden cümleler kuruyor. onun o tatlı dili ve güzel gözleriyle ben eriyorum resmen :) Onun yüzünde ufacık bi gülümseme olsa dünyalar benim oluyor. Bi de o gülücük benim yüzümden olursa keyfime yok diyecek :)

Malesef o tür testler yapmıyorlar. Ben internette araştırıp yapmaya çalışıyorum kendime başka sonuçlar cıkıyor :) İkisi arasında çok kararsızım tercih günü ne yaparım Allah bilir :)

Senin de için baya doluymuş demek bu konu yüzünden :) Hedef var hemde 2 tane :) En büyük sorun da bu ya işte. Hangisi? İkisine de ilgim çok. İkisini de çok seviyorum :) Artık gözümü kapatıp yazıcam gibi sanki :)

Evet bencede çok güzel bi meslek. Kendimi bi sorguladığım zaman biraz da etiket olayı varya insanlarımızda. o da çok etkiliyor beni. Hemşire olmayı falan düşünüğümü söylediğim zaman 4 sene Anadolu lisesi okudun dershaneye gittin.şimdi gidip hemşire mi olacaksın madem öyle sağlık mesleğe gitseydin diyorlar. çok sinirim bozuluyor. ulaşamadıkları ya da eğitim sistemini bilmedikleri halde ne zorluklar çekerek okuyoruz bilmedikleri halde bu eleştiriler konuşmalar neden anlamıyorum. Resmen küçümsüyorlar ya.

onu söyleyenlere asla katılmıyorum kardeşimin hemşire olmasını bi tarafa atıyorum
çok anlamlı bi meslek olduğunu düşünüyorum

onu söyleyenlere asla katılmıyorum kardeşimin hemşire olmasını bi tarafa atıyorum
çok anlamlı bi meslek olduğunu düşünüyorum

kesinlikle katılıyorum sana. ama insanlar işte. bilip bilmeden konuşmakta üstlerine yok. insanın moralini bozmaktan başka bir işe yaramıyorlar.

kesinlikle katılıyorum sana. ama insanlar işte. bilip bilmeden konuşmakta üstlerine yok. insanın moralini bozmaktan başka bir işe yaramıyorlar.

Ağzı olan konuşur iyi bilirim.Bende bu sene sınava girdim.Geçen sene istediğim puanı alamadım benimle beraber 2 kuzenim daha girdi biri benden 100 puan düşük aldı diğeride benden 20 puan düşük aldı ikiside şimdi üniversitede,(en kötü üniversitelerin birinde ikinci öğretim mühendislik okuyorlar) annesini veya kendilerini ne zaman görsemm ''eeee eda bu sene 2. senen mecburen nere gelirse gidersin artık,sende keşke ünili olabilseydin ortamı çok güzel, sen hala dersmi çalışıyorsun biz hergün geziyoruz film izliyoruz vs vs.'' bu türden lafları kaldırabilirim diyorsan kal sonuçta o meslek senin hayatını ,kimliğini belirleyecek.
2.senenin tek zorluğu bu bence çevrende üniye gidenler (belki kötü amaçla söylemiyorlar) konuştukkça kendini çok kötü hissedersin!!

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…