Ailemi eşim yüzünden kaybediyorum

Sirine_4553

Guru
Kayıtlı Üye
25 Haziran 2007
1.703
504
323
İzmir
Merhaba arkadaşlar çok uzun zaman evliliğimle eşimle ilgili yaşadığım problemlerimi ailemin tam anlamıyla destek olmamalarından korktuğumu onların rızasını da almadan evlendiğimi defalarca yazdım.
Eşimin internet üzerinden kimi zaman yazışmalarını kimi zaman telefonundaki mesajlarını da çok defalar yakaladım ailesi ile aramız malesef limoni idi.
Yaşann problemler sonunda bir gün artık bıçak kemiğe dayandı dedim ve ailemi aradım ailem geldi beni aldı.
Bana yeni bir ev tutuldu içi bekar evi gibi bir ev oldu.
İşe gider gelir oldum haftasonları ailemin yanına gidip geldim .
Yine evliliğim döneminde eşimim yakın arkadaşı nın eşi ile arkadaş olduk benim ayrıldığım dönemde o da eşiyle yaşadığı problemler sebebiyle evini ayırdı benime vime yakın bir alanda oturduğu için görüşür olduk daha samimi olduk.
Kimi zaman dertleştik konuştuk.
Eşimle ayrılık döneminde yeniden haberleştik barışma çabaları oldu.
Evi taşımasını istedim işyerime uzaktı evi ben seçtim.evi tek başına taşıdı yerleştirdi.
ben yine ailemem durumu açamadığım ve eşime güvenemediği için dönmedim.
arada görüştük kimi zaman yine tartıştık görüşmedik aradan tam 7 ay geçti ve eşim artık eve dönmem için ısrar eder oldu.
Ben bu dönemde gerek çevrem gerek kendimce ayrıldıktan sonra yaşayabileceklerimi düşünerek barımaya karar verdim.
Ayrıldıktan sonr ayeni bir düzen kurmanın zorlugu yeni insanın yaklaşımı ailemle aynı evde ilerde yaşayabilecek olmam onların tek kızı olmam sebebiyle üzerimdeki baskıları babamın ailesine düşkünlüğü onların sözüne göre hareketleri ,işimden de ayrılırsam onlarla yaşadığım zaman isteğğim işe giremeyecek olmam herseşye karısacak olmaları vs vs ..
bu gibi düşşünceler beni barışmaya itti.
Aileme eşimin barışmak istediğini anlattım.annem barışmamı istemediğini bir daha kesinlikle arkamda olmayacaklarını belirtti.
seni sileriz dedi.babam biraz daha ılımlıydı.
sabah işe geldim bnir baktım babam çıkmış gelmiş elinde anlaşmalı dava dosyaları bir pastaneye gittik ..
annem gayet tekili idi annemin üzüntüsü ile babam daha çok tepki verdi evet annem yuvamın yıkılmasını istemez ama en azından köprüleri yakmaması için babakın daha ılımlı olabilirdi babam ılımlı oldukca ne yalancılıgım kaldı ne ayrıldıktan sonra kötü yola düşeceğim asla barışmayacaklarını ben o eve gelirsem döverek kovacaklarını bile söylediler.
Hatta ayrılmadan önce benim bir ilişkim vs olabileceğini bu sbebele eşimden ayrıldığımı şimdi pişman olduğumu bile söylediler hayretler içinde kaldım..
ben bir evin bir kızıyım..öyle ailme karşı gelen cevab veren biri değiilim babam şimdi kararını ver ayrıl ya birleş birleşirsen biz yokuz ayrılacaksan hemen karar ver dediler..
ben de kararsız olduğumu ayrılmanında iyi olmadığını arkadaşalsrımın düzen kurdugunu benimde bu düzenen özlemim olduğunu ayrıldıktan sonr ainsanların yaklaşımından çekindiğimi söyledim.ben kararsız kalınca ailem tamam bitti bizim için evladımız sakın gelme bir daha deyip çekip gittiler
eşime evet tam anlamıyla güvenmiyorum ben ne yapmalıyım..
ama ailemin söyledikleri çok ağırdıı benim ne halt ettiğimi bile bilmediklerini bile söylediler ben nasıl ayrılayım şimdi onlara da güveneyim ben ne yapmalıyım

Anne ve babalar genellikle kızlarının yuvasının dağılmaması için çaba gösterir, "yuvana dön" diye baskı yaparlar.. Çoğu kez o kadının boşanmak için çok geçerli sebepleri olsa bile..

Ancak senin durumunda ailen ayrılmanı istiyor, bana da mantıksız gelmiyor açıkçası..

Sen bu adamdan ayrılırken "bıçak kemiğe dayanmış" senin ifadenle.. İhanet de varmış.. Şimdi bu "sana evi terk ettirecek" kadar ciddi sorunların hangisi düzeldi ki, sen eşinle yeniden bir araya gelme arefesindesin? Bu sorunun mantıklı yanıtları var ise ve sen ailenle paylaşırsan bu yanıtları, bence onlar da ikna olurlar..

Geçen zaman zarfında (Az değil 7 ay) eşinle zaman zaman görüşmüşsün, fakat senin ifadene göre istikrarlı bir iletişiminiz olmamış. Bir küs, bir barışık gitmiş..

Neye güvenip de yeniden aynı çatı altına gireceksin, bu birinci sorum..

Ailen sana çok destek çıkmış. Ayrı ev açmış, kanatları altına almış manevi anlamda.. Baskı da kurmamışlar. Birçok anne-babanın yapmayacağı birşey bu.. Dolayısıyla şimdi pat diye, sebepsiz geri dönmene tepki vermelerini normal karşılıyorum. Sen onların biricik kızısın, elleriyle yeniden ateşe atarlar mı hiç.. Sence onlar haklı olamaz mı.. Bu ikinci sorum..

Eşinle yeniden biraraya gelmeye net olarak karar verdin mi? Vermediysen neden "işime yakın yerden ev tut" diye yönlendirdin adamı, bu da üçüncü sorum..

Yanıtlamak zorunda değilsin bu soruları burada.. Ama bence kendi içinde bu sorulara yanıt verirsen, daha sağlıklı bir karar alacaksın arkadaşım..

Son düzenleme:
şimdi ailenin yaptığı büyük hata. sonuçta siz yuvanız için uğraşıyorsunuz. ne demek biizm evladımız yok ya ben bunu anlamıyorum. ailenin sana her ne karar verirsen ver arkandayız kızım ama bir kez daha tekrarlanırsa böyle bir olay tamamen bitireceksin bunuda göze al demeleri lazımdı. sakın bu olanları eşine anlatma bunu kullanarak nasılolsa desteği yok deyip yine eskisi gibi olabilir. eşin pişman olmuş düzelebilirde bunu denemeden bilemezsin. ya sonradan keşke tekrar deneseydim demektense yaşayıp görmelisin. herkes hata yapar önemli olan hatasını anlayıp bir dha tekrarlamamasıdır. ailenin böyle davranması yanlış olmuş.

hiç ümit etme cnm.sen baştan aileni ezerek o adamın kendne sonsuz güvenmesini sağlamışsın.ona mecbur oldgunu sanmış sanırım ve azıtmış.şimdide aileni tam silmek üzere o adama gidersen mutlu olmayı hiç düşünme..
sen ailene karşı gelerek onu seçtin ama o insan buna değmedi.neden 2.şansı veresin ki?
ailenden neden geçesin ki?
bunu yapacak olursan herşeyi gözüne soka soka yapacaktır çünkü aileni silmiş olacaksın ve gidecek sıgınacak hiçkimsen olmayacak..aile tabiki sonunda sarar sarmalar ama bu 2.hata ise hemde silinmek pahasına seçim yapılmışsa bence zor sahip çıkar ailen sana ozaman.

Son düzenleme:
Ne yapman gerektiğini aslında sen kendin yanıtlamışsın canım. ÇOK İYİ DÜŞÜN. Eşin dediğin adam senin arkanda ailen varken sen sahipliyken sana yapmadığını bırakmamış şimdi kimden neyden çekinir korkar ki bu adam?!!

Sen evden giderken alyansına saldıran bu adama... Evlilik nedir bilmeyen bu adama.... seni döven, yeren, kadınlık gururunu hiçe sayan bu adama değer mi ailen?

benimle yaşıtsın, yolun başındasın, hiçbir şey korkutmasın seni. daha kimlerle karşılaşır ne güzel şeyler yaşarsın. bir komşumuz 22 yaşında çok iyi bir aileye gelin gitti, boşanmış ve 1 yaşında bebeği ile birlikte. nasibinde varsa neden olmasın? sakın kendini korkutma kötü bir kadere de mahkum etme. bundan daha kötüsü olamaz ki zaten.

bak burda cevap saklı işte... sen yazmışsın.

yıllarca siteye eşimle yaşadıklarımı yazdımm üzüldüm ağladım sizlere yazdım eşimin internet maceralarına hiç engel olamadım olmak istesem ya şiddet gördüm ya kavga...
aradan yıllar geçti okulum bitti işe girdim artık boş bir hayatı yaşamaya başladım işten eve evden işe akşam boş hiç bir şey düşünmeden ölece uyuyan bir insan...
aslında mutsuz çaresizzz ama yüzü gülen insan:)
en son kavgamızda eşimin el kaldırması ile ailemi aradım ne kavgalar yaşadık yılllarca ama bu bambaşka idi....son zerre idiii even git demesiyle gider ayak alyansım ve telefonumu alması ile ne kadar değersiz olduğumu bir kere daha anladım..
sonra eşim bir hafta aramadı benii bende artık aramadım malum ailem de araya girdii..
ev tuttuk yerleştirdikk tek kalmaya başladım..
eskiye dair özlem vs eşimle bir kaç kez görüştük ..hep kavgaaa tabii..ailem boşanmam için ısrar etti ben onları üzdüm yeniden bekleyeceğim bir süre dedimm.....
aklımca zaman kazanndım belki düzelirdiii :)
eşimin yanına geldim ve internete dairrr bir sürü geçmişini gördüm demekkiiiii
inan yedisinde neyse yetmişindede ooooo yok değişmiyor.........

artık ne yapmalıyım uzatmadan boşanmalııııı..........
aslaaaaaaa asllllllllaaaaaaaa testi kırıldımı yerine gelmiyor......
zor boşanmış olmak üzülüyorummmm gelgeleim çocugum yok yaşım 24 ama zorrrr
bir kardeşim vs de yok ..
ailem tek çocugum biraz baskıcı mı desem çok mu seviyolar desem olsun varsınn.....
isterdim düzen kurabilmek çoluk cocuk sahibi olmak çok seviyorum cocukları çok üzülüyorummm ama olmadı işte eşimleeee bitti işte hayatım bundan sonrada olmazzz
çok zormuşşş:(

Sana şimdi ço kzor gelse de, aslında değil..
Yaşın genç, çocuğun yok.. Kocandan ayrılmak için milyon tane sebebin var, zaten mutlu etmeyi becerecek olsa en baştan yapardı bunu..

Bırak, uğraşma canım.. Seni hak eden biri karşına çıktığında, boy boy bebeleri dizersin, bugünlere de bakar, "oh be, iyi ki uzatmamışım" dersin.

Sana şimdi ço kzor gelse de, aslında değil..
Yaşın genç, çocuğun yok.. Kocandan ayrılmak için milyon tane sebebin var, zaten mutlu etmeyi becerecek olsa en baştan yapardı bunu..

Bırak, uğraşma canım.. Seni hak eden biri karşına çıktığında, boy boy bebeleri dizersin, bugünlere de bakar, "oh be, iyi ki uzatmamışım" dersin.

Aynen katılıyorum kocanın ne nane olduğu belli eline bu kadar fırsat geçmişken geri dönme aileni boş yere üzme bence ailen en doğrusunu yapıyor.
Sana kızım sen bilirsin deseler hemen döneceksin biliyorlar hiçbir anne baba evladının mutsuz olmasını istemez zaten 7 aydır ayrısın çaılşıyorsun senin sahip olduğun imkanları bulamayıp kocasından ayrılamayan onun kahrını çeken o kadar kadın var ki:59:

Eşinin yaptıkları bır degıl ıkı degıl

Aynı hataları defalarca tekrarlamış

aılen haklı demekkı eşıne guvenmıyorlar yıne gerı donecegınıde bılıyorlar

Cok ıyı dusun evlılıgınde ne kadar mutsun eşının bundan sonra hata yaparsa affedebılcek ve evlılıgını surdurebılecek mısın

Eşının degışebılecegıne ınanıyormusun

babam evde adımı anmaz olmuş annem le konusuyoruz su an ama tabı olanlardan dolayı soguk ..
eger barısırsan bende senınle konusmayacagım dıyor
artık derdını anlatacagın kımse kalamyacak bu bızım trızamızı almadan evlenıp gıtmene benzemez o zaman yasca kucuktun baban sana artık guvenmıyor belkı senın yanına eve geldı dıye dusunuyor dıyor annem...
esım desen otrudum anlattım ogrenı kredım oldugunu odemelrını artık babamın yapmayacagını nasıl odeyecegımızı anlattım oda oderız azar azar ben sana destek olurum maaasından 200 200 kenara koyarsın..
ama borclarımız var bıtene kadar bana destek olamlı alısverıslerıne kısıtlama getırmelısın evın temızlıgınden bana olan ılgıne dıkkat etmenı ıstıyorum dıyor..
akşam eve geç gelmelerinin olmasını istemiyorum dedim tamam dedi..
tamam şimdilik söyledikleri güzel ama sen bunları yapmazsan ben bu düzenis ende görmezsem tabıkı ayrılırız diyor..
tamam ayrıldım diyelim babamın bana bir güveni kalmadı malum..
babam ailesinin sözünü çok fazla dinler halam sağolsun ...benimle konuşmaya geldiğinde bille ben annemin yanına gidemiyroum senin yanına geliyorum şeklinde sitem ediyordu.
halam ın ithamlarına göre benim bir seviglim varmıs ben evlılıgımdeki sorunlarım olmadıgı halde ayrılmısım sonra sevgılımle ayrılmısım sımdıde esıme donmek ıstıyormusum.
bunlar cok agır ıthamlar babam esımın kaldıgım eve geldıgını dusundugunu fılan soyluyormus anneme bır gunden bıgune esım gelmedı gelmem ben o eve geleceksen evımıze gel dedı herzaman..bırakın evı sokagına bıle gırmedı..
bundan sonra bbam aıldıgı gazla bende ayrılmıs bır bayan oldugum ıcın benı yeterınce bunaltacak ..
babam kın bagladımı hayatta unutmaz olur ısten cıkarılır yanlarına donersem bırakın baska bır yerde calısmamı ;gıyımımden oturmama kalkmama karısılır yenı duzen kurmak evlenmek hayal ımkanı yokkk
o hala o babanne varken bende annem soz sahıbı degıldır..
allah korusun anneme bırsey olsa babam yenıden evlenır ben olece ortada kalırım..
annemın babamın bır donem ayrılıgı oldu halamlar daha bosanma olmadan gorucuye cıkan ınsanlar bunlar..
amcamın ılk evlılıgıınde olan cocugu na yıllarca kımse sahıp cıkmayıp canı sıkılan dovdu ettı sımdı ne meslek sahıbı en ev bark .
bosanan babamın dayısının kızı var ne yapsa telefonu calsa hemen ıftıralar ardı arkasına ben bunlardan korkuyorum ama bunları babama soylemem ımkansız ben babamın aılesıne tek laf soylesem oldurur benııöyle kararsızım kıı

Arkadaşım selamlar iki duygu arasında kalmak gerçekten çok zordur acaba hangisini yaparsam sonra pişman olmam diye düşünmek gerçekten kolay değil allah yardımcın olsun öncelikle.
Bence eğer ekonomik özgürlüğün vrsa kendi doğru bildiğin yolda ilerle ve gelen laflara çok aldırma o laflar her zamn her koşulda olacaktır. eğer eşinin seni gerçekten sevdiğine inanıyorsan eşinle yeniden dene fakat içgüdüler hyr beni yine üzecek diyorsada kendi yaşamını kur

babam evde adımı anmaz olmuş annem le konusuyoruz su an ama tabı olanlardan dolayı soguk ..
eger barısırsan bende senınle konusmayacagım dıyor
artık derdını anlatacagın kımse kalamyacak bu bızım trızamızı almadan evlenıp gıtmene benzemez o zaman yasca kucuktun baban sana artık guvenmıyor belkı senın yanına eve geldı dıye dusunuyor dıyor annem...
esım desen otrudum anlattım ogrenı kredım oldugunu odemelrını artık babamın yapmayacagını nasıl odeyecegımızı anlattım oda oderız azar azar ben sana destek olurum maaasından 200 200 kenara koyarsın..
ama borclarımız var bıtene kadar bana destek olamlı alısverıslerıne kısıtlama getırmelısın evın temızlıgınden bana olan ılgıne dıkkat etmenı ıstıyorum dıyor..
akşam eve geç gelmelerinin olmasını istemiyorum dedim tamam dedi..
tamam şimdilik söyledikleri güzel ama sen bunları yapmazsan ben bu düzenis ende görmezsem tabıkı ayrılırız diyor..
tamam ayrıldım diyelim babamın bana bir güveni kalmadı malum..
babam ailesinin sözünü çok fazla dinler halam sağolsun ...benimle konuşmaya geldiğinde bille ben annemin yanına gidemiyroum senin yanına geliyorum şeklinde sitem ediyordu.
halam ın ithamlarına göre benim bir seviglim varmıs ben evlılıgımdeki sorunlarım olmadıgı halde ayrılmısım sonra sevgılımle ayrılmısım sımdıde esıme donmek ıstıyormusum.
bunlar cok agır ıthamlar babam esımın kaldıgım eve geldıgını dusundugunu fılan soyluyormus anneme bır gunden bıgune esım gelmedı gelmem ben o eve geleceksen evımıze gel dedı herzaman..bırakın evı sokagına bıle gırmedı..
bundan sonra bbam aıldıgı gazla bende ayrılmıs bır bayan oldugum ıcın benı yeterınce bunaltacak ..
babam kın bagladımı hayatta unutmaz olur ısten cıkarılır yanlarına donersem bırakın baska bır yerde calısmamı ;gıyımımden oturmama kalkmama karısılır yenı duzen kurmak evlenmek hayal ımkanı yokkk
o hala o babanne varken bende annem soz sahıbı degıldır..
allah korusun anneme bırsey olsa babam yenıden evlenır ben olece ortada kalırım..
annemın babamın bır donem ayrılıgı oldu halamlar daha bosanma olmadan gorucuye cıkan ınsanlar bunlar..
amcamın ılk evlılıgıınde olan cocugu na yıllarca kımse sahıp cıkmayıp canı sıkılan dovdu ettı sımdı ne meslek sahıbı en ev bark .
bosanan babamın dayısının kızı var ne yapsa telefonu calsa hemen ıftıralar ardı arkasına ben bunlardan korkuyorum ama bunları babama soylemem ımkansız ben babamın aılesıne tek laf soylesem oldurur benııöyle kararsızım kıı

Sen sinegin isirmasindan korkup, zehirli yilanin isirmasina gidiyorsun. Hic akil isi degil. Akilli insan bir hataya bir kere duser. Bu adam senin en guzel genclik yillarini zehir etmis, burnundan getirmis, sen de yetmedi biraz daha der gibi geri gidiyorsun. Yas gecse de cahillik gecmezmis. Anne babana guvenmiyorsan, aklina fikrine guvendigin bir akrabana danis. Sigortan varsa, git bir psikiyatr a danis. Cok ciddiyim. Bakis acin degisir. Kendini o adama mecbur hissetmezsin, ozguvenin gelir. Arkanda dag gibi ailen var.. Ailen deseydi, bosanma kizim, cekilecek cilen varmis, o evden kefenle cikarsin ancak vs.. Bugun buraya gelip bunu anlatiyor olacaktin. Anlatabiliyor muyum? Yani senin dert orda duruyor hicbir yere gitmedi .. O adam onceden sanal aldatiyordu, simdi sen donunce reel olacak, yani gercek kadinlarla aldatacak, ilgisizdi, simdi var misin yok musun hic takmayacak.. Artik adam kendini tescillettirdi sana. Ve bu sefer dondugunde, arkanda ailen de olmayacak ya da senin onlardan yardim istemeye yuzun olmayacak. Benim sana tavsiyem, arkana bile bakmadan bu adamdan kac. Yasin genc, ben evliligimi senin yasinda yapmistim.. Bosanmak gunah degil, ama senin bu yaptigin, ileride dogacak cocuklarina cektireceklerin, ailene cektirdiklerinin hesabini iki dunyada da veremezsin.
Allah yardimcin olsun.

canım tahminen iki yıldır sayısız konu açtın hepsi de eşinle ve ailesiyle ilgili sorunlarınla ilgiiliydi çok uğraştın zaten sen u adamın adam olması için ama olmadı değil mi

şimdi kendine hayat kurmuşsun neden aynı hatayı bir daha yapmak istiyorsun

kaldı ki senin bahsettiğin ihtimal işimi kaybedersem ailemin yanına dönersem şeklinde işini neden kaybedeceksin kaybedince yenisini bulamayacağının niye garantisi olsun işini kaybetsen de yenisini bulursun yeni bir hayat da rahatlıkla kurarsın kendini ne ailene ne eşine mecbur hisset bence kendi ayaklarının üzerindesin zaten 7 aydır bundan sonra da durursun zaten

ha birgün işini kaybettin baban gel dizimin dibine dedi madem kocanla birleşip aileni silmeyi göze alacaksın o zaman ben gelmiyorum iş bulup ayrı yaşayacağım diyerek silersin aileni ki gerek bile olmayacağından eminim onlar şu anda seni vazgeçirmeye çalışıyor ki onlar da aslında sen de bu adamdan koca olmayacğaının farkındasınız

ve sen böyle bir kocayı ailene değişiyorsun öyle mi canım...
yarın öbür gün anne-babana Allah gecinden versin bişey olursa çok pişman olursun...
msn de tanıstıgı kızlara telefon numarasını vermiş adam yaa daha ne yapsın?
ve hala sana "bana ilgi göster, evi daha temiz tut" diyebiliyor...
bu aşırı özgüveni ona sizin bu hareketleriniz kazandırmıs olmasın sakın?
suçu biraz kendinizde arayın bence...
ailenizi eşiniz yüzünden değil, yanlış seçimleriniz yüzünden kaybediyorsunuz...
umarım mutlu olursunuz ne diyim...

88li, 3 yıllık evli bir arkadaşım var. ve şiddet gördüğü, ihanet eden, geçimsizlik yaşadığı bir kocası.

anne baba boşanmış, bir abisi var ama o da destek vermediği için boşanamıyor. mesleği de yok. abisine anlatıyo evlenmeyi sen istedin ne halin varsa gör diyo, annenin yanına alcak durumu yok, babanın yanında da cici anne var onlarda kalamaz.

yani sığınacağı kimsesi yok ve o kocaya mahkum. ne kadar çok isterdi sizinki gibi bi ailesinin olmasını eminim. çok nankörlük yapıyorsunuz.

Back
X