- 7 Eylül 2009
- 260
- 72
- 318
- Konu Sahibi kumsaldakiayakizleri
-
Sadece reddi miras yoluna gidersen sadece ailen öldükten sonra kalan borç, alacak, menkul ve gayrimenkulleri reddetmiş olursun. Soybağın hukuken saklı kalır. Senin direk red davası açman lazım. Yani annelikten red, babalıktan red gibi. Hepsi topluca açılabiliyor mu yoksa her birey için ayrı ayrı mı açman gerekiyor bunun cevabını sana en iyi bir avukat verecektir. Ama ne olursa olsun iyi düşün. Aile bu hiçbir şeye benzemez.Arkadaslar ; .Aile mi görmek istemiyorum. Aramizdaki kan bagini maalesef yok sayamam ama onlardan nefret ediyorum , artik onlarla hic bir sekilde muhatap olmak istemiyorum ve miraslarindan da pay almak istemiyorum.Boyle bir hakkim var mi? Varsa izleyeceğim süreç ne olmali? Vereceginiz cevaplar için simdiden teşekkür ederim...
Sadece reddi miras yoluna gidersen sadece ailen öldükten sonra kalan borç, alacak, menkul ve gayrimenkulleri reddetmiş olursun. Soybağın hukuken saklı kalır. Senin direk red davası açman lazım. Yani annelikten red, babalıktan red gibi. Hepsi topluca açılabiliyor mu yoksa her birey için ayrı ayrı mı açman gerekiyor bunun cevabını sana en iyi bir avukat verecektir. Ama ne olursa olsun iyi düşün. Aile bu hiçbir şeye benzemez.
anne babayı red davası yokmuş ancak maddi manevi tazminat davası açma hakkınız varmış.Sevgili dingindeniz ve ipeqbojuqu çocukluğumdan beri kardeşler arasinda ayirim yapılarak buyudum ben.Hep teyzelerim filan destek oldular.Senelerdir fiziksel ve psikolojik siddete maruz kaliyorum.Son olarak ta bugun ayni seyleri yasadim.Anne,babam ,kardeşim ve hatta GELINIMIZ tarafından evden kovuldum.Ve ayni kani tasidigim kişiler gelinlerine donup sen karisma bile demediler...Ben, Daha fazla dayanamayacagim.Akil sagligimi korumak icin bunu yapmam lazim.Hatta başka ulke vatandasligina geçme isini arastiriyorum.Pahali ve uzun bir süreç ama... Şimdilik yapabileceğim sanirim kadinsiginma evlerinden birine başvurmak.Ondan sonra bi sekilde yoluma bakacagim.
Ben ne anne ve babamin mirasini ne de soyadini da istemiyorum...
Bu arada orta yaslarda ve universite mezunu bir bayanim.Ama simdiye kadar adim atmaktan korktum.Ama bugünkü son yaşananlardan dolayi artik ciddi bir adim atmaya karar verdim. oncelikle kendimi düşünmeliyim .Sonucta Herkesin hayati kendine değerli.Gec te olsa bunu anladim...
Dava açıp sadece soyadını değiştirebiliyorsunArkadaslar ; .Aile mi görmek istemiyorum. Aramizdaki kan bagini maalesef yok sayamam ama onlardan nefret ediyorum , artik onlarla hic bir sekilde muhatap olmak istemiyorum ve miraslarindan da pay almak istemiyorum.Boyle bir hakkim var mi? Varsa izleyeceğim süreç ne olmali? Vereceginiz cevaplar için simdiden teşekkür ederim...
Neden ailedeki herkes elbirligi ile size karsi duruyor? Size gelinin dahi boyle davranmasinin sebebi nedir, sonucta o aileye sonradan dahil oldu, o neden size karsi tavirli? Maaile sizi evden kovmalari basit bir durum degil, elbet cok onemli bir sebebi vardir.Sevgili dingindeniz ve ipeqbojuqu çocukluğumdan beri kardeşler arasinda ayirim yapılarak buyudum ben.Hep teyzelerim filan destek oldular.Senelerdir fiziksel ve psikolojik siddete maruz kaliyorum.Son olarak ta bugun ayni seyleri yasadim.Anne,babam ,kardeşim ve hatta GELINIMIZ tarafından evden kovuldum.Ve ayni kani tasidigim kişiler gelinlerine donup sen karisma bile demediler...Ben, Daha fazla dayanamayacagim.Akil sagligimi korumak icin bunu yapmam lazim.Hatta başka ulke vatandasligina geçme isini arastiriyorum.Pahali ve uzun bir süreç ama... Şimdilik yapabileceğim sanirim kadinsiginma evlerinden birine başvurmak.Ondan sonra bi sekilde yoluma bakacagim.
Ben ne anne ve babamin mirasini ne de soyadini da istemiyorum...
Bu arada orta yaslarda ve universite mezunu bir bayanim.Ama simdiye kadar adim atmaktan korktum.Ama bugünkü son yaşananlardan dolayi artik ciddi bir adim atmaya karar verdim. oncelikle kendimi düşünmeliyim .Sonucta Herkesin hayati kendine değerli.Gec te olsa bunu anladim...
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?