Ailemi hukuki yollardan redetmem mumkun mu?

kumsaldakiayakizleri

Guru
Kayıtlı Üye
7 Eylül 2009
260
72
318
Arkadaslar ; .Aile mi görmek istemiyorum. Aramizdaki kan bagini maalesef yok sayamam ama onlardan nefret ediyorum , artik onlarla hic bir sekilde muhatap olmak istemiyorum ve miraslarindan da pay almak istemiyorum.Boyle bir hakkim var mi? Varsa izleyeceğim süreç ne olmali? Vereceginiz cevaplar için simdiden teşekkür ederim...

Sevgili dingindeniz ve ipeqbojuqu çocukluğumdan beri kardeşler arasinda ayirim yapılarak buyudum ben.Hep teyzelerim filan destek oldular.Senelerdir fiziksel ve psikolojik siddete maruz kaliyorum.Son olarak ta bugun ayni seyleri yasadim.Anne,babam ,kardeşim ve hatta GELINIMIZ tarafından evden kovuldum.Ve ayni kani tasidigim kişiler gelinlerine donup sen karisma bile demediler...Ben, Daha fazla dayanamayacagim.Akil sagligimi korumak icin bunu yapmam lazim.Hatta başka ulke vatandasligina geçme isini arastiriyorum.Pahali ve uzun bir süreç ama... Şimdilik yapabileceğim sanirim kadinsiginma evlerinden birine başvurmak.Ondan sonra bi sekilde yoluma bakacagim.
Ben ne anne ve babamin mirasini ne de soyadini da istemiyorum...
Bu arada orta yaslarda ve universite mezunu bir bayanim.Ama simdiye kadar adim atmaktan korktum.Ama bugünkü son yaşananlardan dolayi artik ciddi bir adim atmaya karar verdim. oncelikle kendimi düşünmeliyim .Sonucta Herkesin hayati kendine değerli.Gec te olsa bunu anladim...

Sadece reddi miras yoluna gidersen sadece ailen öldükten sonra kalan borç, alacak, menkul ve gayrimenkulleri reddetmiş olursun. Soybağın hukuken saklı kalır. Senin direk red davası açman lazım. Yani annelikten red, babalıktan red gibi. Hepsi topluca açılabiliyor mu yoksa her birey için ayrı ayrı mı açman gerekiyor bunun cevabını sana en iyi bir avukat verecektir. Ama ne olursa olsun iyi düşün. Aile bu hiçbir şeye benzemez.

reddi miras zaten ölümden sonra oluyor..
konu sahibi yukarıda yazdığım şeyi yapmalı..

anne babayı red gibi bir dava yok bildiğim ..

anne babayı red davası yokmuş ancak maddi manevi tazminat davası açma hakkınız varmış.

Ya benimde 2 çocuğum var ve inanın çok zor yetişiyor bir evlat. . Sorununuzu bilemiyorum ama konuyu okuyunca içim yandı..

Dava açıp sadece soyadını değiştirebiliyorsun
İsimler kütük kolay kolay değişmiyor
Şöyle söyleyeyim hayatında babasını hiç görmemiş birisi bu sebeple mahkemeden red cevabı aldı
Miras hakkında saklı kalıyor

bence biraz sakinleşin. en fazla görüşmeyi kesin belki bir süre sonra hatalarını anlarlar. ben de zamanında ailemle iletişimi kesmeyi falan düşündüm ama etrafımdaki insanların güvenilmezliğini gördükçe ailenin yerinin doldurulamayacağını anladım. insan ailesi hep yanında olsun destek olsun istiyor ama bazı sorunlar olabiliyor affetmesi zor da olsa. yine de eşten dosttan daha gerekli oluyor aile dediğiniz. illaki bir şefkat göstermişlerdir yeri geldiğinde. bu kadar kesin kararlar almayın hayat beğenmediğiniz aileyi aratır konuma getirebiliyor insanı. neden kovuldunuz evden?

Neden ailedeki herkes elbirligi ile size karsi duruyor? Size gelinin dahi boyle davranmasinin sebebi nedir, sonucta o aileye sonradan dahil oldu, o neden size karsi tavirli? Maaile sizi evden kovmalari basit bir durum degil, elbet cok onemli bir sebebi vardir.

bunu daha önce bir avukata sormuştum cevabı şuydu
sen aileni red edemezsin ama ailen seni edebilir bana da ilginç gelmişti ama böyleymiş kanunen

Hukuki süreçle uğraşmak hem maddi hem de manevi olarak yorucu sıkıntılı olmaz mı? Bunun yerine beni unutun ben sizi hayatımdan çıkardım aramızda hiçbir bağ yok artık vs. gibi ifadeler kullanıp bütün iletişim yollarını kapayıp başka bir şehre yerleşerek yeni bir hayat kurabilirsiniz. Miras vs.den pay istemedikten sonra zorla miras vermezler zaten size.diğer kardeşleriniz paylaşır.

Ben istenmeyen çocuk oldum niyeyse sebebini bilemiyorum .bi de ilk çocuğum... Erkek kardeşim y. Dışında yaşıyor .o zamanlar vizesi bitince orda kalmak için mecburiyetten evlendi. 6 sene önce ilk bizle tanışmaya gelen gelin hanım hep tepkiliydi.ikinci gelişinde de hep sorun çıkardı anne ve baba oğlunun hatırlarına hep alttan aldılar.gelin hep el üstünde tutuldu.her şeyde bizim alttan almamız söylendi.kaldığı süre boyunca saygısızlıklarına göz yumuldu.ben de saygısızlıklarına karşı ailemi savundum aptal gibi ben kötü insan oldum.Annem gelinin yanında bana bağırdı hep.sonra da o gidince özür diledi.son seferinde de annem bebek doğumunda oradaydı 6 ay sonra beraber geldiler .zaten bizleri sevmediğini söylüyormuş gelmeden de.. Anneme de bebeğe bakmasaydın dedi.6 ay gece gündüz bakmasına rağmen... Şimdi da herşeyini annem yapıyor yemeğini r önüne getiriyor yatağını bile annem yapıyor .hergün peşinde geziyor dışarılarda ...En son olayda benim arkamdan anneme birşeyler söylemiş annem de bana söyleyince ben de kıyameti kopardım artık. Tamam benim de hatalarım yok mu var elbette... Ama tek suçlu benmişim gibi herkesin bana tavır alıp evden kovması çok canımı yaktı gerçekten... Gözlerinde hiç bir değerimin olmadığını anlıyordum ama bugun çok daha iyi gördüm

Sizin kişiliğiniz uymamış tabiii geline kul olmayı ortadaki her yanşışı düzeltmeye çalışınca sizden kötüsü olmamıştır. Allah yardım etsin. Siz de tek başınıza bile olsa kendi hayatınızı kurma kararından vazgeçmeyin ertelemeyin sakın

Bence mahkemelerle uğraşmak yerine doğrudan bu insanları hayatınızdan çıkarın.
İşiniz mesleğiniz var mı mesela ?Varsa ayrı bir eve çıkabilirsiniz.
Beraber yaşamadıktan sonra size eskisi kadar zarar veremezler zaten.
Evlenmeyi düşünüyorsanız soyadınız da o şekilde değişecektir zaten.

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…