- 9 Eylül 2013
- 12.058
- 27.778
- 798
- Konu Sahibi kumsaldakiayakizleri
-
ilk çocuk olmandan dolayı soruyorumBen istenmeyen çocuk oldum niyeyse sebebini bilemiyorum .bi de ilk çocuğum... Erkek kardeşim y. Dışında yaşıyor .o zamanlar vizesi bitince orda kalmak için mecburiyetten evlendi. 6 sene önce ilk bizle tanışmaya gelen gelin hanım hep tepkiliydi.ikinci gelişinde de hep sorun çıkardı anne ve baba oğlunun hatırlarına hep alttan aldılar.gelin hep el üstünde tutuldu.her şeyde bizim alttan almamız söylendi.kaldığı süre boyunca saygısızlıklarına göz yumuldu.ben de saygısızlıklarına karşı ailemi savundum aptal gibi ben kötü insan oldum.Annem gelinin yanında bana bağırdı hep.sonra da o gidince özür diledi.son seferinde de annem bebek doğumunda oradaydı 6 ay sonra beraber geldiler .zaten bizleri sevmediğini söylüyormuş gelmeden de.. Anneme de bebeğe bakmasaydın dedi.6 ay gece gündüz bakmasına rağmen... Şimdi da herşeyini annem yapıyor yemeğini r önüne getiriyor yatağını bile annem yapıyor .hergün peşinde geziyor dışarılarda ...En son olayda benim arkamdan anneme birşeyler söylemiş annem de bana söyleyince ben de kıyameti kopardım artık. Tamam benim de hatalarım yok mu var elbette... Ama tek suçlu benmişim gibi herkesin bana tavır alıp evden kovması çok canımı yaktı gerçekten... Gözlerinde hiç bir değerimin olmadığını anlıyordum ama bugun çok daha iyi gördüm
Ben istenmeyen çocuk oldum niyeyse sebebini bilemiyorum .bi de ilk çocuğum... Erkek kardeşim y. Dışında yaşıyor .o zamanlar vizesi bitince orda kalmak için mecburiyetten evlendi. 6 sene önce ilk bizle tanışmaya gelen gelin hanım hep tepkiliydi.ikinci gelişinde de hep sorun çıkardı anne ve baba oğlunun hatırlarına hep alttan aldılar.gelin hep el üstünde tutuldu.her şeyde bizim alttan almamız söylendi.kaldığı süre boyunca saygısızlıklarına göz yumuldu.ben de saygısızlıklarına karşı ailemi savundum aptal gibi ben kötü insan oldum.Annem gelinin yanında bana bağırdı hep.sonra da o gidince özür diledi.son seferinde de annem bebek doğumunda oradaydı 6 ay sonra beraber geldiler .zaten bizleri sevmediğini söylüyormuş gelmeden de.. Anneme de bebeğe bakmasaydın dedi.6 ay gece gündüz bakmasına rağmen... Şimdi da herşeyini annem yapıyor yemeğini r önüne getiriyor yatağını bile annem yapıyor .hergün peşinde geziyor dışarılarda ...En son olayda benim arkamdan anneme birşeyler söylemiş annem de bana söyleyince ben de kıyameti kopardım artık. Tamam benim de hatalarım yok mu var elbette... Ama tek suçlu benmişim gibi herkesin bana tavır alıp evden kovması çok canımı yaktı gerçekten... Gözlerinde hiç bir değerimin olmadığını anlıyordum ama bugun çok daha iyi gördüm
Ya bir ise gir calis yada hayirli bi kismet bul evlen seni cok iyi anliyorum insanin kendi ailesinden yedigi en ufak söz yikar yakar annen gercekten yanlis yapiyo seni köle yapma ya calisiyo oglunun yuvasi icin yazik ya yazik ezdirme kendini ayaklarinin üzerinde Dur cok aci bi durum ama hayat bizi kimlerle karsi karsiya getirecegini bilemiyoruz Allah yardimcin olsun
Sağol canım benim desteğin için... ben özel ders veriyorum.yaz tatilinde olduğumuz için evdeyim.hayırlı bir kısmet çıksa iyi olurdu o da yok.düşünüyorum yabancı birisiyle paralı bir evlilik yapsam oraya mı yerleşsem diye ama bayan olunca cesarette edemiyorum, korkuyorumYa bir ise gir calis yada hayirli bi kismet bul evlen seni cok iyi anliyorum insanin kendi ailesinden yedigi en ufak söz yikar yakar annen gercekten yanlis yapiyo seni köle yapma ya calisiyo oglunun yuvasi icin yazik ya yazik ezdirme kendini ayaklarinin üzerinde Dur cok aci bi durum ama hayat bizi kimlerle karsi karsiya getirecegini bilemiyoruz Allah yardimcin olsun
mahkeme fln uğraşma ayrı ewe çık bundan önce iş bul güvencen olsn. snrası gelir ztn. mecbur kalmadıkça gidip gelmezsin olur biterAnnemin kurmaya çalıştığı denge eşit değil... Ben şu an mecburiyetten onlarla aynı evdeyim.gelinle mesafeliyiz...evine gittikten sonra bir daha görüşmeyiz...şimdi kendi ailemle de a hiç bir şekilde görüşmemenin yollarını arıyorum
Çocuğun hiçbir şekilde seçme şansı yok, burada bile o zaman. Oh valla, dünyaya gelirken seçme yok, hayattayken reddetme hakkı bile yok.bunu daha önce bir avukata sormuştum cevabı şuydu
sen aileni red edemezsin ama ailen seni edebilir bana da ilginç gelmişti ama böyleymiş kanunen
Çocuğun hiçbir şekilde seçme şansı yok, burada bile o zaman. Oh valla, dünyaya gelirken seçme yok, hayattayken reddetme hakkı bile yok.
Peki şunu merak ediyorum, hadi aile içi sorunları falan geçtim de diyelim ki anne ve/veya baba kötü bişey yaptı, bi namussuzluk veya kötü birşey. Kanunen de kötü yani, suç vs olabilir. Diyelim bu öyle bir durum ki o aile ile alakası olan herkes toplumda ön yargı görmeye başlıyor. (atıyorum baba birilerine tecavüz etmiş adı çıkmış ya da birilerini öldürmüş adı çıkmış toplum bu yüzden o aileden olanlara ön yargılı) Fakat çocuğun bir suçu yok, tek suçu o ailenin çocuğu olmak. Bu durumda da mı reddedemiyor ya da bağını koparamıyor?
Örneğin babanız pedofili, hapse girdi ancak bu olayı yaşadığınız şehir tamamen duydu. Size de pedofilinin kızı muamelesi yapıyor insanlar. Başka bir şehirde, uzaklarda ya da, yeni bir hayat kurmak ve bu utançtan kurtulmak istiyorsunuz. Resmi anlamda kendi öz babanızla bağınızı tamamen koparmanız mümkün müdür?
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?