Ailemi ikna edemiyorum

Hdylfbrgn

Cheerfulwoman
Kayıtlı Üye
12 Şubat 2012
13
0
36
Kocaeli
Ben lise son sınıf öğrencisiyim ve seneye üniversiteye gidicem. Üniversitemi İstanbul'da okumak istiyorum. Bu yüzden evimden ayrılmam gerek fakat ailem sen nereye gidersen bizde oraya geliriz diyor. Oysaki ben arkadaşımla ev tutmak istiyorum. Onları çok seviyorum fakat ne zaman bu konuyu dile getirsem itiraz ediyorlar. Ailemi nasıl ikna edebilirim?

Ben lise son sınıf öğrencisiyim ve seneye üniversiteye gidicem. Üniversitemi İstanbul'da okumak istiyorum. Bu yüzden evimden ayrılmam gerek fakat ailem sen nereye gidersen bizde oraya geliriz diyor. Oysaki ben arkadaşımla ev tutmak istiyorum. Onları çok seviyorum fakat ne zaman bu konuyu dile getirsem itiraz ediyorlar. Ailemi nasıl ikna edebilirim?

canım hayalini kurduğun şey o kadarda eğlenceli değil, bırak gelsinler, sonra iyi yanımdasınız diceksin
bu arada arkadaşım dediğin kim

Son düzenleme:
Kardeşim diyebileceğim biri. Çok yakınız. Fakat ben kendi ayaklarımın üzerinde durmak istiyorum. Okula giderken de çalışırım onlara yük olmam.

Benim kızım olsa ben de çok zor ikna olurdum.
Tabi tıp falan kazanır, ciddi eğitim farkı vardır o zaman başka.
Ama ergenlikte ve kıpır kıpır kaynayan kızımı bile bile kurtlar sofrasına atamazdım.
Özgürlük size tatlı geliyor olabilir ama kazın ayağı öyle olmuyor.
Ben üniversiteyi başka şehirde okuyamadım mesela. onu geçtim yakında evlenmeyi düşünüyorum erkek arkadaşım istanbulda annem ona bile of pof yapıyor :))
Anadoludaysanız eğer istanbul ailelere çok korkunç geliyor:9:

Her genç kız gibi sizin de böyle hayallerinizin olması doğal fakat istediğiniz şehir biraz zor bir şehir yani ben çok biliyorum istanbula okumaya gidip yana yakıla annesini arayan pek çok konuyla baş edemeyen insanları... kendinize güveniyorsanız ailenize; güvenlikli, korumalı her gün arayıp bilgi alabilecekleri bir yurt bulmak istediğinizi söyleyin ev olayı istanbulda en azından ilk yıl için çok sakat bir durum. bir de kendinizi şanslı hissetmelisiniz ailesiniz sizinle ilgileniyor, seviyor bizimkiler olsa hiç umursamazdı bile.

Bence evden kaçarak aileni zorla ikna edebilirsin. Nasıl olsa barışmak zorunda kalırlar sonra, bence öyle yani. Hatta kendine bir koca bularak bu sorunu atlatabilirsin.

Bence evden kaçarak aileni zorla ikna edebilirsin. Nasıl olsa barışmak zorunda kalırlar sonra, bence öyle yani. Hatta kendine bir koca bularak bu sorunu atlatabilirsin.

bu nasıl bir çözüm böyle kızın başına bir şey gelebilir allah korusun dehşete düştüm şu an O.O niye durduk yere ailesiyle kötü olsun güzellikle de çözülebilecek bir konu bir de koca bulmak filan çok güldüm :D

Son düzenleme:

Canım,doğma büyüme İstanbullu biri olarak söylemeliyim ki İstanbul gibi bir şehirde öğrenci olarak yaşamak hele ki farklı bir şehirden gelip yaşamak o kadar zor ki.. Tehlikenin her türlüsü var ve ailen seni korumak istemekte ve yanında olmak da haklı.. Geçenlerde Antalyalı kızın başına gelenleri okumuşsundur..Öğrenci, okumak için geldi ve vahşice öldürüldü..

Bak benim arkadaşım bizim okuldan yatay geçişle İstanbul'a gitti.. 1yıl sonra başını taşlara vuruyordu..

Ailenin maddi durumu nedir bilemiyorum ama İstanbul'da gezmek,dolaşmak,adım atmak bile para.. İyi düşün..Bence ailenle gel,gezer tozarsın ama evinde rahat olursun..

İlgilendiğiniz için çok teşekkür ederim. Kocaeli'de yaşıyorum aslında. Ayrıca tek çocuğum. Ailem sanırım bu yüzden de çok fazla üzerime düşüyor.

Benim ailem öyle değil çok şükür..

Ama ablamın eşi sizin aileniz gibi.. Bu yüzden şu an liseye giden yeğenime İstanbul dışını kazan, yoksa diğer şehirlere göndermem diyor..

Annemde aklınca ortayı buluyor :27: Torunum yeter ki okusun, gerekirse bende peşinden gider orada düzen kurarım diyor

Eniştem ortama güvenmiyor, yeğenimde azcık safçana :1: belki ben bile izin vermezdim ona.. Bilemiyorum , karakter de çok önemli böyle konularda..

Başında annemler olursa eniştem de izin verir diye böyle düşünüyorlar şimdilik bilemiyorum.. Yeğenim de rahatına düşkün olduğundan seviniyor, anneannem bakar bana hem babamda böylece izin verir diye..

Üniversiteyi ailemden 600 km uzakta okudum ankarada. insan kendini bilip düzgün bir çevre edindikten sonra bir şey olmuyor.
küçük bir ilçeden gittim ben ankaranın göbeğine. ama her şeyi ölçülü yaşadım.
iş bulup da çalıştım da 1 sene.
arkadaş çevrem de benim gibiydi. gayet de huzurlu bir üniversite hayatı geçirdim....

iyi ki de öyle yapmışım. mezun olunca 21 yaşında bu defa ailemden 1400 km uzağa gittim ve orada kendi işimi görmeyi bildiğimden sudan çıkmış balığa dönmedim.

Back
X