ailemi iknada çözüm önerisi

bende 18 yaşındayım ama hep düşündüğüm bir şey şuan ki aklım olsa şunu ypmam bunu yapmam diyorum.Şuan sevgilin ne derse yapabilirsin nasıl bi hayat yaşamak istiyosa onu yaşarsın ama ilerde senin istediğin yaşam olmadığını anlıycaksın.sen aklına koymuşsun hiç bir şey seni caydırmıycak boş konuşuyorum biliyorum ama ilerde istediğin hyatın o olmadığını anlayıp pişman olucaksın etrafımda çok fazla böyle insan var sevgilininde yaşını merak etim doğrusu

kendisi 21 yasinda ama sizin sandiginiz genc erkekler gibi degil, gayet oturakli, efendi akli basinda ve oldukca olgun birisi. o konuda hic süphem yok. siz belliki pisman olmussunuz ama istisnalar mutlaka vardir. bende onlardan biriyim.

çocuğum ne evliliği,senin şu anda üniversiteye hazırlanman lazım
benim oğlumda 21 yaşında daha çocuk,ne evlenmesi.allah korusun.ailen çok haklı.acele etmeyin.1-2 sene bekleyin sonra tekrar düşünürsünüz evliliği

Dediğin gibi caydıramıcaz malesef. Allah inşallah doğru yolu gösterir bir an önce. Canım benim daha 18 yaşındasın erkeklere ne çabuk güveniyorsun ve emin konuşuyorsun burda bir çok kadın kocasından bile emin değilken sen 2 senedir tanıdığın adama ne çabuk güvendin :26: Sana artık sadece şunu söylüyorum, sakın aileni karşına alma canım tamam mı inan sonuçlarını düşünemezsin bile.

kendisi 21 yasinda ama sizin sandiginiz genc erkekler gibi degil, gayet oturakli, efendi akli basinda ve oldukca olgun birisi. o konuda hic süphem yok. siz belliki pisman olmussunuz ama istisnalar mutlaka vardir. bende onlardan biriyim.

herkes kendini istisna zanneder gençliğini yaşa neden bir erkeğin boyunduruğun altına giriyosun ki hem evlendiğinde aşk ta biticek biraz zaman geçir hem onu tanı tanıyorum deme sakın insanların diğer insanlardan sakladığı mutlaka başka bi yüzü vardır gençsin hem 21 yaşında ama işi var mı evi varmı bunlar da önemli hayat günlük güneşlik değil pembe panjurlu evinizde sonsuza dek mutlu yaşamıycaksınız hem ailenide sakın arkana alma sakın aannem ne konuda ititrazetsem başıma bişey gelir onları dinle peygamberimiz bile 25 yaşında evlenmiş bi bildiği varmış demekki

erkek arkadaşın dediğin gibi biri olsa evlenmek için acele etmezdi

erkek arkadaşın dediğin gibi biri olsa evlenmek için acele etmezdi

siz onu tanimadan nasil aksini idda edebilirsiniz?? tabiki de kendisi dedigim gibi biri. cok destek oldunuz gercekten anca moral bozuyosunuz! böyle yorumlar yapacakasaniz hic yapmayin diye yazdim kac defa. basligi yanlis okudunuz sanirim orda "beni bu fikirden vaz gecirin" diye birsey yazmiyor.lütfen daha fazla üzmeyin beni. bilmediginiz cok sey var. sizden sadece yardim istedim ailemi ikna etme konusunda,nasihat dinlemeye yazmadim.

acaba biraz daha bekleseniz evlenmek icin ilerde izin vermezlermi seni anlayabiliyorum benimde basıma geldi buna benzer seyler en sonunda ikna oluyor aileler ama sen evlilik icin acele etme derim yasın daha kucuk

Son düzenleme:
tatlım öncelikle Allah yardımcın olsun gerçekten çok zor bir durum. Ama ben ne kadar anne babası istemediği halde evlenen gördüysem genelde sonu hüsranla bitmiş oluyor sana ayrıl diyemem söylendiği kadar kolay bir şey değil... Ama yaşında genç daha 18 bence biraz oluruna bırak ailenin neden istemediği hakkında oturup kendi kendine eleştiri yap... Belki zamanla sende onlara hak verebilirsin belli mi olur...

acaba biraz daha bekleseniz evlenmek icin ilerde izin vermezlermi seni anlayabiliyorum benimde basıma geldi buna benzer seyler en sonunda ikna oluyor aileler ama sen evlilik icin acele etme derim yasın daha kucuk

öncelikle beni assaglamadan kirmadan yorum yaptigin icin cok tesekkür ederim. beklemesine bekleriz de, en az iki sene beklememiz gerekir, ve babam sevgili olarak kalmami istemiyor, ayril diyor, telefonumu filan aldi, beni hic biryere yalniz göndermiyor filan.. bu böyle 2-3 sene nasil yürüyebilir ki

Bilmediğimiz çok şey varsa biz senin anlattıklarının çevresinde yorum yapıyoruz. Tabiki bilemeyiz söyleyeceksinki bileceğiz ozaman yaptığımız yorumlarada bilmediğiniz şeyler var demeyeceksin. Bak sabahtan beri sana güzel dille anlatıyorum ama Nuh diyor Peygamber demiyorsun. Bu kadar başına buyruk olma lütfen daha bu yaşta bu ne dikleniş yapma ama ya. Burda tecrübeler konuşuyor canım sana yardımcı olmaya çalışıyor ama elinin tersiyle itiyorsun 18 yaşında çok tecrüben varmış sanki başından 10 tane sevgili geçmiş gibi konuşuyorsun. Kusura bakma ama ailenin neden telefonunu elinden aldığı dışarı tek çıkarmadığı belli oldu. Artık yorum yazmam Allah akıl fikir versin sana.

yok tatlım ne asaglaması bende aynı durumu yasadım ama ben ailem istemiyor bosveriyim ayrılıyım demedim hic uzerine gittim herseyin kabul etmelerini sagladım belki dogru belki yanlıs gelir kimilerine aile istemiyorsa bırak gitsin diyen cok olur ama o duyguları ancak yasayan bilir vazgecmek imkansız cunku sevdiginden..su aralar bence bu konudan bahsetme bile ailene acma bi sure sonra telefonunu vereceklerdir de suanki baskıyı uygulamayacaklardır da ozaman belli bir sure gizli saklı gorusursunuz simdi herkes diycek ne guzel akıl veriyrsun gizli saklı olurmu diye ama burda birbirini seven iki kisi var kolay degil oyle ha deyince vazgecmek ailenin bu yaklasımı fazla katı

buraya derdini yazdıysan bunları duyman çok normal sende başlığı lütfen hoşuma gidicek benim doğrularımı yazın fln yazsaydın.İnsanlar görmüş geçirmiş kimsenin babasının kızı değilsin senin ondan ayrılman yada doğruyu yapman kmseye hiç birşey kazandırmıycak uyarmaya aşktan kör olmuş gözünle dış dünyayı görmene yardımcı olmak istiyolar. tamam aşıksın seviyosun gerçekten senin sevdiğin aynı zamanda karşılık bulduğun birini bulmak çok zor bunu bulmuşsun ne kadar güzel ama ailene arkana alma yarın öbür gün bişey olduğunda arkanda destekçin olsun kimse sahipsin sanmasın sen kızmaya devam et umarım pişman olmazsın

senin gibi edepsizlerin yorumlarini istemiyorum zaten. herseyi yazmak zorunda degilim. ama ben gayet net bi sekilde yasimla ilgili yorum istemiyorum diye yazdim oraya dimi. sen buna ragmen öyle yorum yaziyorsan bu senin sorunun!

beni anlamana cok sevindim,cok tesekkür ederim, insan gibi yorum yapan tek kisisin :)

bende bir anneyim senin yaşında ve sevgilinin yaşında 2 çocuğum var.bu yaşta onların evlenmesini doğru bulmadığım için sizin yani 2 çocuğun evlenmesinide yanlış buluyorum.sen ne kadar benim erkek arkadaşım olgun desende,olgun insanın daha düşünceli olması gerekir.bu yaşta evlenmenin hata olduğunu bilmesi gerekir.ayrıca konu açmışsan her tür yoruma açık olmalısınki farklı yorumlar geleceğinide bilmelisin

sana tamamen katılıyorum bu konuda bende bır daha birşey yazmam ergen mi eğleyeceğiz burada onu ıstemem bunu ıstemem...

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…