• Merhaba, Kadınlar Kulübü'ne ÜCRETSİZ üye olarak yorumlar ile katkıda bulunabilir veya aklınıza takılan soruları sorabilirsiniz.

ailemi nasil ikna edebilirim..

lupina

Aktif Üye
Kayıtlı Üye
27 Eylül 2017
103
36
48
38
merhaba arkadaşlar...

Ben 30 yaşında bir bayanim.Farkli fikirler almak benim icinde guzel olucaktir.

Ben baskici bi aile büyüdum.Sürekli birileriyle karsilastirmalar.Küçük görmeler kendi fikirlerini sana dayatmaya çalişmalar üniversite,iş,yaşam her konuda sen bilmezsin yapamazsın ve senin icin sunu yaptik bunu yaptik üniversiteye gönderdik para döktük yapilanlarla başa kalkilan cümlelerle yillardir karsilastim.Üniversiteyi bitirdim ve yillardir çalisip kendi ayaklarim üzerinde durmaya çalisiyorum ara ara kpss denedim o ara calismadim ama yapamadim atanamadim bende bitirmiş oldugum bölumden yani spor bölumunden ekmegimi kazaniyorum.

Yaşadigim yerde ablamla birlikte kaliyoruz ailem küçük bir ilcede ikamet ediyor.Fakat ablamda sorunlu bir kişilige sahip bir insandir.Hatta bana yeri gelir amelelik mi yapicaksin hep diye aşagiladigi bile olmustur.Maddi olarak kendisinden yüksek bi mebla almama ragmen.

Erkek arkadasimda benimle ayni sektörde kendiside milli antrenör ve kendi salonu olan bir insan fakat ayni yerde calismiyoruz ama ikinci salonu acmak üzere orda beraber calisabiliriz.

Biz hayatimizi birlestirmeye karar verdik ve bende aileme hayatimda biri oldugunu soledim zaten evlilik kararindan öncede bahsetmistim kendilerine.Ailem arkadasimin ne is yaptigini,ailesini herseyi biliyorlardi.Ailem getir tanisalim dedi annem dedigim dedik bir insan oldugu için bayramdan önce illaki tanistir diye tutturdu.İzindi falan derken bi sekilde ayarladik kendisi bi gun uykusuz bi sekilde benimle yollara düştü.Tabi yolda cok problemler oldu neymis kendi arabasiyla gelmemisiz diye binbir surat yapti.Hatta yolda bile nerdesiniz diye sormadi.

Ailemin yanina gittik tanisildi sorular soruldu.Ama ailem bu sefer yüz cevirmeye başladi.Memur değilmiş.Ticaret yapiyor batmakta var cikmakta.Çocuk cok göz acik biriymiş.Sanki saf olsa cok saf biri demiceklermis gibi.Vasifsizmiş.Ailesi ailemize uygun degilmiş.Çünkü babam ögretmenmiş agirligi varmis sayginmiş ama onun babasi meslegi bize uygun degilmiş.Evi arabasi dükyani olmasi yalanmiş beni kandiriyomuş cocuk çünķü benim diplomami kullanicakmiş.daha ne hakaretler ne hakaretler.Hatta benim cantami hep taşir agir oldugu icin onu bile benim gözümu boyamak için yapiyormuş.. vb bir sürü sey....ikinci gün;

köyde dügun vardi tutturdular gidelim diye bende cocukluk arkadasim yemege davet etti oraya gidelim biz dedim çünkü basima geliceklerden haberim vardi.(Arkadaşimi da ailem cok sever ve cok iyi bilirler) zorla bizi götürdüler.Köy ortamini çogumuz bilir.Ben hayatimda hic kimseyi ne ailemle tanistirdim nede büyüklerimle haliyle bizi gören hayirli olsun dedi.Annem babam başladilar bağirmaya ne hayirli olsunu diye.Öyle diyeceklerini biliyosunuz o zaman ne demeye bizi pesinize takiyorsunuz.Bunun cevabini sonradan ögrendim benim kizimida istiyolar vermiyoz demek içinmiş.Herkes birini getiriyormuş ayriliverirmisim nolcakmiş.Biri gider biri gelirmiş.Hic bana uymayan şeyler.Bizi oraya götürüp hic ilgilenmediler bile..bize bir sürü sey yaptilar.ve biz döndük...

Bayramda ailemin yanina gittim bana demediklerini birakmadilar.evlatliktan red ederime kadar gitti olay babam yine yaptirimlarina başladi yok işi birakicaksin birakmazsan seni buraya getiririm.sen safsin anlamazsin ama yeri geldiginde de yaşıtlarin evlendi sen evde kaldin kimseyi bulamadin derdi.Her istemeye gelene de mutlaka bir kurp takarlardi.Karsi tarafin iyi mi kotu mu merhametli mi buna bakicana vasifsiz memur degil hep ön planda bu vardi.Tamam belki buda önemli ama ilk başta kizimi mutlu eder mi diye bakmasi gerekmez mi? Simdi ise beni ne ariyolar ne soruyolar.Ablami süreklip arayip ablam diğer odaya gecip biseyler konusuyolar.Ablamla hic yanimda olmuyo eskiden erkek arkadasimi cok severdi ama simdi cephe almis durumda ve ben sastim kaldim nasil ikna edicemi ortada bi savas var ne kim kazanicak belli degil.

Kacmak gibi bi düsuncem yok hersey güzellikle hallolsun istiyorum.İkna etme cabasi icerisindeyim ama her adimim geri tepiliyo naparim ne ederim hic bilmiyorum.....Düşünceleriniz için simdiden teşekkürler...

30 yaşında bir kadın ve bir birey olarak bence fikir ve kararları arkasında durabilen net bir kadın olun. Siz istemiyorsunuz ama ben istiyorum diyebilmelisiniz. Rest olarak değil, net kararınızı göstermeniz için... Öbür türlü ailenize mümkün değil tamam dedirtemezsiniz.

Işın üzücü kısmı en çok yanınızda olması gereken ablanızın da size cephe almış olması.
Erkek arkadaşınıza çok yansıtmadan ailenizle net ve kararlı konuşmalar yapın bence.

net konusmayi yaptim aslinda 30 yasindayim cogu seyi idrak edebiliyorum herseyin nasip kismet oldugunu kendi istedikleri gibi biriyle evlensem bunun bile garantisinin olmadigini kararli oldugumu net bi sekilde soyledim yine evlenirim nikahta yaparim fakat herseyin usulune gore ilerlesin amacim arkamda kuslugun olmadigi bi sekilde devam etmek.

ablam konusu asiri zoruma gidiyo aslinda ona yapilan baskilarda ben nasil yaninda olduysam onun olmamasi cok uzucu hatta ablam erkek arkadasimin yuzune ne hakaretler etti de cocuk büyügum diye ses cikarmadi tabinarada ben varim diyede uzucu bi olay malesef altindan en az hasarla cikma telasindayim aslinda

Memur damat isteyenler bu sene 150 bin kişi işsiz kaldı. Doktor bile. Ailenize rızkın değişmeyeceğini söyleyin. Babam hep insan olsun der herkes için. Memur olunca NE olacakmış. 30 yaşında birisiniz ve 20 sene sonunda aileniz yanınızda olacak mı bunu düşünün. Seviyorsunuz ve mutlusunuz. Ailenizi ikna etmeye çalışın. Büyüklerden sevdiğiniz güvendiğiniz amca dayı hala teyze varsa ailenizle konuşsun. Hayata 1 kere geliyoruz. Yalnız olmaya mı geldiniz. Kuzenlerimin eşlerini babası istemiyordu evden attı ama annemi dinledi dayım . Büyük biri varsa yardımcı olsun. Ailenizs karşı güçlü durun vazgeçmeyin. Mutlaka ikna olacaklar.

Canim ailen ne kadar mızmız ya..Ben yoruldum inan okurken.hem memuriyet,okumak bilmemne..Ticareti kötülemek filanlar. Halbuki adam ikinci salonu aciyo yinede yalan görüyorlar.yalniz şuna bende takıldım gerçekten senin diploman damat adayı için onemlimidir? Ailen diploman için menfaat için öyle yapıyor demislerya kafama takıldı.herneyse öyle değilse eğer arkasında dur belliki sen kismetlerini değerlendirsende hepsine bı kusur bulacaklar..Evlendirmek hemde kimseyle evlendirmek istemiyorlar gibi geldi bana.var bu tarz aileler.ablanizda az kiskanclikmi yapio ne

Büyük biri varsa yardımcı olsun. Ailenizs karşı güçlü durun vazgeçmeyin. Mutlaka ikna olacaklar.
Açıkcasi ailem büyüklere siz karışmayin modundalar kuzenimle anneannemin agzindan laf almak için konustugumuzda onlarin işine karişilmaz dedi büyükleri geri planda tutuyolar Hatta kendi cocukluk arkadasimi cagirip bizi ayirmasini istemişler tabi bizim ki durumu anladıgi icin ben öyle bisey yapamam o benim kardesim demiş tezlerini cürütmeye calismis ama nafile

Canim ailen ne kadar mızmız ya..Ben yoruldum inan okurken.hem memuriyet,okumak bilmemne..Ticareti kötülemek filanlar. Halbuki adam ikinci salonu aciyo yinede yalan görüyorlar.yalniz şuna bende takıldım gerçekten senin diploman damat adayı için onemlimidir? Ailen diploman için menfaat için öyle yapıyor demislerya kafama takıldı.herneyse öyle değilse eğer arkasında dur belliki sen kismetlerini değerlendirsende hepsine bı kusur bulacaklar..Evlendirmek hemde kimseyle evlendirmek istemiyorlar gibi geldi bana.var bu tarz aileler.ablanizda az kiskanclikmi yapio ne

aslinda diplama tamamen bahane benim diplomam onun isine bile yaramiyo ama birlikte hayalimiz var calişirken onlarda antrenörluk yapmami istemedikleri icin kurp takiyolar.Ablama gelince ne kadar belli etmesede icten ice malesef ki var cünkü hayatinda biri oldu mu bana ilismez olmadi mi bizimle uğraşır.Mız mız dan ziyade kücük görmeleri beni sinirlendiriyo insanoglunun hiç oldugunu hicbiseyin garantisi olmadıgini bilmeden..

Size saygimdan fikrinizi sordum rizanizla olsun istedim anlayış bekledim fakat 30 yasindayim ve evlenecegim insani sectim.kararim kesin diyebilirsiniz

net olun size ne deyin ailenize

ağırlığı olan meslek dediğinden binlerce var yani benim babam da öğretmen annem de

kv min okuma yazması yok

kimse de sana uymaz bu aile demedi, diyemez

ablanız da muhtemelen sizden büyük ve bekar olmaktan kaynaklı ailenizi tutuyor

başka şehirde de yaşıyorsanız ailenizden beklentiniz ne

ben kararımı verdim şu tarihte evleniyorum paşa gönlünüz bilin deyin olsun bitsin

Size saygimdan fikrinizi sordum rizanizla olsun istedim anlayış bekledim fakat 30 yasindayim ve evlenecegim insani sectim.kararim kesin diyebilirsiniz

Elbette bunu söyledim ama red ederiz seni hayirsiz evlat konumuna kadar getirdiler aslinda hic bi sekilde kabulnetmiceklerde dedim belki bi cikis yolu vardir güzellikle halletmek icin

Elbette bunu söyledim ama red ederiz seni hayirsiz evlat konumuna kadar getirdiler aslinda hic bi sekilde kabulnetmiceklerde dedim belki bi cikis yolu vardir güzellikle halletmek icin
Ne istiyorlar hic anlamiyorum aileleri bazen.
Kizimiz kendi yasayacak o anlassin yeter demek varken.
Evlatliktan red ederim sutumu helal etmem sizi caydirmak icin kullanilmistir.
Israrla konuşun.bir kirilma noktalari vardir umarim

kirilma noktalarini ailemin elalem ne der lafina cok taktikalari icin sirf cevreyi dusundukleri icin gonulsuz de olsa kabul ediceklerini düsünüyorum ama ne kadar etkili olur bilemem tabi...
Peki ailenizin belirlediği veya görüşmenizi istediği bir aday varmı? Bide ablaniz kaç yaşında ? Onada mı engel oldular evlenme konusunda.

kirilma noktalarini ailemin elalem ne der lafina cok taktikalari icin sirf cevreyi dusundukleri icin gonulsuz de olsa kabul ediceklerini düsünüyorum ama ne kadar etkili olur bilemem tabi...

Peki erkek arkadasinizin tepkisi nedir ?

Peki ailenizin belirlediği veya görüşmenizi istediği bir aday varmı? Bide ablaniz kaç yaşında ? Onada mı engel oldular evlenme konusunda.

Yok kendin bul derler hep ama kiriterleride memurluktan yanadir.Ablam 37 yaşinda evlenmedi baskidan degil kendi istemedi oda kılı kirk yardigindan yada anlaşamadigindan oldu

Peki erkek arkadasinizin tepkisi nedir ?
bu tanişma olaylarinda hep biricik kizlari var kiyamiyolardir belki ister istemez kiskaniyordur diyodu ama olay bambaska hal alinca her daim.arkamda hani bunu lafla yapmiyo her hareketi ile hissettiriyor.Sen yanimda ol yüzünü yere eğdirip madara ettirmem seni kimseye diyo arkadasimin aileside istemedigini az cok biliyo annesi ben elimden geleni yaparim kizim gücümün yettigi kadar yaninizdayim dedi

kendi ayakları üzerinde duran yaşı da gayet evlilik için uygun birisin zaten ailenden ayrı yaşıosun gidip nikah gününü alın kurun yuvanızı nikaha davet edersiniz ailenizide onlardan bir beklentiniz yok sanırım ki yapsalarda eşinizin ve sizin başına kakcakları besbeli

bu tanişma olaylarinda hep biricik kizlari var kiyamiyolardir belki ister istemez kiskaniyordur diyodu ama olay bambaska hal alinca her daim.arkamda hani bunu lafla yapmiyo her hareketi ile hissettiriyor.Sen yanimda ol yüzünü yere eğdirip madara ettirmem seni kimseye diyo arkadasimin aileside istemedigini az cok biliyo annesi ben elimden geleni yaparim kizim gücümün yettigi kadar yaninizdayim dedi

O zaman cok cok iyi. Arkanizdaysa kiyin nikahi gitsin. :)(

ağırlığı olan meslek dediğinden binlerce var yani benim babam da öğretmen annem de

ablanız da muhtemelen sizden büyük ve bekar olmaktan kaynaklı ailenizi tutuyor

başka şehirde de yaşıyorsanız ailenizden beklentiniz ne
evet ablam 37 yasinda kendiside onlarla ayni düsunce ve yapiya sahip biri valla meslekle birsey olmuyo is insan olmakla bitiyo bunuda bizimkiler bilmiyo

ailemden beklentim maddi degil manevi destek üzgunluk kirginlik olmadan iki tarafinda birbirine sirtini cevirmeden yasayip gidecegi bi yasam..desteklemiyosaniz bile comak sokmayin yani saygi duyun sonra kapilarini mi kapaticaklar napicaklarsa yaparlar yani

Back
X