Ailemi nasıl ikna ederim ?

lonelinessyk

Geçici Olarak Hesap Pasiftir !
tek ayak cezası
Kayıtlı Üye
6 Aralık 2015
268
132
98
29
herkese iyi aksamlar
1 senedir beraber olduğum sevgilimden hamile kaldım ben hala kabul edemiyorum şoklardayım ama sevgilim aksine cok mutlu baba oluyorum diye bu arada ben 23 o 25 yasında zaten evlenme teklifi etmisti ama biraz daha dusuneyim edeyim diye yuzugu takmamistim taktim aileme de uzun zamandir gorustugum biri var evlenme teklifi etti kabul ettim bu hafta izninizle istemeye gelmek istiyo ailesiyle cok uzatmak istemiyoruz nikahimizi kıyıp ufak bi eğlence yapmak istiyoruz dedim.
babamda annemde pat diye evlenmek mi olur yazın olsun 1 2 aya evlilik olmaz düğünde olacak edecek diye başladılar söylenmeye istemeyr gelsinler etsinler ama düğün nikahta yaza olur boyle aceleye ne gerek var dediler durdular kaldım çıkmazda sevgilime anlattım oda bende kimsenin kalbini kirmadan bize küsmeden olsun bu iş istiyoruz bana ikna et babanı bi şekilde benimde babam olsun gene konuş ikna etmeye diyo bende diğer işleri hallediyorum diyo arkadaşıyla beraber yaşıyordu başka bi ev kiraladi hemen bu hafta da eşyaları almaya gidicez ben bunlari hallederken sende ailen işini hallet diyo
ben herkesi idare etmekten konusmaktan ikna etmekten yoruldum çok hemde benim zaten psikolojim alt üst durumda birde babam annem hepten yoruldum karnımda şişmeden belli olmadan hemen evlenmemiz lazım tahmini 1 aya yakın gebelikte iyice kafayı yedim ne yiyebiliyorum uyuyabiliyorum sinirden ağlaya ağlaya günlerim geciyo bana bi akıl fikir tavsiye verin ne olur ... nasıl düzlecek bu işler..

Daha önceki konunda da yazmıştık zaten: Gerçeği söylemen gerektiğini. Şuan buraya ne yazsak boş bu yüzden.. Yaşadığın şeylerin sorumluluğunu almalısın. Kaçarak yaşayamazsın. Sen yanlış bir şey yapmadın, böyle inanıyorsun, o yüzden arkasında durmalısın bence.

Ailenin yapısını en iyi sen bilirsin.o nedenle söyleyip söylemeyeceğine sen karar vereceksin. Ama nikahtan sonra illaki anlaşılacak. Annene söylemen en mantıklısı gibi.Bizim yakın bi akrabamızın başına geldi. Kız apar topar evlendi. 5 ay sonra Doğum yaptı. Baya bi dedikodusu yapıldı ama çocuğu şu an 6 yaşında. Unutuldu gitti yani. Ama bu tarz bebek için alel acele yapılan evlilikleri ben sağlıklı bulmuyorum açıkçası onu da belirteyim. Hakkında hayırlısı olsun inş

Ailen çok üzülüp kötü bi şekilde karşılayacaksa bence söyleme. Aileni de ikna etmeye çalış, benim evliliğim ben evleniyorum falan de. Masraf yapmak istemiyoruz, biz böyle planladık diye söyle işte. Annenlerden evlenmek için izin alır gibi davranırsan onlar kendi istedikleri gibi olsun isterler.

Sen zaten belirlediğin bi planı onlara haber veriyormuş, bilgilendiriyormuşsun gibi davran.

Annen ile paylaş durumu
Kızar, bağrır, çağrır, çıldırabilir hazırlıklı ol
Ama babanı ikna eder biran önce nikahınızı kıyarsınız

Annenize durumu açıklasanız. O babanizi ikna etse. Anneniz ne tepki verir?
Anneme demeyi dusunuyorum ama bi yandan cekinip korkuyorum yıkılır kalır anneme desem dahi babama asla diyemeyiz
Doğruyu söylemekten başka çaren yok. Zaten bebek doğunca anlayacaklar.
Anlamamalari icin elimden geleni yapıcam 1 2 ay erken dogdu dicez,evlenir evlenmez hamile kaldim dicem bi sekilde gizlicem ailem cok buyuk tepkiler verir aile ortalık karışır
Anneniz çok mu sert tepki verir ? Babanıza söylemeyin,ama annenizin yardımını alın bence.
Bende boyle dusunuyorum babama asla diyemem zatende anneme nasıl diyecegim bilemiyorum
İşiniz gerçekten zormuş Allah yardımcınız olsun.Ama bu durumda maalesef doğruyu söylemekten başka çareniz yok gibi duruyor.
Çok zor hemde cok o kadar yıprandım ki 10 yaş yaşlandım sanki çöktüm
Annenize soyleyin, o da babaniza soylesin. Hemen yarin nikah kiyarlar :KK70:
Ya da biz birlikte olduk cok utaniyorum bir an once evlenip adimi kurtarmak istiyorum falan gibi birsey de soylebilirsin. Ne bileyim.
Anneme bi ihtimal diyebilirimde babam asla
Daha önceki konunda da yazmıştık zaten: Gerçeği söylemen gerektiğini. Şuan buraya ne yazsak boş bu yüzden.. Yaşadığın şeylerin sorumluluğunu almalısın. Kaçarak yaşayamazsın. Sen yanlış bir şey yapmadın, böyle inanıyorsun, o yüzden arkasında durmalısın bence.
Arkasında tabikide duruyorum durmazsam çoktan aldırma kürtaj derdine düşmüştum ama görmussunuzdur bir kez dahi lafini etmedim
Ailenin yapısını en iyi sen bilirsin.o nedenle söyleyip söylemeyeceğine sen karar vereceksin. Ama nikahtan sonra illaki anlaşılacak. Annene söylemen en mantıklısı gibi.Bizim yakın bi akrabamızın başına geldi. Kız apar topar evlendi. 5 ay sonra Doğum yaptı. Baya bi dedikodusu yapıldı ama çocuğu şu an 6 yaşında. Unutuldu gitti yani. Ama bu tarz bebek için alel acele yapılan evlilikleri ben sağlıklı bulmuyorum açıkçası onu da belirteyim. Hakkında hayırlısı olsun inş
Babam asla da annem bi ihtimal genede annemden de kormuyo cekinmiyo degilim her sey o kadar zor ki

Doğruyu söylemekten başka çaren yok. Zaten bebek doğunca anlayacaklar.
Arkadasim bebek 2 aylikken evlendi. Gobrk mobek yoktu tabi. Dogunca da erken dogdu dediler ama tosun gibi cocuktu. Premature olmadigi 10 metre oteden belliydi. Kimse inanmamis tabi. Baya arkasindan konusmuslar kizin 🤦‍♀️

Ailen çok üzülüp kötü bi şekilde karşılayacaksa bence söyleme. Aileni de ikna etmeye çalış, benim evliliğim ben evleniyorum falan de. Masraf yapmak istemiyoruz, biz böyle planladık diye söyle işte. Annenlerden evlenmek için izin alır gibi davranırsan onlar kendi istedikleri gibi olsun isterler.

Sen zaten belirlediğin bi planı onlara haber veriyormuş, bilgilendiriyormuşsun gibi davran.
Babam cok aksi inatci bi adamdır o cok zorluyo beni iş anneme kalsa ne yapar ne eder ikna ederim ailem cok kotu karsilar cok sıkıntılı bi dutum icindeyim emrivaki davransam dediginiz gibi hepten sinirlenir babam diye dusundum ama bu yontemide denicem acele etmene ne luzum var diyolar dikkat cekerim diye de korkuyorum
Annen ile paylaş durumu
Kızar, bağrır, çağrır, çıldırabilir hazırlıklı ol
Ama babanı ikna eder biran önce nikahınızı kıyarsınız
2 gundur bende bunu dusunuyorum onunda tepkilerinden cekiniyorum ama yapacak baska carem kalmadi

Arkadasim bebek 2 aylikken evlendi. Gobrk mobek yoktu tabi. Dogunca da erken dogdu dediler ama tosun gibi cocuktu. Premature olmadigi 10 metre oteden belliydi. Kimse inanmamis tabi. Baya arkasindan konusmuslar kizin 🤦‍♀️
Bizimde o aklimiza geldi erken dogum demek evlenir evlenmez de hamile kaldim demek oyle de olacak allahin izniyle

Onlar karşı çıksa bile gidin ikiniz nikahınızı yapın.... Sonra hamileliği açıklarsanız... Yok mok deseler nolacak olan olmuş...
Işte ailemi de ezmek istemiyorum tatlı tatlı halledilsin istiyorum ama başka çarem kalmıyo elim kolum bağlı

Bizimde o aklimiza geldi erken dogum demek evlenir evlenmez de hamile kaldim demek oyle de olacak allahin izniyle
Erken dogum demek evlenir evlenmez hamile kalmak olmuyor iste. Haftaya evlendigini varsayalim. Nerden baksan 5 6 haftalik hamilesin su an. Hemen ilk gun hamile kaldin desek yine bi en az 4 hafta da ordan gelecek. Millete hamileligimi ogrendim demek icin. Yani sen millete hamileyim dediginde zaten en az 2 ayi gecmis olacak hamileligin. Bu da insanlarin bekledigi tarihten 2 ay erken dogurman demek.
2 ay erken dogan bebek zayif olur,gerekirse kuveze alinir, minicik olur. Yani dogdugunda onun zaten premature olmadigini anlayacaklar demek istedim.

Ailenizle paylaşmadan zor gibi , sonuçta ailenizde demek bi hayal kurmus düğünümüz olur es dost gelir gibilerinden. Bu mantıkta bir aileniz varsa ikna olması zor olur. Şahsen erkek arkadaşınız ıkna et diye baski uyguluyor gibi siz ailenizi tanirsiniz tamam deyip demeyeceğini bilirsiniz. Daha ne yapabilirsiniz söylemeden en azindan annenizs söyleyin ama tepkileri siz bilriisniz

Babam cok aksi inatci bi adamdır o cok zorluyo beni iş anneme kalsa ne yapar ne eder ikna ederim ailem cok kotu karsilar cok sıkıntılı bi dutum icindeyim emrivaki davransam dediginiz gibi hepten sinirlenir babam diye dusundum ama bu yontemide denicem acele etmene ne luzum var diyolar dikkat cekerim diye de korkuyorum

2 gundur bende bunu dusunuyorum onunda tepkilerinden cekiniyorum ama yapacak baska carem kalmadi

yani kızması çok normal değil mi
Kadının kimbilir ne hayalleri vardı
Ama ana yüreği kıyamaz, 2 kızar affeder bağrına basar. Topla cesaeretini söyle. 1 ay sonra karnın büyüme başlamadan olsun bitsin
İnşallah herşey hayırlı olur. Zor böyle evlenmek zorunda olmak

Annene anlat en azından babana işler bu fikri . Babana anlatmayacaksın anladığım kadarıyla kendini üzüp yıpratma olan olmuş geri dönüşü yok artık . Aileni en kısa zamanda ikna et evlenmek istiyorum benim kararım düğün istemiyorum eşyalar alınıyor diye . Bir süre şaşırırlar ama alışırlar

Back
X