- 11 Aralık 2018
- 42.602
- 264.664
- 598
- Konu Sahibi lonelinessyk
Bizimde o aklimiza geldi erken dogum demek evlenir evlenmez de hamile kaldim demek oyle de olacak allahin izniyle
Ya gerçekten erken doğarsa? Beş aylık doğdu mu diyeceksiniz?
Aşağıdaki videoyu izleyerek sitemizi ana ekranınıza web uygulaması olarak nasıl kuracağınızı öğrenebilirsiniz.
Not: Bu özellik bazı tarayıcılarda mevcut olmayabilir.
Bizimde o aklimiza geldi erken dogum demek evlenir evlenmez de hamile kaldim demek oyle de olacak allahin izniyle
Anladim demek istediginizi de elimden bir sey gelse yapıcam elim kolum baglı cıkmazdayımErken dogum demek evlenir evlenmez hamile kalmak olmuyor iste. Haftaya evlendigini varsayalim. Nerden baksan 5 6 haftalik hamilesin su an. Hemen ilk gun hamile kaldin desek yine bi en az 4 hafta da ordan gelecek. Millete hamileligimi ogrendim demek icin. Yani sen millete hamileyim dediginde zaten en az 2 ayi gecmis olacak hamileligin. Bu da insanlarin bekledigi tarihten 2 ay erken dogurman demek.
2 ay erken dogan bebek zayif olur,gerekirse kuveze alinir, minicik olur. Yani dogdugunda onun zaten premature olmadigini anlayacaklar demek istedim.
Birkac gune diyecegim anneme de kararımı verdim yoksa bu işin içinden hiç çıkamıcamAilenizle paylaşmadan zor gibi , sonuçta ailenizde demek bi hayal kurmus düğünümüz olur es dost gelir gibilerinden. Bu mantıkta bir aileniz varsa ikna olması zor olur. Şahsen erkek arkadaşınız ıkna et diye baski uyguluyor gibi siz ailenizi tanirsiniz tamam deyip demeyeceğini bilirsiniz. Daha ne yapabilirsiniz söylemeden en azindan annenizs söyleyin ama tepkileri siz bilriisniz
Nasıl zor anlatamam inşallah her şey düzelir inşallah anneme diyeceğimyani kızması çok normal değil mi
Kadının kimbilir ne hayalleri vardı
Ama ana yüreği kıyamaz, 2 kızar affeder bağrına basar. Topla cesaeretini söyle. 1 ay sonra karnın büyüme başlamadan olsun bitsin
İnşallah herşey hayırlı olur. Zor böyle evlenmek zorunda olmak
Anneme söylicem inşallah yoluna girer de sorun olmazAnnene anlat en azından babana işler bu fikri . Babana anlatmayacaksın anladığım kadarıyla kendini üzüp yıpratma olan olmuş geri dönüşü yok artık . Aileni en kısa zamanda ikna et evlenmek istiyorum benim kararım düğün istemiyorum eşyalar alınıyor diye . Bir süre şaşırırlar ama alışırlar
Sağlıkla doğar inşallah ama şuan buna takılmıyorum ilk şu engellere odaklıyımYa gerçekten erken doğarsa? Beş aylık doğdu mu diyeceksiniz?
Aynen boyle de diyeyim biz dugune gidecek parayı biraz daha zaman sonra balayı yapmak istiyoruz ee o yuzden de uzasin istemiyoruz diye de babam gene baslar yok mok demeye biliyorum da iyice sinirleniyorum gozum donuyo valla artık ne desem olmuyo her sey ters yaDugun konusunda da acele evlenen bir arkadasim biz dugune masraf yapmayacagiz, onun yerine balayi tatilimizi uzatacagiz falan demisti. Hatta yurt disi tatiline cikacaklarini soylemislerdi. Boyle birsey diyebilirsin. Yani ertelesek de biz dugun yapmayacagiz,bosa beklemeye gerek yok dersin. Ne kadar kabul ederler bilmem.
Kesinlikle katiliyorum. Kurtaja karsiyim. Ancak yeterli kosullar oldugu halde yapiliyorsa. Bu gibi durumlarda en mantikli olan kurtaj geliyor bana da.Önceki konundada demistim, senin için en iyi ihtima aldirmak.
Hele bu ülkede.
Adam "ben babaligi kaldiramiyorum" derse ne yapacaksin? Adam geceleri geç eve gelir ise, çoçugun bezini degistirmez ise,.. Genel olarak durum kötüye giderse ne yapacaksin? Bosanmaya yanasmazsin çünkü zaten zor evlenmis oldun. Bu senaryoda ailen ile aran nasil olacak? Bozuk olursa tek basina mücadele demek bu.
Adam kendisi bosanmak isterse öyle ortada kalirsin. Isin yok, ailen ile aran zor.
Yani Norveçte yasasan durum farkli olurdu. Ancak bu tip durumlarda, kadin tüm yükü üstüne aliyor. Herkes kadinin arkasinda dedikodu yapiyor. Kadin ailesi ile kötü oluyor. Kadin lohusa hormonlari ile, yenidogan bebek ile cebelesiyor,..
Oysa erkekte kadin kadar bu durumun sorumlusu fakat ona zerre birsey olmuyor. Kimse onun arkasinda dedikodu etmiyor. Yarin çekip gitmek istese, istedigini yapar. Tekrar evlenirde, çoçuguda olur.
Ha o gitse sende tekrar evlenirsin, mutlu olabilirsin ancak sen bunun için daha çok mücadele vermek zorunda kalirsin. Tipki simdi gibi, annenleri en basit ikna etmek için.
Seçim senin, ancak ikna etmesi seni bu kadar korkutuyorsa bile, daha bunun hamilelik süreci var, aman çoçuk cidden erken dogarsa ne yapilir korkusu var, .. Varda var yani. Iyi düsün canim.
Arkasında tabikide duruyorum durmazsam çoktan aldırma kürtaj derdine düşmüştum ama görmussunuzdur bir kez dahi lafini etmedim
birine anlatacaksin ne yaxiikiherkese iyi aksamlar
1 senedir beraber olduğum sevgilimden hamile kaldım ben hala kabul edemiyorum şoklardayım ama sevgilim aksine cok mutlu baba oluyorum diye bu arada ben 23 o 25 yasında zaten evlenme teklifi etmisti ama biraz daha dusuneyim edeyim diye yuzugu takmamistim taktim aileme de uzun zamandir gorustugum biri var evlenme teklifi etti kabul ettim bu hafta izninizle istemeye gelmek istiyo ailesiyle cok uzatmak istemiyoruz nikahimizi kıyıp ufak bi eğlence yapmak istiyoruz dedim.
babamda annemde pat diye evlenmek mi olur yazın olsun 1 2 aya evlilik olmaz düğünde olacak edecek diye başladılar söylenmeye istemeyr gelsinler etsinler ama düğün nikahta yaza olur boyle aceleye ne gerek var dediler durdular kaldım çıkmazda sevgilime anlattım oda bende kimsenin kalbini kirmadan bize küsmeden olsun bu iş istiyoruz bana ikna et babanı bi şekilde benimde babam olsun gene konuş ikna etmeye diyo bende diğer işleri hallediyorum diyo arkadaşıyla beraber yaşıyordu başka bi ev kiraladi hemen bu hafta da eşyaları almaya gidicez ben bunlari hallederken sende ailen işini hallet diyo
ben herkesi idare etmekten konusmaktan ikna etmekten yoruldum çok hemde benim zaten psikolojim alt üst durumda birde babam annem hepten yoruldum karnımda şişmeden belli olmadan hemen evlenmemiz lazım tahmini 1 aya yakın gebelikte iyice kafayı yedim ne yiyebiliyorum uyuyabiliyorum sinirden ağlaya ağlaya günlerim geciyo bana bi akıl fikir tavsiye verin ne olur ... nasıl düzlecek bu işler..
Annene söyle merak etme 1 haftaya evlendirir sizi.
birine anlatacaksin ne yaxiiki
Arkadaslar sevgilim ev tuttu 2 aylik kirasida odendi dun evin tum esyalarini da aldik oturma odasi yatak odasi tv ve unitesi yemek masasi işte kısaca dün annesi sevgilim ben tum evi duzduk her seyi aldik tek eksik halı suan birde anneme de dedim nasil tepki verdigini hic yazmak dahi istemiyorum karnindaki gunahsiz sabi icin destek veriyorum sana simdi dedi kırgın bana ben babamla konusurken annem de destek oluyo babamla konusup ikna etmeye calisiyo artik ama babam hala dedigim dedik donmuyo kararindan yapacak bir sey kalmiyo nikah tarihi alıp nikahimizi kiyip evimize gecicezkuzum senin yapabileceğin en iyi şey direk sevgilinle nikah kıymak.Sonra annene durumu açıklamak annen ne derse onu uygularsınız ama bence düğünü yaza yapma planı yatar ben sana soleyim. zaten karniniz iyice büyümüş olacak ne gelinlik bulabilirsiniz ne de o düğündeki dedikoduyu kaldirabilirsiniz.Oncelik gizlice nikâhınızı kıyın sevgilin bi ev tutsun birlikte yaşayacağınız.Annenizide 1 ay 2 ay için de düğün yapmaya ikna etmesi için babanızın yanına yollayın doğruyu da sadece annenize soyleyin erkek kısmına bu konuyu söylemeye gelmez ne tepki vercegi belli değil boşver gerekte yok
cok sevindim inan zamnla hepsi seni af edecek evlattan vaz gecilmez cunku sen se yavrun icin olani yaptinArkadaslar sevgilim ev tuttu 2 aylik kirasida odendi dun evin tum esyalarini da aldik oturma odasi yatak odasi tv ve unitesi yemek masasi işte kısaca dün annesi sevgilim ben tum evi duzduk her seyi aldik tek eksik halı suan birde anneme de dedim nasil tepki verdigini hic yazmak dahi istemiyorum karnindaki gunahsiz sabi icin destek veriyorum sana simdi dedi kırgın bana ben babamla konusurken annem de destek oluyo babamla konusup ikna etmeye calisiyo artik ama babam hala dedigim dedik donmuyo kararindan yapacak bir sey kalmiyo nikah tarihi alıp nikahimizi kiyip evimize gecicez
Aynen oyle bende onları kırmak istemezdim ama babam tutturdu yazın olacak diye annem konussa bile kararindan donmuyo tutturdu ne acelesi var diye haklida ama annem dahi ikna edemiyosa kimse edemez maalesef nikah kıyıp olduya bittiye gelecek olaylarcok sevindim inan zamnla hepsi seni af edecek evlattan vaz gecilmez cunku sen se yavrun icin olani yaptin![]()
olsun babanda af edecek zamnla ogrendeikten sonra. yapacak bise yok allah mutlu etsinAynen oyle bende onları kırmak istemezdim ama babam tutturdu yazın olacak diye annem konussa bile kararindan donmuyo tutturdu ne acelesi var diye haklida ama annem dahi ikna edemiyosa kimse edemez maalesef nikah kıyıp olduya bittiye gelecek olaylar
ben yaptığın şey yanlış bir şey değil. Buna inanıyorum. Sen de böyle inanıyorsun ki yaşadın buraya kadar sorun yok. Yani yanlış bir şey yok bence, kimsenin yuvasını yıkmadın, kimseye kötülük yapmadın. O yüzden alnın açık şekilde söyleyebilmelisin. Arkasında dur derken bunu kastettim. Sen boynun bükük durursan ezenin çok olur.
Yanlış bir şey yapmadın derken işin sadece ahlaki boyutunu mu baz aldınız? Kimine göre evlilik öncesi ilişki normaldir kimine göre değil. Ama "yanlış" yada "hata" düşünce yapımıza göre değişmez bence. Dünyaya bir çocuk geliyor, yeni bir insan. Olay cinsel birliktelik değil sadece.
Konu sahibi cinsel birliktelik yaşayacak kadar olgunlaştıysa, önlemini de almalıydı. Sevgili konu sahibi, bebeğin hayırlı olsun, sağlıkla doğsun inşallah amacım sizi üzmek değil ama gerçekten hatalı davranmışsınız. Ve bu hatanızla tamamen yüzleşmemişsiniz, kolaya kaçmaya çalışıyorsunuz malesef. Neden mi?
(Bunları namus meselesi gibi yazmıyorum emin olun. Namus bana göre beyindedir, nefsi isteklerini önüne gelende denemeyen; sevgi, güven ve tek eşliliği ön planda tutan herkes namusludur bence).
-Sadece sevgililik yaşadığın birinden çocuk sahibi olacaksın, iyi bir aile olabilir miyiz? Eş olarak seçtiğim kişi iyi bir ebeveyn olabilir mi? Çocuğuma maddi manevi hangi şartları sağlayabilirim? Ten uyumu kadar hayat arkadaşlığı kısmını da götürebilir miyiz?..... gibi hayati soruları es geçmişsiniz hayatınızda. Bu sadece size değil doğacak çocuğunuza da sorumluluğunuzdur.
-Size göre yanlış olmayan bir şey, maalesef içinde yaşadığımız toplum için bir tabu. Keşke kimse kimsenin hayatına karışma hakkı olmadığını bilse ne güzel olur, ama öyle değil işte. Bazen yazılı olmayan kurallara da sevdiklerimiz üzülmesin diye uymalıyız bence. Nefis burada devreye girer. Özgürlüğünüzle ilgili istekleriniz başkasının hak alanına girmemeli diye okumuştum bir yerde. Ve siz anne ve babanızın yaşadığı toplumda tabu olarak bildikleri ve keskin oldukları bir konuda açıklama, gizleme tarzı davranmalarına, üzülmelerine sebep olduğunuz için ve ayrıca bazı hayal ettikleri şeyleri gerçekleştiremedikleri için hak alanlarına girmiş olarak hissetmediniz mi?
Cevabınız evetse yüzleşmeniz ve bu saatten sonra dürüst davranmanız gerekiyor. Gizli saklı iş yapmak, annenizi bu hatanız da aracı olarak kullanıp daha çok üzmek arkasında durmak değil bence. Babanıza zorda olsa gerçeği açıklamalı, gerekirse bu zor durumu yaşattığınız için özür dilemelisiniz. Çünkü o sizin, bizim bakış açımızla bakmıyor bu tarz olaylara ve üzüntü kaygısı da o derece fazla olacak. Senelerce emek verdiği çocuğu (erkek yada kız) bir ay içinde tanıma, özümseme hakkı verilmeden hem damadı hem torununun babası olacak. Babanıza "onun için zor olduğunu bildiğinizi ama toplumda başını eğmemesi için! bu yola başvurduğunuzu" söyleyin. İnanın 1 aya bile kalmaz kendi elleriyle evlendirir sizi.
Gerçekten arkasında durmak böyle olur, ayrıca size senelerce emek veren annenizin omuzlarından sizin sebep olduğunuz bir yükü de kaldırmış olursunuz.