kimse böyle bi hata yapmak istemezdi ama Artık ne olmuşsa olmuş . Keşke baban da ikna olsaydı o zaman çok daha güzel olurdu. hakkında hayırlısı olsun canım inşallah en zararsız bi şekilde atlatabilirsin bu süreci. Dualarımdasın Allah yardımcın olsun
Cok tesekkur ederim dualarınız icinde bende asla boyle olsun istemezdim ama aldırmakta istemedim hem kıyamadım hem günahını göze alamadım yaptığım her şeyin arkasında duruyorum ama aile ozellikle babam öyle yordu ki beni
Konuşmaya hakkın var elbet, evlilik öncesi cinsel ilişkiye de hakkın var. Korunmaya da hakkın var. Ha korunamamıș gelip burda fikir sormuşsun. Fikrini söyleyen insanlara saldırmışsın. İşte insanlara iyilik yapılmayacağının bir kanıtı daha. Doğacak bebeğe yazık bu kafa yapısında annesi olacağı için
Benim konum korunmamak cinsellik mi ? Ailemi nasil ikna ederim diye yazdım konu dısında olan seyler benim kararım ki arkasındayım kime ne saldırmışım ben senin ne kuyruk acın var bu kadar yazma arkadaşım yorum yapma o zaman kafana silah zoruyla mı yazdıran var ? Bana ne iyilik yaptında sen bebege yazıkmış sen mi karar veriyosun sen kimsin ki haddini bil terbiyesiz sana yazık hadsiz seni boyle ne dedigini bilmeyen geri kafalı olayı iyilikten bebege yazıktan baslayan kafadan anormal bi insanin cocugu varsa yada olacaksa ona yazık simdiden uzuldum
Tek yapacağın ailene söylemek.Bebek bu nereye kadar saklayabilirsin ki.
Anneme dedim aramızda bi sır ama annrm babamla ne kadar konusursa konussun gene de babam ikna olmuyo
1 ayda nikah Düğün mü olur böyle rezillik mi olur diyen baba çocuğu duyunca inş kötü bir şey olmaz. Senin yerine ben gerildim ya. Umarım en az zararla atlatirsiniz ailece
Babama duyurmadan halletmeye calisiyorum işte tarihi aliyoruz yarin
Belki burdaki herkes kızacak bana ama ben olsam kaçarım.. sonra da ertesi hafta ailemin yanına giderim özür dilerim sizden bi cahillik yaptım nikâhımızı kıyalım kaçtım yanlış yaptım beni affedin tatlılıkla sonuçlansın bu durum derim gerekirse kapılarında yatıp kendimi affettiririm sonra anneme kaçtığımız gün birlikte olmuştuk hamile kalmışım derim...olur biter anne baba bu affeder.. bunun başka yolu yok bana göre... en iyi yol bu... olan olmuş madem mecbur böyle olacak...
Annem biliyo ne kadar kızsa etsede arkamda babamıda ikna etmeye calisiyo olmuyo asla ikna da olmaz da bana dun aksam babam demedigini birakmadi
Bence babanız öğrenecek mecbur da öğrendiğinde nişanlınıza aynı gözle mi bakar bilemicem...
Malum babalar
siz nişanlınızla uzun süre birlikte yaşadınız mı?
Evet yaşadık
Yaşamamışsanız yazayım çok farklı bir şey...
Fark etmediğiniz huyları ortaya çıkıyor ya da artık gözünüze batan huyları...
siz çalışmıyor o çalışıyorsa daha kötü ciddiyim
Yemek bulaşık çamaşır...
Adam diyor ee ben çalışıyorum hiç o sevgililikteki ay canım yorulma olayları yok...
birlikte bir düzen oturtmadan çocuk büyütecek olmak zor olsa gerek bunları düşündünüz mü?
Maddi manevi ne verebilirsiniz vs vs
bence sadece nikah kıyın düğünü sonra yapın mecbur yani
Hamilelik saklanması zor bir şey değil haberlerde 9 aya kadar saklayan genç kızlar var...
ama bebek doğduğunda arkanızdan konuşulacak
Bunu da takmayın yani oldu bitti önemli mi ki?
Burada daha düzenini oturtmadan anne baba olacak genç insanlar var ben bu kısmını daha çok düşünüyorum sanırım...
Dusuncelerinizde haklısınız bi insanı yasadiginix ayni catı altında tanırsınız bizde yasayip gorecegiz hayirlisiyla ama ben seviyorum onubu duruma dusmesek bile gene onla evlenip cocugumun babasi olsun isterdim yasına gore olgun ağır anlayıslı da zaman bize neler gosterir genede bilemem
Işın zor allah kolaylik versin
Amin inşallah
bence bu durumu annen ile bütün açıklığıyla konuşmalısın, baba ters tepki verir ama anne daha yumuşak olur en azından, anneni arkana alırsan babanı o daha iyi ikna edebilir, bu şekilde denesen?
Bunu denedim olmadı annem biliyo destek çıkıyo bana ama babamın ikna oldugu asla yok
Şanslısın ki, yaşı bayağı genç olmasına rağmen yaptığının sorumluluğunu alabilen biri var hayatında. Zor bir durum evet ama şuanda fazla seçeneğin yok ve artık herkesten önce karnındaki bebeğini düşünmen gerekiyor. Aile de bir yere kadar, sen artık bir anne adayısın. Şu yaşadığın aşırı stresli sıkıntılı dönemler bile, hem bebeğin hem senin için riskli.
Keşke böyle olmasaydı, keşke önlem alsaydınız ama olan olmus, sağ salim kucağına al inşallah.
Şuan da, anlattığın anne baba profiline göre annene anlatman ve ondan destek alman en sağlıklısı olacaktır. Anne yüreği, kızacak üzülecek ama en nihayetinde yanında olacaktır.
Geçen her gün, seni daha fazla strese sokacak, iyice içinden çıkılmaz bir hal alacak. Ertelemek sana hic birşey kazandırmayacak, cesaretini topla, güçlü ol, bir anne adayı olarak sorumluluklarının farkına var ve hemen annenle konuş.
Allah yardımcın olsun, dilerim olabilecek en huzurlu şekilde kurarsınız yuvanızı.
Iyi guzel dilekleriniz icin cok cok tesekkur ederin annem biliyo kızdi bağırdı etti ama dayanamadı bana destek oluyo babamı oda coo ikna etmeye calıstı ama babam asla katiyen dinlemiyo bağırıp çağırıyo evime de gelemezler demeye başladı şimdi istemiyo işi hepten inada bindirdi
ailen illaki öğrenecek ama bugun ama 8ay sonra
Kimse 6aylık bebegini 3.5kg dogurduguna ikna olmayacak yani
Annenle konus bence
Farkındayız ki erken olsun diye çabalıyoruz annem biliyo babam aynı reddediyo
Geçenlerde eşimle bu konuyu konuşmuştuk. Küçük bir kızım var. Ben dedim ki böyle bir hatayla gelse ben evladıma sırt çevirmem. O an imkanlar dahilinde kızımın iyiliği için yapılabilecek en doğru şeyi yapmaya çalışırım. Hatta ergenliği biraz geçsin onunla bazı konuları konuşayım ki bir hata yaparsa bana gelsin dışarda çare arayacağına. Ona korunmak ne demek anlatırım dedim. Kavga ettik tabi. Ama sonra bana hak verdi. Düşünüyorum babamda başta küserdi belki ama torununu çok severdi. Hiçbir dede minik torununa karşı koyamaz. Annen nikahtan sonra mı söyler babana? Küserse falan üzülme. Zamana bırak.
Bebekler annelerinden ve büyük annelerinden travmaları ve stresi genlerle alıyormuş. Bebeğine olumsuzluklar aktarma. Zamanla inşallah her şey yoluna girer. Birkaç sene sonra kimse hatırlamayacak.
Nikahı duyurmadan yapın olmazsa eşe dosta aile arasında. Düğünü normal yaparsınız. Sonra da biz nikahı erken kıymıştık demedik ama meğer düğünde hamileymişim falan diye geçiştirebilirsiniz.
Babam dun apaçık bir şekilde konuştu olmaz dedigini dile getirdi evime bile gelemezler diyo yarin bizde nikah tarihi alıcaz babam birde illa varıcam diyosan git var ama seni sileriz annenide kardesini de gostermem sana dedi babama hicbir sekilde işin gercegide ne simdi ne 5 10 sene sonra ileride bile soylenmesini istemiyorum elimde degil 1 aya yakındır stresliyim uyudugum uykuyu alamıyorum hep kafam dolu dusunceliyim
Baban saçmalıyor, evlenecek insanlar sizlersiniz insan biraz saygı duyar bu ne böyle. Çok büyük bir sınavdan geçiyorsun gerçekten okurken ben stres oldum çok üzüldüm
Ben ne hâldeyim bi Allah biliyo birde ben oyle zor seyler yasiyorum ki
Bu kadar zor bi dönemden geçen insana yaptığınıza bakın size yazık asıl,
Boyle hadsiz ne konustugunh bilmeyen her zaman insanlar var maalesef dogmamis cocuguma bile yazık diyo beni tanimiyo bile burada yazdiklarim kadarini goruyo ben ne yasiyorum allah goruyo biliyo agzimi acmamak icin cok zor tutuyorum şu insana karşı yazıkmış
Bence babanla konuşmalısın. Şu an korkuyorsun Ama hiçbir baba kızına kıyamaz affeder seni. Ondan gizli nikah yapıp sevgilinin evine yerleşirsen daha çok yıkılır zaten bebek doğduğunda gerçeği de öğrenmiş olacak.
Bunu diyemem babami biliyorum taniyorum daha kotuye suruklenir her sey
Bence babanıza son olarak eğer sen usulünce kabul etmezsen ben gidip nikah tarihi alacağım deyin. O da belki yine kabul etmeyecektir ama siz sonuna kadar denemiş olursunuz en azından.
Neler neler dedim illa varmak istiyorum ben ona diyosan git var bizi de silmiş olursun senin gibi kizim olmaz diye bi dunya laf dedi baska carem yok
kimseye bir sey söylemek, anlatmak zorunda degilsin. sen ve erkek arkadasin biliyor mu biliyor yeter!
Su toplum baskisindan kurtulun artik - yok dogunca erken dogdu dersin - aciklama yapmak zorunda degilsin.
Hayat senin, tercih senin, neyi nasil, ne sekilde yasamak istiyorsan öyle yasarsin.
resitsin ve özgürsün.
her seyden önce kendi fikirleri, düsünceleri olan bir kadinsin bunu asla unutma.
ailene gelince cok fazla abartmislar tepkilerini, niye dersen, sizin kararlariniza saygi duymayi bilmiyorlar, baba olabilir, anne olabilir hic farketmez, siz nasil uygun görüyorsaniz öyle olsun demeleri gerekiyordu.
anne, baba olmak özgüvenli evlat yetistirmektir. ömür boyu karisma Hakki vermez.
sen onlari sadece bilgilendirebilirsin, haber verirsin, hepsi bu.
git tarihi al ve evlen en iyisi bu. sevdigin adamdan eminsin anladigim kadariyla o Zaman bir sorun yok.
söyle de söyleyen olmus git aldir ya ayrilirsaniz diye. bu ihtimal hep var ne yani ozaman 2-3 cocuklu kadinlarimiz acikta mi kaldi? hepsi de kendi ayaklarinin üzerinde durdular, savastilar.
zaten kimseye bagli yasamamamiz gerekiyor, bir kadin olarakta her Zaman dimdik olmaliyiz.
calisir, cabalar büyütürsün bu dünyada hicbir seyden korkma.
suan bu düsündüklerin icin, stres yapip o bebegini üzdügün icin ilerde üzüleceksin.
Umarim her sey iyi olur.
Olaya da hata diye bakma, insan gecmisini sevmeli.
Ben olan olaya hata diye bakmayi gectim artik olan oldu durumu da kabullendim yaptigimin arkasindayim tek dusundugum ailem ister istemez elimde degil bu durumlar oldugundan beri kafam dolu dusune dusune bi hâl oldum hep gerginim stredliyim uzgunum gulmuyorum bile icime kapandım bi an önce şu durumlar düzelse her şey yoluna girse tek temennim bu
O kadar zor dönemden geçen insanın akıl vermeye çalışan insanlara yaptığı yorumları okuyun ondan sonra konuşun böyle bir konuda hiç kimseyle böyle konuşmadım ama terbiyesizlik bu
Senden âlâ terbiyesiz mi var hadi hadii yazık sana cocuguna yazık (anlayacagin senin kullandigin dilden) Hadii
Konu sahibi son durum ne?
Yarin nikah islemlerini baslatiyoruz sabah erken uyanıp kalkıcam gerekli işlemleri halledicez