Canım, demek senin durumunda babanla aranda hala duygusal bir bağ var.
Bizden anlatayım sana, bizim evde terör esiyordu.. Nasıl dersen olmayacak şeylerden ana avrat küfürler , dayak, defalarca aldatıp anneme "beni aldattın" diye iftira atmalar, hele annemin ailesinden eş dostundan borç istemeler , geri ödemek gerekince gene küfürler.. Tuvalete giderken, yataktan kalkarken, eve girerken hep küfür.. Kapıda anahtar sesini duyunca kalbim küt küt atmaya başlardı, birazdan gelecek de evde ne fırtına kopacak diye..Ama dışarıda herkese rol yaparken gülen şirinlik muskası bir "baba".. Bir yerden sonra insanın zulme dayanma gücü ve sabrı kalmıyor.. Bunların 25 yıl sürdüğü bir evden evden çıktık biz..Hem de babamın yapabileceği herşeyi - öldürmek dahil - göze alarak.. O yüzden ben asıl vicdan muhasebesini annemle kardeşimi o evde yaşamak zorunda bıraksaydım yapardım..
Sinirini , küskünlüğünü anlıyorum, o yaşanan gerginliklerin kalıntısı insana yapışır yıllarca..Ama zaman içinde azalacak sen farketmeden, hayatın değiştikçe.. Ama ne olursa olsun sakın içinde bulunduğun ortamdan kaçmak amacıyla evlenme.. Bu yapacağın en büyük hata olur.. Allah böyle zorluk çekenlerin karşısına sanki o problemi telafisi gibi iyi insanlar çıkarır eş/sevgili olarak, ama zamanını beklersen...
Daha çok gençsin, sinirlerin yaşadıklarından dolayı yıpranmış, ama inan sandığından çok daha güçlüsün.. Bunu zamanla anlayacaksın canım.. Biraz daha sabredip azimle okulunu bitirip işini eline al.. Asıl hayat o zaman başlayacak, belki inanması zor şu an ama ileride çok güzel şeyler yaşayacaksın , sabredip , Allah'a dua edip, sakince ve doğru kararlar almak çok önemli.. Sen ne yapmak istiyorsun, bunu düşün..
Boşver etraftaki kıskanç arkadaşları.. Bunlar gelir geçer, derdine dert ekliyorsa çıkar hayatından gitsin.. Ne gerek var ? Hem her yerde var karşına çıkacak böyle insanlar, bir tek o mu sanıyorsun.. İşyerinde, ileride kuracağın arkadaşlıklarda..Ama insanların hepsi öyle değil ki.. İyi olanlara odaklan, iyi kişilere, yakınındaki insanların iyi özelliklerine.. Ne güzel annen hayatta , bundan büyük şükür olur mu, üniversiteye gidiyorsun, elin ekmek tutuyor.. Ya bunlar olmadan aynı sorunlarla boğuşanlar ? Hayatında mutlaka iyi şeyler de var böyle, onları fark etmeye çalış canım.. Genceciksin, önünde kısmet olursa uzun bir hayat var, bunun içinde neler olmasını istiyorsun ? Hayal kurmaya çalış..
Ben benzer durumları aşmak için, maddi ve manevi olarak, işe sarılmıştım.. Zaten hem okuyup hem çalışıyormuşsun, işine ve okuluna tutun; hem kafanı dağıtmanı sağlar, hem de geleceğine kariyerine yatırım olur.. Azimle, gayretle çalışanlar mutlaka farkedilir..Karşılığını alırsın ileride, emin ol..
Yalnız anlamadığım hızlı ya da kolay para kazanmaktan bahsetmişsin.. Ne yapmayı düşünüyorsun öyle bir para kazanınca ? Eve çok bağlısın anladığım kadarıyla, tüm problemlere rağmen..Borçları kapatmayı mı düşünüyorsun yoksa kendi hayatını kurmayı mı, ya da ne yapmak istiyorsun ?