Ailemi rahata çıkarmak için ne yapmam gerekir bilmiyorum.. Yada daha ne yapayım

canım durumuna cok uzuldum babanın calısmamasınada kızdım suan rahatsız olabılır ama saglıklıykende calısmıyomus hıc sevmem boyle erkeklerı benım babamda calısmıyordu annem ben 9yasındayken ayrıldı babamdan budurumda olmanızın tek sebebı baban sorumsuz ınsanlardan nefret ederım.canım ınan senın durumunda okadar cok kısı varkı!bak neguzel unuversıtede okuyormussun meslek sahıbı olunca umarım ıyı bır ıs sahıbı olursun annenle kardesınle ayrı bır eve cıkın yada baban alkolu bırakıp calıssın calısmaya nıyetı yoksada ayrı yasayın yazık degılmı annenıze yazık degıl mı sıze?
ALLAH YARDIMCINIZ OLSUN

Evet haklısın canım ama böyle bir zihniyet yok bizde yani boşanma söz konusu bile olmaz . Babamı sevmiyorum dmeiyorum tam tersi cok bbacıydım ben ama aklım erdikçe büyüdükçe soğudum ondan sorumsuzluğundan bıktım. Ben ondna para istememk için neler yapıyorum ama o hiç kendini sıkmıyor nefret ettiriyor bazen . Şimdi bunlar bir yana kendimi iyi hissetmem için ne yapmam lazım artık kimseyi sevmiyorum diyorum ya insanlardan soğudum. Hele en yakın arkadasım gibi görünen bir kız sürekli arkamdan kuyumu kazmaya calısıyor ya onu boğasım geliyor. Ben bu sinirle sinir sistemim çöktü çökücek..

Zaten canım çok sıkkın bunaldım birde konum silindi zannettim lütfen mesajla filan bunu belirtirseniz sevinirim . :S

Canım konun sılınmedı madem bosanma yok babanı takmıcaksın ozaman o arkadasınıda sıl gıtsın

Karbeyaz, benzer şeyleri ben de yaşadım..

öğrenciyken çalıştım,okulumu bitirdim, para kazanmaya başladıktan sonra o huzursuz, cehennem gibi evden annemle kardeşimi alıp ayrı eve çıktık..

istersen özelden detaylı yazışırız, ama sabret güçlü ol, Allah'a dua et, elbet huzura düzlüğe ereceksin..

Öyle uzaktan akıl verenlerden değilim, çok benzer ve zor şeyler yazan bir abla olarak görebilirsin..

sevgiler

Henüz yeni olduğum için özelden mesaj atamıyorum . Ama ben babama ne kadar sinir olsamda nefret etsemde bazı anlarda ayrılıp onu terketmek de istemem vicdanım el vermezzdi boşanma ihtimalleri olsaydı bile.

Canım, demek senin durumunda babanla aranda hala duygusal bir bağ var.

Bizden anlatayım sana, bizim evde terör esiyordu.. Nasıl dersen olmayacak şeylerden ana avrat küfürler , dayak, defalarca aldatıp anneme "beni aldattın" diye iftira atmalar, hele annemin ailesinden eş dostundan borç istemeler , geri ödemek gerekince gene küfürler.. Tuvalete giderken, yataktan kalkarken, eve girerken hep küfür.. Kapıda anahtar sesini duyunca kalbim küt küt atmaya başlardı, birazdan gelecek de evde ne fırtına kopacak diye..Ama dışarıda herkese rol yaparken gülen şirinlik muskası bir "baba".. Bir yerden sonra insanın zulme dayanma gücü ve sabrı kalmıyor.. Bunların 25 yıl sürdüğü bir evden evden çıktık biz..Hem de babamın yapabileceği herşeyi - öldürmek dahil - göze alarak.. O yüzden ben asıl vicdan muhasebesini annemle kardeşimi o evde yaşamak zorunda bıraksaydım yapardım..

Sinirini , küskünlüğünü anlıyorum, o yaşanan gerginliklerin kalıntısı insana yapışır yıllarca..Ama zaman içinde azalacak sen farketmeden, hayatın değiştikçe.. Ama ne olursa olsun sakın içinde bulunduğun ortamdan kaçmak amacıyla evlenme.. Bu yapacağın en büyük hata olur.. Allah böyle zorluk çekenlerin karşısına sanki o problemi telafisi gibi iyi insanlar çıkarır eş/sevgili olarak, ama zamanını beklersen...

Daha çok gençsin, sinirlerin yaşadıklarından dolayı yıpranmış, ama inan sandığından çok daha güçlüsün.. Bunu zamanla anlayacaksın canım.. Biraz daha sabredip azimle okulunu bitirip işini eline al.. Asıl hayat o zaman başlayacak, belki inanması zor şu an ama ileride çok güzel şeyler yaşayacaksın , sabredip , Allah'a dua edip, sakince ve doğru kararlar almak çok önemli.. Sen ne yapmak istiyorsun, bunu düşün..

Boşver etraftaki kıskanç arkadaşları.. Bunlar gelir geçer, derdine dert ekliyorsa çıkar hayatından gitsin.. Ne gerek var ? Hem her yerde var karşına çıkacak böyle insanlar, bir tek o mu sanıyorsun.. İşyerinde, ileride kuracağın arkadaşlıklarda..Ama insanların hepsi öyle değil ki.. İyi olanlara odaklan, iyi kişilere, yakınındaki insanların iyi özelliklerine.. Ne güzel annen hayatta , bundan büyük şükür olur mu, üniversiteye gidiyorsun, elin ekmek tutuyor.. Ya bunlar olmadan aynı sorunlarla boğuşanlar ? Hayatında mutlaka iyi şeyler de var böyle, onları fark etmeye çalış canım.. Genceciksin, önünde kısmet olursa uzun bir hayat var, bunun içinde neler olmasını istiyorsun ? Hayal kurmaya çalış..

Ben benzer durumları aşmak için, maddi ve manevi olarak, işe sarılmıştım.. Zaten hem okuyup hem çalışıyormuşsun, işine ve okuluna tutun; hem kafanı dağıtmanı sağlar, hem de geleceğine kariyerine yatırım olur.. Azimle, gayretle çalışanlar mutlaka farkedilir..Karşılığını alırsın ileride, emin ol..

Yalnız anlamadığım hızlı ya da kolay para kazanmaktan bahsetmişsin.. Ne yapmayı düşünüyorsun öyle bir para kazanınca ? Eve çok bağlısın anladığım kadarıyla, tüm problemlere rağmen..Borçları kapatmayı mı düşünüyorsun yoksa kendi hayatını kurmayı mı, ya da ne yapmak istiyorsun ?

Son düzenleme:
Kendi hayatımı değil kesinlikle.. Borçları kapatıp ailemle daha rahat bir yaşama sahip olmak için..

Kendi hayatımı değil kesinlikle.. Borçları kapatıp ailemle daha rahat bir yaşama sahip olmak için..

Su durumda yapman gereken okulunu bitirip meslegini yapmak olacak bence.
Sakin bu durumdan kaçmak için evliligi dusunme çok hatali bir karar olur. Anladigim kadariyla sen, annen ve kardesin için de uzgunsun, o yuzden hepinizi feraha kavusturacak bir cozum bulmak gerekiyor. Ayrilmak, bosanmak haram degil, gunah degil, su durumda ayip hiç degil... Annen kaç yasinda ve ne durumda bilmiyorum ama annen için uygun bir is bulamaz misiniz, en azindan hem kafasi dagilir hem de maddi katki olmus olur...

Tek basina nasil borclari ödeyeceksinki?
En iyisimi elinden geldigi kadar üniversitene yönelmen ve bir an önce bitirmen, sinifta kalmadan.
Arkasinda mesleginde elinde olunca güzel bir is bulup calisip ancak öyle yapabilirsin, baska türlü yardim edemezsin.
Ikincisi icki icin bir adama ne kadar borcunu ödesen o kadar cok icecek.
Onun icin sen ilk önce kendi hayatini kurup, güclenip arkasindan yardim etmen daha mantikli olur.
Bana sorarsan ben sahsen icki icin bir insana, bu babamda olsa, yardim etmezdim. Annemi ve kardesimi daha cok düsünür onlari kurtarmaya calisirdim.
Babanida bir rehabilitasyona yollamak lazim ickiden kurtulmasi icin, yoksa parayla borc ödemekle bunun cözümü olmaz canim.
Insallah baban icki icmeyi birakir.
Peki baska aile fertleri ne diyor bu halinize?

Bunu yapabilmenin en güzel yolu okuluna odaklanmak başarılı bir öğrenci olmak,kendi mesleğine derslerinin üzerine düşersen mezun oldugunda iş bulabilir. Rahatlıkla para kazanabilirsin. Bu olanlar senin hatan değil. Belki babanda böyle olsun istemezdi. Ama senin elinden bir yere kadar gelir. Okuyorum demiştin branşın ne bilmiyorum ama sayısal bir bransın varsa özel ders ilanları vererek yardımcı olabileceğin öğrenciler bulursan kendin için gelir sağlayabilirsin. Benim ev arkadaşım Bu şekilde geçiniyor ve herşeyini karşılayabiliyor.Lütfen üzülme ve okulunu kesinlikle ikinci plana atma. Mezun oldugunda sana getirisi olacaktır ve çalışmaya başladıgında bunun için dua edeceksin.. Üzülme, umutsuzluğa kapılırsan herşey daha kötü olur. . İçinde gücün olmalı inancın olmalı herşeyin düzeleceğini istemelisin.. Ve maddi manevi ne olursa olsun çok daha kötü durum içinde olabilirdin. Babanla aranız nasıl bilmiyorum ama konuşmayı dene. Üzüldüğünü anlat..

Ben ailemden ayrı yaşıyorum ve 2 senedir babamla görüşmüyorum. 3 senedir kendi kendime bakıyorum. Anneme kardeşime yardım etmeye çalışıyorum.. Şu anda sakin düzenli bi hayatım var ve okuduğum işim oldugu için bunları yapabiliyorum.. Çok sıkıldıgım zamanlar oldu mezun oldugumda parasız ve yalnız kaldıgımda. Abartmıyorum internetten dışarıdan yaklaşık 100 civarı iş başvurusu yaptım ve hiçbiri olmamıştı. Ama öyle bir an geliyor ki şans gülüyor bir secenek çıkıyor karşına. Maddi olan hiçbirşeye üzülme. Elbet düzelir. Kimse açlıktan ölmüyor derler ya hani gerçekten ekmeğini bulursun. Çaba harcamayı bırakma.. Sağlık herşeyden daha kıymetli.. Öyle evleneyim mi diye düşünme kesinlikle.. belki zaman alacak ama işinde iyi olursan herşeyi düzene koyarsın. Ve iyi hissedersin

Allah yardımcın olsun..

Şimdi boşanmak tabiki haram filan değil o yönden düşünmüyorum zaten sadece babamın zihniyeti bu onun kitabında yazmıyormuş efendim boşanmak filan zaten boşansınlar da istemiyorum annemin mesleği filan yok boşanma söz konusu olmaz olsada istemezdim ben durumumuz düzelsin istiyorum babam kendine gelsin ama yok senelerdir aynı adam değişmiyor annemin kaderi buymuş hep onu çekti kadın. Annemin çalışmasına gelince babam ona da izin vermeyen bir zihniyet. Sadece bana izin veriyor o da başarılıyım okuyorum diye az çok sesim çıkıyor.
Bu arada benim üniversite 2 yıllık uzatmak isiyorum dgs kitapları filan aldım ama bu durumlar beni üzdükçe çalışasım gelmiyor ne hevesle aldığım kitaplar köşede duruyor öylece. Çünkü düşünüyorum kazansam ne olacak 3 sene daha uzayacak okul bu durumda nasıl okucam daha ne kadar sıkıntı çekicez :S 2.yıla geçtim bu sene. En azından okul bitsin çalışayım dısardan da 2 yıl okuyim diyorum hangisini yapsam doğru olur bilmiyorum Kararsızım.

Bu arada akrabalarımız da kızıyor babama ama ben ne yapabilirim ki onu değiştiremem onlar laf söyledikçe daha çok üzülüyorum sonuç olarak. Yok içki içiyor sizin rızkınızı ona veriyor yok çalışmıyor. Bunlardan ilk şikayetçi olan benim ama ne yapabilirim ben. Dayım olacak öküz afedersiniz ama öyle sen üniversite kazan biz varız yanında diyordu ama anladım ki kimse yok yanımda babama kızıp yardım etmiyorlar sanki hersey benim suçum. Neseki burs alıyorum artık çalışıyorum günlük işler filan. Umarım birgün çok iyi yerlere gelirim umarım..

senin baban aynı benim teyzemin eşi.evlendikleri günden beri hangi işe girse çıkmış.dedem iş kurmuş batırmış.anneannem hep derdi rahmetli 3 ev parası harcadık bu adamı bi işte tutamadık diye.aradan yıllar geçti teyzem çalışır.eniştem göbek büyütür.teyzem terzilik yaptı yıllarca sonra sektör ölünce ayakkabı kutusu fabrikasına girdi kocası utanmadan evde yattı.teyzem okuttu cocuklarını simdide eniştem aynı senin baban gibi cocuklarımı okuttum bana baksınlar der halbuki 1 lira katkısı olmamıs o cocuklarına.ee sonuç ne?hala yatıyor.çocukları evlendi barklandı bi yere kadar yardım ediyor.herşey gene teyzemin üstünde..

senin durumda aynen böyle canım.okuyup mesleğini eline alıncaya kadar yapabileceğin bişey yok.eğer okulundan fırsat kalırsa part time çalışabilirsin ama ondada alacağın para belli aileni feraha çıkaracak bi miktar değil.babanın düzelmesi lazım onuda kendi eniştem örnek göstererek söylüyorumki çok zor

hangi kitap o , boşanmak yazmıyor da ailenin rızkını içkiye yatırmak yazıyor ? bunlar faso fiso ..

insanın karakteri değişmez, hele 50 li yaşlardan sonra hiç değişmez..

Yapabiliyorsan içkiyi bırakması için yardımcı olmaya çalış, ama zaten borç içindeyseniz rehabilitasyon merkezi fln ayarlanabilir mi bilmiyorum.. devletin ücretsiz desteği var mı bu konuda ?

dayına ya da diğerlerine de kızma, insana en yakını sahip çıkmadıktan sonra kimse çıkmaz.. herkesin kendi evi düzeni ayrıdır..belki istese de gücü yetmiyordur, belki kendi ailesinde huzursuzluk olmasın diye yapamıyordur.

birşeylerin değişmesini istiyorsan bunun için sen adım atacaksın.

annenin mesleği olmayabilir ama sen işe girip para kazanmaya başladığında senin gelirin olacak.. yerinde olsam derslerime dört elle sarılır 4 yıllık bölüm için canımı dişime takar çalışırdım.. ek iş bulup (part time) kendi masraflarını karşılayamaz mısın ? 2 yıl + dışarıdan 2 yıl yerine, 4 yıllık bir bölüm okumanı öneririm, ileride kariyerin için daha iyi başlangıç olur..

Rahata çıkmak , ancak ve ancak SEN çabalarsan olur.. Özetle bu durum böyle devam edecektir, sen birşeyleri değiştirmediğin sürece..

Son düzenleme:
Peki bu okul durumunu 4 yıla tamamlamayı yani tekrar öss değilde dgs ile geçişle yapabilsem iş hayatında bir farkı olurmu ?

babani degistirmek icin yapabilecegin hicbir sey yok. ben 26 yasindayim ve babam bildim bileli ayni.... suan hala o borclari ödüyorum. bizimkiler sirf bu yüzden evlenmemi bile istemiyorlar... benim de suan bi hevesim yok ama bazen düsününce kötü hissediyorum.

neyse, yapabileceklerin;

1. öncelikle okulunu bitir meslegini eline al

2. kira da misiniz kendi eviniz mi, kira ise toki ye falan girmeye bak

3. babanin emekliligi var mi, yoksa onu tamamlamanin yolunu bulun.

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…