Ailemi rahata çıkarmak için ne yapmam gerekir bilmiyorum.. Yada daha ne yapayım

Ev kira. Tokiye nasıl gireceğim mesleğim olunca ilerde diyorsun sanırım ?

Babamın emekliliğini tamamlamayı geçtim sigortası yok ben kendimi bildim bileli.

Ben annemin üstüne birşey yapmak istiyorum para yatırıp emekli yapmak giiibi tabi bunu da ancak çalıştığım zaman yapabilirim

Şuan okula yönelicem ama okul bitene kadar çekeceklerim ne olacak bir 3 sene daha nasıl geçer bilmiyorum..

Şuan bile çalışmıyor..

geciyor... zaman o kadar hizli geciyor ki....

bizimde sigortamiz hic olmadi, ama cok sükür simdi aftan faydalanip emeklilik icin basvurdu babam ve halloldu...
biz de hala kiradayiz ama zamanla hallolur ins, o da...

sen suan sadece okuluna yönel.. baska yapabilecegin birsey yok canim malesef...

yazlari ve haftasonlari calisarak harcligini cikarabilirsin o kadar...

Rabbim yardimcin olsun...

Peki bu okul durumunu 4 yıla tamamlamayı yani tekrar öss değilde dgs ile geçişle yapabilsem iş hayatında bir farkı olurmu ?

okul durumuna gelince, suan iyi kötü ayakta durabiliyorsaniz, okuyabildigin kadar okumaya bak... iyi bir kariyerin ve maasinin olabilmesi icin....

4 yil mazunlari bile zarzor is bulabiliyor malesef bu devirde, bu yüzden kendine katabildigin kadar cok sey katmaya bak... is hayatina girip biraz para kazandiktan sonra bu cok daha zor olur....

anlattığın şartlarda en mantıklısı DSG ile 4 yıllığa geçmen..

tekrar öss stresi zaman kaybı olur..garantisi de yok.. girdiğin yolda azimle devam etmen daha doğru gibi geliyor bana..

kaçıncı sınıftasın ünide ?

Peki bu okul durumunu 4 yıla tamamlamayı yani tekrar öss değilde dgs ile geçişle yapabilsem iş hayatında bir farkı olurmu ?

2.sınıfa geçtim. Dgs en mantıklı zor olsada.

Birde ayrı odam yok babam gece yarılarına kadar tv izliyor iyice bunaltıyor laftan da anlamıyor ama yapacak birşey yok sanırım. :S

canım, yaşadıkların hiç kolay değil tahmin edebiliyorum.. okul saatlerin uygunsa belki dersler bitince birkaç saat daha kalıp orada çalışabilirsin, daha sessiz bir ortam olması açısından..

Zorlanıp sabrın azaldığıı zamanlarda , bu zorlukların geçici olduğunu hatırla.. Elbet bunlar geçecek, inanması kolay değil ama inan oluyor.. Buna inancın tam olsun, sen elinden geleni yap Allah mutlaka yardım eder..

2.sınıfa geçtim. Dgs en mantıklı zor olsada.

Birde ayrı odam yok babam gece yarılarına kadar tv izliyor iyice bunaltıyor laftan da anlamıyor ama yapacak birşey yok sanırım. :S

Canım benim Allah yardımcın olsun çok üzüldüm ya..

Ben de çalışmayan,tembel erkekten nefret ederim ama başa gelince insan çekiyor ne yapalım..

Canım benim şahsi fikrim dgs ile vakit kaybetmemen..Dgs'ye girip okulu 4 yıla tamamladıktan sonra muhteşem bir iş bulacağının garantisi yok..

Benim çok arkadaşım var önlisanstan mezun olan ama sektörün içinde kendilerini pişirdiler şimdi hepsi maşallah canavar gibi..

Çoğunun iyi bir işi ve düzenli geliri hatta 2 tanesinin arabası bile var..

Bana göre dgs için kullanacağın zamanı branşınla ilgili stajlarlara ve iş deneyimlerine ayır.

Yarın birgün mezun olduğunda sana ilk sorulacak şey tecrübe..

Ha dgs ile geçiş yapsan iyi olmaz mı elbette iyi olur ama bu ortamda sıkıntı çoğaldıkça sen de iş hayatına atılmadığına pişman olabilirsin..

Tavsiyelerimden bir diğeri de part time bir iş bulman..Annenin yaşını bilmiyorum ama yapabiliyorsa o da bir işe girmeli..

Baban çalışmıyor olabilir,kazandığını içkiye veriyor olabilir,bu hayattan gayet memnun olabilir ama sıkıntıyı çeken sizsiniz..

Bunu için işin ucundan ne kadar çabuk tutarsan o kadar kardır..

Bir yanım dgs diyor bir yanım çalış .. dün dgs ye calısmaya baslamıstım şmdi kafam karıstııı :S

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…