AİLEMİ SEVMIYORUM BU NORMAL Mİ

Pirayemm

Yeni Üye
Kayıtlı Üye
3 Eylül 2022
10
-4
1
30
Sayfaya az önce üye oldum, derdimi anlatamıyorum kimseye

25 yaşındayım bu yaşıma kadar ailemle hiç anlaşamıyorum, ailem çok geri kafalı babam gecimsiz adam hiç düşünmez çocuklarını, babam dan nefret ediyorum. Ailemi hiç sevmiyorum, babam evde kalayım iş güç yapayım gelene gidene hizmetcilik yapayım istiyor okulum oldu gidemedim surum yoktu, annem de babamdan beter geri kafalı çalışıyor hep medeniyetten çok uzaklar, bazen utanıyorum onlardan.. Annem de babamda milletin içimde ayıp demez en ufak bir şey olunca beni azarlar hepsi, anneme sus komşular duyacak diyorum diyorki bana utanıyon mu diyor? Hiç bir şey yapmasam bile kızacak bir şey buluyorlar, hep beddua eder babam da annem de ama suçum yok yere hep.. Ablam var oda bekar 35li yaşlarda, hiç iyiliğimi istemez aramız hiç yok hiçte sevmiyorum, kendi kendini kandırır ( misal yüksek sesle konuşur hep, der ki hayır der kabul etmez) ne kadar sürünsem hepsi o kadar mutlu. Böyle bir aile istemiyorum sevmiyorum, arkadaşlarım derdi hep ailelerini sevmezlerdi benim de başıma geldi.. Annem iş yapmazsam hemen laf vurur beddua eder bana. Ben böyle bir aileye hiç laik değilim. Babam dan nefret ediyorum, böyle baba olamaz... Oturduğum zaman hemen beddua eder, ben haksız yere her gün beddua alıyorum tutar mı? Evlilik düşünsem bile bunlar biz bir şey almayız diyor? Hiç utanmadan cahil cahil konuşur hepsi. Çok utanıyorum bu durumdan, annem milletin içinde bağırır, yerin dibine giriyorum. Benim ne yapmam gerekiyor?

Annem temiz bir kadın değil, evi temizlediğim kızar, eve makine tutuyorum ne makinesi memur musun der, fatura ne kadar gelecek der diye hep bağırır.
Canım çık bir an önce o evden .. yazık sana yazık ruh sağlığına
Ah canım ya inan çok zor hastalıklı bir aile bir benzeri bende vardı lütfen kendine bir yol çiz

Boyunuz uzadı mı acaba çünkü kız derdini anlatmaya çalışıyor da ? Hani merak ettim...
Ne güzel cvb vermişsin, ben dert anlatırken böyle lüzumsuz olanların kafaları neden bu kadar boş oluyor hep diyorum yanlış yazmışım da bilmem ne, ben ne derrteyim o gitmiş laik bilmem neyin düzeltmesini yapıyor

Bazı üyeler çok ilginç gerçekten,kız derdini anlatıyor sorunlu bi ailede psikolojik sıkıntıları da olabilir,yok yazım yanlışı yok bilmem ne koyun can derdinde kasap et,anlaşılamıyor mu acaba bazı insanların Türk imla kurallarından daha büyük sıkıntıları olduğunu,imla kurallarına uymak dertleri sıralamasında sonda olduğu falan,konuda bahsi geçen aile gibi insanlar gerçekten var..ayrıca biri de yazmış ortaöğretim KPSS ye gir atan,liseden atanmak çok zor en az 90 puan lazım ha girip diğer alım yapan kurumlarda şansını deneyebilirsin ama illa ki bi işte çalış mutlaka hem aileni daha az görürsün hem kendi ihtiyaçlarını karşılarsın..

İyi de kızın zaten kpssye mi girsem ya da nasıl kendi ayaklarımın üzerinde durup evden bagimsizca ayrilabilirim gibi bir derdi yok yazdığı kadarıyla.
Evlensem bunlar çeyiz de almaz diyor.

Laik din ve devlet işlerinin birbirinden ayrı olması durumu

Layık diyecektin sanırım
Doğru yazılış layık çünkü, öğren
Ona bakılırsa 'çünkü' bir bağlaç olduğu için sonrasında virgül gelmez. Siz de öğrenin.

Konunun anlaşılmadığı yazım tarzlarını ayrı tutuyorum ama onun dışında sırf hata bulmuş için bulmak ve kendini akıllı gösterme çabası kocaman insanlarda gerçekten komik duruyor

Bende konuyu okurken böyle düşündüm özellikle 'arkadaslarim da ailesinden nefret eder benimde basima geldi ' kısmı

Arkadaslarina özenen bir ergen canlandi gözümde yaşın 25 olduguna inanamadim
Bı sen bı ben işte...
Gerisi beğenmedimlere bogmus ya la

İyi de kızın zaten kpssye mi girsem ya da nasıl kendi ayaklarımın üzerinde durup evden bagimsizca ayrilabilirim gibi bir derdi yok yazdığı kadarıyla.
Evlensem bunlar çeyiz de almaz diyor.
Ama niye alsınlar ki zaten
Çalışsın alsın, evlenmeyi göze alan çeyizini de kendi duzecek yaş ve güçte olmalı

Yani haklısın bir şekilde evden uzaklaşman gerekiyor ya işe gir ya evlen. İşe girersen paranı elinden alırlar. Yani bilmiyorum seni nasıl sayacak bu insanlar.

Kimse mükemmel değil. Herkesin bir başkasının hoşuna gitmeyecek özellikleri var. Dünyanın en iyi en nahif en ağırbaşlı en medeni görünümlü insanının dahi kötü yönleri var.
Sizin ailenizin hatası çok olabilir, siz onları yapılmaması gereken davranışlar olarak alıp ders çıkarabilirsiniz. Uyum sağlayın demiyorum çünkü bu hem çok zor hem de mecbur değilsiniz ama en azından kabullenin ve size değer verdiklerini bilin. İnsanları değiştiremeyiz, onlar kendileri isterse değişirler. O yüzden bence biz de kendimize bakmalıyız. Zaten hiç anlaşamıyorsanız maddi gücünüz olunca ayrı eve çıkarsınız.

Konunuzda aileniz ile neden çatıştığınıza dair somut bir şey yok. Tutturmuşsunuz bir geri kafalı. Acaba siz kendinizi çok ileride görüyor olabilir misiniz? Sürekli çatışma halindeyseniz sizinde sürekli yanlış yaptığınız bir şey olabilir mi? Okul mevzusuna gelecek olursak illa örgün öğretime gitmenize gerek yok, açık ve uzak öğretim ile de çok kaliteli bölümler okuyup bitirebilir ve güzel işler yapabilirsiniz.

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…