Ailemin bana haksızlık yapması

caroll

Guru
Kayıtlı Üye
17 Nisan 2015
318
141
303
Merhaba hanımlar günlerdir canımı sıkan durumu paylaşmak istiyorum ailemin durumu şükür iyi biz iki kardeşiz bir Oglan bir kız. Ailem erkek kardeşimin oturduğu evi erkek kardeşimin üstüne yapıyor araba alırlarsa onun üstüne tarla alırlarsa yine ona ama bana hiçbirşey yapılmıyor Ve yapıldığı gibi de benden saklanılıyor gizleniyor öğrendiğimde çok canım sıkıldı annemden babamdan buz gibi soğudum hiç arayasım görüşesim gelmiyor niye aramıyorsun dediklerinde işim vardı vaktim yok diyorum hiç görüşmek gelmiyor içimden yurtdışındayım ve ailemin yanına gitmek bile istemiyorum siz ne düşünüyorsunuz bu konuda napardınız?

Siz kaç yaşındasınız kardeş kaç yaşında birlikte mi çalışıyor kardeşiniz babanız ile ? malları özellikle oğlana yapıyorlarsa zaten sizi insan yerine koymuyorlar hakkınız olmasın istiyorlar böyle aile görüşmem ki ben ? neyim derim neden benden sakınıyorsunuz. Ölüp gittikten sonrası için ince hesabını yap kızım yemesin oğlum yesin niye erkek çünkü. Dürüst olayım hasta olduklarında gitmem suratlarına bile bakmam, bu kadar hesap yapan aile herşeyi düşünsün bir zahmet

Son düzenleme:
Haklı olarak canım sıkılırdı. Ama içime atıp soğuk davranmak yerine onlara sorardım.

Baba ile çocuk beraber çalışıyorsa veya farklı bir durum varsa verebilirler. Bir de ben insanin hayatta iken istediğine maliki verebileceğini düşünüyorum. Ama tabi hak olan adaletli davranmaktır.
Bu durumlarda tek taraflı dinlememek lazım. Benim halalarım ne babaannemi ne dedemi alıp bakmadılar. Babamın da yaşi vardı babaannemi sırtında hastaneye götürdüğünü bilirim. Dedem de yaşlandığında hiç ilgilenmediler. Bayramdan bayrama gelip güya çok severmiş gibi babam babam diyip gittiler. 5 halam var. Durumlari iyi. Birinin eşi yok zaten. Annemle babam hacca giderken ona bıraktılar. Dedem kendine has bir insandı. Zararı yoktu kimseye. Sadece tuvalet kullanırken çok titiz değildi. Elden ayaktan düşmemişti. Halam 1 hafta sonra hacdaki babamla konuşurken diyor ki ben bakamıyorum. Sizin çocuklardan biri izin alsın işte gelip alsın o baksın.
Işte o zaman dedim ki yazıklar olsun böyle evlada.
Dedem ölünce yalandan ağlamalar. O kadar. Çocukları da kendileri de yabancı gibi cenazeye gelip oturum gittiler. Ve şimdi dedemin maaşını alıyorlar.
E şimdi siz diyin bunlar kız çocuğu diye elini eteğini çekmişken, bir de miras isteyecek yüzü nasıl buluyorlar? Hak mi eşit olarak miras almaları? ( Bu konudan bağımsız olarak ve genelleme yapmadan söylüyorum. Yanı böyle durumlar da var. Konuya hep ayrımcılık diye bakmamak lazım. Burada da kaç konuda gördük. Gelinler kv ye hizmet ediyor. Görümceler keyfince.. )

Sizden mal kaçırıyorlar işte. Ataerkil bir aileniz varsa erkeğe fazla anlam yükleyince böyle oluyor. Eğer erkek kardeşinizin bu mallar alınırken büyük katkısı varsa belki kabul edilebilir ama anne baba alıp tek çocuğa veriliyorsa hiç iyi niyetli dusunemem

Evet birlikte çalışıyorlar ama çalışmadan öncede ailemin durumu iyiydi

Aynen öyle erkek evladı düşünüyorlar

Herşeyi mi onun üstüne yapmışlar ? birlikte çalışıyorlarsa maddi olarak ona yatırım yapmaları doğal.
Herşeyi degil ben zaten Malda mülkte gözüm yok sadece benden saklamaları beni yıktı çok üzüldüm hepsini de ona yapsalar neden saklıyorlar dürüst olmamalrı beni üzen asıl mesele bu.

Bir arkadasim cok cekti bu yuzden. Annesi doktor, babasi muhendis onemli bir holdingin yonetim kurulu uyesi idi. Dusunun ailenin kafa yapisi ogullari menfaatine calisiyordu. Arkadasim 25 sene cekti, kavga etti falan. Annesi cok dominant, sozler verir gibi yapti hop gene biricik ogluna hersey. Buna ara ara sus payi verdiler. Kizin kocasiyla arasi bozuldu. Ogul ve karisi oyle bir simardi ki herseyi kendi haklari olarak gormeye basladilar. En sonunda kardesler kavga edip kustuler. Aileniz farkinda olmadan hem kendilerine hem siz kardeslere cok buyuk kotuluk yapiyor. Derhal bir avukata basvurun evet mirastan mal kaciriyorlar. Hukuki haklarinizi ogrenip oyle konusun derim.

Açık açık konuşurdum sebebini sorardım ? kendi kendimi yiyip foruma konu açmazdım.
haklısınız yurtdışında olduğum için telefonda olmuyor konuşunca da telde tartışıyoruz gidince konuşucam inşallah

Benim ailemde de aynı sıkıntı mevcut. Ben üç kardeşin en büyüyugum. İki erkek kardeşim var.Maalesef düzelmiyor size karışmasınlar yeter. ben ailemden uzak bir şehirde yaşıyorum 5 yıldır çok şükür iyi kazanıyorum. Kardeşim evli bir çocuğu var ve durumu çok iyi değil. Böyle olmasının sebebi de kendisi. İsini gücünü bulmadan gitti evlendi babam 3 aylık kirasını ev kiralama masraflarını dugun masraflarını tüm eşyalarını ve gelin kızımızın altınlarını aldı. Şimdi bir şeye ihtiyaçları var mi diye ara ara sorarım çocuğuna bir şeyler alır gönderirim körolasi vicdanım. En küçük kardeşimi babam özel üniversiteye yazdırdı 2.5 sene taksitlerini bende ödedim. Ben yeni evlendim dugunum korona yüzünden ertelendi. Babamın hiçbir faydası olmadı bir şey beklediğimden değil de en azından sorsaydı diyor insan. Kardeşim evlenirken fon perdeleri icin uyumlu askılık almak icin mağaza mağaza dolaşan adam. İnsanın gerçekten zoruna gidiyor, gidiyor da bir şey yapamıyor.

Ben olsam ben de darılrdım evlat ayrımı günahtır.Eşitlik ve adalete aykırı bağış sahih olmaz..
Allah, öpücüğe varıncaya kadar her hususta çocuklar arasında adaletli davranmamızı sever..Anne babanız durum ne olursa olsun çok hakıszlik yapıyor buna kul değil Allahta razi gelmez..Umarım elden ayaktan düsünce kardeşiniz hakkıyla evlatlık yapar da vah ben ne ettim demezler..

Bizim de sonumuz böyle gibi zaten sevdiğim değer verdiğim erkek kardeşime hiçbirşekildr güvrnrmiyorum o da annem babam gibi dürüst degil ailem de dürüst degil oğlunu ve gelinini şımartmakta meşgul istedikleri kadar kaçırsınlar inanın malında mülkünde gözüm yok istemiyorum da uğraşmak benim Allah’a inancım sonsuz Rabbime güveniyorum Allah’a havale ettim

Bu resmen evlat ayrımı. Önce kardeşinize sana yapılmasından rahatsız değilim. Daha çok yapsınlar ama bana bir şey yapmamaları ve sana yapılanı da saklamalarına çok kırıldım diye açıklayın ki ikinizin arası açılmasın. Anneye babaya da işim vardı gibi bahaneler uydurmayın. Direkt kırıldığınızı söyleyin.

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…