Aynen öyle benim ailem gibi ben evin tek kızıyım bi de siz de benim gibi Allah’a havale edin Ben de vicdanlı merhametlisin keşke olmasaydım en ufak canları acısa yine ben vicdan yapıp arar sorarımBenim ailemde de aynı sıkıntı mevcut. Ben üç kardeşin en büyüyugum. İki erkek kardeşim var.Maalesef düzelmiyor size karışmasınlar yeter. ben ailemden uzak bir şehirde yaşıyorum 5 yıldır çok şükür iyi kazanıyorum. Kardeşim evli bir çocuğu var ve durumu çok iyi değil. Böyle olmasının sebebi de kendisi. İsini gücünü bulmadan gitti evlendi babam 3 aylık kirasını ev kiralama masraflarını dugun masraflarını tüm eşyalarını ve gelin kızımızın altınlarını aldı. Şimdi bir şeye ihtiyaçları var mi diye ara ara sorarım çocuğuna bir şeyler alır gönderirim körolasi vicdanım. En küçük kardeşimi babam özel üniversiteye yazdırdı 2.5 sene taksitlerini bende ödedim. Ben yeni evlendim dugunum korona yüzünden ertelendi. Babamın hiçbir faydası olmadı bir şey beklediğimden değil de en azından sorsaydı diyor insan. Kardeşim evlenirken fon perdeleri icin uyumlu askılık almak icin mağaza mağaza dolaşan adam. İnsanın gerçekten zoruna gidiyor, gidiyor da bir şey yapamıyor.
Aynen öyleBu resmen evlat ayrımı. Önce kardeşinize sana yapılmasından rahatsız değilim. Daha çok yapsınlar ama bana bir şey yapmamaları ve sana yapılanı da saklamalarına çok kırıldım diye açıklayın ki ikinizin arası açılmasın. Anneye babaya da işim vardı gibi bahaneler uydurmayın. Direkt kırıldığınızı söyleyin.
Kesinlikle diyeceğim siz yaşlanınca da oglununuz gelininiz baksın ama emin değilim Çünkü gelin çok uyanık ve merhametsiz emin değilim kardeşim de kadın lafıyla hareket ediyor maalesefBen olsam ben de darılrdım evlat ayrımı günahtır.Eşitlik ve adalete aykırı bağış sahih olmaz..
Allah, öpücüğe varıncaya kadar her hususta çocuklar arasında adaletli davranmamızı sever..Anne babanız durum ne olursa olsun çok hakıszlik yapıyor buna kul değil Allahta razi gelmez..Umarım elden ayaktan düsünce kardeşiniz hakkıyla evlatlık yapar da vah ben ne ettim demezler..
Ne düşündüklerini tam bilemiyorum zaten yüzümüze görüşecegimAcaba elden ayaktan düşünce bize oğlan bakacak, kız zaten uzakta mı diyorlar?
Yüzyüze görüşecegim yurtdışında olduğum için telefonda olmuyor kaçkere tartıştım bu sefer de hastayız bizi üzme gibi kelimelere sığınıyorlarNe düşündüklerini tam bilemiyorum zaten yüzümüze görüşecegim
Evet öyle yapıyorlar anne babanın zaten yapabileceği en çirkin durumlardan birtanesi evlat ayırmasıSen yurtdışındasın diye maddi olarak iyi olduğunu düşünüp oğlana sıvıyorlar. Çok çirkin. Bu devirde 2 çocuk varken biri lehine mal kaçıranların da hiç aklı var mı acaba
Sizi üzmek istemem ama öyle yapılıyor bizim durum tam da öyle çünküBu his bende de var hatta geçenlerde aileme şaka ile karışık ee bizim işler ne olcak dedim kardeş mal mevzuları konuşulduğu için . Hemen canları sıkıldı . Babam ben ölünce bakarsınız dedi. Canlarını gerćekten sıkmak istemem ama baktığımda ben başka şehirdeyim. Annemlerle abim aynı binada oturuyolar. Ortak arabalarıda var ama sanki ev araba abiminmiş gibi . Gerçi ben de o binada otursam bende oyle sahiplernir gibi olurdum . Ama annem bir kaç kez eşimin ailesinin yanında bilinçli ya da bilmeyerek bilmiyorum kendi mal davalarida oldugu icin bizde kız tarafina hic mal vermezler dedi . Ben umursamadim ama esimin dikkatini cekti seni ayiriyolar vs dedi . Ondan sonra bende üzüldüm ve dikkat ettim ki öyle gibi gözüküyor .
Hiç düşünmemiştim bu durumu Ama önce bir avukatla mi görüşmek lazım degil misenin durumunda mümkün mü bilmiyorum ama mal kaçırma davaları oluyor. ya öyle bir şey yap ya da madem öyle sen de şerh koydur kardeşinin üzerine yapamasınlar bişeyi. parada gözün yok anlıyorum ama maksat can sıkmak zaten burda.
Hiç düşünmemiştim bu durumu Ama önce bir avukatla mi görüşmek lazım degil mi
Bence böyle diyeceginize, açık açık evlat ayrımı yaptığınız için aramak gelmiyor içimden deyin.hiç arayasım görüşesim gelmiyor niye aramıyorsun dediklerinde işim vardı vaktim yok diyorum hiç görüşmek gelmiyor içimden
Eşimin aileside aynı ama bizimki hala uyanmadı birgün uyanır elbet burada olmasa ahirette onlarda öyle hesap verirler.Ya güzel güzel konuşacaksın ya ahirete bırakacaksın...Merhaba hanımlar günlerdir canımı sıkan durumu paylaşmak istiyorum ailemin durumu şükür iyi biz iki kardeşiz bir Oglan bir kız. Ailem erkek kardeşimin oturduğu evi erkek kardeşimin üstüne yapıyor araba alırlarsa onun üstüne tarla alırlarsa yine ona ama bana hiçbirşey yapılmıyor Ve yapıldığı gibi de benden saklanılıyor gizleniyor öğrendiğimde çok canım sıkıldı annemden babamdan buz gibi soğudum hiç arayasım görüşesim gelmiyor niye aramıyorsun dediklerinde işim vardı vaktim yok diyorum hiç görüşmek gelmiyor içimden yurtdışındayım ve ailemin yanına gitmek bile istemiyorum siz ne düşünüyorsunuz bu konuda napardınız?
Evet haklısınızBence böyle diyeceginize, açık açık evlat ayrımı yaptığınız için aramak gelmiyor içimden deyin.
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?