Ailemin bana haksızlık yapması

Aynen öyle benim ailem gibi ben evin tek kızıyım bi de siz de benim gibi Allah’a havale edin Ben de vicdanlı merhametlisin keşke olmasaydım en ufak canları acısa yine ben vicdan yapıp arar sorarım

Aynen öyle

Acaba elden ayaktan düşünce bize oğlan bakacak, kız zaten uzakta mı diyorlar?

Kesinlikle diyeceğim siz yaşlanınca da oglununuz gelininiz baksın ama emin değilim Çünkü gelin çok uyanık ve merhametsiz emin değilim kardeşim de kadın lafıyla hareket ediyor maalesef (

Ne düşündüklerini tam bilemiyorum zaten yüzümüze görüşecegim
Yüzyüze görüşecegim yurtdışında olduğum için telefonda olmuyor kaçkere tartıştım bu sefer de hastayız bizi üzme gibi kelimelere sığınıyorlar

Bu his bende de var hatta geçenlerde aileme şaka ile karışık ee bizim işler ne olcak dedim kardeş mal mevzuları konuşulduğu için . Hemen canları sıkıldı . Babam ben ölünce bakarsınız dedi. Canlarını gerćekten sıkmak istemem ama baktığımda ben başka şehirdeyim. Annemlerle abim aynı binada oturuyolar. Ortak arabalarıda var ama sanki ev araba abiminmiş gibi . Gerçi ben de o binada otursam bende oyle sahiplernir gibi olurdum . Ama annem bir kaç kez eşimin ailesinin yanında bilinçli ya da bilmeyerek bilmiyorum kendi mal davalarida oldugu icin bizde kız tarafina hic mal vermezler dedi . Ben umursamadim ama esimin dikkatini cekti seni ayiriyolar vs dedi . Ondan sonra bende üzüldüm ve dikkat ettim ki öyle gibi gözüküyor .

senin durumunda mümkün mü bilmiyorum ama mal kaçırma davaları oluyor. ya öyle bir şey yap ya da madem öyle sen de şerh koydur kardeşinin üzerine yapamasınlar bişeyi. parada gözün yok anlıyorum ama maksat can sıkmak zaten burda.

Sen yurtdışındasın diye maddi olarak iyi olduğunu düşünüp oğlana sıvıyorlar. Çok çirkin. Bu devirde 2 çocuk varken biri lehine mal kaçıranların da hiç aklı var mı acaba
Evet öyle yapıyorlar anne babanın zaten yapabileceği en çirkin durumlardan birtanesi evlat ayırması

Sizi üzmek istemem ama öyle yapılıyor bizim durum tam da öyle çünkü

Hiç düşünmemiştim bu durumu Ama önce bir avukatla mi görüşmek lazım degil mi

Iyi ve disli bir avukat hakimden karar cikartip ulkemizin butun bankalarina hesap ozeti sorduruyor. Soz konusu kisilerin hesap dokumlerinden kime ne aktardiklari cikiyor. Satilan gayrimenkuller hakkinda satildigi gun ebeveyinlerinizin adina para aktarilmis mi diye arastiriyor hakim. Ayni gun yani satisin gerceklestigi gun gayrimenkulun rayic bedeli kadar bir paranin kardesiniz hesabindan anne babaniz hesabina transferi var mi ona bakiliyor. Olmuyor tabii. Ama butun bunlardan baska, avukatlarin bildigi daha ne yollar vardir. Benim verdigim ornekler sizin durumunuz ile uyumlu olmayabilir. Aileniz ile konusurken yapabilecekleri aciklar hakkinda hukuki detay vermeyin, bundan sonra kilifini da hazirlarlar. Siz sadece durumun haksiz ve hukuksuz oldugundan bahsedin. Sizi sinirlendirirlerse avukata toplanti ucretini verin ve avukatinizin da oldugu bir aile toplantisi duzenleyin . Yok yaaaa oyle keyfince evlat ayirmak. Bozun sunlarin konforunu.

Eşimin aileside aynı ama bizimki hala uyanmadı birgün uyanır elbet burada olmasa ahirette onlarda öyle hesap verirler.Ya güzel güzel konuşacaksın ya ahirete bırakacaksın...

Benim anne tarafida ayni muameleyi dayim ve anneme yapiyor dayima evler aliniyor arabalar üstüne yapiliyor. Universite yakinindan iki ogrenci evi aldilar bi tanesi dayimin ustune yapıldı hemen. Allah gecinden versin ama anneannemle dedeme bisey olursa dayim kendi ustundeki mallari zaten alicak bi de digerlerine ortak cikicak zaten paragoz bi tiptir. Erkek delisi aileler bi turlu akillanamadilar.

Valla ne kadar kulaktan dolma bilgi var şu forumda mal kaçırma davaları ile ilgili; öncelikle ölmeden eğer kişi kısıtlı yani akıl yoksunı değilse ve bu nedenle mahkemece kısıtlanmamışsa kimsenin mal varlığını kullanma tasarrufunu kısıtlayamazsınız, bu bir. Mal kaçırma amaçlı işlemler için sadece aileniz öldükten sonra muvaza nedeniyle iptal davaları açabilirsiniz. Ama muhtemelen aileniz o ortak işi çoktan kardeşinizin üzerine yapmıştır ve yıllardır onun çalıştığı ve sahibi olduğu işletmeyi ama ordan kazanılan parayı babam koymuştu diye almanız kanunen çok zor; çoğu mal zaten o iş üzerinden kardeşinizin üzerine alınıyorsa onunda muvaza nedeniyle ispatı zor, üstelik babanız ölmeden onların haberdar olacağı şekilde miras konularını dile getirmeniz, bunun için kavga etmeniz,bunun çevrede duyulması, babanızın sizi mirastan çıkarma nedeni olabilir kanunen. Buradan gaza gelip kullaktan dolma bilgilerle ailenizle yüzgöz olmayın. Ailenizin duymayacağı şekilde el altından bir avukattan danışmanlık alabilirsiniz ama aileniz daha yaşarken çok yapabileceğiniz birşey yok. Ayrıca sizin aileniz gibi çoğu aile zaten bu işleri yaparken avukat yardımı alarak yaptığı için işi kitabına uyduruyor. Mal kaçırma davalarında genelde iptal edilen işlemler vasiyetler, haksız mirastan çıkarma senetleri , yıllardır babanın üstüne olan malların ölüme yakın erkek çocuğa devri gibi işlemler, bunda da çoğunda da avukatlara sormadan işlem yaptıkları için oluyor. Bu konuda uzman olan avukatlar bile var. Biliyorum bu durum sizin için zor ama malesef durum bu. Bu ülkede ailelerin kafa yapısı sıkıntılı. Ben meslek hayatımda, kızlarından mal kaçırmak için malları oğlunun üzerine yapan ailenin, oğullarının kendilerinden önce ölmesi nedeniyle o kadar malın geline ve torununa kaldığını, o gelininde bir sene sonra evlenip, yeni kocası ile o malları çatır çatır yediğini ve o babanın üzüntüden felç geçirdiğini gördü. İnsanlar malesef hesap yaparken, ilahi adaletinde olduğunu unutuyorlar

Bence hiç üzülmeyin. Yarın birgün yaşlanıp yatağa düşerlerse biricik oğulları bakar işte, yada huzur evine mi yerleştirir artık orasını düşünmezsiniz.

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…