• Merhaba, Kadınlar Kulübü'ne ÜCRETSİZ üye olarak yorumlar ile katkıda bulunabilir veya aklınıza takılan soruları sorabilirsiniz.

Ailemin beni bunaltmasından yoruldum artık!

Liipstiick

Sabrın sonu selamet :)
Kayıtlı Üye
13 Mart 2013
492
66
53
Merhaba arkadaşlar konu başlığındanda anlayacağınız üzere sorunum ailemin aşırı baskısı. Kendimden bahsedeyim biraz sizlere.
23 yaşında üniversite mezunu şuan geçiçi olarak özel bi bankada çalışan tipik bir genç bayanım aslında. A pardon aileme göre 4 yaşında okul öncesi eğitimi alan bi çocuktan farkım yok bunuda eklemeliyim. Şöyle örnek vereyim benim eve giriş saatim 17.30 dan bilemediniz 18.00 dan geç olamamalı. Arkadaş çevrem mümkünse azdan biraz hallice tek tük olmalı ve görüşmelerimiz olabildiğince bizim evde olmalı. Çünkü evden hangi sebeple olursa olsun çıkmam çok normal karşılanmıyor. Hadi kazara çıktım diyelim (çok çok bunalırsam) rahat 5 kere annem tarafından aranıp saat bilgisi alıyorum. Haftanın 5 günü canımı dişime takarak çalıştığım işimin stresini atacağım bi arkadaş topluluğun veyahut bir haftasonu heyecanım yok. Örneğin geçen akşam bankadaki arkadaşlarım kız kıza toplanmayı teklif etti aileme danışmadan karar vermem zaten mümkün değil kendilerine haber vereceğimi söyledim. Abim var benden 6 yaş büyük hadi dedim o gençtir anlar halimden onu ikna edersem babamla konuşur bir şekilde hallolur. Ne mümkün? Öğlen çık saatinde dön bide bu mu çıktı başımıza gibi bir cevapla karşılaştım. Ben mi çok özgür kız olmaya çalışıyorum yoksa gerçekten her genç bayanın yapabileceği şeyleri mi istiyorum inanın bu ailede bahsettiğim iki ayrımın farkına hala varamadım. Şunlarıda belirteyim onların güvenini sarsacak herhangi bir olay,yalan vs hiç birşey olmadı. Kendimi bildim bileli bir fanusun içerisindeyim. Utanıyorum artık ailem izin vermiyor diyemiyorum insanlara. Benimki gece yarılarına kadar dans etmek alkol almak değil belki bir iki saatlik canlı müzik eğlencesi yada bir cafede kahve keyfi. İmkansız arkadaşlar benim ailemde bunlara asla yer yok. Bir yere çıkarkende herkese tek tek hesap vermek zorundayım. Çok bunaldım artık. Konuyu babamla konuşamam gerçekten olay çıkar konuştuğuma pişman olurum fakat anneme bahsettim beni gerçekten yalana ve olmayacak şeylere ittiklerinden. Ama kendisinin verdiği cevap bu babanı biliyorsun evlenince kocanla gezersin :) ölür müsün öldürür müsün ? Kızlar allah askına bana bir şey söyleyin istediğim şey çok mu anormal ? Bunaldım. İnanın evden kaçan genç kızlarımızı o kadar iyi anlıyorum ki emin olun kimse mutlu olduğu yeri terk etmez! Ama yinede kafamı kullanıp okudum mesleğimi elime aldım.
Not: pazar gününün vermiş olduğu buhranla birlikte çay demledik içiyoruz.

Sen anormal falan değilsin, ailen kızları kocaya varınca misyonlarının biteceğini düşünen ailelerden. Üzüldüm, kadınlara bir rahat vermiyorlar ki arkadaş. Ama bunlardan kaçmak için evlilik falan da asla çözüm değil.

Sen anormal falan değilsin, ailen kızları kocaya varınca misyonlarının biteceğini düşünen ailelerden. Üzüldüm, kadınlara bir rahat vermiyorlar ki arkadaş. Ama bunlardan kaçmak için evlilik falan da asla çözüm değil.

İstediğim şeyler gerçekten şuan 17 yaşında ergen saydığımız kişiler tarafından bile rahatça yapılabilir türden,ailede bir kişi yanımda olsa belki bu kadar olmayacak. Herkes bana tepkili. İnanın çok bunaldım.

Cok skici ya okurken bile ruhum daraldi.ben ozgurlugune duskun bi bayanim ozgurlugumu kisitlayacak herseye ve herkese sinir olurum.ozgur olupta gecenin bi vaktinr kadar sokaklarda orda burda gezip her onune gelenle arkadas olmaktan bahsetmiyorum.ama birine hesap vermek en nefret ettigim seydir.sen resit meslegi olan bir bireysin.bu ne ya is arkadaslarinlada bi kahve icemiceksen öl bari. Cok skici bi ailen var kusura bakma.catlayiveririm ben o ailede iyi dayaniyosun

Senin istediğin şeyler çok normal, ailen anormal.. Ama böyle bir durumdan kurtulmak kolay değil. Ya aileni bir kenara itip kendi ayakların üstünde duracaksın, gerekirse evlatlıktan reddedilmeyi göze alacaksın ya da evleneceksin. Başka seçenek yok.

Cok skici ya okurken bile ruhum daraldi.ben ozgurlugune duskun bi bayanim ozgurlugumu kisitlayacak herseye ve herkese sinir olurum.ozgur olupta gecenin bi vaktinr kadar sokaklarda orda burda gezip her onune gelenle arkadas olmaktan bahsetmiyorum.ama birine hesap vermek en nefret ettigim seydir.sen resit meslegi olan bir bireysin.bu ne ya is arkadaslarinlada bi kahve icemiceksen öl bari. Cok skici bi ailen var kusura bakma.catlayiveririm ben o ailede iyi dayaniyosun
Yok kusura bakmak ne kelime hak veriyorum. Ama sakin yapımdan ötürü dahada fazla üstüme geliyorlar. Başka aileleri örnek göstersem beni sen ilgilendirirsin onlar değil diyor. Her şekilde önüme bir engel koyuyorlar yani

Senin istediğin şeyler çok normal, ailen anormal.. Ama böyle bir durumdan kurtulmak kolay değil. Ya aileni bir kenara itip kendi ayakların üstünde duracaksın, gerekirse evlatlıktan reddedilmeyi göze alacaksın ya da evleneceksin. Başka seçenek yok.

Şuan için ne reddedilmeyi ne de evlenmeyi göze alabilirim :(
Sadece biraz anlayış bekliyorum. İnanın eve girme saatim 18.30 olsun diye babamın bi işinin olmasını yada bir yerlere gidiyo olmasını diliyorum. Çileden çıkıyorum her haftasonu olduğunda

Bari siz yapmayın :KK43:
Kendisine söyledim zaten bu gidişle ya evden kaçırtacaksınız yada hiç tanımadığım birine gelin vereceksiniz beni diye.
Aşırı bunaltmanın adını korumak ve sevgi koymuşlar.

canm ben sana kac evlen yada tanimadgn biriyle evlen demedim ki hele kurtulmsk icin evlen hic demedim. Sevdigin bi adamla evlen anlayisli ise rahat edersin mnasinda dedim..zor bi durum tabiki asiri koruma gudusu..

Şuan için ne reddedilmeyi ne de evlenmeyi göze alabilirim :KK43:
Sadece biraz anlayış bekliyorum. İnanın eve girme saatim 18.30 olsun diye babamın bi işinin olmasını yada bir yerlere gidiyo olmasını diliyorum. Çileden çıkıyorum her haftasonu olduğunda
Şu anlattıklarına bakılırsa mümkün görünmüyor bu istediklerin. İşin zor ne diyelim.

Madem öyle acaba niye çalıştırıyorlar sizi hayret gün içinde o kadar çok insan görüyorsun ki sastim doğrusu.

Canım annenle güzel bir dille konuş arkadaşlarını eve davet et annen tanissin bilirse senin kimlerle birlikte olduğunu sanırım daha rahat edersin

canm ben sana kac evlen yada tanimadgn biriyle evlen demedim ki hele kurtulmsk icin evlen hic demedim. Sevdigin bi adamla evlen anlayisli ise rahat edersin mnasinda dedim..zor bi durum tabiki asiri koruma gudusu..

Yok yok yanlış ifade ettim. Ben bı yazdıklarımı sinir harbiyle anneme söyledim. Ki olacağıda o. Birini tanıyabilmem için vakit gerekiyor. Ve ne o vakit bende var ne de izin.

Madem öyle acaba niye çalıştırıyorlar sizi hayret gün içinde o kadar çok insan görüyorsun ki sastim doğrusu.

Canım annenle güzel bir dille konuş arkadaşlarını eve davet et annen tanissin bilirse senin kimlerle birlikte olduğunu sanırım daha rahat edersin

Şöyle aslında gerçekten mükemmel insanlar. Kısıtlamaları dışında.
Çalışmak için okudum. Zaman kaybetmek için değil sanırım bunun bilincindeler ki ona bir şey demediler.
Neler neler söyledim.
Hatta bazı samimi arkadaşlarıma inanmıyorlar sen beni evden alsan seninle olduğuma inansınlar demişliğimde vardır

Şöyle aslında gerçekten mükemmel insanlar. Kısıtlamaları dışında.
Çalışmak için okudum. Zaman kaybetmek için değil sanırım bunun bilincindeler ki ona bir şey demediler.
Neler neler söyledim.
Hatta bazı samimi arkadaşlarıma inanmıyorlar sen beni evden alsan seninle olduğuma inansınlar demişliğimde vardır

Anneni al yanına çık ,abine teklif et kahve içmeyi kendini bunaltma.böyle böyle belki onlar da senin artık bunaldigini gorup tek başına zaman geçirmek istediginin farkına varabilirler.

Senin istedigin seyler gayet normal, ama malesef Ailen anormal.
Evlen kurtul diyenlere asla katilmiyorum , sakin boyke bir yanlis yapma sonucu daha kotu olabilir ..
Ailenle konus dicem ondanda anlamiyorlar.
Sana aslinda bir secenek kaliyor ya aileni silip kendi hayatini kurucaksin , yada boyle yasamaya devam edeceksinm

Senin istedigin seyler gayet normal, ama malesef Ailen anormal.
Evlen kurtul diyenlere asla katilmiyorum , sakin boyke bir yanlis yapma sonucu daha kotu olabilir ..
Ailenle konus dicem ondanda anlamiyorlar.
Sana aslinda bir secenek kaliyor ya aileni silip kendi hayatini kurucaksin , yada boyle yasamaya devam edeceksinm

Evlenecek aday adayım bile yokken :)
Odadan dışarı çıkmıyorum biri de demiyorki sıkılmıştır genç kız gezsin tadını çıkarsın yaşının. Aksine benim yaşımın gereği evde oturmak meyve soymak tv izlemek bla bla.

Anneni al yanına çık ,abine teklif et kahve içmeyi kendini bunaltma.böyle böyle belki onlar da senin artık bunaldigini gorup tek başına zaman geçirmek istediginin farkına varabilirler.

Zaten başka seçeneğim yokki. Ya annemle çıkıyorum yada çıkmıyorum. Çıkmamamda onların işine geliyor kötüsüde bu. Napacağımı inanın bilmiyorum

Canım devir öylebir devir olmuşki ne kadar kızsanda ailene hak veriyorum bu zamanda gözünden sakınıyorsun evladını ama en azından ailenizin tanıdığı güvendiği kişiler yokmu sıkıldığınız zaman onlarla iletişim kursanız

Gerçekten zor bir durum canım. Başka şehire gitsen devlet memuru olarak falan başka bi çıkış göremedim ben.

Back
X