• Merhaba, Kadınlar Kulübü'ne ÜCRETSİZ üye olarak yorumlar ile katkıda bulunabilir veya aklınıza takılan soruları sorabilirsiniz.

Ailemin beni bunaltmasından yoruldum artık!

Benim babam da çok sıkardı beni. Üniversiteyi şehir dışından okumaya gelenlerin bilmediği yer yoktu ben doğup büyüdüğüm şehri bilmezdim. Yalan dolan çıktık gezdik tabi ara sıra. Ve bu bence babam açısından hiç hoş değil ama bunu kendi istedi.

Sonuç olarak evlendim rahatladım. Eşimle çok gezeriz. Babam zerre karışmıyor artık hiç bir konuda. Karışsa da takan yok zaten :)
Ama ben şanslıyım ki iyi bir eşim var ve kurtuluş amaçlı evlenmedim. Sende sakın daha özgür olurum diye evlenme. Yağmurdan kaçarken doluya tutulma ihtimalin de var. Karısını camdan dışarı baktırmayan erkekler var malum.

Aileler çok yanlış yapıyor. Kocaman kızı bu kadar sıkarak yanlış evliliklere itiyorlar. Eşini seçerken çok dikkatli ol, kıskanç olmasın. Ailene de artık evlilik çağında koca insan olduğunu uygun bir dille anlatmalısın.

Benim bi arkadaşım var o da aynı senin anlattığın gibi bir hayat yaşıyor ama o çalışmıyor devamlı evde düşün ben onlara gidersem görüşebiliyoruz anca arkadaşım çok deli oluyor hatta intihar bile düşünüyodu o derece Allah yardımcın olsun valla çok zor durum :KK51:

Merhaba canım. Allah mutlu mesut etsin. Gerçekten zor zamanlar geçiriyorum kendime güvenim hiç yok.
Bende dün kendi derdimi anlatmış gibi olmuşum, kusura bakmayın. Allah yardımcınız olsun.. Bende kendime güvensizdim. Daha yeni yeni kendimi toparlıyorum. Herşey den önce sen bir bireysin.. Onlar senin annen, baban olabilirler.. Büyüğünüzdür başınızın üstünde yerleri vardır.. Ama sizin hayatınızı çalacak hakkını onlara vermez. Bunu ailenize anlatmaya çalışın.. Ben yapamadım, başaramadım. Ama belki siz başarırsınız. İş dışın da sosyalleşeceğin alanlar yarat kendine.. Misal gitar kursuna gidebilirsin. Resim kursuna gidebilirsin. Hem sosyalleşirsin, hem de arkadaş edinmiş olursun. Sana çok iyi gelecektir..

Devleti denemedim canım henüz. Şimdi düzenimi bırakıp şehir dışına gitmek cok mantıklı olmaz. Ki onun içinde aile içinde büyük bir krizi göze almam gerekiyor :KK43:
Ama sen de çok kaderine razı olmuşsun tatlım. Biraz belli et tepkini. Aileni karşına alma tabiki ama 15 yaşında değilsin artık. Birden bire değişmezler tabiki ama zamanla iyi kötü bi aşama kaydedebilirsin bence.

Tayin iste başka yere git ben de yapamam böyle yerlerde..Bazı şeylerin keyfi bekarkende tadılmalı.Evlenince malesef bekar hayatı gibi olmuyor.

Öyle hayat olur nasıl abartılır örneğini veriyor ailen. Ama sakın evlenmek için evlenme yağmurdan kaçarken doluya tutulmak var

bende aynı durumda sayılırım bu şekilde flört olamadığı için evlilikte olamıyor çözümü yok bulamadım
Özür dilerim ama size katılmıyorum flört olmadan da evlilik olabilir. Benim babamda beni gönderirken zaman sınırı koyardı nereye gittiğimi incelerdi annemden izin alamazdım sıkılırdım ama bu kadar da değil tabi kısmen sosyaldim. Ama erkek kardeşim tam tersi istediği gibi gezerdi. 3 sene önce evlendim görücü usulü ama herkesin sandığı gibi eşim olmasına ben karar verdim yani büyükler anlaştı bize emri vaki yapmadılar-hep öyle sanıyolar yagörücü usulü evlilikler öcü tü kaka- neyse eşimi çok seviyorum ve şimdi çok daha rahatım elbette eşime gideceğim yeri haber vererek istediğim yere gidiyorum ve her fırsatta da geziyoruz kucağımızda kızımızla.

Yani Liipstiick Liipstiick durumun zor evet ailende haklı değil abartmışlar ama sakın onları üzme çünkü nolursa olsun yanında olacaklar yine onlar bi düşün onlara yaptığını senin kızım sana yapsa napardın? Neler hissederdin? Annen de babandan çekiniyo ki sana yardımcı olamıyo ben annemle çıkardım dışarı en iyi arkadaşım o olmuştu her zaman yanımdaydı. Sende her fırsatta annenle ne kadar iyi anlaştığını hissettir ve onunla işten falan bahset küçük önemsiz bile olsa bu onlardan bişey saklamayacağının güvenini verir. Arada abinle çık ona anlat ufak tefek yaşadıklarını ki onlarla herşeyini paylaştığın izlenimini ver bu güven için önemli bi adım oluyo aileler için. Flört edemem evlenemem diye de düşünme zamanı geldiğinde herşey güzelce olur. Ana babaya öf bile deme diye ayet varken sakın sırtını dönme onlara. Dua et gönlüne göre bir eş nasip etsin sana ve gönlünce yaşa

aynı durumdayız yaşım 21 dışarda okusaydım haaytı bana zehir edeceklerdi belki de okulu yarım bırakıp dönecektim.teelfonum hala yok.15 lik ergenler yanımda telefonuyla hava atıyor.arkadaşlarım yok orda burda çalışmaya okumaya falan gittiler.pes etmedim dışardan üni okudum kpssye girdim atanmam için gerekli puanı aldım inş kurtulcm evden.sevgilim var bu baskılara rağmen karşı çıkıyorlar .baskı baskı baskı .hayatım bu tek kelimeden ibaret.bulursan bi çare bana da beklerim.

ben böyle ailelerin kendilerine yalan söylenmeyi hak ettiğini düşünüyorum.
23 yaşında izin alman değil sadece haber vermen gerekir bence.
valla Allah sabır versin. ben de evlenmeyip ailemle yaşasam böyle olurdu.
babam 5 te işten çıktığım halde neden 5.30 da hala evde değilsin diye kapıda bekliyordu geçen sene eşim askerdeyken.
biraz dik dursan?
çok mu üstüne gelirler?

Back
X