Ailemin benimle derdi ne ben anlamıyorum

Durum
Mesaj gönderimine kapalı.
Abimle kendimi kıyaslamiyorum cidden aklımdan bile geçmedi. Abime öfkeliyim çünkü kız tarafını memnun edeceğim diye kendi ailesini ezdi. Bizde kimse senin fikrin ne diye sormaz konusu geçer herkes kendi görüşünü söyler geçerdi. Benim dediklerimin aynısını hatta fazlasini halamlar söyledi onları hiç tersleme azarlama vs olmadı. Ben ailemi düşündüğüm için aslında bu kadar çok fikrimi beyan ettim. Babamın sağlık sorunları var annem desen hasta olmayan bir yani yok tek hayalleri ev almaktı ki aldılar güle güle otursunlar.

Benim abime olan öfkem 1 gr faydası olmadı. Okusun dediler ardında durduk benim kardeşim asker gitti Babam işten çıktı 1 yıl boyunca emekli diye iş bulamadı tek benim maasimla evi donderdik helali hoş olsun.

Ben evlendim şu süslü mutfak esyalarinda gözüm hep kaldı aileme söyledim istedim annem para yok kızım alamam dedim surat astım diye 1 hafta kimse yüzüme bakmadı o zaman evde yoktu borcta yoktu ama lafı yapıldı istedim diye ki onlar taş çatlasın 200 tl tutmazdı. Şimdi müstakbel gelinimiz istedi diye dağ kadar borçları olduğu halde 20 binlik mobilya aldılar. Ben içimden hep kırıldım söylesenize cidden kıyas için demiyorum siz olsanız kırılmaz mısınız
Kirilmakta haksiz gormuyorum seni ancak butun bu terslemeler dugun harcamalarinda fikrini beyan ettigin icin. Halan, teyzen soyler ama onlarin yorumlari etkisiz kalir oysa sen ayni seyleri soylediginde belki sana yapamadiklari icin vicdan azabi duyuyorlar belki de degerli ogullarina borcla da olsa bol bol eksiksiz hazirlik yapmalarina mudahale ettigin icin sinirleniyor olabilirler. Terslemelrin onune gecmek icin dugun hakkinda yorum yapma bence.. Bazi aileler boyle maalesef.. Kiz cocuguna bi ceyizini versinler yeter ama erkek cocugu icin oyle dusunmuyorlar..

Canım ben mobilya alındıktan sonra öğrendim almayın demedim sadece yapma baba sen ödeme dedim madem istediler ödesinler dedim. Belki karışıyor gibi olabilirim ama şöyle düşün bak.

Abim 1500 eşi 500 tl maaş alacak (kuran hocası ikisi). Ev kirası 1500 bağlı oldu yer ödeyecek evin bütün faturaları vs hepsini bağlı oldu yer ödeyecek. Bu 2000 tl onlara yemek giysi vs parası olacak.

Şimdi Babam ve kardeşim ayda 5000 tl ye yakın kredi ödüyorlar eve giren para 6000 civarı belki biraz daha fazla. Abim ve eşi evlerinde keyif sürerken ailem onların borçlarını ödeyecek niye çünkü kız tarafı nakit takılan parayı vermek istemiyor ne kadar tutarsa artık Babam altınları asla almaz sadece nakilleri istedi sonuçta borç onların borcu. Kız tarafı kabul etmiyor ben zamanında dedim yapmayın diye karışmak için değil ama ön gördüğüm için dedim bunu şimdi belki de benim dediklerim çıkıyor diye bu kadar sinirliler bana karşı.
Diyorum ya haksiz bulmuyorum bu konuda seni ancak ailen resmen biz acliktan olsek de bunu yaptik veya yapacagiz sen karisma diyorlar. Oysa sen babanin evinin gecimini dusunuyorsun. Girecekleri zor durumu dusunuyorsun. Yipraniyorsun bosu bosuna.. Bosver.. Kocanla evinde gecimine bak sen. Ogullarini tepesine cikaran ailen dusunsun biraz da bunlari.

Diyorum ya haksiz bulmuyorum bu konuda seni ancak ailen resmen biz acliktan olsek de bunu yaptik veya yapacagiz sen karisma diyorlar. Oysa sen babanin evinin gecimini dusunuyorsun. Girecekleri zor durumu dusunuyorsun. Yipraniyorsun bosu bosuna.. Bosver.. Kocanla evinde gecimine bak sen. Ogullarini tepesine cikaran ailen dusunsun biraz da bunlari.
Haklısın canım fikir beyan ettim evet ama ilk anlamadıklarında beni terslediklerinde müdahil olmamam lazımdı ben çok üzüldüm aslında babam o mobilya alındıktan sonra tansiyonu 18 lere çıkmıştı yüzünün rengi atmıştı. Kiyamadim cidden eve geldim hüngür hüngür ağladım ama şimdi diyorum boşver yani benim onları düşündüğüm kadar kendi kendilerini düşünselerdi bu durumlar da olmazdık ya neyse herşey olduğuna varırmış.. Ben üstüme düşeni yaptım elinden geldigi kadar. Bu saatten sonra da hiç birşeye karışmam üzülsem de içimde yaşarım.

Haklısın canım fikir beyan ettim evet ama ilk anlamadıklarında beni terslediklerinde müdahil olmamam lazımdı ben çok üzüldüm aslında babam o mobilya alındıktan sonra tansiyonu 18 lere çıkmıştı yüzünün rengi atmıştı. Kiyamadim cidden eve geldim hüngür hüngür ağladım ama şimdi diyorum boşver yani benim onları düşündüğüm kadar kendi kendilerini düşünselerdi bu durumlar da olmazdık ya neyse herşey olduğuna varırmış.. Ben üstüme düşeni yaptım elinden geldigi kadar. Bu saatten sonra da hiç birşeye karışmam üzülsem de içimde yaşarım.
Hep boyle olmuyor mu. Evlenseler bile kiz cocuklari ailelerinin sorunlari ile dertleniyorlar. Erkek cocuklari hala bencil hala bencil..

Her aile mükemmel olmak zorunda değil. Annen baban diye kusursuz olacaklar diye birşey yok. Eğer cidden seni bu kadar üzüyorlarsa mesafeni koymalısın. Gider gelirsin ailen sonuçta ama mesafeli olursun

Bizim evde değil ama korkum düğünde kavga çıkacak diye karşı tarafla da baya ipler gerildi şu para olayı yüzünden. Başından beni dinlemediler kaç defa dedim babama bırak borcu abim ödesin yok ben yardım ederim dedi ne bilsin kız tarafı aç gözlü :/ 20 binlik mobilyalar havada uçuştu bu adam baştan söylemişti oysa ki çok borcum var diye mecbursun dediler kabul etmeyin dedim dinlemediler yine lafları boğazıma dizidiler eşimin yanında beni sürekli azarladılar sen karışma dediler ama ben üzüldüm en çok kardeşime sonra babama. Şimdi kız tarafı bütün takılara göz dikti düğün öncesi Babam kız tarafıyla tartıştı vs yani benim zamanında yapmayın dediklerime karşı çıktılar şimdi yapmasaydık diyorlar.

O yüzden belki benden çıkartıyorlar öfkelerini. Ben yoruldum ama 5 aydır burnumdan getirdiler benim :KK43:

Evet tahmin ettiğim gibi düğün stresi var üZerinizde ve bütün stresi size yansıtıyorlar. Ama değer vermediklerini düşünmeyin vede karışmayın. Nazları size geçiyor diye düşünün. Kendi seçimleri sonuçta ne yapabilirsiniz bu saatten sonra borcu üstlenmiş..

Durum
Mesaj gönderimine kapalı.
Back
X