• Merhaba, Kadınlar Kulübü'ne ÜCRETSİZ üye olarak yorumlar ile katkıda bulunabilir veya aklınıza takılan soruları sorabilirsiniz.

ailemin boşanacağım korkusu

greengirll

yok başlık falan
Kayıtlı Üye
21 Kasım 2012
9.068
9.560
398
Kızlar günaydın, 1,5 sene kadar önce eşimle boşanma aşamasına kadar geldiğimiz bir süreç vardı, ailesi yüzünden aramız bozulmuştu. Ben aileme anlatmamıştım zira huylarını biliyordum annem panik atak ve takıntı hastası (başka rahatsızlıkları da var), babam kanser. Sağolsun kv annemlere anlatmak için telefona sarılmış annemler müsait değilmiş zaten evin içinde hasta var sıkıntılı dönem, annem de sonra kv ye dönmeyince kv ne kadar tanıdığı akrabamız varsa teyzelerim yengelerim vs vs olayı anlatıyor annemler de duymuş oluyor böylelikle. Annem kv ile konuşmak istiyor kv kabul etmiyor sonra annem ısrarla konuşmak isteyince telefonda kavga ediyor annemle ve o günden sonra konuşmuyorlar. Ailem daha sonra eşimle muhatap oldu, eşim sorunlarımızı çözdüğümüzü sıkıntı olmadığını vs söyledi anneme. Şu anda eşimle normal bir hayatımız var, kv kp konuşmuyorlar, ben de hiç bir şey söylemiyorum. Annemler sürekli boşanacağım, aynı şeyleri yaşayacağım, yaş geldi 31, hayatını karartacak bu aile, bize söylemiyorsun tavrında. Kardeşimi bile doldurmuşlar, çocuk yurtdışında, arıyor beni "abla bak geç değil ayrıl yeni birini bulursun" diyor e benim eşimle sorunum yok ki diyorum, hiçbiri ikna olmuyor.

Babaannemle yakınımdır, 90 yaşında kadın, annemler sürekli ona soruyormuş, inanmıyorlarmış, gece annem tavana gözlerini dikip uyumuyormuş çok takıyormuş. Bana gün içinde ulaşamazlarsa ya da sesim yorgunsa , her haftasonu göremezlerse hemen bana söylemiyorsun aranız kötü demeye başlıyor. İnanın çok bunaldım, ailemden de gitgide uzaklaşmaya başladım. Takıldılar kaldılar o günlere. Yarının ne olacağı bilinmez olur da boşanırsam sanırım kaldıramayacaklar.

Babaannem çok bunalmış bana sürekli annenden bıktım laf anlamıyor diyor, halam bana kızıyor (beraber yaşıyorlar) annemin huzurunu bozuyorlar müdahale et diyor, annem ben kimseye bir şey söylemiyorum yalan söylüyorlar diyor, ben ortada kalıyorum ve geriliyorum.

Zaten çok yoğunum, eşim de öyle, akşam evimizde huzurluyuz şükür, ben planlar yapıyorum geleceğe yönelik ama bizimkiler yüzünden moralim aşırı bozuluyor artık.

Aslında yapılacak bir şey yok gibi ama gene de yazmak istedim rahatlamak için.

Okuyan herkese şimdiden teşekkürler...

Biliyorum gerçekten kolay değil ve ne yazık ki bu böyle sürecek, nerden mi biliyorum ? Kendi ailemden,eşimle 1-2 kez tartışıp annemgile gidip kafa dağıtıp onlar moralsiz görünce sordular bende az tartıştık demistim hay demez olaydım şimdi derin bir nefes alsam ay ne oldu kavga mi ettiniz diye soruyorlar:KK51:

Iste sorunlari ailelere acmanin zararlari bunlar. Siz halletsenizde o havadan cikamiyosunuz, cunku kimse inanmiyor artik size. Sen unutsanda aileler unutmuyor.

Birde sen buyutuyosun bemce, kaldiramayacaklar bosansak filan diyosun. Sen haric herkes bosanmanizi coktan kabullenmis. Sandigin kadar buyuk darbe olmaz. Sonucta aniden verilen bi karar olmayacak onlar icin, onlar zaten bu haberi duymayi bekliyolar kendilerini hazirlamislar.

Annen icin suan senin huzursuz bi evlilige devam ediyor olman.. yani bu dusunce onu uyutmuyodur. Kardesin icinde oyle.. yoksa huzurlu oldugunu bilseler uzerine gelmezler.

Yarın öbür gün boşanmak istediğinde arkanda durmayacak bu eve gelemezsin diyecek bir ailen olmadığı için çok şanslısın öncelikle seni düşünen senin için uykuları kaçan bir ailen var şükret . Seni düşündükleri için endişe ettikleri için mi ailenden uzaklaşıyorsun ? Yapma lütfen yapacağın şey eşini alıp annenle konuşmanız iyi bir konuşmayla ikna edebilirsiniz bence . Kvdene gelince de ona ne oluyormuş ki herkese arayıp anlatıyor hayret yani. Konuşmayın boşverin birşey kaybetmezsiniz . Eşinizle mutlu olmya bakın

Kızlar günaydın, 1,5 sene kadar önce eşimle boşanma aşamasına kadar geldiğimiz bir süreç vardı, ailesi yüzünden aramız bozulmuştu. Ben aileme anlatmamıştım zira huylarını biliyordum annem panik atak ve takıntı hastası (başka rahatsızlıkları da var), babam kanser. Sağolsun kv annemlere anlatmak için telefona sarılmış annemler müsait değilmiş zaten evin içinde hasta var sıkıntılı dönem, annem de sonra kv ye dönmeyince kv ne kadar tanıdığı akrabamız varsa teyzelerim yengelerim vs vs olayı anlatıyor annemler de duymuş oluyor böylelikle. Annem kv ile konuşmak istiyor kv kabul etmiyor sonra annem ısrarla konuşmak isteyince telefonda kavga ediyor annemle ve o günden sonra konuşmuyorlar. Ailem daha sonra eşimle muhatap oldu, eşim sorunlarımızı çözdüğümüzü sıkıntı olmadığını vs söyledi anneme. Şu anda eşimle normal bir hayatımız var, kv kp konuşmuyorlar, ben de hiç bir şey söylemiyorum. Annemler sürekli boşanacağım, aynı şeyleri yaşayacağım, yaş geldi 31, hayatını karartacak bu aile, bize söylemiyorsun tavrında. Kardeşimi bile doldurmuşlar, çocuk yurtdışında, arıyor beni "abla bak geç değil ayrıl yeni birini bulursun" diyor e benim eşimle sorunum yok ki diyorum, hiçbiri ikna olmuyor.

Babaannemle yakınımdır, 90 yaşında kadın, annemler sürekli ona soruyormuş, inanmıyorlarmış, gece annem tavana gözlerini dikip uyumuyormuş çok takıyormuş. Bana gün içinde ulaşamazlarsa ya da sesim yorgunsa , her haftasonu göremezlerse hemen bana söylemiyorsun aranız kötü demeye başlıyor. İnanın çok bunaldım, ailemden de gitgide uzaklaşmaya başladım. Takıldılar kaldılar o günlere. Yarının ne olacağı bilinmez olur da boşanırsam sanırım kaldıramayacaklar.

Babaannem çok bunalmış bana sürekli annenden bıktım laf anlamıyor diyor, halam bana kızıyor (beraber yaşıyorlar) annemin huzurunu bozuyorlar müdahale et diyor, annem ben kimseye bir şey söylemiyorum yalan söylüyorlar diyor, ben ortada kalıyorum ve geriliyorum.

Zaten çok yoğunum, eşim de öyle, akşam evimizde huzurluyuz şükür, ben planlar yapıyorum geleceğe yönelik ama bizimkiler yüzünden moralim aşırı bozuluyor artık.

Bizimde sorunlarımız olmuştu babam beni görünce nasılsın demekten önce bir sorun varmı diye soruyor. Yok deyince oh oh diyip normale geçiyor. Annem ana olunca anlarsın derdi. ilerde böyle bişey yaşasa bende hep mutsuzmu düşünürüm herhalde.

Biliyorum gerçekten kolay değil ve ne yazık ki bu böyle sürecek, nerden mi biliyorum ? Kendi ailemden,eşimle 1-2 kez tartışıp annemgile gidip kafa dağıtıp onlar moralsiz görünce sordular bende az tartıştık demistim hay demez olaydım şimdi derin bir nefes alsam ay ne oldu kavga mi ettiniz diye soruyorlar:KK51:

Gerçekten mi :( Ya annem takıntı hastası bir de, ben saklarken kv nin tüm şehre ilan etmesine o kadar sinirleniyorum ki. Zaten sonrasında eşime söylemiştim, annen herkese yaymış diye eşim gitti kızdı susturdu ama çok geçti herkes öğrenmiş bir kere. Komşusuna dahi anlatmış...

Sabah sabah bir ton mesaj gelmiş halamdan yine aynı konular boğulacak gibi hissediyorum.

Bütün anneler aynı sanırım. Bir daha sorun olduğu zaman saklamayacağınızı, ilk olarak onlara söyleyeceğinizin güvenini verirseniz, belki daha rahat olurlar. Tek çözüm bu gibi.

Takıntı hastası annemle kanser babama sorun var desem iyice yıkılacaklar ki. Ben onları üzmek istemiyorum, hayatımda hiç bir sorunu da onlara söylemedim hiç bir zaman, her zaman kendim çözdüm. Alışkın değiller benden sorun duymaya:)

Aslında gene kendi içimizde çözebileceğimiz şeyleri boşboğaz kv herkese ilan ettiği için oldu bütün bunlar. O kadar kızgınım ki ona.

Iste sorunlari ailelere acmanin zararlari bunlar. Siz halletsenizde o havadan cikamiyosunuz, cunku kimse inanmiyor artik size. Sen unutsanda aileler unutmuyor.

Birde sen buyutuyosun bemce, kaldiramayacaklar bosansak filan diyosun. Sen haric herkes bosanmanizi coktan kabullenmis. Sandigin kadar buyuk darbe olmaz. Sonucta aniden verilen bi karar olmayacak onlar icin, onlar zaten bu haberi duymayi bekliyolar kendilerini hazirlamislar.

Annen icin suan senin huzursuz bi evlilige devam ediyor olman.. yani bu dusunce onu uyutmuyodur. Kardesin icinde oyle.. yoksa huzurlu oldugunu bilseler uzerine gelmezler.

Hayır gayet huzurluyum eşimle. Ama onların inanmadığı kısım, kv meselesi. Kv benimle konuşmuyor ya, gene durup durup seni üzecek eski olaylar yaşanacak diye korkuyorlar.

Eşimin ailesini susturma ihtimaline de inanmıyorlar. Eşim biraz geç kavrıyor bu tarz olayları, hayatında hiç sorun çözmemiş hep ailesi yaşmış onun adına, nasıl davranması gerektiğini yeni kavrıyor ama ailem inanmıyor tabi.

Takıntı hastası annemle kanser babama sorun var desem iyice yıkılacaklar ki. Ben onları üzmek istemiyorum, hayatımda hiç bir sorunu da onlara söylemedim hiç bir zaman, her zaman kendim çözdüm. Alışkın değiller benden sorun duymaya:)

Aslında gene kendi içimizde çözebileceğimiz şeyleri boşboğaz kv herkese ilan ettiği için oldu bütün bunlar. O kadar kızgınım ki ona.
Çok haklısın, ona mı kaldı ailene söylemek de işte. Senin kan kussa kızılcık şerbeti içtim diyen bir yapın olduğunu ailen de bildiğinden bu tedirginlikleri bence. Takıntı hastalığı benim annemde de var, çok iyi anlıyorum. Yine de onlar kocaman insanlar, belki düşündüğünüz kadar yıkıcı etkisi olmaz.

Yarın öbür gün boşanmak istediğinde arkanda durmayacak bu eve gelemezsin diyecek bir ailen olmadığı için çok şanslısın öncelikle seni düşünen senin için uykuları kaçan bir ailen var şükret . Seni düşündükleri için endişe ettikleri için mi ailenden uzaklaşıyorsun ? Yapma lütfen yapacağın şey eşini alıp annenle konuşmanız iyi bir konuşmayla ikna edebilirsiniz bence . Kvdene gelince de ona ne oluyormuş ki herkese arayıp anlatıyor hayret yani. Konuşmayın boşverin birşey kaybetmezsiniz . Eşinizle mutlu olmya bakın

Evet farkındayım tabi ki şükrediyorum böyle bir ailem olduğu için ama kendilerini üzmelerini istemiyorum.

Defalarca konuştum annemle, çok yakın zamanda da hatta ikisini aldım karşıma birebir anlattım güzel güzel...Ama halam her gün bana mesaj atıyor, onun da iyi niyetinden şüpheliyim artık, sonunda kardeşime söyledim annemlerle tekrar konuşur musun diye bakalım...

Kv konusunda da eşime söylemiştim bak herkese anlatmış annen, x komşuyu tanıyor muyuz hayatımızda yüzünü görmedik ama bizim tüm özelimizi biliyor biliyor musun demiştim; eşim sonra gitmiş annesine kızmış, kv-kp kavga etmişler, kp niye herkese anlatıyorsun demiş, kimseye bir şey anlatmayacaksın demiş eşim annesine öyle çenesini kapadı kv.

Çok haklısın, ona mı kaldı ailene söylemek de işte. Senin kan kussa kızılcık şerbeti içtim diyen bir yapın olduğunu ailen de bildiğinden bu tedirginlikleri bence. Takıntı hastalığı benim annemde de var, çok iyi anlıyorum. Yine de onlar kocaman insanlar, belki düşündüğünüz kadar yıkıcı etkisi olmaz.

Bir de ailem ona niye dönmemiş diye kavga etmesi, küsmesi bir de barışmak için ayağına beklemesi var. Şaka gibi. Aileme konuşmayın, muhatap olmak zorunda değilsiniz dedim.

Evet sanırım gene bir şey saklıyorum sanıyorlar, ama gerçekten eşimle aramda bir sıkıntı yok, hiç bir zaman da olmadı aslında, eşimin ailesi hep sıkıntımız oldu. Bu sefer gene kv kp küs ya benimle, annemler yine aynısı olacak diye korkuyor.

Bu sefer farklı olarak ben yapılacak her şeyi yaptım, eşim de gördü ve hiç bir şey söylemedi. Hatta geçen gün kandil mesajı gönderdim aile grubuna eşimin, kv kp cevap vermedi eşim çok gergindi o akşam ama ben çok keyifliydim zira 1-0 öne geçtim eşim de tekrar görmüş oldu ailesinin kibrini:)

Çocuk var mı?
Çocuk yoksa anlaşamadığınız için yapmadığınızı düşünüyorlardır içten içe..

Çocuk varsa eşinizle beraber oturup annenizle konuşun iyi ve huzurlu olduğunuzu.
Ortalığı karıştıran kv. Bence her şeyi anlatmayın ona..

Sizin için endişelenen bir aileniz var. Darlansanız da bardağın dolu tarafını görün.
Biz iyiyiz demekten ağzınız eskimez. Takıntılı insanla uğraşmak zordur..

Başka insanları bu kadar bunaltacak kadar kafayı takması normal anne hassasiyetinin ötesinde. Anneniz sanırım kafayı takmak için sizi seçmiş. O konu olmasa başka bir şeye takacaktı. Bence beraber bir psikoloğa gidin. Tedavisini olsun. Devamlı böyle tedirgin olması genel sağlığı için de zararlı.

herşeyden önce onlar anne babasenelerce emek verdikleri evlatlarını tabiiki merak edecekler .. siz tam anlamıyla onları sorun olmadığına ikna ederseniz bu kadar üstünze düşmeyi keseceklerdir.. benim babam her aradığında geldiğinde ilk sorduğu sorulardan bir sıkıntı var mı bir durum yk inşallah diyor... bir kere olaylara dahil olduklarında hep orada olup sizi yalnız bırakmamak istiyorlar.. şu açıdan bakarsak büyük bir nimete sahipsiniz.. çoğu kişinin ailesi sahip bile çıkmıyor..

Sorun kv denizde. Siz karı koca olarak ister boşanırsınız, ister barışırsınız ona mı kalmış arayıp herkese reklam etmek. Hazır bu kadar dolmuşken gidip kv denizin haddini bildirin, bir daha onu ilgilendirmeyen konularda orada burada konuşmasın.

Annenize bir noktada hak veriyorum, kız annelerinin birçoğu öyle maalesef. Ayrıca babanızın hastalığı zaten annenizin psikolojisini bozmuştur. Anneniz “bize birşey olursa kızımızın arkasında kimse kalmayacak” korkusu yaşıyor olabilir.

Back
X