Ailemin çok tepki gösterdiğini düşünüyorum

Sevilmeyensebzeler

Geçici Olarak Hesap Pasiftir !
tek ayak cezası
Kayıtlı Üye
11 Temmuz 2014
16
0
16
Merhaba bayanlar 17 yaşındayım ailemle sorunlarım var en azından buraya içimi dökebilrim diye düşünüyorum. Yaklaşık 2 yıllık bir ilişkim var sevgilimle birbirimizi çok seviyoruz onun ailesi beni biliyor annesiyle kardeşleriylede tanıştık. O hayatıma girdikten sonra çok şey değişti ders notlarım düzeldi halim tavrım değişti o bana çok iyi geldi yani çok seviyorum onu. Ailem erkek arkadaş konusunda çok katı bırak sevgiliyi normal bir erkek arkadaşım bile olsun istemiyorlar. Bizde yakalanmamak için hiç çarşıda sokakta gezmiyoruz. 3 gün önce buluştuk çok kısa bir mesafede çarşıda bir yerden bir yere beraber yürüdük ama elele falan değil babam görmüş bizi aradı eve çağırdı gittim çok kızdı büyük tepki aldı dışarı çıkmayı interneti falan yasakladı ben sadece normal arkadaşım dedim yinede çok tepki gösterdiler normal bir erkek arkadaşım bile olamıcakmış anneme telefonunu al demiş ama annem henüz almadı daha sonra konuşurlarken lise bitsin üni.ye gitmez oturur evlenmeyi bekler demiş( bu arada lise son sınıfı okucam bu sene) böyle bişi olabilir mi ya şimdi sevdiğim çocukla görüşemiyoruz e tabi çok özlüyorum eğer dedikleri gibi yaparlarsa kaçmayı düşünüyorum hayatta kaçmayı düşünmezdim bu sitedeki kaçarak evlenme ile ilgili şeyleri okudum korktum da biraz çok huzursuzum artık büyüdüğümü doğru ile yanlışı ayırt edebilecek yaşa geldiğimi kabul etmiyorlar anlamıyorum onlar mı haklı ben mi haklıyım sizce

Kadınlar Kulübü Mobil uygulaması kullanılarak gönderilmiştir.

Canım benim yaşın daha çok küçük. Herkesin ailesinin belli sınırları vardır. Yetişme tarzlarından kaynaklanan. Tabiki de aşk sevgi bunlar güzel şeyler. Ancak senin yaşın evlilik için de inan bana daha çok küçük. Ne olursa olsun onlar senin ailen, evden kaçmak istediğini söyledin bunu yaptığında ki inşallah yapmayacaksın onları ne kadar üzeceğini hiç düşündün mü? Değer mi canım benim? Ailenle oturup konuşmayı dene, bir anda olmaz tabi sabırlı ol kendini sakince isyan etmeden anlatmaya çalış. Aklından da çıkar o kaçma işlerini olur mu? İlerde çok pişman olursun. Üniversite konusunda da sen kazandığında zorluk çıkaracaklarını sanmam ben baban sinir anıyla söylemiştir.

herseyi bi kenara biraktim da okumaz oturur evlenmeyi bekler demek nedir ya
evet ailen cok fazla tepki vermis.. ama aile iste ne yaparsan yap degistiremiyosun da vazgecemiyosun da..
ne yapilir boyle durumlarda hic bilmiyorum ki. BAbalar boyle durumlarda genelde cok kati olurlar ve kararlarindan cok cok zor donerler donseler bile.

okumani engelleyemezler.. onlara bunu goster universiteye cok iyi hazirlan ki bu sene kazanabilesn yoksa korkarim bir sene daha beklemene bile izin vermeyebilirler

biraz zaman ver cok dua et Allah babanin ve annenin kalbini yumusatsin..
Konu anne baba olunca cok zor cokk

yine de tatli dille konus babanla bence yoksa inada binebilir.. babalar kizlarina dayanamaz bilirsin :)

Bilmiyorum insallah öyle bişi olmaz bende kaçmak gibi şeyleri sevmiyorum ama aile baskısından kaçarak evlenen kızları anlayabiliyorum şimdi .s

Sen kaçarak evlendiğinde yani arkanda ailen olmadan evlendiğinde hem karşı taraf hem de ailesi seni çok rahat ezer canım. İnan bana, ne kadar iyi insan olursa olsun. Bak burada ne konular var telli duvaklı gelin olup kaynanasıyla can ciğer olanı bile yeri geliyor sorun yaşıyor. Sen derslerine bak, okuluna hazırlan iyi bir bölüm kazan. Her şey daha güzel olacak o zaman. Aile bu naparsın atsan atılmaz, satsan satılmaz.

Evet gerçekten çok zor bir durum .s

ailenin yaptığı doğru değil belki ama sen de yanlış yoldasın.

birincisi daha reşit bile değilsin, ailenin eline bakıyorsun, yani her şeyinle onlara mecbursun, onlar da senden sorumlular.

hal böyleyken baban nasıl sınırlamalar getiriyorsa onlara uyacaksın.

sokakta sevgiliyle gezmeyeceksin , bu çok zor bir şey değil.

benim babam da çok katıydı sen yaşlarımdayken, ve bu tarz şeyler yaşamamak için hiçbir erkeğe o gözle bakmadım.

bu kadar basit.

oku çalış kendi ayaklarının üzerinde dur, o zaman ne istersen öyle yaşa.

sen şu an kaçmayı düşünebiliyorsan, o bahsettiğin çocuk sana iyi gelmemiş demektir.

sakın öyle bir hataya düşme.çok pişman olursun.

Evet en çokta ondan korkuyorum ailesi tarafından ezilmek falan insallah böyle kotu durumlara düşmem .s

Evet en çokta ondan korkuyorum ailesi tarafından ezilmek falan insallah böyle kotu durumlara düşmem .s

Eğer derslerine kendini verip iyi bir bölüm kazanırsan düşmezsin canım benim. En azından kendine maddi açıdan güvenin olur. Başkasının eline bakmak sevdiğin bile olsa bi yerden sonra ağır gelir insana. Babanın huyuna git baban o senin, kendi yöntemleriyle korumaya çalışıyor. Onu da öyle kabullen

Birde şöyle bir konu var annem bu çocuk kim falan diye konuşucaz bi ara seninle dedi sevgilim herşeyi açıkça söyle anlat beni falan dedi ama ben söylersem daha kötü tepki verirler diye düşünüyorum sonuçta şuan normal arkadaş sanıyorlar o kötü tepki verecekleri ni düşünmediklerini söyledi ama ben normal bir arkadaşımla geziyorum demeyi düşünüyorum sizce gerçeği saklamalımıyım söylemeli mi ?

bence okulu falan bırak kaç evlen.

görüşmezsen ölürsün, çünkü 25 yaşında olmana gerek yok ki koca 17 yaşında kız olmuşsun... tam evlenecek yaştasın. hem 2 yıllık ilişkin var, 15inde başlamışsın.
ailen de saçmalıyor 17 yaşında sevgilin olmayacak istediğin gibi görüşüp gezemeyeceksin de ne yapacaksın. böyle aile kalmadı artık 17 yaşında kızlar hep sevgilileriyle geziyor rahat rahat. aileleri falan da biliyor tanışıyor. sana niye bunu yapmışlar anlamadım. sanki öpüşmüşsün, ne bu tepki di mi?

Son düzenleme:
Tekirdag corluyu biliyorum kucuk bir yer hemen herkes herseyi duyabilir ama senin gibi aileden baski goren herkes kacip evlenmeyi secerse nice olur halimiz ailen senin kotulugunu istemez elbet ama senin kendini kanitlaman sart bu da ancak ve ancak iyi bir universiteyi kazanirsan mumkun olacaktir o zaman dusuncelerini ozgurce savunabilecegin bircok arkadasinda olur erkek kiz ailen Eger o cocukla gorusmeye gozlerine soka soka devam edersen ailen baskin cikar universite hayal olur cok pisman olursun

iPhone 'den Kadınlar Kulübü aracılığı ile gönderildi

Ailen biraz sert konuşmuş gerçekten ama önemli olan onların görüşü değil senin gelecekte nerde olmak istediğin, bu da kaçarak evlenmek olmasın. Oku, okulunu bitir evet okumak önemli ama senin seçimin belki bir meslekte kendini geliştirmektir, her konuda kendini geliştirmek önemli ama hedefin yoksa bir hedef belirle kendine o doğrultuda ilerle. Evliliği düşünmek için çok erken yaştasın, reşit bile değilsin ki.

İğneleyici yorumlar
17 yasinda ki bir kizin sevgilisi olabilir .
Birinden hoslanabilir sevebilir ne var bunda ?
Kizi kacacagim dememiş okumayi istiyor.
Babasi öyle dedi diye üzülmüş hatta.
Aman siz ciZginizi bozmayin.
Her yere ayni tur yorumlar yapan biri varda neyse ya
Canim ailen benim ki gibi.
Bi süre evden cikma elinle telefonda çok görülme.
Varsa faceden konusun sevgilinle telden mesajlasmayin ve teli ortaliga koy .
Güvenlerinikazan yani.
Sakin davran kitap oki film izle 1 ay kadar sabret..

Son düzenleme:

Biliyorum eğer dedikleri gibi beni üni.ye göndermezlerse evde tutsak gibi yaşatırlarsa kaçarım diye düşünüyorum kesinlikle okumayıp evde oturup koca beklemek bana göre bişi değil çünkü öyle yaşıcağıma böyle yaşarım diye düşündüm

Aynen telefonla hiç görünmüyorum zaten dışarı çıkmama izin vermiyorlar çıkmıyorum sevgilim sabrederiz üzülme dedi telefonu özellikle çıkarmıyorum ortalığa almasınlar diye, görüşün için teşekkürler bu arada

canım benim yaşın gerçekten henüz küçük.. 17 yaşında olduğum zaman benimde gözüm karaydı, özgürlük için ailemi karşıma almıştım,onlara mketup yazmıştım :))
kaçmayı aklından bile geçirme, şu üniversite sınavına hazırlan. anneni al karşına konuş. de böyle böyle, siz izin vermezseniz ben gizlice yaparım, bunun sonu kötüye gider. bana düşman mı olmak istiyosunuz yoksa sınırlarımm içinde yaşayıp size dürüst olmamı mı? bunları söyle bakalım bi

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…