Ailemin çok tepki gösterdiğini düşünüyorum

Ailenin verdiği tepki çok normal. Forumda bir konulara göz at istersen. Milletin annesi babası daha ileriki yaşlarda bile ne tepkiler veriyor sen daha 17 yaşındasın. Sana erkek arkadaşın olmasın kimseyi sevemezsin diyemem ama mümkünse 17 yaşındaki bir kız gibi sevgili ol. Öyle hemen ailesiyle samimi olma. Kendini GELİN konumuna sokma. Pişman olacağın yanlışlar yapma. Kaçmayı hiç düşünme. Ailen seni zorla birileriyle evlendirecek değil. Son sınıfı da okuyup üniversite için iyi puan yapmaya bak. Anladığım kadarıyla erkek arkadaşının yaşı da küçük. Hadi sen kaçtın evlendin hayatını ev kadını olarak sürdürüyorsun erkek arkadaşın ne olacak? Onun okuyup kariyer sahibi olmasını da engellersin. O şekilde de çok zor mutlu olursunuz.

Ha bu arada ben de eşimle sevgiliyken Çorlu sokaklarında çok dolaşmışımdır ama her zaman birimiz önden birimiz arkadan yürürdük gideceğimiz yere kadar. Her an her yerde önüne tanıdık çıkabilir.

Bu tür şeyler seni kaçma düşüncesine sevk etmemeli. Yani bu kesinlikle çözüm değil. Sen okulunu bitir önce bir mesleğiniz olsun senin de erkek arkadaşının da. Ailenin tepkisi ne kadar ağır olursa olsun senin o kişiden daha çok iyiliğini isteyecek tek varlığın ailen. Henüz okulun bitmemiş daha şimdiden böyle planlar yapmamalısın. Dua et her şeyin hayırlısı. Burada nice insanlar var senelerce birbirlerini deli gibi sevip de sonra düşman olan boşanan. Evlilik o kadar basit değil. Ailenin rızasını almadan kurduğun yuva sana kesinlikle huzur getirmez. Ailenin senin iyiliğini düşündüğünü bil sadece. Tabi çok ağır tepkiler vermemeliler ama onların yerine de koy kendini. Ve lütfen başka biri için onların ahını alma olur mu güzel kardeşim.

iPhone 'den Kadınlar Kulübü aracılığı ile gönderildi

Son düzenleyen: Moderatör:
Ailenin tepkisi gayet normal. Evet cogu zaman asiriya kaciyorlar ama hic bi anne baba evladinin kötülügünü istemez. Yasin da kücük hem bi kac sene sonra büyüdügünü kendileri de farkedip fazla üstüne varmazlar. Aman sakin kacayim falan deme, inan cok pisman olursun... Ne olursa olsun sevgilini ailene tercih etme... Sevgili herzaman bulunur....

Canım baba evi gibi olmaz hiç bir yer sakın bu hataya düşüp kaçma ve evlenmek için çok küçüksün aileni yumuşat mantıklı düşün lise bitsede bi kursa yazıl yada ne biliyim dikiş nakış okumasanda bunlar buluşmanızı sağlar sen büyüdükçe ailende evliliğine karışmıcaktır

bırak erkek arkadaşı falan daha çok erken canım ya oku babanın gönlünü al yok baba ben okuycam bilmem ne tatlı dilli ol şuan sen koca meraklısı evlilik meraklısısın anlıyorum hormanlar falan... o dönemden bende geçtim ailem 1 sene telefon vermedi bana takiplerindeydim hep ama noldu okudum memur oldum sevgilim de var şimdi hiçbirsey demiyorlar diyemezler zaten.. sende öyle ol. kaçmayı falan düşünceğine okulunu düşün ilerde burda kaçtım pişmanım diye konu açıp aglama diye söylüyorum.

Ailenin tepkisi normal, abartılı değil .. Bu bir

Sen daha büyümedin hala küçük bir kızsın... Bu da iki.

Annenlerin yaptigi belki dogru olmayabilir fakat her ailenin böyle cizgileri, sinirlari vardir.
Onlar kim bilir o anki kizginlikla öyle söylemislerdir yada senin duyacagini bile bile öyle söylemislerdir seni korkutmak için.

Bunun çözümü kaçmak degil canim, neticede ask karn doyurmaz. Ne yap, ne et, önüne bak, kendine yol çiz.
Tamam kolay degil, erkek arkadasini özlüyorsun ama unutma, hayatta her zaman kendini ilk siraya koyman lazim.

Derslerini çalis, iyi bir üniversite kazan ve eminim annenler yollar seni. Yollamazlar ise, o zaman direnirsin onlara karsi fakat kaçmazsin.
Kaçarsan ilerde sorunlar yasamaya resmen mahkumsn ve ailen hakli çikar. Tekrar baba evine gitmekte zor ve baban o zaman hatta daha kati olur.
Gelecegin mahf olmus olur.

Yani bu kaçma olayini lütfen unut canim.

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…