- 21 Ağustos 2015
- 32.063
- 97.333
- 598
- 38
- Konu Sahibi yalnizkus_
-
Annenizi karşınıza alın konuşun.Hadi ev neyse annen baban oturacak.Ama senın kazandın parayla nıye abın evlensınkı ?İste annenden araba alıcam de .Abin çalışsın madem öyleMerhaba arkadaşlar yaklaşık 4 yıldır çalışıyorum yaşadığım yere göre başlarda az şimdilerde ise ortalama bir gelirim var. Masrafsız biriyim sigara vs. kullanmıyorum çok makyaj yapmıyorum giyim, ayakkabı ve yılda bir kez yaptığım seyahat masrafım oluyor arada ev giderlerine harcıyorum kalan parayla da birikim yapmıştım ileride işsiz kalırsam kimseye muhtaç olmayayım diye annem babamı ikna edip evi değiştirmeye karar verince tüm kazancımı verdim sonra az buçuk yine birikim yaptım onu da annem kendi hesabında altına yatıracağını ileride bana vereceğini söylemişti annemdir dedim güvendim verdim şimdi ise öğrenim kredisi borcum geldi ama annem paramı vermiyor. Abini evlendireceğiz para lazım önce onu halledelim ileride sıra sana gelecek diyor. Evi alırken de sonra sana birikim yapacağiz diyordu şimdi ise abin evlendikten sonra diyor ileride başka bir şey bulacak biliyorum abime aşırı düşkün beni ise nasıl olsa masrafsız çalışıyor ayakları üzerinde duruyor birikim yapması gereksiz gibi görüyor. Yıllarımı heba edip gençliğimi verdiğim emeklerim heba oldu sorun sadece bu da değil ayrımcılık, en yakınına güvenememek, onca yılın emeğinden sonra borçla ortada kalmak... Tüm bunlar canımı yakıyor.
Nasıl bir yol izlemeliyim sizce en azından birikimimin yarısını alabilmek için?
erkek kardesiniz calismiyor mu? paranizin geri gelecegini sanmiyorum. bu saatten sonra kendi hesabiniza gecin ve sadece kendinizi dusunun. simdi ev icin bu kadar abim icin bukadar para verdim size diyim paranizi isterseniz siz kotu olacaksininiz buna eminim. hatta imkaniniz varsa baska eve bile cikabilirsinizMerhaba arkadaşlar yaklaşık 4 yıldır çalışıyorum yaşadığım yere göre başlarda az şimdilerde ise ortalama bir gelirim var. Masrafsız biriyim sigara vs. kullanmıyorum çok makyaj yapmıyorum giyim, ayakkabı ve yılda bir kez yaptığım seyahat masrafım oluyor arada ev giderlerine harcıyorum kalan parayla da birikim yapmıştım ileride işsiz kalırsam kimseye muhtaç olmayayım diye annem babamı ikna edip evi değiştirmeye karar verince tüm kazancımı verdim sonra az buçuk yine birikim yaptım onu da annem kendi hesabında altına yatıracağını ileride bana vereceğini söylemişti annemdir dedim güvendim verdim şimdi ise öğrenim kredisi borcum geldi ama annem paramı vermiyor. Abini evlendireceğiz para lazım önce onu halledelim ileride sıra sana gelecek diyor. Evi alırken de sonra sana birikim yapacağiz diyordu şimdi ise abin evlendikten sonra diyor ileride başka bir şey bulacak biliyorum abime aşırı düşkün beni ise nasıl olsa masrafsız çalışıyor ayakları üzerinde duruyor birikim yapması gereksiz gibi görüyor. Yıllarımı heba edip gençliğimi verdiğim emeklerim heba oldu sorun sadece bu da değil ayrımcılık, en yakınına güvenememek, onca yılın emeğinden sonra borçla ortada kalmak... Tüm bunlar canımı yakıyor.
Malesef maaş yatıyorsa maaş hesabına haciz geliyor. Eve haciz maaş yoksa geliyor. Bir arkadaşım yaşadı yakın zamanda. Biraz araştırsalar bulurlar yani nasıl olacağını. Ben de üzüldüm konu sahibine. Benim babam maddi durumu çok iyi olduğu halde hep para bekledi benden. Okurken de kendim çalıştım beş kuruş vermedi. Atanınca istemesin diye maaşımın yarısını kyk borcuma yatırdım ve uzun süre ağzını açamadı. Sonra da evleneceğim diye çeyiz vs dedim kapattım ağzını. Keşke baştan yatırsaymış paraları kyk yaMerrhaba, üzülerek okudum..
Dürüstlükle olacak iş değil anladığım kadarı ile, aileniz bu kyk borcuna ne kadar vakıf? ödemezsem icra gelecek deyin, isteyin paranızı.
Abiniz de biriktirseymiş, sizin paranızdan ona ne madem evlenecek kadar aklı eriyor. Tabi onun bu durumdan haberi var mı bilmiyorum? İletişiminiz iyiyse abinize söyleyin, benim o paraya ihtiyacım var ama senin için kullanacaklarını söylüyorlar deyin, belki o karşı çıkar?
Ben de hep aynı şeyi yaptım. Aileme yardımcı oluyorum. Her ay belli bir miktar. Ayrı evde yaşıyorum. Hem benim masrafım hem de onlara yaptığım yardımlar arasında biraz biraz olsun birikim yapmaya çalıştım hep. Biraz da şuna buna söyle böyle yapayım derken elimde pek bir şey de kalmıyor. Hesabımda suan 100 lira var ve ben yeğenlerime kıyafet alma derdindeyim. Üzülüyorum bazen durumlarına. Benim ailem yeri geldi mi sen bize ne yaptın ki de diyorlar. Size tavsiyem ben yaptım siz yapmayın sonradan cok üzülüyorsunuz..Merhaba arkadaşlar yaklaşık 4 yıldır çalışıyorum yaşadığım yere göre başlarda az şimdilerde ise ortalama bir gelirim var. Masrafsız biriyim sigara vs. kullanmıyorum çok makyaj yapmıyorum giyim, ayakkabı ve yılda bir kez yaptığım seyahat masrafım oluyor arada ev giderlerine harcıyorum kalan parayla da birikim yapmıştım ileride işsiz kalırsam kimseye muhtaç olmayayım diye annem babamı ikna edip evi değiştirmeye karar verince tüm kazancımı verdim sonra az buçuk yine birikim yaptım onu da annem kendi hesabında altına yatıracağını ileride bana vereceğini söylemişti annemdir dedim güvendim verdim şimdi ise öğrenim kredisi borcum geldi ama annem paramı vermiyor. Abini evlendireceğiz para lazım önce onu halledelim ileride sıra sana gelecek diyor. Evi alırken de sonra sana birikim yapacağiz diyordu şimdi ise abin evlendikten sonra diyor ileride başka bir şey bulacak biliyorum abime aşırı düşkün beni ise nasıl olsa masrafsız çalışıyor ayakları üzerinde duruyor birikim yapması gereksiz gibi görüyor. Yıllarımı heba edip gençliğimi verdiğim emeklerim heba oldu sorun sadece bu da değil ayrımcılık, en yakınına güvenememek, onca yılın emeğinden sonra borçla ortada kalmak... Tüm bunlar canımı yakıyor.
+1 ve abinizde olsunBabanız da yanınızdayken ailece konuşun.
Zaten ev için şu kadar vermiştim, annemin saklayacağım senin için değerlendireceğim diye aldığı paramı geri istiyorum diyin.
Anne resmen yalan ile üzerine yatmış. İnşallah babanızda hala vicdan vardır.
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?