• Merhaba, Kadınlar Kulübü'ne ÜCRETSİZ üye olarak yorumlar ile katkıda bulunabilir veya aklınıza takılan soruları sorabilirsiniz.

Ailemin peşimize takılma isteği

Ben 5 senedir evliyim ve 5 senedir yegenlerimin hepsini büyütüm 7 24 saat neredeyse. Ablamlara düzenli para yardimlari vs yani anlicagin hala devam ediyor 2 aylik oglumuz var ve esimde memnun degil bu konudan bukadar yükden bende. Hicbir zaman yalniz birakilmadik ne evlilik yasadik ne basla bise suands bile 2 aydir annem bizim evden cikmadi. Yazligmiz var bebek oldu diye hotele gidemedik yazligmiza bile bizimle gelecek sizde bende biraz olsun hayir demeyi ögeenmeliyiz kendi aileniz bile olsa düsüncesizlik zamanla bencilige dönüsüor.
Canım kendi bebeğinin nafakasını yediriyorsun sonradan acısı çıkar bunun. Buniş yapma demekten çıktı bebeğinin hakkına giriyorsun

ailemdeki herkes sudan nem kapan insanlar inan o kadar alınganlar ki çok zor onlarla konuşabilmek. O yüzden bahane bulmak durumunda kalıyorum. Bukez de kötü biriymişim hissi oluşuyor vicdanen

İşte bunu kabullenmek kabahat

Her tatile sizinle gideceksek biz niye evlendik diyeceksiniz

Küserlerse küssünler

Hep naif hep olur ya da işte bu sefer olamadı ama birdagakine demek hatalı bunu eşiniz yapsa kızarsınız

Net olun herkesin kendi ailesi var deyin konu para verip vermemelerinden öte sizin ayrı aile olduğunuzu idrak edememeleri

ya kızlar eşimle başbaşa biyerlere gitmeye kalksak hep birileri peşimize takılıyor. Bu kişiler hep benim aile bireylerim. 2 yıllık evliyiz eğerki gideceğimiz yeri duydularsa mutlaka bizimle geliyolar. Eşim de rahatsız bu durumdan çünkü dilediğimiz gibi vakit geçiremiyoruz. Bukez duyurmadan aldık biletlerimizi 1 haftalık tatile gideceğiz. Dün ablama gittim haftasonu pikniğe gidelim dedi bende söyledim biz tatile gidecez diye yeğenlerim direkt bizde gelelim dedi. Bugun babama söyledim haberi olsun nolur nolmaz diye. İlk dediği şey "ben de geleyim" oldu. Çok rahatsız oluyorum artık bu durumdan. Bende biletlerimizi aldık Diyerek geçiştirdim. babama da sende yeğenlerimi al arkamızdan gelin isterseniz diye teklifte bulundum. Babam birden vazgeçti yok hastane işlerim var falan diye sonrada bizim başımız kel mi diye laf sokuyor. Beraber gittiğimizde elini cebine atan kişiler değiller. Zaten birsürü masrafımız oldu ve olacak bebek için birde onların yük olmasını istemiyorum eşime. Kötü veya yanlış mı düşünüyorum kızlar?
biz bu sene tatile gidemedik. eşim yeni iş değiştirdiği için yıllık izni yoktu. ee hamileyimde seneyede gidemeyiz doğumdan sonra vs diye bayramda ilk gün aileleri ziyaret edip sonra kalan 3 gün gidecektik. kp ve babam 3 gün tatil mi olur arifeden gidin 5 güne tamamlayın tatili dedi. hatta babam gelsenizd e kapıyı açmam bak gidin tatilinize falan diye espiri bile yaptı. ailelerinde biraz anlayışlı olması lazım. eşinizle baş bala geçireceğiniz son zamanlarınız. tadını çıkarmak istemeniz normal..bence kasmayın gidin tatile ;)

Haklisiniz.
Acikca soyleyin biz basbasa gitmek istiyoruz diye ben soylerdim yani

Hayır demeyi bir an önce öğrenin bende sizin gibiydim sonra bir gün öyle bir durum yaşadım ki benim artık Hayır demem lazım dedim ve bitti

Eşimin ailesiyle alt ust oturuyorduk her gun bizdelerdi çok sorunlar oldu eşim gördü yanlış olduğunu taşındık. Şimdi o konuda çok rahatız aynı şeyi benimde eşim için yapmam lazım onun için çok üzülüyorum. Gercekten de insanın babası bile olsa duracağı yeri bilmesi lazım benimki bilmiyor ben de bildirmeyi bilmiyorum. Ama pasif olduğumu onlara karsı kabul ediyorum eşim için durmaları gereken yeri bildirmem lazım

E arkadaşım madem farkındasınız herşeyin eşinizin ailesinden bir sürü sıkıntı çekmişsiniz empati yapıp niye gereğini yapmıyorsunuz? Neyi bekliyorsunuz? Burda şunu yapmalıyım bunu yapmalıyım diyeceğinize icraate geçin. Sadece aileniz değil sizde eşinizin sabrını, iyi niyetini suistimal ediyorsunuz. Eşinize üzülseniz böyle yapmazsınız. Lafla peynir gemisi yürümüyor.

Siz kaynanayi cekememissiniz tasinmissiniz ama kendi ailenize geldi mi is degismis.Esiniz niye ceksin valla iyi bir adam demekki baskasi olsa cok farkli tepki verebilirdi.Ayrica cok ta komik yani nasil olur da bu kadar zaman surekli birilerini yaninizda goturdunuz allahaskina nasil rahat ettiniz inananilir gibi degil.

Eşiniz sizin sıkıntınıza çözüm bulup evi taşımış bu adama daha fazla haksızlik etmeyin bence yazıktır

Back
X