Ailemin Sevgilimi istememesi ...

Kajmery34

Arrivederci KK❤️
tek ayak cezası
Kayıtlı Üye
14 Nisan 2012
11.496
21.253
398
Merhabalar.
Daha evvel çok talihsiz bir evlilik yaşadım ve çok şükür 1,5 yıldan fazladır da bekar bir kadınım.
Burada sağ olsun pek çok kişi bana çok destek olmuştu . Allah hepinizden razı olsun diyerek başlamak istiyorum.
Ben bir daha asla evlenmem derken karşıma bana çok değer veren , her konuda beni anlayan ve dinleyen bir adam çıktı. Kavgamız neredeyse yok denecek kadar azdı ta ki ailemle tanışıp , nişan işleri işin içine girene kadar.
Annem gördüğü an beğenmedi ve ben istemiyorum dedi. Neden diye sorduğumda ise işte boyu senin boyunla aynı dedi. Ve ben bu cevap karşısında resmen taş kesildim. Allahın yarattığı bir kulu senin böyle eleştirmen beni hayretlere düşürdü dedim . Annem uzun süre bu tutumunu sürdürdü. Hatta eve bir çiçek alıp yollayınca bile beğenmediğini dile getirdi. Neden daha iyisini almıyor ? Tabi daha iyisini alacak vs. cümleler kullandı.
En üzücü olanı ise annemin sürekli olarak işte bir daha böyle bir şey olmasın diye o adamı böyle yargılıyorum demesi oldu. Hiç bir hatası yokken , eskilerin ceremesini çekmesi çok üzücü.
Daha sonrasında sevgilim babamla tanıştı . ilk görüşmeleri şahane geçti . Fakat daha sonrasında ki görüşmelerinde babam da annem gibi bazı cümleler söylemeye başladı. Yok bu adam dindar mı ? Bu adamın maddi durumu çok iyi seni aldatabilir. Adam senin kadar tahsilli değil . Boyu kısa vs vs.
Bende onlara neden kimse içine bakmak istemiyor ? diye çıkışınca da içini nereden bileceğiz işte eski eşinde çok efendi duruyordu vs dediler. Ve bu benim patlama noktam oldu. Sürekli x kişisi ile kıyaslayıp ona yapamadıklarınızı bu adama yapmayın dedim. Annem ise ne yapalım bizim ağzımız yandı diyor .
Bir saniye yahu ? Çeken benim siz değilsiniz. Ben kendimi bir daha bir ateşe atmak ister miyim ?
Çok uzattım değil mi ?
1 hafta evvelde sevdiğim adam bana ailen beni sevmiyor ve asla sevmeyecek dedi. Nereden çıkarttın bunu dedim . Bana dedi ki Kajmery ben çocuk değilim seni bana yakıştırmıyorlar , senin evleneceğin tip olarak beni istemiyorlar dedi.
Yargısız infaz ediliyorum ben falan dedi. O öyle deyince ben aşırı üzüldüm . Sonuçta ailemden soğumasını da istemediğim için alakası yok , saçmalama dedim . Ama ben ne kadar saklasam da o fark etti. Baban benimle ilk tanıştığında çok iyi anlaştık ama sonrasında annen beni istemediği için, babanı da doldurdu dedi . Üzülerekte olsa çok hak verdim . Şimdi bu konuyu konuşmuyoruz çünkü ben çok geriliyorum. Beni bu kadar seven , ben üzülmeyeyim diye elinden geleni yapan adamın bunlara maruz kalması beni çok üzüyor.
Sizce ne yapmalıyım ?
Okuyan herkese çok teşekkür ederim ...

Zaman tanıyın ailenize derim. Evet siz yaşadınız ama onlarda yaşadı.. Canından sevdikleri evlatları gözünün içine bakmaya kıyamadığı evlatları zamanında cok üzüldü ve şimdi bir şekilde korumak istiyorlar. Ne kadar oldu tanışalı. En az 1 yıl ailenize kendini kabul ettirebilmek için uğraşsa onlarında rızasını alsanız ne iyi olur. Sonuçta başımız sıkıştığında evlilik bittiğinde bizlere sahip çıkan yine anne baba oluyor. O yüzden aranızdaki desteği yok etmeden uzlaşma yolun gidin bunun için de zaman zaman zaman lazim

Zaman tanıyın ailenize derim. Evet siz yaşadınız ama onlarda yaşadı.. Canından sevdikleri evlatları gözünün içine bakmaya kıyamadığı evlatları zamanında cok üzüldü ve şimdi bir şekilde korumak istiyorlar. Ne kadar oldu tanışalı. En az 1 yıl ailenize kendini kabul ettirebilmek için uğraşsa onlarında rızasını alsanız ne iyi olur. Sonuçta başımız sıkıştığında evlilik bittiğinde bizlere sahip çıkan yine anne baba oluyor. O yüzden aranızdaki desteği yok etmeden uzlaşma yolun gidin bunun için de zaman zaman zaman lazim
Ailemin takıldığı konuların düzelmesi imkansız . Sürekli yok eğitimi senden daha az , yok boyu kısa , zayıf vs . Ve annem sürekli bana bir şey aldığında falan daha iyisini neden yapmadı diyor . Bu durumda haliyle beni çok sinir ediyor. Sevgilim bana sen benden vazgeçersen ancak ben bir şey yapamam diyor . Yani bilemiyorum umarım tavırları değişir .

ne yazsam bilemedim geneldeel aile istemiyorsa vardır bir hikmeti diyenlerdenim ama burda durum farlı... fiziksel olarak yargılama saçma... siz beğenmişsiniz ki hayatınıza almışsınız... çeken bendim size ne oluyor demeyin ... eminim aileniz de sizin adınıza üzülmüş,kahrolmuşlardır o yüzden şimdi dört dörtlük olsun herşey diye bakıyorlar
adam için de zor... istenmeyen damat durumunda ... size çok iş düşüyor arada kalacak gibisiniz

Fiziksel özelliğine takılmaları doğru değil belki ama onlarada biraz zaman vermelisiniz. Ailelerimizde bizim derlerimizle dertleniyorlar. Basınızdan kötü bir evlilik geçmiş, biraz daha temkinli olmaları çok da anormal değil bana göre. Muhtemelen şuan ki erkek arkadaşınızın yerinde başka bir de olsa aynı tepkiyi vereceklerdi. Eğer siz eminseniz erkek arkadaşınızdan ailenizi ikna etmek için beraber çaba gösterin.

ne yazsam bilemedim geneldeel aile istemiyorsa vardır bir hikmeti diyenlerdenim ama burda durum farlı... fiziksel olarak yargılama saçma... siz beğenmişsiniz ki hayatınıza almışsınız... çeken bendim size ne oluyor demeyin ... eminim aileniz de sizin adınıza üzülmüş,kahrolmuşlardır o yüzden şimdi dört dörtlük olsun herşey diye bakıyorlar
adam için de zor... istenmeyen damat durumunda ... size çok iş düşüyor arada kalacak gibisiniz

Fiziksel özelliğine takılmaları doğru değil belki ama onlarada biraz zaman vermelisiniz. Ailelerimizde bizim derlerimizle dertleniyorlar. Basınızdan kötü bir evlilik geçmiş, biraz daha temkinli olmaları çok da anormal değil bana göre. Muhtemelen şuan ki erkek arkadaşınızın yerinde başka bir de olsa ayni tepkiyi vereceklerdi. Eğer siz eminseniz erkek arkadaşınızdan ailenizi ikna etmek için beraber çaba gösterin.

Mesajlar benzer içerikte olduğu için birlikte cevap vermek istedim .
Elbette ailem çok üzüldü , hatta annem fazlasıyla üzüldü. Ama geçti gitti . Elden ne gelir ki ?
Annemin sürekli olarak saçma sapan bahaneleri beni çok sinirlendiriyor. Sevmiyor olabilir elbette ama bari bu kadar belli etmese..

Ay yazık ya adam direk hissetmiş istenmedigini
Madem öyle eski eşiniz eğitimli ve uzun boyluyduysa demekki bunlarda cok önemli değilmiş diyerek ordan vurun ailenizi belki işe yarar
Eski eşim benden daha iyi tahsili olan , boyu benden çok daha uzun olan ama adam vasfı taşıyaman bir cinsti . Söylüyorum zaten ama bana hemen her tahsilli adam böyle mi diyorlar .
ne kadar zaman oldu ilişkiniz başlayalı?

7,5- 8 ay oldu ve başından beridir de biliyorlar .

senin boşanmiş yaşadığı talihsiz olaylardan sonra annen yeni damatlara güvenemiyor olabilir evladinin bu olayini tekrar yaşanmasini hangi aile isteyebilir.
belli ki güveninden kaynaklı..
sen seviyorsun güveniyorsun sevdiğiyle yeniden dogmuşsun..
ama aileler hiç bir zaman evladinin kötü olmasini istemezler. bu durumu iyi anlamalisin.

Annenlerin fikirleri biraz tuhaf olsa da acaba gördükleri ve huzursuz oldukları bir konu mu var diye düşünmeden edemedim.
İşin gerçeği senin erkek arkadaşını ben de çok olumlu görmüyorum,öyle etrafa binlerce lira borç/hibe dağıtmasından dolayı. Şahsi fikrimdir,elbette dikkate almak zorunda değilsin.

Sabredin.
Acele etmeden yavaş yavaş ikna edin ailenizi.
1-2 sene geç evlenmek size bir şey kaybettirmez.
Ailenizi suçlamayın.
Sütten ağızları yandı, yoğurdu üfleyerek yiyorlar o kadar.

senin boşanmiş yaşadığı talihsiz olaylardan sonra annen yeni damatlara güvenemiyor olabilir evladinin bu olayini tekrar yaşanmasini hangi aile isteyebilir.
belli ki güveninden kaynaklı..
sen seviyorsun güveniyorsun sevdiğiyle yeniden dogmuşsun..
ama aileler hiç bir zaman evladinin kötü olmasini istemezler. bu durumu iyi anlamalisin.
Peki ne yapmalıyım ?
Kendimi sevgilimin yerine koyunca , çok kötü hissediyorum .

Sabredin.
Acele etmeden yavaş yavaş ikna edin ailenizi.
1-2 sene geç evlenmek size bir şey kaybettirmez.
Ailenizi suçlamayın.
Sütten ağızları yandı, yoğurdu üfleyerek yiyorlar o kadar.
Öyle diyorsunuz ama buluşmaya kalksak babam ne gerek var , yeterince gördün işte adamı diyor.
Annem kararlıysan uzatma evlen diyor..
Ona da maalesef karşılar. Yani ne yapacağımı şaşırdım. 30 yaşına geldim , 18 yaşındaymışım gibi davranıyorlar .

Aileniz de çok geçerli nedenler sunmuyor. Boyu kısa olabilir. Karakteri için bir etken mi? Eğitim deseniz, evet bir nebze hak verilir ama herkes aynı şartlarda doğup büyümüyor. Kendini geliştirmiş olabilir. Maddi şeylere hiç değinmiyorum. Tanıdıkça tavırları değişir belki. Tabi burada sizin duruşunuz da önemli.

İlişkinize zaman tanıyın. Hiçbir zaman emin olunmaz belki ama bariz olumsuz huyu, kaldıramayacağınız alışkanlığı vs bişeyler çıkabilir.
Acele etmeyin. Aileniz birdaha benzer şeyleri yaşamanızı istemediğinden temkinli davranıyor olabilir.
İlk eşiniz oluyor olsaydı, bu saydıklarınız özelliklerini sorun edeceklerini düşünmüyorum.
Biraz daha zaman

Kajmery34 Kajmery34 ailenin sütten ağzı yanmış yoğurdu üfleyerek yiyor. Sende kendi çok kaptırdın sanki.
Tamam gençsin güzelsin sevmek sevilmek mutlu bir aile kurmak istiyorsun ama acele etme
Köken olarak , maddi olarak , tahsil olarak farklısınız şu an sorun olmasa bile ileriyi de düşünerek adım at. Ilk zamanlar herkes mükemmel olur. Ama ailen eğer bu sefer de olmazsa yine üzülürsün diye korkuyorlar. Ve sanırım biraz da tutucu insanlar ( yanlış anlama )
Boşanmak doğal ne var ki demek yerine evlilik kutsaldır bir kere Olmalı mantığındalar ve senin ömürlük bir adamla evlenmeni istiyorlar. Bunlar çok normal.
Sevgilin seni gercekten seviyorsa ailene de kendini kabul ettirsin. Yıksın önyargıları.

Aileniz de çok geçerli nedenler sunmuyor. Boyu kısa olabilir. Karakteri için bir etken mi? Eğitim deseniz, evet bir nebze hak verilir ama herkes aynı şartlarda doğup büyümüyor. Kendini geliştirmiş olabilir. Maddi şeylere hiç değinmiyorum. Tanıdıkça tavırları değişir belki. Tabi burada sizin duruşunuz da önemli.
Ben çok dik duruyorum zaten buna da bozuluyorlar . Ne kadar tanıyorsun ki arkasında duruyorsun diyorlar. Bilemiyorum ne yapacağımı ?

Peki ne yapmalıyım ?
Kendimi sevgilimin yerine koyunca , çok kötü hissediyorum .
sevgiliniz ailenizini güven kazanmasi için elinden geleni yapmali. hoşnut ve saygı göstermeli. yapmacikla degil olduğuyla davransin bence. bu şekilde kazanilir güvenirliği.

Ben çok dik duruyorum zaten buna da bozuluyorlar . Ne kadar tanıyorsun ki arkasında duruyorsun diyorlar. Bilemiyorum ne yapacağımı ?
kimse gerçek yüzünü göstermez ki anca evlenince gösteriyo adamlar. o yüzden dikkatli olmalisin. bence zaman tani derim.

Back
X